Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 14:02:58   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Mordparta z Případu pro exorcistu se vrací - Viktor Tauš začal natáčet Modré stíny

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 30.06.2015


Režisér Viktor Tauš začal natáčet volné pokračování Případu pro exorcistu z televizní série Detektivové od nejsvětější trojice, jejíž první část Česká televize odvysílala letos na jaře. Nová třídílná minisérie Modré stíny vychází opět z předlohy spisovatele Michala Sýkory a na obrazovky se v ní vrátí parta detektivů v čele s Klárou Melíškovou, Stanislavem Majerem, Miroslavem Krobotem a Terezou Voříškovou.


„Vyšetřovatelé se tentokrát dostanou k případu zastřeleného docenta. Poté, co se jeho mrtvola najde v jeho vlastní pracovně, budou řešit to, zda vražda souvisí s dlouhodobou snahou oběti o odvolání univerzitního kvestora kvůli podivným machinacím při rekonstrukci historické univerzitní budovy,“ prozrazuje kreativní producent Jan Štern, v jehož tvůrčí producentské skupině Modré stíny vznikají. „Případ pro exorcistu nám ukázal, že původní tuzemské detektivky, které vznikají na základě žánrově propracovaných předloh, navíc s prvky černého humoru, je směr, který dokážeme kvalitně rozvíjet. Na pokračování v podobě Modrých stínů, režírovaných Viktorem Taušem, naváže závěrečná trilogie Pět mrtvých psů, jejíž natáčení se právě v této době připravuje,“ dodává Jan Štern.

„Detektivové od Nejsvětější Trojice Michala Sýkory a Petra Jarchovského jsou výjimeční tím, že každý jejich příběh je vyprávěn na platformě trochu jiného žánru. Případ pro Exorcistu byl žánrově detektivkou, kde se hrdinové v každém díle zabývali jedním podezřelým a postupně tak směřovali k odhalení skutečného vraha. Modré Stíny jsou více thrillerem, protože napětí nevychází jen z toho, kdo je vrah, ale především z nemožnosti jeho usvědčení. Detektivové tu jsou postaveni před možná silnějšího protihráče, než jsou oni sami,“ říká režisér Viktor Tauš a doplňuje: „Modré Stíny jsou mojí první konfrontací s žánrem thrilleru i formátem televizní minisérie. Rád se takovým výzvám vystavuji, protože je pro mne důležité pracovat s energií vlastní radosti z objevování. Jsem zvědavý, jestli v téhle zkoušce obstojím, protože v žánru detektivní minisérie je v současnosti kvalitní konkurence největší.“

Modré stíny se budou natáčet až do první půlky srpna, a to v Praze, Černošicích a Olomouci, ve které se děj knižních předloh odehrává. První minisérii, Případ pro exorcistu, sledovalo na obrazovkách České televize v průměru 1,37 milionu diváků.

Modré stíny // režie: Viktor Tauš // scénář: Petr Jarchovský, Michal Sýkora // kreativní producent ČT: Jan Štern // výkonný producent: Ilona Jirásková // vedoucí produkce: Ivana Jaroschy // kamera: Martin Douba // zvuk: Lukáš Moudrý // hudba: Petr Ostrouchov // kostýmy: Michaela Hořejší // dramaturg: Petr Jarchovský // hrají: Klára Melíšková, Stanislav Majer, Miroslav Krobot, Tereza Voříšková, Tomáš Dastlík, David Novotný, Martin Pechlát, Martin Huba, Viktor Tauš, Roman Mrázik, Ladislav Trojan, Jiří Lábus a další


Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize, foto: Pavla Černá


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.06.2015 • Prima ZOOM vám přiváží film Století Miroslava Zikmunda
30.06.2015 • SMÍCHOV v létě představí nový program a odlehčenou grafiku
26.06.2015 • Kde domov mů(ó)j? Odpoví v přímém přenosu festival Strážnice
26.06.2015 • Zakázaná láska vyvrcholila s rekordnou sledovanosťou!
25.06.2015 • S osudy Husa, Havla i Dvořáka se seznámí diváci od Skandinávie po Čínu
25.06.2015 • Film Europe dnes uvádí do kin "bisexuální balkánskou verzi Mamma-Mia!" OSTROV LÁSKY

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist