Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 02:20:05   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Červencové programové tipy HBO a HBO HD

  Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 29.06.2015


Placený satelitní a kabelový kanál HBO odvysílá v červenci v Nedělních premiérách filmy LEGO PŘÍBĚH, POHÁDKÁŘ, ÚSVIT PLANETY OPIC a NA HRANĚ ZÍTŘKA, tipem měsíce je krimiseriál TEMNÝ PŘÍPAD II.. Nenechte si dále ujít filmy SIN CITY: ŽENSKÁ, PRO KTEROU BYCH VRAŽDIL, LOVE SONG, STOLETÝ STAŘÍK, KTERÝ VYLEZL Z OKNA A ZMIZEL, DÁRCE, NEPŘÍTEL a dokumenty PTAČÍ MUŽ, KRÁLOVNA TICHA a KRIZOVÁ LINKA: POMOC VÁLEČNÝM VETERÁNŮM...



Tip měsíce:

TEMNÝ PŘÍPAD II.

Další epizody osmidílného kriminálního mystéria, v němž vyšetřování bizarní vraždy svede dohromady tři různorodé strážce zákona. Prvním je zkorumpovaný detektiv Ray Velcor z fiktivního městečka poblíž Los Angeles. Na spletitém pátrání spolupracuje rovněž šerifka Ani a válečný veterán Paul... Sérii lze sledovat také souběžně s jejím uváděním v USA, tedy v noci z neděle na pondělí v časných ranních hodinách.

2015 | kriminální seriál | USA

Pondělí 6. července, 20:00 hod. a každé další pondělí, vždy ve 20:00 hod.



Nedělní premiéry

LEGO PŘÍBĚH (The Lego Movie)

Ústřední postavou animovaného dobrodružství, jež využívá designu populární stavebnice, je průměrný stavební dělník. Bojácný Emmet se dostane do společenství, usilujícího o odstranění obávaného diktátora, lorda Byznyse. Skupinku rebelů – vedených černě oděným Lego Batmanem – čeká nebezpečná výprava. Nešikovný Emmet se nakonec vyrovná ostatním a stane se zachráncem celého světa... Film s originální výtvarností, jehož finále zpestřují hrané pasáže, vypráví o přátelství a triumfu svobody nad stádní uniformitou.

2014 | 96 minut | All | animovaný
Režie: Phil Lord, Christopher Miller

Neděle 5. července 2015, 20:00 hod.


POHÁDKÁŘ

Absurdní love-story, jejíž scénář napsal Marek Epstein na motivy stejnojmenné knihy Barbary Nesvadbové, rozehrává pátrání po identitě mrtvého muže nalezeného v řece. Během vyšteřování – vedeného kapitánem Rottem – vyjde najevo, že dotyčný vedl dvojí život. Žil s advokátkou Danou a pod jiným jménem také s překladatelkou Karlou. Byl zapleten do iluzí, lží, i finančních trablů, partnerky však okouzloval svým charismatem... Příběh o spletitosti intimních vztahů se prolíná s existenciální sondou o lidské identitě. Dezorientovaný policista, jenž má problémy s vlastním soukromím, se začne identifikovat s hledaným podvodníkem.

2014 | 87 minut | 15 | drama
Režie: Režie: Vladimír Michálek
Hrají: Aňa Geislerová, Eva Herzigová, Jiří Macháček, Matěj Hádek, Anna Linhartová

Neděle 12. července 2015, 20:00 hod.


ÚSVIT PLANETY OPIC (Dawn of the Planet of the Apes)

Prolog volného pokračování sci-fi Zrození Planety opic (2011) přibližuje dobu před deseti lety, kdy skupina inteligentních opic vedená šimpanzem Cézarem uprchla ze San Francisca. Početná skupina lidoopů v čele s Cézarem a jednookým Kobou si vybudovala sídlo v sekvojovém lese nedaleko města. Vůdce sanfranciské kolonie lidí pověří inženýra Malcolma, aby se s lidoopy dohodl kvůli obnově přehradní elektrárny. Šestičlenné skupince, v níž je i Malcolmova přítelkyně a jeho syn, se to podaří. Zákeřný Koba však zosnuje spiknutí, jež přeroste v ničivou válku.

2014 | 125 minut | 12 | sci-fi
Režie: Režie: Matt Reeves
Hrají: Andy Serkis, Jason Clarke, Gary Oldman, Keri Russell, Toby Kebbell

Neděle 19. července 2015, 20:00 hod.


NA HRANĚ ZÍTŘKA (Edge of Tomorrow)

V americkém katastrofickém thrilleru je major William Cage vyslán do boje proti mimozemským vetřelcům, kteří zaútočí na Zemi a postupují Evropou. Samolibý a nezkušený muž v nerovném konfliktu brzy zahyne, kontakt s nepřáteli jej ale uvrhne do iracionální časové smyčky. Cage opakovaně prožívá tentýž den a stejné situace. Pod vedením seržantky Rity se však zdokonaluje v bojových dovednostech a pro vetřelce je čím dál nebezpečnější... Tvůrci akční podívané – těžící ze spektakulárních válečných scén – využili motivu relativity času, použitém například ve známé Ramisově komedii Na Hromnice o den více.

2014 | 109 minut | 12 | sci-fi thriller
Režie: Doug Liman
Hrají: Tom Cruise, Emily Blunt, Brendan Gleeson, Bill Paxton, Noah Taylor

Neděle 26. července 2015, 20:00 hod.



Nenechte si ujít:

KRIZOVÁ LINKA: POMOC VÁLEČNÝM VETERÁNŮM (Crisis Hotline: Veterans Press 1)

Krizová linka pro americké válečné veterány funguje 24 hodin denně a 365 dní v roce. Přijme přes 22 000 hovorů od účastníků rozličných konfliktů, jež trpí válečnými traumaty a při návratu do civilního života zažívají neřešitelné komplikace. Dokument – realizovaný v produkci HBO – poodhaluje jejich problémy, včetně sebevražedných pokusů. Prostřednictvím názorů zkušených psychoterapeutů diagnostikuje jejich klíčové příčiny i způsoby pomoci postiženým.

2013 | 39 minut | 12 | dokumentární
Režie: Ellen Goosenberg Kent

Čtvrtek 9. července 2015, 21:35 hod.


PTAČÍ MUŽ (Omul pasare)

Rumunský dokument sleduje každodennost bývalého letce, jenž navzdory přísným zdravotním prohlídkám touží zůstat u bývalé profese. Během dlouhé zimy se mění v amatérského konstruktéra, jenž v kamarádově garáži opravuje oblíbený ultralight jménem Rebel. Malé letadlo vlastní společně se svým přítelem a sponzorem Victorem. Činorodý stařík měl před několika lety nehodu a už tehdy svůj stroj vlastnoručně opravil.

2014 | 76 minut | 12 | dokumentární
Režie: Alexandru Mavrodineanu, Mihai Grecea

Čtvrtek 23. července 2015, 21:35 hod.


KRÁLOVNA TICHA (Krolowa ciszy)

Desetiletá Denisa žije v romské rodině na velkoměměstské periferii. Dívka je od narození hluchoněmá, důvod jejího postižení nikdo nezná. Navzdory svému handicapu je ale otevřená, hravá a empatická. Miluje tanec, který pro ni znamená jediný způsob, jak vyjádřit své city. Líbí se jí půvabné herečky, které zná z bollywoodských filmů, jejichž DVD našla v popelnici. Svou vášeň provozuje v zanedbaném slumu... Režisérka polemického svědectví propojila dívčin portrét s úvahou o integraci sociálně vyloučených menšin.

2014 | 80 minut | 12 | dokumentární
Režie: Agnieszka Zwiefková

Čtvrtek 30. července 2015, 21:30 hod.


SIN CITY: ŽENSKÁ, PRO KTEROU BYCH VRAŽDIL (Sin City: A Dame to Kill For)

Volné pokračování filmu Sin City – město hříchu (2005) znovu pracuje s originální výtvarnou koncepcí, jež černobílé tónování oživuje výraznými barevnými akcenty. V neonoirovém snímku – plném vyzývavé erotiky a divokých akcí – se proplétají čtyři příběhy. V prologu se nostalgický zabiják octne u hromady mrtvol, o jejichž původu nic netuší. Ve druhém příběhu se soukromý detektiv málem stane obětí drsné hry své osudové lásky. Hrdinou třetí epizody je pokerový gambler, jenž zaplatí životem svou výhru nad zlovolným senátorem. V závěrečné povídce pomstí jeho smrt kurážná striptérka.

2014 | 98 minut | 18 | thriller
Režie: Frank Miller, Robert Rodriguez
Hrají: Mickey Rourke, Eva Green, Joseph Gordon-Levitt, Jessica Alba, Josh Brolin

Pátek 3. července 2015, 20:00 hod.


LOVE SONG (Begin Again)

V malém newyorském klubu zaujme britská písničkářka Gretta producenta Dana, kterému zkrachovalo manželství a jenž se po vyhazovu z práce potýká s alkoholem. Ani talentovaná muzikantka, jež se po pěti letech rozešla se svým přítelem, není šťastná. Zhrzený pár dostane nápad natočit zpěvaččino nové album ve všednodenních newyorských prostředích... Režisér John Carney volně navázal na svůj úspěšný film Once s oscarovou písní Glena Hansarda a Markéty Irglové. Také v novém projektu vypráví o síle nonkonformní hudby a spontánního přátelství.

2013 | 100 minut | 12 | romantické drama
Režie: John Carney
Hrají: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Hailee Steinfeld, Adam Levine, James Corden

Sobota 4. července 2015, 20:00 hod.


STOLETÝ STAŘÍK, KTERÝ VYLEZL Z OKNA A ZMIZEL (Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann)

Stařík Allan Karlsson zmizí z domova seniorů právě v době, kdy se chystá oslava jeho stých narozenin. Na nedaleké zastávce vezme do autobusu kufr, který měl pohlídat neurvalému mladíkovi. Když vyjde najevo, že zavazadlo obsahuje padesát milionů švédských korun, jeho útěk se změní v dobrodružství, při němž pozná nové přátele. Zároveň vzpomíná na svou absurdní minulost, v níž se jako expert na výbušniny zapletl do klíčových událostí minulého století. Osobně poznal důležité politiky, včetně generála Franca, Harryho Trumana, či diktátora Stalina. Stejnojmenná adaptace románové prvotiny Jonase Jonassona, jež karikuje novodobé dějiny, vzdáleně připomíná slavný americký film Forrest Gump.

2013 | 109 minut | 15 | dobrodružná komedie
Režie: Felix Herngren
Hrají: Robert Gustafsson, Iwar Wiklander, David Wiberg, Mia Skäringer, Jens Hultén

Sobota 11. července 2015, 20:00 hod.


DÁRCE (The Giver)

Americká postkatastrofická sci-fi – inspirovaná stejnojmenným bestsellerem Lois Lowryové – se odehrává ve zdánlivě dokonalém společenství, kde neexistují city a kde lidé nevnímají barvy. Mladý Jonas je určen jako Příjemce paměti. Má se stát následovníkem starého muže zvaného Dárce, který ve své obsáhlé knihovně a svobodné mysli uchovává vzpomínky na minulost před globální zkázou. Hrdina se s pomocí svého mentora a milované dívky ze zmanipulované existence vymaní a stane se zachráncem svých bližních... Formálně zajímavé drama je zprvu černobílé a zabarvuje se až s Jonasovým poznáním.

2014 | 93 minut | 12 | sci-fi
Režie: Phillip Noyce
Hrají: Jeff Bridges, Meryl Streepová, Brenton Thwaites, Alexander Skarsgård, Katie Holmes

Sobota 18. července 2015, 20:00 hod.


NEPŘÍTEL (Enemy)

Univerzitní profesor historie, uvízlý v rutinních stereotypech, se jednoho večera podívá na film, který mu doporučil jeho kolega. Adam v něm uvidí svého dvojníka – herce Anthonyho St. Claira. Protagonistu filmu zatouží kontaktovat a jeho snaha se mění v posedlost. Tím však rozpoutá sérii podivných událostí, jež radikálně změní jeho život i osudy jeho bližních. Temný psychothriller – uvedený na loňském Febiofestu – je druhým společným projektem kanadského režiséra Denise Villeneuvea a herce Jakea Gyllenhaala.

2013 | 87 minut | 15 | psychothriller
Režie: Denis Villeneuve
Hrají: Jake Gyllenhaal, Mélanie Laurent, Sarah Gadon, Isabella Rossellini, Joshua Peace

Pátek 24. července 2015, 20:00 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách DIGI Slovakia, freeSAT, Magio TV, T-Home a Skylink na satelitech Thor 6 na pozici 0,8 st. západně, Amos 2 na pozici 4,0 st. západně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO a HBO HD, HBO2 i HBO Comedy si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe,
připravila redakce satCentrum, 29. 6. 2015, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.







  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.06.2015 • Červencová porce zábavy na kanálech FilmBox
29.06.2015 • Třeskutý začátek prázdnin na Prima COOL
28.06.2015 • Odstartujte léto s Prima ZOOM ve 27. týdnu
27.06.2015 • TV tipy Universal Channel ve 27. týdnu
26.06.2015 • Objevujte v červenci přírodu na Nat Geo Wild
25.06.2015 • Slovak Telekom získal práva na vysielanie zápasov UEFA Ligy majstrov na ďalšie tri sezóny

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist