Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 16.04.2024 - 09:18:40   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Stanice SUNDANCE partnerem projektu Future Frames na MFF v Karlových Varech

  Autor: AMC Networks International CE , e-mail: info@ce.amcnetworks.com Přidané: 02.07.2015


SUNDANCE, stanice která vysílá to nejlepší z celosvětových filmových festivalů, z nabídky AMC Networks International, se stala partnerem nové nesoutěžní sekce FUTURE FRAMES (První podání), zařazené do programu letošního 50. Mezinárodního Filmového Festivalu v Karlových Varech. Future Frames představí nastupující generaci evropských režisérů a jejich první filmy.


Ve dnech 6. a 7. července představí ve Varech deset mladých evropských tvůrců své filmy v rámci nové nesoutěžní sekce Future Frames, a to za podpory stanice festivalových filmů Sundance. Jednou z vizí zakladatele Sundance Film Festivalu Roberta Redforda a následně stanice Sundance je šířit kvalitní festivalové filmy široké veřejnosti. Přidanou hodnotou stanice je také podpora mladých nadějných filmařů po celém světě a jejich filmová díla zařazovat do svého portfolia pořadů pro náročnější diváky.

„Jsme rádi, že se můžeme se stanicí SUNDANCE, která vysílá ty nejlepší festivalové filmy z celého světa, sponzorovat aktivity Karlovarského festivalu a díky sekci Future Frames i mladé a nadějné filmaře. Pevně věřím, že letošní rok je jen začátek dlouhodobé a prosperující spolupráce“, řekl Evžen Chlanda, Country manažer AMC Networks International pro Českou republiku a Slovensko.

Stanice Sundance vznikla roku 1996. Vysílá denně pestrý mix exkluzivních festivalových filmů a původních seriálů. Je dostupná ve více než 70 státech včetně České republiky a Slovenska a patří mezi nejrychleji rostoucí televizní značky světa. Sundance si nyní může naladit více jak 57 milionů domácností po celém světě. Cílí na diváky, kteří od televize očekávají kreativitu a jistou míru náročnosti pořadů. Filmové portfolio pořadů se vysílá v původním znění, případně s anglickými titulky.

„Za Sundance jsme hrdi, že můžeme být sponzorem projektu Future Frames na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. Vize podpory mladých režisérů se shoduje s naším posláním vyzdvihovat a povyšovat nezávislou filmovou tvorbu. Těšíme se, že právě na filmovém festivalu v Karlových Varech můžeme letos objevit spoustu nových evropských talentů“, vyjádřila se Gail Gendler, Viceprezidentka pro Akvizici stanice Sundance.

Mezi největší hity vysílání druhé poloviny letošního roku bude patřit bezesporu třetí řada původního, kritiky kladně přijatého seriálu RECTIFY, vyprávějícího osudy po 19 letech propuštěného vězně Dannyho Holdena. V červenci se mohou diváci také těšit na šestou sérii celosvětově proslulého seriálu z prostředí reklamní branže z 60. let z New Yorku: MAD MEN. Dále na další seriál z „červené zóny na ČSFD“, a to MONTY PYTHON – MÁLEM PRAVDA, v hlavní roli se známým anglickým komikem Johnem Cleesem.


O sekci Future Frames:

Filmy do sekce Future Frames byly nominovány členskými organizacemi European Film Promotion a prošly finálním výběrem festivalové komise. Režiséři uvedou své projekce osobně a zapojí se i do ostatních festivalových aktivit. Mezi vybrané režiséry patří i Čech Ondřej Hudeček, který uvede v premiéře svůj krátký film Furiant, nápaditý a mrazivě vtipný pohled na mládí klasika realistického dramatu Ladislava Stroupežnického. Projekt Future Frames navazuje na minulou, divácky populární sekci MFFKV Variety Critics´ Choice.


Sundance Film Festival:

Stanice Sundance se zrodila z aktivit Sundance Film Festivalu, jednoho z nejprestižnějších filmových festivalů, který se svým významem rovná světově proslulým festivalům jako jsou ty v Cannes, Benátkách a další. Každoročně se odehrává v lednu v americkém Utahu a vždy přitahuje pozornost filmových kritiků i tvůrců, neboť se jedná o největší filmový festival nezávislých filmů v USA. Po zbytek roku ambasadoři festivalu vyhledávají nové filmy a nadějné režiséry po celém světě. Patronem festivalu i stanice Sundance je Robert Redford.


O AMC Global:

AMC Global, obchodní jednotka společnosti AMC Networks International, přináší oblíbené filmy od každého žánru a zároveň také uvádí premiéry původních seriálů a filmů, a přináší tak divákům něco hlubšího, něco bohatšího, Něco víc. Za poslední desetiletí stanice vyprodukovala několik seriálů s nejvíce oceněními, které daly nový význam dramatickému vyprávění. Kromě toho, že je AMC vysílána napříč Severní Amerikou, dá se naladit také ve více než 115 zemích a oblastech světa. AMC Global je přední zábavní stanicí a k dispozici je v HD a SD a napříč všemi platformami, včetně televizního vysílání, online vysílání, videotéky na vyžádání a na mobilním zařízení.


O společnosti AMC Networks:

Společnost AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) se již více než 30 let věnuje produkci kvalitních filmů a pořadů, vlastní a provozuje několik populárních a oceňovaných značek v oblasti placené kabelové televize. AMC, IFC, SundanceTV, WE tv, a IFC Films produkují pořady, které jsou výrazné, zajímavé, kulturně relevantní a oslovující diváky napříč různými společenskými skupinami. Společnost také provozuje globální divizi, AMC Networks International. Více informací najdete na www.amcnetworks.com.


Ondřej Vácha, PR manager AMC Networks International CE


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.07.2015 • Tisková zpráva z 12. zasedání RRTV, konaného dne 30. 6. 2015
29.06.2015 • Tlačová informácia zo zasadnutia RVR dňa 23. 6. 2015
26.06.2015 • Ve stylu Prima ZOOM – unikátní putovní výstava fotografií
25.06.2015 • Mediální komunikaci Televize Barrandov povede Barbora Šenfeldová
25.06.2015 • Slavná německá herečka Hanna Schygulla přijala roli senátorky Františky Plamínkové ve filmu Milada
24.06.2015 • Projekt KineDok se představí i na 50. ročníku MFF Karlovy Vary

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist