SES Platform Services nabídne pearl.tv UHD na satelitu Astra 1M i v internetovém streamu
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 10.07.2015
Ve středu 8. 7. 2015 informoval poskytovatel technických mediálních služeb SES Platform Services, že v září 2015 při příležitosti mezinárodního veletrhu IFA zahájí poradenský a nákupní kanál pearl.tv vysílání nejen v ultravysokém rozlišení na satelitu Astra 1M na orbitální pozici 19,2° východně, ale televizní signál bude k dispozici i jako internetový datový tok (stream).


Společnost SES Platform Services převezme jako poskytovatel technických mediálních služeb kódování HEVC živého signálu Ultra HD a uplink na satelity Astra. Poskytovatel mediálních služeb dá k dispozici televizní signál také jako internetový stream a připraví síť pro doručování obsahu Content Delivery Network (CDN) pro dodání datového toku.

Díky mnoha obsáhlým živým testům v posledních dvou letech se společnost SES Platform Services propracovala k první evropské adrese pro spuštění projektu Ultra HD. Vedle vlastního portofolia služeb v oblasti Ultra HD společnost SES Platform disponuje i rozsáhlou sítí a spolupracuje s mnoha renomovanými partnery, např. s MTI Teleport Mnichov (poskytování signálu), Rhode & Schwarz nebo Fraunhoferovým institutem Heinricha Hertze (kódování HEVC).

Stanice pearl.tv UHD bude vysílat s rozlišením 3840 x 2160 obrazových bodů, což odpovídá čtyřnásobnému rozlišení Full HD.


Parametry pro příjem pearl.tv UHD 4K:

satelit: Astra 1M
orbitální pozice: 19,2° východně
transponder: č. 1097
provider: SES Platform Services
kmitočet: 12,3435 GHz
polarizace: horizontální
symbolová rychlost: 30000 kSymb/s
FEC: 2/3
Pilot: ON
video: 2160 50p
HEVC: Main 10


S využitím zdroje: Infosat.de, 9. 7. 2015, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21993/ses-platform-services-nabidne-pearl-tv-uhd-na-satelitu-astra-1m-i-v-internetovem-streamu/