Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 16.04.2024 - 10:49:22   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Seriál Kamioňáci na Viasat Explore představuje netradiční způsob stěhování domů

  Autor: CHILLICOM/Viasat TV , e-mail: info@viasatexplore.cz Přidané: 08.07.2015


Kanál Viasat Explore uvádí nový seriál Kamioňáci, který sleduje neskutečné výkony rodinné firmy Kernerových z Alberty, specialistů na těžkotonážní přepravu. Při stěhování celých chat a mohutných domů do těžko dostupných lokalit se budou potýkat nejen s extrémní nepřízní počasí, ale i těžkým terénem. Jen díky nim ale pánové a paní domácí získají klidné útočiště v malebném prostředí mimo dosah civilizace.


Seriál Kamioňáci ve 13 epizodách představuje příběhy lidí, kterým Kernerovi pomohli splnit představy o bydlení nebo vyřešit vážný problém. Manželům Sue a Tomovi přestěhují jejich dům snů do nádherného prostředí na břehu jezera Baptiste. Rodině Puddicombových poslouží při přesunu domu téměř o 13 kilometrů, a to i se čtyřtunovým cihlovým krbem. A díky Oyenské historické společnosti, která vybrala 15 000 dolarů na záchranu 100 let starého kostela před demolicí, přestěhují historický skvost přímo do areálu muzea.

„Stěhováci domů“ také v Calgary kupují od města, developerů, stavebníků i jednotlivců prázdné domy určené k demolici. Aktuálním trendem bydlení ve vnitřním městě je totiž bourání starších domů a jejich náhrada za novou výstavbu. Namísto bagrů si tak pro dům přijede kamion a odveze jej na venkov, kde mu mohou šťastní majitelé vdechnout nový život a přebudovat jej na bydlení snů. A práce mají Kernerovi v Calgary podle svých slov dostatek minimálně na příštích 20 let.

Přesuny celých staveb se používají všude ve světě především při záchraně historických památek. U nás je pravděpodobně nejznámější příběh kostela Nanebevzetí Panny Marie v Mostě, pozdně gotického chrámu, který byl v roce 1975 přesunut po kolejích o více než 800 metrů, aby jej nepostihl stejný osud jako zbytek města, které bylo srovnáno se zemí kvůli těžbě uhlí. Guinnessova kniha rekordů tento počin uvádí jako rekord v přepravě nejtěžšího předmětu po kolejích – 12 000 tun.

Ve švýcarském Curychu byla rovněž po kolejích v roce 2012 přesunuta 122 let stará tovární budova firmy Oerlikon. Budova o hmotnosti 6 200 tun a rozměrech 80 x 12 metrů byla přesunuta o 60 metrů, aby nepřekážela v rozšiřování přilehlého hlavního nádraží. Podle původních plánů měla být v roce 2010 stržena.

V roce 2011 ničivé záplavy zaplavily historické centrum městečka Cedar Rapids v americkém státě Iowa a s ním i České a slovenské národní muzeum a knihovnu. Budova byla kvůli riziku dalšího poškození přesunuta do bezpečí o 150 metrů dále a o 3,3 metry výše. Přesun 1400 tun vážící budovy se uskutečnil na kovové konstrukci s několika řadami kol.

Příběhy specialistů na přesuny celých budov bude možné sledovat na Viasat Explore vždy v pondělí až do 17. srpna 2015, ve 21:00 hodin.

Pro více informací o televizním kanálu Viasat Explore navštivte profil na Facebooku s názvem Viasat Explore nebo webovou stránku www.viasatexplore.cz.


O společnosti MTG´s Viasat Broadcasting:

MTG´s Viasat Broadcasting je součástí mezinárodní mediální skupiny Modern Times Group (MTG) pokrývající čtyři kontinenty a zahrnující bezplatné a placené televizní kanály, rádio a produkci obsahu. Společnost Viasat Broadcasting poskytuje bezplatné i placené televizní kanály, které jsou k dispozici na vlastních satelitních platformách Viasat , sítích třetích stran a TV obsah je také distribuován prostřednictvím internetu. Skupina MTG je rovněž největším akcionářem v CTC Media, což je přední ruský nezávislý televizní vysílatel. Modern Times Group je rozrůstající se společnost kotována na Nasdaq OMX stockholmské burze. Pro více informací navštivte www.mtg.se.


Lukáš Kapinus, CHILLICOM


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.07.2015 • Oceněný kapustňák v pátek na Prima ZOOM
07.07.2015 • Legendární pinkfloydovské album The Wall vtrhne v přímém satelitním přenosu do kin
06.07.2015 • Vykoupejte se v moři dokumentů na Prima ZOOM ve 28. týdnu
05.07.2015 • TV tipy Universal Channel ve 28. týdnu
04.07.2015 • Experti Eurosportu tipují vítěze Tour de France: 50 procent dotázaných věří, že Contador získá žlutý trikot
04.07.2015 • 21 etáp z Tour de France naživo s RTVS

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist