Třeštíková, Mihulová, Hádek - koprodukční projekty ČT uspěly v mezinárodní festivalové konkurenci
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 13.07.2015

Nejlepší mužský a ženský herecký výkon i nejlepší dokument. V mezinárodní konkurenci padesátého ročníku filmového festivalu v Karlových Varech uspěly hned tři koprodukční projekty České televize.


Cenu za nejlepší dokument si odnesla režisérka Helena Třeštíková za časosběrný snímek mapující třináct let životních peripetií ženy jménem Mallory. Koprodukční snímky České televize Domácí péče a Kobry a užovky se o Křišťálový globus ucházely také v hlavní festivalové soutěži. Mezinárodní porota nakonec ocenila herecké výkony představitelů obou těchto filmů.

Cena za nejlepší mužský herecký výkon patří Kryštofu Hádkovi za roli problematického mladšího bratra v dramatu Jana Prušinovského Kobry a užovky, v ženské kategorii uspěla Alena Mihulová jako obětavá pečovatelka v debutu Slávka Horáka Domácí péče.

Na oficiálním programu jubilejního padesátého ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary bylo zařazeno rekordních osmnáct koprodukčních filmových projektů České televize.


Oceněné koprodukční projekty České televize na MFFKV 2015:

Cena za nejlepší dokumentární film nad 60 minut
Mallory: režie Helena Třeštíková, producent Negativ

Cena za mužský herecký výkon
Kryštof Hádek - Kobry a užovky: režie Jan Prušinovský, producent Offside Man

Cena za ženský herecký výkon
Alena Mihulová – Domácí péče: režie Slávek Horák, producent Tvorba Films


Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize, 13. 7. 2015

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21997/trestikova-mihulova-hadek-koprodukcni-projekty-ct-uspely-v-mezinarodni-festivalove-konkurenci/