Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 02:33:09   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

První život na Zemi odhaluje David Attenborough v novém seriálu na Viasat Nature

  Autor: CHILLICOM/Viasat TV , e-mail: info@viasatnature.cz Přidané: 19.05.2015


Kanál Viasat Nature přináší nový seriál První život, v němž se známý moderátor, přírodovědec a tvůrce televizních pořadů o životě na Zemi, Sir David Attenborough, opět vydává do různých koutů světa, aby hledal stopy prvních živočichů, kteří obývali naši planetu.


Sir David Attenborough za více než padesát let tvorby svých vzdělávacích televizních pořadů procestoval celý svět, aby zdokumentoval život v celé jeho kráse. Nyní se vrací zpět v čase, aby pátral po samotném prapůvodu života. Tvůrci seriálu využívají nejmodernější techniku včetně vizuálních efektů a počítačových animací, aby rekonstruovali a oživili dávno vyhynulé živočišné druhy.

V seriálu První život zkoumá David Attenborough důkazy života v podobě nejstarších fosílií, které naznačují, jak složití živočichové se poprvé objevili v oceánech zhruba před 440 miliony let, tedy v době zvané Kambrická exploze. Uvidíme však i stopy ještě starších mnohobuněčných organismů z období starohor. Tvůrci seriálu se poté vydávají do Kanady, Maroka a Austrálie a srovnávají nálezy fosílií s jejich nejbližšími žijícími ekvivalenty, aby ukázali, jak mohl vypadat život na Zemi před půl miliardou let.

Například v pohoří Ediacara Hills na jihu Austrálie se David Attenborough a jeho tým setká s paleontology, kteří mu ukáží mimo jiné nálezy fosilií druhů Dickinsonia, Kimberella a Spriggina, prvních živočichů, kteří byli stranově symetričtí a pohybliví. Poslední z nich navíc měl zřetelnou hlavu a ocas. Na jiném místě ve stejném pohoří byla nalezena Funisia, první živočich, který se prokazatelně rozmnožoval pohlavně.

Ve Švýcarsku David Attenborough navštíví velký kruhový urychlovač částic, pomocí něhož profesor Philip Donoghue pořizuje mikroskopické trojrozměrné snímky vnitřku zkamenělých zárodků včetně rodu Markuelia, živočicha, který byl jedním z prvních vybavených střevem.

Postupně se Attenborough propracovává prvohorami k trilobitům, amonitům, kyjonožcům a dalším živočichům až do období karbonu, kdy již na souši žili obří stonožkovci a hmyz.

Seriál První život nabízí úchvatné záběry, speciální efekty i neodolatelný šarm jednoho z nejoblíbenějších světových přírodovědců a televizních moderátorů současné doby.

Pořad bude uvádět kanál Viasat Nature vždy v úterý od 26. května 2015 do 9. června 2015 ve 20:00 hodin.
Pro více informací o televizním kanálu Viasat Nature navštivte profil na Facebooku s názvem Viasat Nature nebo webovou stránku http://viasatnature.cz/. Fotografie v tiskové kvalitě naleznete zde.


O společnosti MTG´s Viasat Broadcasting:

MTG´s Viasat Broadcasting je součástí mezinárodní mediální skupiny Modern Times Group (MTG) pokrývající čtyři kontinenty a zahrnující bezplatné a placené televizní kanály, rádio a produkci obsahu. Společnost Viasat Broadcasting poskytuje bezplatné i placené televizní kanály, které jsou k dispozici na vlastních satelitních platformách Viasat , sítích třetích stran a TV obsah je také distribuován prostřednictvím internetu. Skupina MTG je rovněž největším akcionářem v CTC Media, což je přední ruský nezávislý televizní vysílatel. Modern Times Group je rozrůstající se společnost kotována na Nasdaq OMX stockholmské burze. Pro více informací navštivte www.mtg.se.


Lukáš Kapinus, Chillicom, 19. 5. 2015


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.05.2015 • E! Živě z červeného koberce: Hudební ocenění Billboard 2015
19.05.2015 • Prima ZOOM přináší 2x více premiér
17.05.2015 • Velkolepá podívaná na Prima ZOOM ve 21. týdnu
16.05.2015 • TV tipy Universal Channel v 21. týdnu
14.05.2015 • Seriál Středověcí mrtví na Viasat History
14.05.2015 • AXN Central Europe připravuje druhou řadu seriálu ZLOČIN (Zbrodnia)

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist