Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 15:57:24   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Léto v plném proudu na Prima ZOOM ve 29. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 12.07.2015


Pořádná porce zábavy a poznání vás zavalí v dalším červencovém týdnu. Prima ZOOM vás zavede do historie, na místa katastrof, do vesmíru, odhalí různé záhady, procestuje s vámi svět, ponoří se do hlubin, ukáže ta největší zvířata i technické divy, a dokonce poradí, jak přežít a zvládat domácí mazlíčky.


Dokumentární skvosty pro vás: připravte se na příběh o reportérech, kteří šokovali celý svět svými záběry nukleární katastrofy: Fukušima – Nic není, jak bylo; nahlédnete do zákulisí Tajemství FBI; v napínavém a vzrušujícím dokumentárním seriálu přineseme Doznání mafiánů; máte problém se psy – Zavolejte Cesara Millana; přiblížíme Život žraloků velrybích a jejich vztah s obyvateli jedné filipínské vesnice; postavíme vám Akvária na míru I a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.



Nalaďte si poznání s Prima ZOOM.

Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–02.00 hod.:

13. 7. 21.00 – Fukušima – Nic není, jak bylo – 1. část

Připravte se na příběh o reportérech, kteří šokovali celý svět svými záběry nukleární katastrofy v japonské Fukušimě. Jeho hrdinové stojí bok po boku s místními obyvateli od prvních záchvěvů osudného zemětřesení až do dnešních dní. Pro oběti se stali jediným důvěryhodným zdrojem informací, protože poskytují důležité aktuální informace o skutečném stavu událostí na místě havárie. Více než milion místních se dnes snaží vyrovnat s následky katastrofy a nechat život běžet dál i v zasažené oblasti. Přitom musí každý den překonávat strach z něčeho, co nemůžou zahlédnout, slyšet ani ucítit. Tento dokumentární film ukazuje, jak se sami reportéři změnili a že po několikaletých zkušenostech nahlíží jinak nejen na svou práci, ale i na sebe.


13. 7. 01.00 – Pán ze Sipanu

V období mezi 100 lety před naším letopočtem a 600 lety našeho letopočtu se na severním pobřeží Peru rozvíjela záhadná kultura Mocha. Byla to vcelku neznámá civilizace, která zmizela v propadlišti dějin poté, co dosáhla svého vrcholu. Hrdiny dokumentárního filmu Pán ze Sipanu jsou dva muži: titulní pán, který vládl a byl pohřben s velkou poctou tak, aby jeho odkaz přežil následující století, a archeolog Walter Alva, který mu v tom pomohl, protože Pána ze Sipanu vyzvedl z jeho hrobky. Díky objevům posledních dvou dekád už o civilizaci Mocha slyšel leckdo. Výzkum přesto pokračuje a rozkvět této kultury nepřestává udivovat.


14. 7. 18.00 – Letem světem (Velké stavby Anglie 2)

Letem světem a křížem krážem do všech možných i nemožných exotických, oblíbených i nemyslitelných destinací vyrazíme i v sedmnácté řadě oblíbeného cestovatelského seriálu. Nové epizody se tentokrát zaměřují na Británii, Polsko, Jižní Ameriku, ostrov Svatá Helena nebo treking v Patagonii.


14. 7. 22.00 – Tajemství FBI

Nahlédněte do zákulisí a pozorujte, jak se FBI snaží všemi způsoby udržet hlavní město Washington D. C. v bezpečí – zvlášť pokud jde o nejvíce prominentní adresu v zemi. Tajemství FBI odhaluje záběry skutečných bombových atentátů, ke kterým díky schopným agentům nedošlo, speciálních zásahových týmů, pohled na techniku určenou k zneškodnění nebezpečných výbušnin, včetně moderních robotů a vizuální simulaci potenciální škody způsobené výbuchem. Nechybí ani rozhovory se zkušenými agenty z terénu. Tajemství FBI je dokumentární film o rozsáhlých utajených operacích, díky nimž je možné chránit občany i politiky Spojených států amerických.


14. 7. 23.00 a 23.30 – Doznání mafiánů (John Veasey; Andrew Didonato)

V napínavém a vzrušujícím dokumentárním seriálu Doznání mafiánů se informátoři z řad mafie, které jejich bývalí „kolegové“ odsoudili k smrti, vynořili ze svých skrýší. V šokujících epizodách vypráví vlastní šílené příběhy a podávají nečekaná svědectví o světě mimo zákon.


15. 7. 20.00 – Zavolejte Cesara Millana (Rodinné problémy)

Cesar Millan je známý trenér psů. Cesara volají k agresivním nebo ustrašeným psům či ke psu, který napadá své majitele. Pan Millan je opravdovým psychologem psích duší. Zjišťuje, zda je pes agresivní nebo napadá lidi, protože je nejistý. Používá také svého psa Juniora, aby u dotyčného psa vyvolal nějakou reakci. Zároveň se stává rádcem společného soužití pro celou rodinu.


15. 7. 21.00 – Mistři přežití s Lesem Stroudem (Jihoafričtí Zuluové)

Dokumentární seriál Mistři přežití s Lesem Stroudem zachycuje snahu zkušeného dobrodruha a nezmara najít skutečné mistry v přežití i za těch nejtěžších podmínek. Proto vyráží za posledními domorodými kmeny, které i v dnešní době stále ještě existují v odlehlých koutech světa. Les Stroud se chce dozvědět více o jejich tricích a technice, naučit se jejich rituály a odhalit tajemství, jak se jim po několik tisíciletí podařilo přežít v divočině – než je navždy pohltí moderní svět. Během putování a hledání se dostane na taková místa, jako je Srí Lanka, Papua-Nová Guinea, Arktida nebo Borneo. Snaží se seznámit s co možná největším množstvím starodávných kmenů a zdokumentovat jejich jedinečné znalosti.


15. 7. 23.00 – Divoký vesmír (Drtivý dopad)

Doktor astronomie Phil Plait si v Divokém vesmíru vzal za úkol odhalit podstatu všech známých nesmyslných vědeckých tvrzení a dobrat se pravdy. V každé epizodě této třídílné minisérie odhaluje skutečnou vědu, ukrytou za mystérii naší planety, sluneční soustavy a divokého vesmíru, ve kterém všichni žijeme. Phil se mimo jiné zabývá katastrofální možností, že by do Země mohl stejně jako před 65 miliony let narazit asteroid větší než Mount Everest, a testuje různá bezpečnostní protiopatření – včetně největší exploze, jaká kdy byla natočena pro potřeby dokumentárního filmu.


16. 7. 01.00 – Podmořská dobrodružství: Výprava za žralokem bílým

V dalším dílu dechberoucího dokumentárního seriálu Podmořská dobrodružství si bývalý čtyřnásobný mistr světa ve volném potápění Frederic Buyle troufne za žraloky. A ne za ledajakými! Dostane se rovnou do bezprostřední blízkosti nejobávanějších predátora – velkého bílého žraloka. Díky tomu, že se Buyle potápí „nalehko“, bez použití „hlasité“ konvenční výbavy, opravdu se bude moct podívat dravcům na zoubek. Ve vodách u mexického ostrova Guadalupe se k němu přidává Pierre Frolla a William Winran. Jejich společný zážitek změní negativní pohled lidí na žraloky.


17. 7. 20.00 – Život žraloků velrybích

Lidé z malé filipínské vesnice Oslob na ostrově Cebu bývali sužovaní tajfuny a nedostatkem ryb. Dokud to všechno internet a největší ryba na světě nezměnily. Obyvatelé vesnice Oslob totiž mají zvláštní vztah s jedním rybím druhem. Je jím žralok velrybí. Největší ryba na světě je nenechá v klidu rybařit, protože se sama snaží dostat k tomu, co uvízlo v sítích. Jednoho zvlášť mlsného jedince se rybářům podařilo odlákat od loděk pomocí nabízeného krmiva. Netrvalo dlouho a ochočený obrovitý mlsoun se nechá držet na vodítku jako nějaký pejsek. Turisté, kteří brzy zveřejnili fotky na internetu, spustili tsunami nadšení a zájmu o žraloka velrybího, která obrátila životy obyvatel vesnice Oslob vzhůru nohama.


17. 7. 21.00 – Akvária na míru I (Plavání se žraloky)

Seznamte se s podnikem obchodních partnerů, nejlepších kamarádů a nekonečných rivalů Waynem Kingem a Brettem Raymerem. Společnými silami vedou největší firmu na výrobu akvárií v Americe. V zábavném dokumentárním seriálu Akvária na míru uvidíte, jak vyrábějí nejšílenější, nejneuvěřitelnější a v každém případě jedinečná akvária pro všechny možné druhy ryb a jejich majitele ze všech koutů světa. Ať už vypadají jako jukebox, restaurace ve stylu Las Vegas 50. let, egyptské pyramidy, různá auta, nebo dokonce pivní sudy, pro Wayna a Bretta není žádná zakázka nesplnitelná.


17. 7. 23.00 – Ztracená města Čačapojů

Na místě odříznutém od světa, hluboko v džungli, na vysočině v Peru se skrývá jedna z nejvíce fascinujících metropolí v dějinách lidstva. Lid, který tam žil, sám sebe nazýval Čačapojové. Ale Inkové, kteří později Čačapoje porazili, o této civilizaci mluvili jako o Bojovnících z nebes, protože se jejich vysokohorské město takřka dotýkalo nebes. Podle starodávné legendy to navíc bylo místo nesmírného bohatství a hojnosti. Dokumentární film Ztracená města Čačapojů nás tam zavede.


17. 7. 24.00 – Medvědí obři

Oceňovaný kameraman Andreas Kieling by rád jednou provždy vyřešil tajemství obrovských medvědů grizzly z Aljašky, kteří postavením na zadní dosahují čtyřapůlmetrové výšky. Společně s jedním z aljašských indiánů se proto vydává na namáhavou a nebezpečnou výpravu do vzdálených končin Aljašky. Jeho expedice navíc odhaluje, jak se místní domorodí obyvatelé naučili už před několika stoletími v této nehostinné krajině přežít.


17. 7. 01.00 – Nosorožci: prokletí zázračného rohu

Díky třem různým příběhům se dovíme více o rozmanitosti, zvycích a hrozbách, kterým čelí všechny dosud žijící druhy nosorožců. Seznámíme se s mladým černým samcem, vybraným, aby pomohl znovu osídlit oblast v africké Keni, kde pytláci vyhubili celý jeho druh. Nosorožci v Indii musí den po dni čelit světu, jenž je stále více omezuje, a sdílet teritorium s velkými a nebezpečnými zvířaty, jako jsou sloni nebo tygři. A nakonec se v hlubokých džunglích Bornea dostaneme na stopu plachého a nejvzácnějšího druhu, nosorožce sumaterského. Zoufale hledá družku v pralese, kde z jeho souputníků pomalu, ale jistě přežívá už jenom smutná vzpomínka.


18. 7. 21.00 – Martin Clunes: Lemuři z Madagaskaru

Žijí jedině na Madagaskaru a jeden po druhém tam vymírají. Poslední přeživší lemuři na světě jsou maličcí a roztomilí, ale ocitli se zahnáni do kouta obyvateli rajského ostrova, který se pro ně stal peklem. Druh po druhu mizí v nenávratnu. Teď už je všechny může zachránit jedině nějaký zázrak. V překrásném a hluboce dojemném dokumentárním filmu Lemuři Madagaskaru se Martin Clunes vydává do oblasti Indického oceánu, aby na vlastní oči viděl to, co mnozí považují za poslední lemuří vzdor. Postaví se bok po boku s těmi, kteří by lemury rádi zachránili před silami, co se rychle vymykají kontrole.


19. 7. 18.00 – Boeing 747: Revoluce v oblacích 1. část

Díky nezaměnitelnému trupu je Boeing 747 nejlépe rozpoznatelným letadlem na obloze. První letoun s širokým trupem na světě je však mnohem víc než jen opravdu hodně velkým letadlem. Předkládaný snímek vysvětluje, jak tento nebeský obr změnil svět, když v roce 1970 poprvé vzlétl. Jeho masivní kapacita mimo jiné srazila ceny letenek, a v důsledku toho se rozšířila síť mezinárodních letišť. Boeingům se dokonce do dnešního dne podařilo převézt ekvivalent 80 % populace Země do vzdálenosti více než 100tisíckrát na Měsíc a zpátky.


19. 7. 19.00 – Hranice vnímání

Albert Einstein prohlásil: „Je docela dobře možné, že za hranicemi našich smyslů se ukrývají světy, o kterých nemáme nejmenší tušení.“ A skutečně, jsme obklopeni zvláštními světy. Rozprostírají se všude kolem nás, ale nevíme o nich, protože jsou buď příliš malé, nebo naopak příliš rozsáhlé. Pokroky ve vědě a technice naštěstí umožnily vědcům zkoumat nejmenší detaily. Díky satelitům, které poskytují odlišný pohled na naši planetu, a Hubbleovu teleskopu, jenž odhaluje krásy dalekého vesmíru, jaké jsme si ani nedokázali představit, se zároveň rozšiřují hranice našeho světa. Dokumentární film Hranice vnímání je fascinujícím vědecky podloženým putováním od nejmenšího atomu pod našimi patami až do nejvzdálenějších koutů vesmíru nad našimi hlavami. Hranice vnímání se rozšiřují.


19. 7. 24.00 a 01.00 – Extrémní záchrana (1. a 2. díl)

Moderátor Nikolás Rincón vyráží za dobrodružstvím a těmi, kdo pravidelně riskují životy, aby zachránili jiné. Přitom se dozvídá o záchranných akcích, které změnily dějiny. Společně s týmem specialistů se naučí a vyzkouší různé způsoby záchrany. Každý z nich vyžaduje neobyčejnou disciplínu a rozsáhlou část terénu.



Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

Prima ZOOM – svět ještě více zblízka! Od 25. května vám přinášíme dvojnásobek premiér. Premiérový blok rozšiřujeme každý den od 18.00 až do 2.00, čeká vás mnoho zajímavostí z různých žánrů. Prima ZOOM je vaše jednička.


premiérové bloky	18.00 – 20.00 hod.             	20.00 – 22.00 hod.
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Život naostro

premiérové bloky 22.00 – 24.00 hod. 00.00 – 02.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
úterý Zločin pod lupou Fascinující příroda
středa Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
čtvrtek Záhady a konspirace Úžasné oceány
pátek Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
sobota Zázraky vědy a techniky Život naostro
neděle Volání divočiny Největší katastrofy


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 12. 7. 2015


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.07.2015 • National Geographic vás zve 14. 7. na Setkání s Plutem
11.07.2015 • TV tipy Universal Channel ve 29. týdnu
10.07.2015 • Jak jsem se stal ženou - exkluzivně na E!
08.07.2015 • Oceněný kapustňák v pátek na Prima ZOOM
08.07.2015 • Seriál Kamioňáci na Viasat Explore představuje netradiční způsob stěhování domů
07.07.2015 • Legendární pinkfloydovské album The Wall vtrhne v přímém satelitním přenosu do kin

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist