Deutsche Welle TV v němčině z družice Astra 4A
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 07.08.2015
Od začátku srpna 2015 lze přijímat televizní kanál Deutsche Welle (DW) v němčině i ze satelitu Astra 4A na orbitální pozici 4,8° východně. Satelitní komplet s nasměrovanou parabolou na tuto pozici umožňuje volný (FTA) příjem programu v němčině i ve střední Evropě. Parabola obvyklého průměru od 80 cm by měla pro příjem ve střední Evropě stačit. Družice Astra 4A s příjmem DTH by měla pokrýt signálem více než šest miliónů domácností ve východní Evropě.


Pan Wolfgang Elsäßer, šéf společnosti Astra Německo, uvedl: „Velmi nás těší, že stanice Deutsche Welle opět využije pro rozšíření pokrytí signálem družici Astra. Naše globální satelitní síť je proto ideálně vhodná, aby pokryla signálem mezinárodní publikum na všech kontinentech.“

Pan Guido Baumhauer, ředitel distribuce a techniky stanice Deutsche Welle, řekl: „Stanice Deutsche Welle produkuje vysoce cenný obsah ve třiceti jazycích pro celý svět. Velmi nás těší, že jsme našli ve společnosti Astra technického partnera, který doplní naše globální satelitní portfolio a spolehlivě nám přitom pomůže pokrýt informacemi dva nejdůležitější regiony."


Parametry pro příjem DW Deutsch (německy):

satelit: Astra 4A
orbitální pozice: 4,8° východně
kmitočet: 12,380 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 27500 kSymb/s
FEC: 3/4
norma: DVB-S/QPSK, MPEG-2/SD
identifikace stanice: DW (Deutsch)
kódování: volné (FTA) vysílání
internet: www.dw.com, www.astra.de, www.eutelsat.de


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/22081/deutsche-welle-tv-v-nemcine-z-druzice-astra-4a/