Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 07:54:17   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Technika | Články
 

Hokejové mistrovství na webu České televize: až trojnásobný datový tok oproti olympiádě v Soči

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 20.05.2015



Webový speciál k mistrovství světa mshokej.cz zaznamenal za dobu konání šampionátu přes 1,8 milionu návštěv, oproti loňskému turnaji se tak návštěvnost navýšila o více než 630 tisíc. Mistrovství prolomilo i další rekordy, třeba ve využívání HbbTV aplikace.


„Letošní mistrovství ukázalo, že již umíme odbavovat významně vyšší datové objemy než v minulosti. Za tímto úspěchem stojí, krom nového přístupu dodavatele, i přepracované klíčové serverové komponenty iVysílání. Díky tomu jsme divákům mohli na internetu nabídnout všechny zápasy v přímém přenosu, a to dokonce nově i na platformě HbbTV,“ doplňuje výkonný ředitel Nových médií České televize Pavel Kohout.

Internetové vysílání České televize odvysílalo s českým komentářem všech čtyřiašedesát duelů letošního mistrovství. Hned první den šampionátu se při duelu Česka se Švédskem prolomila 100 Gbit/s hranice datového toku a během zápasů se Švýcarskem a s Finskem datový tok dokonce přesáhl 200 Gbit/s, což odpovídá téměř trojnásobku dosud rekordních přenosů z olympiády v ruské Soči. V těchto špičkách bylo zaznamenáno přibližně 150 tisíc aktivních připojení. Z hlediska měření sledovanosti pořadů na internetu patřil mezi nejsledovanější přenosy zápas Česka s Finskem, který sledovalo živě 75 tisíc diváků. Mezi další sledovaná internetová utkání patřil přenos zápasu Česka proti Kanadě v základní skupině, který živě sledovalo 71 tisíc diváků.

Streamy zajišťovala pro Českou televizi letos poprvé společnost O2 Czech Republic. „Naše infrastruktura dosud neprošla takovým zatěžkávacím testem jako během letošního Mistrovství světa v ledním hokeji,“ říká vedoucí obchodního oddělení strategických projektů v O2 David Petrov. „Zájem diváků výrazně překonal veškerá očekávání, a tudíž i výkon, který si u nás Česká televize objednala. Abychom fanouškům poskytli co největší komfort, rozhodli jsme se, že nebudeme kapacitu naší streamingové platformy nikterak omezovat. Zároveň jsme měli možnost sledovat výkonnost našeho řešení a můžeme říci, že maximálního zatížení platformy jsme ještě nedosáhli,“ doplňuje Petrov.

Ve spolupráci se subdodavatelem nangu.TV postavilo O2 multimediální platformu, která zajistila stabilitu a zároveň umožnila pružně reagovat na špičky návštěvnosti. „Přispěli jsme společně s našimi významnými partnery O2 Czech Republic a Českou televizí k definování nové úrovně internetového streamingu televizního vysílání v ČR,“ dodává CEO nangu.TV Ivo Korčák.

Živé streamy mohli lidé letos sledovat také prostřednictvím platformy HbbTV. Více než 458 tisíc stisknutí zaznamenalo modré tlačítko, které televizní diváky navádělo na speciální aplikaci k mistrovství, nebo přímo na živý stream vybraných zápasů. V průběhu turnaje využilo některou ze služeb nabízených HbbTV přes 150 tisíc majitelů chytrých televizorů.

(Zdroj: ATO - Mediaresearch; GemiusStream)


Tiskové oddělení České televize


Příloha: Graf vytíženosti při MS v hokeji




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.05.2015 • První plochá anténa SELFSAT>IP
05.05.2015 • Česká televize se může stát „laboratoří Evropy“ - zachránila unikátní vyvolávací linku
02.04.2015 • Brzké přezbrojení z DVB-S2 na DVB-S2x se nás (zatím) netýká...
01.04.2015 • Psali jsme na Apríla: Pozor! Čeká nás brzké přezbrojení nejen z DVB-T na DVB-T2, ale také z DVB-S2 na DVB-S2x
05.02.2015 • Vysílání aktualizace seznamu kanálů RAPS z družice Astra 1N ukončeno
08.07.2014 • České Radiokomunikace jako první ve střední Evropě spustily testovací vysílání DVB-T2 s kodekem HEVC

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist