Má vlast poprvé v historii Pražského jara v podání německého orchestru
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 11.05.2015
Jubilejní 70. ročník mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro připomene výročí konce druhé světové války. Zahajovací koncert, na kterém zazní cyklus symfonických básní Má vlast, uvidí diváci ČT art v přímém přenosu již v úterý 12. května. Česká televize rovněž chystá z celého festivalu každodenní zpravodajství.


Festival symbolicky zahájí německý dirigent Thomas Hengelbrock a ukončí taktovka ruského dirigenta Vasilija Petrenka, který povede anglický orchestr. V celé sedmdesátileté historii festivalu to bude letos teprve popáté, kdy zazní cyklus symfonických básní Má vlast Bedřicha Smetany v podání zahraničního souboru.

Premiérově se jej, pod vedením jedné z nejvýraznějších postav takzvané autentické provozovací praxe staré hudby, ujme Severoněmecký rozhlasový orchestr Hamburg.

Česká televize nabídne přímý přenos slavnostního zahajovacího koncertu v úterý 12. května na ČT art od 20:00 hodin. Celý přenos odstartuje magazín Echo Pražského jara tematicky zaměřený právě na cyklus Má vlast.


Tiskové oddělení České televize, 11. 5. 2015

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21736/ma-vlast-poprve-v-historii-prazskeho-jara-v-podani-nemeckeho-orchestru/