Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 03:00:07   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Garáž tajuplných vynálezů, věhlasní dánští indie rockeři a nezapomenutelné prázdniny - do kin míří nový český animovaný film Rosa a Dara

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 13.05.2015


Animovaný snímek Rosa a Dara a jejich velké prázdninové dobrodružství se chystá do tuzemských kin. Film režiséra Martina Dudy, který vzniká ve společnosti Bionaut, do české distribuce uvede distribuční společnost CinemArt 1. září 2015. Koproducentem snímku je Česká televize. Animace vzniká ve studiu Kredenc.


„Sedmiletá dvojčata Rosa a Dara tráví prázdniny u babičky s dědou, což se může na první pohled zdát jako nuda. Ve skutečnosti ale zažijí to nejúžasnější dobrodružství. Jejich babička je totiž neobyčejně podnikavá a má garáž tajuplných vynálezů. To pravé dobrodružství začne, když nezvedený pes Laiko rozežene babiččino stádo krav doslova do všech koutů světa. Rose s Darou nezbude nic jiného, než je létajícím autem s babiččinou pomocí vyhledat,“ přibližuje zápletku režisér filmu Martin Duda. Díky splašeným kravám se dvojčata podívají do jícnu sopky na Islandu, na severu USA uniknou o fous hladovým medvědům a nakonec doletí až do nekonečného vesmíru.

„Půjde o dobrodružný prázdninový příběh, který kromě humorné akce přinese i vzdělávací prvky a hlavně originální vizuální styl. Hudbu k němu nahraje uznávaná dánská indie rocková skupina Efterklang, která ve své atmosférické hudbě používá reálné ruchy,“ říká producent Vratislav Šlajer z Bionautu.

Režisérem Rosy a Dary je Martin Duda, který má na svém kontě několik úspěšných reklam a animovaných snímků a jeho film Jsem větší a lepší byl v roce 2008 nominovaný na studentského Oscara. Hlas postavě babičky propůjčila herečka Jana Štěpánková, hlavní role Rosy a Dary mluví Michaela Skalníková a Justýna Hrazdirová z Dismanova dětského sboru. Na scénáři Rosy a Dary se podílí celkem tři scenáristé: Kristina Nedvědová, která má na svém kontě mj. týdenní magazín ČT :D Wifina, Hynek Trojánek, který spolupracuje na scénáři k novému seriálu České televize Doktor Martin a scenárista Jiří Vaněk, ten píše populární internetový blog 1000 věcí, co mě serou.

Rosa a Dora už od Vánoc postupně zveřejňují vybrané miniepizody na internetu. Po tematických vánočních dílech se k divákům v těchto dnech dostaly epizody: Proč prší, Co je to gravitace a Jak velké jsou hvězdy. Tři nové miniepizody Rosy a Dary měly premiéru na festivalu Anifilm v Třeboni. Online je lze najít na www.rosadara.tv nebo na YouTube. Vývoj filmu byl podpořen programem Kreativní Evropa - MEDIA. Zahraniční distribuci zajišťuje společnost Media I.M.

Rosa a Dara // hrají: Michaela Skalníková, Justýna Hrazdirová, Jana Štěpánková // režie: Martin Duda // producent Bionaut: Vratislav Šlajer // VFX supervisor: Milan Kolář // hudba: Efterklang // výkonná producentka: Bára Příkaská // dramaturgie: Kateřina Karhánková // scénář: Kristina Nedvědová, Hynek Trojánek, Jiří Vaněk // kreativní producent ČT: Barbara Johnsonová


Tiskové oddělení České televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.05.2015 • Tváře Prima ZOOM SVĚTa otevřely úzkokolejku mezi Parkem Mirakulum a tankodromem Milovice
11.05.2015 • Má vlast poprvé v historii Pražského jara v podání německého orchestru
11.05.2015 • Zápas Česka s Německem nejsledovanějším utkáním v dosavadním průběhu mistrovství
11.05.2015 • Show Jana Krause – 13. 5. 2015
08.05.2015 • MasterChef je zpět! TV Nova připravuje novou řadu celosvětově úspěšné show
07.05.2015 • Libuše poprvé v Plzni - diváci ČT art budou u toho

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist