Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 07:32:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dvojitý pohled na Kubu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 15.06.2015


Poznejte Kubu z různých úhlů pohledu. Zavítejte na temperamentní ostrov a odhalte jeho krásy i tajemství, ať už jde o „vládce“ Castra, nebo přírodní krásy. Věřili byste, že pokusů zabít Castra bylo více než 600 a že socialistická země je překvapivě také rajskou zahradou v Karibiku?


Vydejte se s námi na Kubu:

16. 6., 21.20 – 638 způsobů, jak zabít Castra
28. 6., 23.10 – Kuba: Rajská zahrada


638 způsobů, jak zabít Castra (opakování 19. 6. v 16.25)

Vlády a zabijáci z řad kubánských emigrantů z Miami se po dlouhých 50 let snažili svrhnout nebo zabít prezidenta Kuby, Fidela Castra. USA vedly od roku 1959 proti Kubě tajnou válku, v jejímž čele stála CIA. Od vlády prezidenta Dwighta Eisenhowera až po vládu Billa Clintona zaznamenali kubánští zpravodajci 638 spiknutí ze strany USA. Utajených a někdy neuvěřitelných plánů CIA byla celá řada – zbavit Castra chemickým prostředkem jeho symbolu, plnovousu, podat mu LSD v televizním studiu, aby se znemožnil, otrávit jeho potápěčský oblek, umístit na mořské dno lasturu s výbušninou nebo mu přidat do jeho oblíbených doutníků jed. Výčet roztodivných pokusů o atentát pokračuje explodujícími doutníky přes vražedné femme fatale, rádio s nastraženým jedovatým plynem až po injekční stříkačku se smrtícím obsahem, maskovanou jako zdánlivě neškodné kuličkové pero. Všechny tyto plány odhalil Castrův skvělý osobní strážce, Fabian Escalante, který se později stal šéfem kubánské zpravodajské služby. V roce 1961 došlo k invazi kubánských emigrantů do Zátoky sviní, ale Castrovy vojenské síly útok odrazily. K největším hrozbám pro Castra patřili teroristé Antonio Vesiana, Felix Rodriguez, Orlando Bosch a Luis Posada Carriles. Všechny naverbovala CIA. Ani jeden z nich neuspěl. Vesiana plánoval zabít Castra při jeho návštěvě Chile v roce 1971. Bosch stál v roce 1976 za teroristickým útokem a zničením letadla společnosti Cubana. Posada Carriles zorganizoval v roce 1997 bombové útoky v havanských hotelích. Většina z tehdejších teroristů je dnes v důchodu a žije v Miami. Jiní, jako je Rodolfo Frometa, boj proti Castrovi dodnes nevzdali. Frometa se svými příznivci pořádá v Miami vojenský výcvik a předvádí show o Castrově zadržení.


Kuba: Rajská zahrada (opakování 1. 7. v 11.10)

Na Kubu se vždy nahlíželo jako na ztracenou a znovu nalezenou rajskou zahradu. Obvyklé turistické nabídky většinou zvou na překrásné pláže v blízkosti luxusních resortů nebo na oblíbená potápěčská místa. Jenže Kuba je mnohem víc než sport a relax. Nechte se pozvat na trochu jiný výlet a zažijte fascinující cestu Kubou 21. století. Film představuje místní malebné vesnice, překrásnou krajinu, charismatické obyvatele, zajímavá divoká zvířata i samou podstatu panenského půvabu tohoto exotického ostrova. Příroda Kuby je totiž malou rajskou zahradou, kterou obývá celá řada zajímavých živočichů žijících pouze na tomto ostrově. Také moře omývající ostrov je plné přírodních pokladů, jež jsou jedinečné a nenacházejí se nikde jinde na světě. Přírodu Kuby vytvořily v dávné minulosti pohyby zemských desek. Díky tomu se Kuba vyvíjela poněkud odlišně než jiné části střední Ameriky a je dnes domovem živočichů, kteří nikde jinde nežijí. Největší koncentrace vzácných rostlin a zvířat je na poloostrově Zapata a v přilehlých mangrovových bažinách. Místní lesy obývají takové vzácné druhy, jako jsou krokodýli kubánští, kolibříci či kostlíni kubánští. Zdejší fauna a flóra je dokonalou symbiózou nerušené přírody.


Vše, co jste chtěli vědět o Kubě, prozradí Prima ZOOM.

www.prima-zoom.cz – unikátní online magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 15. 6. 2015




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.06.2015 • Nenechte si ujít: Temný případ II., 1. díl - ve volném vysílání HBO v pondělí 22. 6. ve 20:00 hod.!
15.06.2015 • CS film TV nabídne o prázdninách pohádkové léto
14.06.2015 • Dobře namíchaný dokumentární mix na Prima ZOOM ve 25. týdnu
13.06.2015 • TV tipy Universal Channel ve 25. týdnu
12.06.2015 • Discovery Science podpoří Asteroid Day. Abychom neskončili jako dinosauři
11.06.2015 • Dajto prinesie súboje hviezd futbalovej budúcnosti o postup na ME 2017!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist