Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 21:02:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Sedmá sezóna satelitních přenosů National Theatre Live z Londýna ukáže Cumberbatche jako Hamleta

  Autor: Aerofilms , e-mail: pr@kinoaero.cz Přidané: 21.07.2015


Společnost Aerofilms, která je známá především oblíbenými satelitní přenosy z newyorské Metropolitní opery, v červnu završila už šestou sezónu cyklu přenosů britského divadla do kin NT Live, která s jedenácti tituly přilákala nejvíc diváků v historii projektu, celkem 5235 lidí. Sedmá sezóna startuje v září a jejím hlavním tahákem bude Benedict Cumberbatch v roli Hamleta.


Populární představitel moderního Sherlocka se jako nejslavnější Shakespearův tragický hrdina představí v přímém přenosu 15. října 2015 v kině Aero a dalších kinech po ČR.

Benedict Cumberbatch v roli Hamleta se stal hlavním tahákem sedmé sezóny cyklu přenosů britského divadla do kin NT Live. Populární představitel moderního Sherlocka se jako nejslavnější Shakespearův tragický hrdina představí v přímém přenosu 15. října. Nová sezóna přenosů začne o pět týdnů dříve, 10. září, záznamem kritiky opěvované dynamické aktualizace středověké morality Everyman, v hlavní roli s hvězdou oscarového dramatu 12 let v řetězech Chiwetelem Ejioforem. Další herecká celebrita, Tom Hiddleston, se do kin na podzim vrátí v opakování hitu předminulé sezóny NT Live, Shakespearovy politické tragédie Coriolanus.


Bohatá nabídka minulé sezóny

V červnu skončená šestá sezóna díky bohaté nabídce jedenácti titulů přilákala nejvíc diváků v historii NT Live, konkrétně 5 235 lidí. Mimořádná obliba Benedicta Cumberbatche zajistila největší návštěvnost podzimnímu opakování hitu Frankenstein (1 179 diváků v šesti kinech). Z nových titulů nejsilněji lákal jedinečný výlet NT Live na slavnou newyorskou Broadway za inscenací Steinbeckovy klasiky O myších a lidech, s Jamesem Francem a Chrisem O'Dowdem v hlavních rolích (954 diváků v šesti kinech). Díky NT Live se v minulé sezóně mohli čeští fanoušci dobrého divadla podívat také na Gillian Anderson v Tramvaji do stanice Touha, Carey Mulligan a Billa Nighyho v tragikomedii Skylight, Ralpha Fiennese v romanticko-filozofické komedii Člověk a nadčlověk nebo na Marka Stronga v dramatu Pohled z mostu, letošním vítězi tří prestižních divadelních cen Olivier. O atraktivní i kvalitní dramaturgii NT Live svědčí nejen počet cen a nominací vybraných titulů, ale i fakt, že některé z nich se pro velký úspěch přenesly nebo brzy přenesou také na Broadway.


Nová sezóna, nové hity

Nominace a ceny s velkou pravděpodobností čekají i na dvě první premiéry nové sezóny NT Live. Everyman se v londýnském Národním divadle už s velkým úspěchem hraje, v režii jeho nového uměleckého ředitele Rufuse Norrise, jehož divadelní práci NT Live poprvé představilo letos díky inscenaci Krásné zítřky. Chiwetel Ejiofor v alegorické moralitě z 15. století zmodernizované současnou dvorní básnířkou Carol Ann Duffy výtečně ztvárňuje Obyčejného člověka, který tváří v tvář Smrti hledá kohokoliv, kdo by vystoupil na jeho obranu. Nedočkavě očekávaná nová verze Shakespearova Hamleta, která byla díky představiteli titulní role Benedictu Cumberbatchovi vyprodaná už rok před svou premiérou a v rekordně krátkém čase, se začne v londýnském divadle Barbican uvádět od 5. srpna. Pod vedením Lyndsey Turner, držitelky ceny Olivier za režii dramatu Chimerica, se na slavnou tragédii prince dánského a jeho odkládané pomsty smrti jeho otce právě připravují mj. i Ciarán Hinds (Hra o trůny, Řím) nebo Jim Norton známý z představení O myších a lidech.


Oficiální trailer k představení Everyman: https://www.youtube.com/watch?v=q3PQA6eD_B4

Oficiální trailer k představení Coriolanus: https://www.youtube.com/watch?v=sjjiBq4Ro7w


AKTUÁLNÍ PROGRAM 7. SEZÓNY NT LIVE V ČR

Čtvrtek 10. září – Everyman – záznam

Autor: Carol Ann Duffy podle hry neznámého autora, režie: Rufus Norris

● Praha, kino Aero
● Brno, kino Scala


Čtvrtek 15. října – Hamlet – přímý přenos

Autor: William Shakespeare, režie: Lyndsey Turner

● Praha, kino Aero
● Praha, Bio Oko
● Brno, kino Scala
● Šumperk, kino Oko
● Vsetín, kino Vatra


Čtvrtek 12. listopadu – Coriolanus – záznam (opakování)

Autor: William Shakespeare, režie: Josie Rourke

● Hradec Králové, Bio Central


Konečný seznam participujících kin je možný nalézt na www.ntlive.cz. Všechny hry jsou uváděny v původním anglickém znění (v kinech) s českými a anglickými titulky. Předprodej a rezervace vstupenek probíhá na pokladnách jednotlivých kin a online. Cena vstupenky je od 250 Kč. Držitelům British Council Card a členských karet posluchačských klubů ČRo - Vltava, Dvojka a Sever je poskytována sleva.


O NT Live (National Theatre Live)

Po několika úspěšných sezonách stále pokračuje projekt NT Live (National Theatre Live) – přímé přenosy vybraných divadelních představení z londýnského Národního divadla a spřátelených scén. "Přímé přenosy NT Live jsou rozhodně velikým experimentem, ale je nám jasné, že někdo to zkusit musí... a pokud to má někdo zkusit, musíme to být právě my," řekl Nicholas Hytner, bývalý ředitel Národního divadla v Londýně, když se projekt v roce 2009 začal realizovat.

Celková délka přenosů bývá okolo 3 hodin včetně přestávek. Samotnému divadelnímu představení často předchází úvodní slovo v podání známé zahraniční herecké/tvůrčí osobnosti a krátký dokument, který divákům představí vznik a přípravy dané inscenace. Přenosy her jsou uváděny v originálním anglickém jazyce s anglickými titulky v obraze a českými titulky na podplátně. Představení jsou přenášena živě, opět v High Definition digitální kvalitě, pomocí satelitu nejen z budovy Národního divadla na londýnském South Bank do kulturních zařízení po celé Velké Británii a Evropě. Některá představení jsou díky velkému diváckému zájmu uváděna opakovaně i ze záznamu.

Oficiální české stránky NT Live: www.ntlive.cz | www.vicnezfilm.cz

Držitelem licence pro přenosy NT Live v ČR je distribuční společnost Aerofilms.


S využitím zdroje: Zuzana Raušová, Aerofilms, 20. 7. 2015


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.07.2015 • Osobnosti na Prima ZOOM ukazují svět
21.07.2015 • Italská SERIE A TIM a francouzská LIGUE 1 exkluzivně na stanicích Sport1 a Sport2
21.07.2015 • Zraločí tornádo 3: premiéra v ČR a SR již tento čtvrtek na Universal Channel
20.07.2015 • Kámasútra na Prima ZOOM
19.07.2015 • Dvojitá letní podívaná na Prima ZOOM ve 30. týdnu
18.07.2015 • TV tipy Universal Channel ve 30. týdnu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist