Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 17:24:21   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Extrémní rybaření na Animal Planet? Jedině s Jakubem Vágnerem!

  Autor: Ewing PR , e-mail: info@ewingpr.cz Přidané: 29.07.2015


Nestává se zrovna často, že by nejsledovanější mezinárodní televizní stanice věnovaly pozornost Čechům. Jeden ale uspěl, a to hned s vlastním pořadem! Známý český rybář Jakub Vágner natočil pro skupinu Discovery Networks seriál o lovu těch nejfantastičtějších a největších sladkovodních ryb. Pořad Muž velkých ryb (Big Fish Man) uvidí i tuzemští diváci, od 6. srpna ho odvysílá stanice Animal Planet.


Pro Jakuba Vágnera jsou ryby obdivuhodná stvoření, kterým zasvětil celý svůj život. Nejen jako rybář, ale i jako ochranář velkých rybích druhů, které pomalu, ale neodvratně mizí z jezer a řek. Do odlehlých, často nebezpečných končin se vydává, aby šupinaté obry přelstil v rovném souboji. Zároveň chce poukázat na to, že tito fantastičtí, často takřka neznámí tvorové přežili celá tisíciletí, aby teď kvůli lidem čelili hrozbě vyhubení. Aby divákům představil největší rybí giganty, vyrazil Jakub se štábem do nejrůznějších koutů světa. Někdy ale naopak natáčel nečekaně blízko!


Za rekordem povodni navzdory

Pod pojmem ohromná ryba si většina lidí vybaví podmořské hlubiny, jenže skuteční giganti žijí i u nás. Sumec, kterého známe z našich vod, v proslulé španělské řece Ebro dorůstá více než dvou metrů délky a váží jako opravdu velmi dobře živený hokejista. Jakub se kdysi pyšnil rekordním úlovkem, jenže už byl dvakrát překonán! Vágner chce své první místo zpátky, a tak se vydává do Itálie, kde je další tok proslavený obřími sumci. Jenže než stačí Jakub nahodit, Itálii zasáhnou mohutné povodně – bude to muset český rybář vzdát, nebo se dočká vysněného úlovku?


Královna Amazonie

Komáři, piraně a stoupající hladina – to vše stojí v cestě Jakubovi, který se rozhodl ulovit legendární arapaimu velkou, dravou rybu s dlouhým tělem a krásně vybarvenou ocasní ploutví. I u tohoto druhu drží Vágner rekord, jeho úlovek byl přes 3 metry dlouhý a vážil přes 150 Kg. Jedná se o vůbec největší chycenou sladkovodní rybu na světě! Tentokrát má ale český rybář smůlu, řeka rychle stoupá, a to arapaimám nevyhovuje. Rády se totiž drží spíše v bažinách a stojatých vodách chudých na kyslík – ryto ryby dýchají atmosférický vzduch a tak se musí vynořovat k hladině. Jakub soudí, že nejlépe je naláká na nástrahu z menších rybek – v cestě mu ale stojí dravé piraně, které maso na háčku zlikvidují vždy jen pár vteřin po nahození. Vágner si ale dokáže poradit – pomůže mu kuře!


Afrika, Asie, Evropa – za rybími obry se Jakub nacestuje!

Rybaření není jen o pohodě u vody, kdy je člověku vlastně jedno, zda dnes ryba zabere, nebo ne. Kdo se chce utkat s velkými druhy, musí vyrazit do světa. Jakub představí další sladkovodní ryby – v Kanadě má políčeno na obří štiku, v Kongu se pokusí přelstít ohromnou bingu tygří s tlamou plnou ostrých zubů a v Mongolsku se utká s tajmenem, největší lososovitou rybou vůbec.


Jakub Vágner

Už jako dítě si Jakub vysnil rybářskou kariéru a za svou představou si vždy stál. Začátky byly těžké, postupně si však v rybaření vydobyl renomé a nyní patří mezi nejznámější rybáře světa. Pochlubit se může hned několika světovými rekordy. Zaměřuje se především na největší druhy sladkovodních ryb – ty nejen loví, ale aktivně se zasazuje o jejich ochranu a podniká kroky k zachování genofondu těchto nádherných obrů, kterých vinou člověka stále ubývá. Jakub je samozřejmě propagátorem zásady „chyť a pusť“ – ryby po zdokumentování úlovku vrací vodě.

Jeho pořad Muž velkých ryb odvysílá stanice Animal Planet od 6. srpna 2015


Tereza Holá, Ewing PR


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.07.2015 • Nalaďte si v srpnu na National Geographic Channel
28.07.2015 • Objevujte v srpnu přírodu na Nat Geo Wild
28.07.2015 • Srpnové premiéry na HBO Comedy a HBO Go
27.07.2015 • Srpnové laskominy na AXN - aneb krásky, mrtvolky a labužníci
27.07.2015 • Srpnové premiéry na Viasat Explore, History a Nature
26.07.2015 • Žádná okurka na Prima ZOOM, ale jedna premiéra za druhou

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist