Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 20:19:57   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Voľná telka už aj na satelite Astra 3B

  Autor: Towercom , e-mail: info@plustelka.sk Přidané: 09.07.2015


Digitálna televízna platforma Voľná telka sa rozširuje, po jednoduchom príjme na anténu prináša už aj divákom sledujúcim televíziu prostredníctvom satelitu obľúbené slovenské TV stanice. Voľná telka obohatí slovenský televízny trh o nové riešenie – univerzálny a flexibilný príjem TV staníc cez satelit alebo prostredníctvom bežnej antény (DVB-T).


9. júla 2015 spoločnosť Towercom, a.s. ako podnik poskytujúci slovenským vysielateľom elektronickú komunikačnú službu vysielania prostredníctvom satelitu spustí službu spočívajúcu v umožnení prístupu oprávnených divákov k satelitnému vysielaniu, a to ku slovenským celoplošným TV staniciam vysielaným satelitom na pozícii SES Astra 23,5E (Astra 3B).

„Vždy sa snažíme spolu s vysielateľmi nájsť spôsob ako sprístupniť televízne vysielanie čo najširšiemu okruhu divákov. Sme radi, že môžeme opäť aj satelitným divákom - podobne ako divákom terestriálnej platformy DVB-T cez anténu - prinášať zábavu v podobe ich obľúbených televíznych kanálov“ povedal Roman Fischer, generálny riaditeľ spoločnosti Towercom, a.s., zástupca poskytovateľa prístupu k vysielaniu programových služieb.

Diváci Voľnej telky sa môžu kedykoľvek rozhodnúť pre spôsob príjmu, ktorý im viac vyhovuje, či už je to terestriálny alebo cez satelit. V prípade satelitného príjmu, je v každom prípade potrebná prístupová karta alebo modul Voľnej telky, ktorá dekóduje všetky voľne prístupné TV stanice.

Základnou ideou Voľnej telky je sprístupňovať TV stanice bez ďalších poplatkov, na strane satelitného diváka je však treba počítať s nákupom dekódovacej karty. Programová ponuka Voľnej telky závisí od rozhodnutí vysielateľov, či svoje programy budú sprístupňovať za poplatok alebo zadarmo.

„Je výlučne na rozhodnutí vysielateľa, či svoju programovú ponuku sprístupní aj prostredníctvom voľne dostupných platforiem. TV programy v ponuke Voľnej telky sprístupňujeme v rámci platnej legislatívy a transparentne bez navýšenia nákladov či vytvárania poplatkov s rôznymi názvami“ povedal Roman Fischer. „Aktuálne Voľnú telku prijíma takmer tretina slovenských domácností a budeme radi, ak sa počet spokojných divákov bude rozširovať“ dodal na záver.

Prístupová karta Voľná telka sa zároveň stáva technickým prostriedkom pre prístup k obsahovým službám (TV kanálov) šírených prostredníctvom platformy Plustelka, prevádzkovaných spoločnosťou Towerhome, a.s. formou retransmisie. Všetky prístupové zariadenia Plustelky, ktoré sú aktuálne v predaji, sa stávajú automaticky multiplatformovým prístupovým zariadením pre Voľnú telku aj Plustelku. Do distribučnej siete budú uvoľnené aj nové prístupové Irdeto karty s logom Voľná telka, ktoré môžu zákazníci využívať na príjem Voľnej telky a keď sa rozhodnú, tak aj na základe registrácie a uzatvorenej zmluvy so spoločnosťou Towerhome, a.s. aj na príjem extra programov Plustelky cez anténu.

Podrobné informácie o ponuke Voľnej telky nájdu diváci na www.volnatelka.sk, na infolinke 0650 44 44 00 alebo u predajcov anténovej a satelitnej techniky.


O spoločnosti Towercome

Towercom, a.s. je obchodná spoločnosť poskytujúca služby spojené s prevádzkovaním siete rozhlasových a televíznych vysielačov a prevádzačov, terestriálneho digitálneho vysielania v systéme DVB-T ako aj digitálneho satelitného vysielania a distribúcie modulácie. K zákazníkom Towercomu patria najvýznamnejšie slovenské a české televízne a rozhlasové stanice, prevádzkovatelia GSM/UMTS sietí, významní poskytovatelia telekomunikačných služieb, štátne inštitúcie a mnoho ďalších korporácií. Towercom, a.s. je poskytovateľom prístupu k vysielaniu programových služieb pod názvom Voľná telka. Aktivovaná karta Voľnej telky je technický prostriedok na zabezpečenie príjmu tých televíznych programových služieb slovenských vysielateľov, ktorých šírenie prostredníctvom satelitu zabezpečuje Towercom, a.s. Jediným vlastníkom akcií spoločnosti Towercom, a.s. je skupina infraštruktúrnych fondov Macquarie Infrastructure Funds, ktorá patrí medzi významných správcov svetových aktív.


O spoločnosti Towerhome

Towerhome, a,s, je dcérskou spoločnosťou Towercom a,s a poskytuje telekomunikačné produkty a služby koncovým zákazníkom. Spoločnosť je prevádzkovateľom televíznej terestriálnej platformy Plustelka, ktorú technologicky zabezpečuje Towercom. Podmienky poskytovania služby Plustelka sú uvedené
na www.plustelka.sk


Bratislava, 9. júl 2015, Michal Šuran, marketingový manažér


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.07.2015 • Zmeny programovej ponuky satelitnej televízie freeSAT účinné od 7.júla 2015
03.07.2015 • NRJ12 testuje na družici Eutelsat 9A
01.07.2015 • Radio B2 plánuje tento měsíc zahájit vysílání z družice Astra 1N
22.06.2015 • Nový program stanice Deutsche Welle dnes zahájil vysílání
17.06.2015 • Gumor a Babaj TV opět na satelitu Amos 3
17.06.2015 • AXOCOM: JOJ Group expanduje, investuje do filmového kanálu v Česku a na Slovensku

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist