TV Barrandov, KINO Barrandov a Barrandov PLUS lámou rekordy sledovanosti
Autor: TV Barrandov , e-mail: info@barrandov.tv Přidané: 20.07.2015

Televizní Skupina Barrandov má za sebou nejúspěšnější týden ve své historii. Rekordní sledovanost je výsledkem kontinuálního růstu, který vygradoval v minulém týdnu s nejvyšším týdenním podílem, jehož hodnota 6,6 % byla nejvyšší od počátku vysílání TV Barrandov.


Za nárůstem televizní Skupiny Barrandov stojí dlouhodobý úspěch hlavního kanálu, který díky svému vzrůstajícímu trendu dosáhl na podíl 5,5 % v cílové skupině 15+. Televizní stanice TV Barrandov je tak třetím komerčně nejúspěšnějším kanálem v Česku, a to díky atraktivnosti letního vysílacího schématu.

Mimořádného úspěchu zaznamenává především pořad z vlastní tvorby, podvečerní seriál Soudkyně Barbara. Ten průměrně sleduje více než 180 000 diváků, čímž si ukrajuje až 14 % diváků z celkového koláče sledovanosti. Soudkyně Barbara se tak stává nejrychleji rostoucím seriálem na českém trhu a poráží souběžně běžící pořady komerční konkurence.

„Nový seriál Soudkyně Barbara zaznamenává dlouhodobý nárůst od samotného počátku jeho uvedení do podvečerního vysílání. Už jen vyhoupnutí se z devadesáti pěti tisícového publika na víc než 202 000 je velkým úspěchem a rovněž odrazem vysoké kvality zpracování,“ komentuje úspěchy posledních týdnů generální ředitelka Skupiny Barrandov, Ing. Marcela Hrdá.

Vzrůstající tendenci ve sledovanosti dosáhly i Naše zprávy, které v letním období zaznamenaly nárůst o 75 % proti jarnímu schématu, a jejichž meziroční nárůst v rámci letního schématu dosáhl 45 %. Průměrný podíl vzrostl mezi létem 2014 a 2015 z 5,6 % na 8,1 %. Naše zprávy tak oslovují 179 000 diváků denně, přičemž v sobotu minulého týdne dosáhl podíl na sledovanosti historického rekordu 11,3 %.

TV Barrandov si udržuje dlouhodobý stoupající trend sledovanosti i v dalších pořadech vlastní tvorby. Zvláště se pak jedná o talkshow Exkluziv Kateřiny Brožové a Sejdeme se na Cibulce a zábavné pořady Kurňa, co to je, Nikdo není perfektní, Vtip za stovku a Česká tajenka. Velkého úspěchu se dočkaly i nové kanály KINO Barrandov a Barrandov PLUS. Především filmový kanál KINO Barrandov dlouhodobě posiluje a aktuálně se dostává na podíl 0,8 %, což je nejvíce od jeho dubnového startu na televizních obrazovkách.

Podobně úspěšně si vede prozatím nejmladší kanál Skupiny TV Barrandov, dětská a dokumentární stanice Barrandov PLUS, která zahájila své vysílání letos v květnu.

Aktuálně nový kanál dosahuje 0,4 % podílu, a to jak ve vysílání určeného pro děti, tak během večerního programu pro dospělé.

„Za úspěchem celé televizní Skupiny Barrandov stojí výroba kvalitního obsahu vlastní tvorby i zajímavý obsah filmové databáze akviziční tvorby, která je ve významném rozsahu tvořena úspěšnými tituly od společnosti SPI International. Naše TV kanály KINO Barrandov a Barrandov PLUS dokazují, že divák umí ocenit nový zajímavý obsah na TV trhu. Naše rozhodnutí o vytvoření širší televizní skupiny se ukazuje jako správné a jsem rád, že divákům přineseme v následujícím období ještě jeden nový prvek – hudbu na připravovaném 4. televizním kanálu Skupiny Barrandov,“ uzavírá úspěšnost televizí Barrandov předseda představenstva společností Barrandov Televizní Studio a Empresa Media, Mgr. Jaromír Soukup.

Již během měsíce srpna se rozšíří portfolio stanic Skupiny Barrandov o další kanál Barrandov MUZIKA. Tato televizní stanice divákům přinese hudební produkci, která osloví nejen starší generaci, ale také mladší věkové skupiny.


Mgr. Barbora Šenfeldová, PR manager, 20. 7. 2015

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/22018/tv-barrandov-kino-barrandov-a-barrandov-plus-lamou-rekordy-sledovanosti/