Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 11:58:42   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Červnové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO Europe , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 27.05.2015


Placený filmový kanál Cinemax v červnu uvede m.j. snímky: LEVIATAN, HISTORIE SKUPINY FUTURE FOLK, ROZZÁŘIT HVĚZDY, CHARLIEHO ZEMĚ, JOEŮV PALÁC, KODAŇ, GHADI, PODNÁJEMNICE, CARNIVALE (1): MILFAY, CARNIVALE (2): KDYŽ PLES SKONČÍ, CARNIVALE (3): TIPTON a CARNIVALE (4): BLIZARD.



CARNIVALE (1): MILFAY

V úvodu dvanáctidílného vyprávění – realizovaného v produkci HBO – pohřbí Ben Hawkins svou matku. Mladík s podivnou minulostí (hraje ho Nick Stahl) se vzápětí přidá ke kočovnému cirkusu a pomůže vykladačce karet, kterou se snaží znásilnit dva pobudové. Další důležitou postavou je dotěrný trpaslík, jenž se snaží odhalit, co se v Benovi skrývá. Drama s biblickými motivy situované do třicátých let minulého století vypráví o odvěkém střetu dobra se zlem.

2003 | 55 minut | 15 | dobové drama
Režie: Rodrigo Garcia
Hrají: Nick Stahl, Clancy Brown, Amy Madigan, Ralph Waite, Adrienne Barbeau

Středa 3. června 2015, 22:00 hod.


CARNIVALE (2): KDYŽ PLES SKONČÍ (After the Ball Is Over)

Druhá část tajuplného příběhu, jehož klíčovým dějištěm je cirkus Carnivale, začíná přízračným snem. Ben Hawkins, který na konci úvodní epizody uskutečnil zázrak, má uklidit nákladní vůz. Najde v něm záhadnou fotografii, vzápětí však vyjde najevo, že žádný vůz neexistuje. V jiné dramatické epizodě se reverend Justin (Clancy Brown) rozhodne získat nový svatostánek a osloví majitele čínského nevěstince. Ben posléze provede další zázrak.

2003 | 54 minut | 15 | dobové drama
Režie: Jeremy Podeswa
Hrají: Nick Stahl, Clancy Brown, Amy Madigan, Ralph Waite, Adrienne Barbeau

Středa 10. června 2015, 22:00 hod.


CARNIVALE (3): TIPTON

Ve třetí epizodě se cirkus Carnivale zastaví v městečku Tipton. Místní šerif s pobytem „světských“ nesouhlasí a trpaslík Samson (Michael J. Anderson) přijde na nápad, jak jeho zákaz obejít. Začne provozovat náboženskou show, jejíž hvězdou je Ben. Mladík s léčitelskými schopnostmi mezitím dál pátrá po vlastní minulosti. Reverend Justin káže v bývalém nevěstinci a zjistí, že nový svatostánek je určen k demolici.

2003 | 48 minut | 15 | dobové drama
Režie: Rodrigo Garcia
Hrají: Nick Stahl, Clancy Brown, Amy Madigan, Ralph Waite, Adrienne Barbeau

Středa 17. června 2015, 22:00 hod.


CARNIVALE (4): BLIZARD (Black Blizzard)

V další části mysteriózního vyprávění se cirkus Carnivale vypraví do texaského města Babylon. Ben Hawkins, jenž pátrá po vlastní minulosti, znovu prokáže své paranormální schopnosti. Sofie se k nelibosti své matky sblíží s pohledným kavárníkem. Trpaslík Samson navštíví svou dávnou lásku. Kazatel Justin si musí vybrat mezi novým působištěm a původní kongregací.

2003 | 45 minut | 15 | dobové drama
Režie: Peter Medak
Hrají: Nick Stahl, Clancy Brown, Amy Madigan, Ralph Waite, Adrienne Barbeau

Středa 24. června 2015, 22:00 hod.


LEVIATAN (Leviathan)

Jedno z nejpůsobivějších děl loňského roku – oceněné za nejlepší scénář na festivalu v Cannes a nominované na Oscara – se odehrává v severoruském přímořském městečku. Jeho hrdinou je temperamentní majitel autoopravny, jehož pozemek s vlastnoručně vystavěným domem chce získat samolibý starosta. Koljův vleklý spor s tímto arogantním mocipánem přeroste v konflikt plný soukromých výhrůžek i oficiálních stížností. Poté Kolja náhodou zjistí, že jeho mladá žena má poměr s jeho kamarádem – velkoměstským právníkem... Drásavý příběh, rámovaný kostrami ryb a torzy zrezivělých lodí, má půdorys antické tragédie. Přerůstá do varovného obrazu poměrů v současném Rusku, kde vládne všudypřítomná korupce a bezohledná zvůle.

2014 | 135 minut | 12 | drama
Režie: Andrej Zvjagincev
Hrají: Alexej Serebrjakov, Jelena Ljadová, Vladimir Vdovičenkov, Roman Maďanov, Anna Ukolová

Sobota 6. června 2015, 20:00 hod.


HISTORIE SKUPINY FUTURE FOLK (The History of Future Folk)

Planeta Hondo je v ohrožení, na Zem proto odcestuje zkušený generál Trius, aby našel pro Hondoňany nový domov. Vetřelec přistane poblíž newyorského Brooklynu a vydá se do obřího obchoďáku, kde hodlá rozpoutat pečlivě naplánovaný teror. Překvapí ho však záhadný lidský vynález zvaný hudba, která jeho misi totálně promění. Generál si dá jméno Bill, založí na Zemi rodinu a začne hrát v baru bluegrass. Hondoňané však za ním vyšlou otrlého zabijáka.

2012 | 82 minut | 12 | sci-fi komedie
Režie: J. Anderson Mitchell,
Jeremy Kipp Walker
Hrají: Nils d‘Aulaire, Jay Klaitz, Julie Ann Emery, April L. Hernandez, Dee Snider

Neděle 7. června 2015, 20:00 hod.


ROZZÁŘIT HVĚZDY (Set Fire to the Stars)

Černobílé retro se odehrává v roce 1950, kdy nadějný velšský básník Dylan Thomas absolvoval svůj první výlet do USA. V New Yorku se o něj stará ctižádostivý poeta John Binnin, kterého výstřední kolega šokuje svou nespoutaností. Thomas, který si libuje v alkoholových excesech, má naplánované návštěvy na několika amerických univerzitách. Binnin jej ale vezme na chatu v Connecticutu, kde si má Thomas odpočinout od divokého života, nezřízeného pití i vlastního ega.

2014 | 93 minut | 12 | dobové drama
Režie: Andy Goddard
Hrají: Elijah Wood, Celyn Jones, Kelly Reilly, Steven Mackintosh, Shirley Henderson

Sobota 13. června 2015, 20:15 hod.


CHARLIEHO ZEMĚ (Charlie‘s Country)

Titulní hrdina australského filmu – uvedeného v sekci Jiný pohled na loňském karlovarském festivalu – patří do komunity domorodců, jejichž přírodní existenci komplikuje státní byrokracie. Úřady Charliemu zabaví zbraň a stárnoucí muž tak ztratí schopnost lovit. Vydá se do buše, kde bojuje s neúprosnými živly i s vlastní fyzickou zchátralostí. Brzy je nucen svou soukromou vzpouru vzdát a vrátit se do civilizace. Pobyt v nemocnici odstartuje nový začátek jeho klopotné pouti k tradicím aboriginů.

2013 | 103 minut | 12 | drama
Režie: Rolf de Heer
Hrají: David Gulpilil, Peter Djigirr, Luke Ford, Jennifer Budukpuduk Gaykamangu, Peter Minygululu

Neděle 14. června 2015, 20:00 hod.


JOEŮV PALÁC (Joe‘s Palace)

Britské komorní drama z produkce HBO vypráví o podivuhodném vztahu excentrického milionáře Elliota Grahama a mladičkého Joea. Dědic obrovského jmění v luxusním sídle nedokáže žít kvůli bolestným vzpomínkám na otce. Nemluvný mladík, který se o rozlehlý palác stará, znamená jeho jedinou spojnici s okolním světem. Když pak v prázdném domě najdou úkryt ministr Richard a jeho milenka Charlotte, události naberou prudký spád. Nastane čas, aby Elliot konečně zjistil pravdu o svém otci.

2007 | 110 minut | 12 | drama
Režie: Stephen Poliakoff
Hrají: Michael Gambon, Danny Lee Wynter, Rupert Penry-Jones, Kelly Reilly, Rebecca Hall

Sobota 20. června 2015, 20:00 hod.


KODAŇ (Copenhagen)

Hlavní postavou americko-kanadsko-dánského snímku je infantilní William, který po pár týdnech cestování po Evropě dorazí do Kodaně. V dánské metropoli, která je rodištěm jeho otce, se cítí báječně. Navíc potká svéráznou dívku, v jejíž společnosti se vypraví na dobrodružné putování za svým dědou. Půvabná Effy je plná energie a nerozhodný William se po jejím boku snaží konečně dospět.

2014 | 94 minut | 12 | romantické
dobrodružství
Režie: Mark Raso
Hrají: Gethin Anthony, Frederikke Dahl Hansen, Sebastian Armesto, Olivia Grant, Baard Owe

Neděle 21. června 2015, 20:00 hod.


PODNÁJEMNICE (My Old Lady)

Mathias (Kevin Kline) přijíždí z New Yorku do Paříže, aby se pokusil prodat dům, který zdědil po svém otci. Věří, že plánovaná transakce proběhne hladce a že se brzy vrátí domů za oceán. Jeho plán se však začne hroutit poté, co se seznámí se současnými nájemnicemi. Stárnoucí Mathilde (Maggie Smith) ani její dcera (Kristin Scott Thomas) totiž z domu poblíž Lucemburské zahrady nehodlají odejít. Mathias se však snaží usedlost prodat stůj co stůj a zaplétá se do série groteskních trablů.

2014 | 103 minut | 12 | komedie
Režie: Israel Horovitz
Hrají: Kevin Kline, Maggie Smith, Kristin Scott Thomas, Dominique Pinon, Stéphane Freiss

Sobota 27. června 2015, 20:15 hod.


GHADI

V tradičním libanonském městečku se učiteli hudby a jeho ženě narodí mentálně handicapovaný syn. Když Ghadi doroste do chlapeckého věku, tráví většinu času u okna a pokouší se napodobovat zpěv svého otce. Jeho kvílení však obtěžuje sousedy, kteří ho označí za démona. Nešťastného otce postaví před absurdní ultimatum: pokud nedá syna do ústavu, jeho internaci si vymohou peticí. Zoufalý muž zareaguje tím, že malého Ghadiho prohlásí za anděla. Úsměvný příběh z exotického koutu světa byl uveden na letošním Febiofestu.

2013 |97 minut | 12 | komedie
Režie: Amin Dora
Hrají: Georges Khabbaz, Lara Rain, Emmanuel Khairallah, Camille Salameh, Rodrigue Sleiman

Neděle 21. června 2015, 20:00 hod.



Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.
Facebook: Cinemax CZSK
Twitter: HBO_CZSK
Youtube: HBO CZSK.

Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách Skylink, freeSAT a Magio TV na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně, Thor 5/Thor 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a freeSAT na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožkové, PR & Marketing HBO Europe, 27. 5. 2015, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.05.2015 • Červnové programové tipy HBO a HBO HD
27.05.2015 • Liga mistrů a její vrchol Final Four exkluzivně již tento víkend na Sport1 a Sport2
27.05.2015 • CS film TV uvádí Den s Vladimírem Menšíkem
26.05.2015 • Objevujte v červnu přírodu na Nat Geo Wild
25.05.2015 • Červnové seriálové novinky na AXN, AXN Black a AXN White
25.05.2015 • Zajímavé cestování přesně pro vás

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist