Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 07:38:41   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dvojitá letní podívaná na Prima ZOOM ve 30. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 19.07.2015


Užijte si celosvětové cestování, výpravy do dávné historie i blízké minulosti. Odhalte tajemství vesmíru i záhady Země. Potopíme se do hlubin, zastavíme čas a detailně si prohlédneme sami sebe. Dokonce si dáme odvykací kůru a lekci sexu. S Prima ZOOM můžete cokoli!


Dokumentární skvosty pro vás: převyprávíme Úplný příběh o tragickém potopení lodi Costa Concordia; rozebereme architekturu, design a styl několika z nejikoničtějších destinací na světě – Metropolis: Příběhy měst; ve Ztracených světech II se vydáme po stopě staroindické učebnice lásky Kámasútry; čeká vás první část filmu – Challenger: Odpočítávání ke katastrofě; odstartujeme pokračování dalších dvou sérií se světovými osobnostmi: Cestování červí dírou s Morganem Freemanem II a Jean-Michel Cousteau: Podmořské dobrodružství II a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM...



Užijte si léto na Prima ZOOM.

Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–02.00 hod.:

20. 7. 20.00 – Costa Concordia: Úplný příběh (Noční můra na lodi snů)

Úplný příběh o tragickém potopení lodi Costa Concordia v lednu 2012 je neuvěřitelným sledem chyb a přešlapů, který vedl k největší katastrofě na moři od ztroskotání Titaniku. Dokumentární minisérie Costa Concordia: Úplný příběh přináší kompletní přehled události v hlavní roli s luxusní výletní lodí snů, z níž se pro pasažéry nečekaně stala děsivá noční můra. Vyprávění přitom nezachycuje jenom osudnou lednovou noc před několika lety, ale také velkolepou záchrannou operaci, která trvá dodnes. Tvůrci oslovili zachráněné pasažéry a jejich rodiny z deseti různých zemí i odborníky v oblasti lodní dopravy nebo zkušené záchranáře. Minisérie Costa Concordia: Úplný příběh je otřesnou vypovědí o přežití katastrofy a zároveň poutavým vyprávěním o možnostech moderní techniky.


20. 7. 23.00 – Dharáví: Do nitra indického slumu – 1. část

Kevin McCloud se nastěhoval na jedno z nejextrémnějších a nejhustěji obydlených míst na světě – do chudinského slumu Dharáví v indické Bombaji. Díky tomu, že žije a pracuje společně s místními, objevuje 15 tisíc „jednopokojových průmyslových odvětví“ umístěných v rámci hranic slumu. Kevin zjišťuje, že místní komunita si uchovává neobyčejného ducha i navzdory těžkým životním podmínkám. Vyspělá západní města by se od této soběstačné společnosti mohla hodně naučit.


20. 7. 01.00 – Tisícileté Peru: Neprobádaná historie

Vydejte se na cestu zpátky v čase do starověkých dějin Peru. Andy a severní pobřeží byly po staletí před vzestupem říše Inků a příchodem španělských konkvistadorů domovem, a dokonce kolébkou nejstarší peruánské civilizace. Během období známého jako formativní začala její náboženská třída stavět útočiště, která se stala centrem kultury a vzdělanosti. Na tato místa přicházeli lidé i z velkých vzdáleností, aby se dozvěděli, kdy je nejlepší zasít obilí nebo jak se mají připravit na pravidelné změny počasí. Starověké civilizace Peru dosáhly překvapivé vyspělosti a jedné z nich se dokonce podařilo ve své době vybudovat nejrozsáhlejší známý systém zavlažování. Jejich historie přesto stále zůstává relativně neprobádaná.


21. 7. 19.00 a 19.30 – Metropolis: Příběhy měst (Bali; Los Angeles)

Šestidílná minisérie rozebírá architekturu, design a styl několika z nejikoničtějších destinací na světě. Zanícení nadšenci a zároveň profesionální architekti Julian Davison a Charlie Luxton vyprávějí příběhy o architektonickém dědictví měst, které do dnešních dní nepřestává inspirovat autory po celém světě. Ať už se dokumentární seriál Metropolis: Příběhy měst zastaví na Bali, kde došlo k jedinečnému spojení východních a západních principů, v Singapuru, původně obchodnímu uzlu a dnes multikulturnímu centru, nebo v Los Angeles s historií vystavěnou na ropných vrtech, je kompletním průvodcem světem designu a architektury.


21. 7. 21.00 – Ztracené světy II (Kámasútra)

Kámasútra je dnes vnímána jako staroindická učebnice lásky, ale její autor, filozof Vátsjájana, zamýšlel jejímu textu vdechnout také duševní podtext. Indové, včetně vládnoucích dynastií, se prostřednictvím sexu snažili dosáhnout duševní rovnováhy. Kámasútra byla velmi respektovanou knihou a řada jejích pasáží inspirovala tehdejší indické umělce při tvorbě výtvarných děl. Jinak tomu nebylo ani v oblasti stavitelství. Ve městě Kadžuráho se nacházejí chrámy, jejichž zdi jsou ozdobeny sochami, které podle vzoru Kámasútry explicitně zobrazují různé sexuální polohy. Archeologové dále zkoumají pozůstatky pevnosti Kalinjar, která patřila královské dynastii Chandelů. Celá pevnost byla postavena pro královskou dynastii jako pozorovatelna, ze které měla přehled o pohybu v přilehlém okolí. Dokonce se ji podařilo ubránit útoku nájezdníků, kteří chtěli nechat obyvatele pevnosti při obléhání vyhladovět. Díky skrytým chodbám v chrámu se však podařilo útok nájezdníků odrazit. Lechtivé plastiky lze sledovat i v pevnosti Orča. Tato pevnost byla postavena ve stylu, který převzal určité prvky muslimské architektury. Indové si totiž chtěli předcházet muslimské nepřátele a domnívali se, že je mohou ochromit svými chrámy, a tím odvrátit válku.


21. 7. 22.00 – Klášterní detox

Vítejte v thajském klášteře Thamkrabok, kde probíhá jeden z nejúspěšnějších, ale zároveň také nejpodivnějších programů odvykání závislosti na drogách. Takto vypadá odpověď exotického Thajska na drahé západní kliniky: staneme se svědky toho, jak drogově závislí hledají spásu v těžkém boji o holý život. Klášterní detox představuje neobvyklý a inspirativní způsob překonání závislosti. Není divu, že se Thajsko během několika posledních let stalo útočištěm závislých ze všech koutů světa. Chrám Thamkrabok totiž od 50. let dvacátého století proslul jako jedno z nejtvrdších, ale také nejúčinnějších míst, kde je možné zbavit svůj život drog. Závislí na heroinu, cracku a jiných látkách tady dobrovolně podstupují křest ohněm. Chtějí si zasloužit nový, čistý start do života. V Thamkraboku nastupuje místo moderních prostředků a medicíny víra ve spásnou očistu duše a uzdravení srdce.


21. 7. 01.00 – Tvorové v nás

Právě teď existuje 100 miliard životních forem na vašem těle i uvnitř něj. Jste jako planeta, která se hemží životem. Mnoho z těchto životních forem jsou mikrobi, kteří ve skutečnosti mají zásadní roli: udržet vás naživu. Jak je to možné? Co jsou zač mikrobi, kteří považují vaše tělo za svůj domov? Fascinující dokumentární film o lidském těle nazvaný Tvorové v nás je napínavou výpravou do světa, jenž je stejně tak poutavý, jako neviditelný, důležitý a mysteriózní. Je to planeta Člověk.


22. 7. 22.00 – Challenger: Odpočítávání ke katastrofě – 1. část

28. ledna 1986, když byl teprve sedm vteřin ve vesmíru, se raketoplán Challenger kompletně s celou posádkou ocitl uprostřed smrtících plamenů. Nikdo nepřežil. Tato tragédie otřásla celým světem. Ale v jejím pozadí se ukrývá ještě větší neštěstí. Inženýři nehodu Challengeru předvídali. Dokonce předpověděli a varovali, že start bude mít osudné následky. Dokumentární drama Challenger: Odpočítávání ke katastrofě nahlíží do pozadí celé události a vypráví příběh o jejích aktérech, kteří trénovali na misi, aniž by tušili, jak velké jim hrozí nebezpečí. Zvlášť se přitom zaměřuje na příběh idealistické a velice oblíbené „vesmírné učitelky“ Christy McAuliffe.


22. 7. 01.00 – Drony: Smrt na dálku

Od počátku existence a používání dronů je jasné, že němečtí politici a armáda nepilotovaným letounům fandí. Otázkou ale zůstává, jestli by bojové drony měly létat a útočit také v německých barvách. Zastánci zdůrazňují, že se jedná o výkonné a relativně laciné řešení. Pilotům navíc nehrozí žádné nebezpečí. Odpůrci upozorňují na nadbytečnost a také legální i morální pochybnosti celého projektu. Dokumentární film Drony: Smrt na dálku se zabývá skutečným dopadem války vedené s pomocí dronů. Svědek události v něm poprvé popisuje, jak kvůli útoku bojového dronu v Pákistánu zahynul německý občan. A protože americká válka dronů si už vyžádala tisíce obětí, ani na tyto tragické příběhy se nesmí zapomenout. Představují drony zbraň budoucnosti, nebo jsou spíše lukrativním byznysem, ze kterého chtějí německé firmy taky něco mít?


23. 7. 18.00 – Cestování červí dírou s Morganem Freemanem II (Existuje život po smrti?)

Oscarem oceněný herec a fanoušek všeho vesmírného Morgan Freeman se vrací jako moderátor v pokračování úspěšného dokumentárního seriálu o velkých záhadách kosmu. Existuje posmrtný život? Má vesmír nějaké hranice? Je čas skutečný? Existují více než tři dimenze, šestý smysl nebo paralelní vesmír? Je možné cestovat rychleji než světlo či žít věčně? A jak vypadají mimozemšťané? Právě takové otázky si klade druhá série dokumentárního seriálu.


23. 7. 22.00 – Po stopách podivna (Lovci duchů)

Lidskou mysl už od nepaměti fascinuje vše neznámé, záhadné a podivné. Někteří lidé z různých koutů světa se dokonce v rámci hledání „unikátních“ a „nenormálních“ jevů rozhodli dotknout hranic reality i racionality a distancovat se od toho, co se všeobecně považuje za normální. Proč? Navzdory pokročilým technologiím i dnes čelíme nevysvětlitelným záhadám, které přiživují kolektivní vědomí. Dokument Po stopách podivna zve diváky na velkolepý lov mystérií. Setkejte se s muži, ženami, vědci, obchodníky, novináři i umělci z celého světa, pro které se záhady staly životní vášní.


24. 7. 20.00 – Jean-Michel Cousteau: Podmořské dobrodružství II (Návrat do Amazonie – 1.část)

Jean-Michel Cousteau a jeho tým z Ocean Futures Society prozkoumávají zajímavá a vzrušující místa v různých koutech naší planety. Jsou to místa překrásná, ale často také nebezpečná a běžnému člověku jen těžko dostupná. Díky špičkově natočenému dokumentárnímu seriálu Jean-Michel Cousteau: Podmořské dobrodružství si je ale můžete vychutnat v plné parádě i z tepla domova. Cousteau servíruje dramatický pohled na jednotlivé tesáky připlouvajícího žraloka, nejjemnější krajkování křehkých korálů nebo barevný lesk na šupinách exotické ryby takovým způsobem, že je hned jasné, proč je tak často oceňovaným filmařem a dokumentaristou.


24. 7. 23.00 – Keltové 1. část

Přitažlivost života Keltů nevyprchala ani během několika posledních staletí. Tento působivý dvoudílný seriál se vyhýbá obvyklým romantickým představám a klišé. Místo toho představuje skutečnou podobu keltské kultury. Moderátor Richard Rudgley sleduje historickou stopu Keltů až do období před existencí Římské říše, kdy byli Keltové považováni za vládce celé Evropy. Obě epizody postupně nahlíží do všech aspektů jejich života a ukazují, jak se museli přizpůsobovat, aby přežili. Nedá se sice tvrdit, že by se Keltové stali oběťmi dějin, avšak úspěšnější Římané a Anglosasové je nakonec vytlačili daleko na okraj. Ale Rudgley argumentuje, že odkaz Keltů se táhne jako zlatá niť dějinami Evropy až do dnešních moderních dní.


24. 7. 24.00 – Krásy divoké Itálie (Od Alp po Toskánsko)

To, že Itálie představuje jednu z nejoblíbenějších dovolenkových destinací na světě, má své důvody. Místní divoké přírodní krásy jsou fascinující, ale přesto zůstávají všeobecně neznámé. V lesích na severu země žijí vlci a medvědi hnědí, v deltě řeky Pád je možné vidět plameňáky a u pobřeží Sicílie se prohánějí delfíni, ale turisté o ničem z toho většinou neví. Dvoudílný dokumentární film Krásy divoké Itálie využívá prvotřídních zpomalených nebo časosběrných záběrů, aby mohl italskou faunu a flóru ukázat v úplně novém světle. Díky velkolepým leteckým záběrům se krajina Pyrenejského poloostrova nádherně rozprostírá před očima. Vychutnejte si skvělou atmosféru Itálie tak, jak jste ji dosud neviděli.


24. 7. 01.00 – Zebry na pochodu

Přestože skoro každý ví o migraci pakoní ve východní části Afriky, jenom hrstka věnuje pozornost tomu, že stejně dlouhou a náročnou cestu před nimi podstupují také zebry. Stovky tisíc zeber razí cestu pro největší migraci kopytníků na africkém kontinentě a čelí jednomu hrozivému nebezpečí za druhým. Dokumentární film Zebry na pochodu zachycuje světlé i temné stránky jejich putování. Nebezpečí, se kterými se musí na místě vyrovnat, přitom představují teprve úvodní akt před mnohem větší hrozbou. Takovou, jež ohrožuje všechny zvířecí druhy žijící v pečlivě vyrovnaném ekosystému, který se rok za rokem ocitá blíž a blíž ke zkáze.


25. 7. 21.00 – Martin Clunes: Síla koní

Život Ronna a Bruce, dvou clydesdalských koní, by nemohl být lepší. Jsou dobře krmeni, je o ně postaráno, a tak jim jeden den bezstarostně ubíhá do dalšího. Jenže netuší, že je čeká změna a že si budou muset živobytí pořádně odpracovat. Před padesáti lety se sice zdálo, že koním jako pracovní síle odzvonilo, ale dnes se ukazuje, že na různých, někdy těžko přístupných místech po celém světě našli pro sílu koní využití. Ať už uprostřed lesů a na farmách, ve vinicích, nebo dokonce ve městech jsou tato skvělá zvířata znovu v postrojích a dokazují, jak obrovskou mají cenu. Koně nepotřebují žádné drahé, neekologické pohonné hmoty a nevypouštějí jedovaté zplodiny. V dokumentárním filmu Martin Clunes: Síla koní uvidíme, jak Martin připravuje Ronna a Bruce na práci na farmě. Staneme se svědky toho, jak se v Evropě i Americe koně znovu vrací do módy.


26. 7. 19.00 a 19.30 – Hry s časem I (1. a 2. díl)

Dokumentární seriál Hry s časem radikálně mění náš pohled na svět a dění okolo nás. Vychutnejte si podívanou, jež obvykle zůstává našim zrakům skrytá, protože se odehrává příliš rychle, nebo naopak příliš pomalu na to, abychom si ji dokázali užít. Hry s časem využívají speciální kamery a zachycují vskutku neuvěřitelné záběry. Připravte se, že se stanete svědky nečekaného.

Užijte si léto na Prima ZOOM!


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

Další vrchol pokořen – přes 300 tisíc fanoušků fcb profilu Prima ZOOM - https://www.facebook.com/primazoom.cz - Děkujeme za přízeň!

Prima ZOOM – svět ještě více zblízka! Od 25. května vám přinášíme dvojnásobek premiér. Premiérový blok rozšiřujeme každý den od 18.00 až do 2.00, čeká vás mnoho zajímavostí z různých žánrů. Prima ZOOM je vaše jednička.


premiérové bloky	18.00 – 20.00 hod.             	20.00 – 22.00 hod.
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Život naostro

premiérové bloky 22.00 – 24.00 hod. 00.00 – 02.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
úterý Zločin pod lupou Fascinující příroda
středa Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
čtvrtek Záhady a konspirace Úžasné oceány
pátek Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
sobota Zázraky vědy a techniky Život naostro
neděle Volání divočiny Největší katastrofy


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 19. 7. 2015


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.07.2015 • Zraločí tornádo 3: premiéra v ČR a SR již tento čtvrtek na Universal Channel
21.07.2015 • Sedmá sezóna satelitních přenosů National Theatre Live z Londýna ukáže Cumberbatche jako Hamleta
20.07.2015 • Kámasútra na Prima ZOOM
18.07.2015 • TV tipy Universal Channel ve 30. týdnu
16.07.2015 • Novinka na Viasat History: Nejkrvavější britská dynastie. Vítejte ve skutečné Hře o trůny…
15.07.2015 • Formule 1 exkluzivně na sportovních stanicích Sport1 a Sport2

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist