Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 21:13:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

ČT2 bude od 2. září vysílat Bedekr II

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 14.08.2015


Bedekr II je pokračování divácky úspěšného zábavného cestopisu s konkrétními radami a tipy pro cestovatele. Pro druhou řadu autoři zvolili Rakousko, kterým provede moderátorská dvojice Petr Rajchert a Michaela Maurerová. Bedekr II se na obrazovkách objeví od 2. září každou středu od 21.30 hod. na ČT2.


Dvanácti dílná řada se dohromady natáčela třicet šest dní, tvůrci a moderátoři projeli kolem deseti tisíc kilometrů a v každé destinaci se zastavili na tři dny.

Moderátoři Michaela Maurerová a Petr Rajchert zprostředkují divákovi osobní zážitky okořeněné situačním humorem a současně ukáží, jak v dané lokalitě strávit čas co nejefektivněji. Cesta po Rakousku si klade za cíl přiblížit divákům to nejzajímavější z jeho měst, oblastí a krajů. Na rozdíl od Německa, ve kterém se první řada Bedekru striktně držela zemských metropolí, je totiž náš jižní soused pro české cestovatele zajímavý také přírodními krásami a možnostmi aktivní rekreace. Zároveň je Rakousko, pokud jde o eurovíkendy, nejčastěji navštěvovanou destinací.

„Rakousko je oproti Německu v mnoha ohledech decentnější. Velmi nás překvapila rozdílnost mentalit lidí z jednotlivých oblastí. Vídeň, jediné velkoměsto Rakouska, je vlastně stát ve státě asi podobně jako Praha. Na venkově, například v Horním Rakousku jsou senzační lidé, je to opravdové místo k odpočinku. Rakousko je skutečně eurovíkendovou destinací, kde si člověk za pár dní vyčistí hlavu a načerpá energii uprostřed přírody,“ vzpomíná na natáčení Bedekru Vítězslav Jandák, producent společnosti Rolling media s.r.o., která cyklus pro Českou televizi vyrobila.

„Tento cestopisný magazín přichází v pravou chvíli! Sousedé Česká republika a Rakousko – tak dlouho rozděleni, ještě déle pospolu – se k sobě navzájem přibližují v posledních letech a měsících více než možná kdykoli předtím. My diplomaté to vnímáme nejpříměji: dva zdánlivě dobří známí se začínají navzájem teprve opravdu objevovat. Kdo objeví koho? Před nedávnem označili dva čeští novináři vztah Čechů a Rakušanů jako pečlivě utajovanou lásku a bývalý český ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg v jednom rozhovoru řekl, že Češi a Rakušané jsou jeden národ, který ale hovoří dvěma rozdílnými jazyky. Řekl bych to spíše takto: dvě na dlouho odcizené děti ze stejné rodiny dospěli a učí se, navzájem se jako sourozenci nově poznat, znát se a snad se také nově milovat. Rozhodujícím způsobem k tomu může přispět právě tento magazín. Snad podnítí chuť na další!“, uvedl v rezidenci rakouského velvyslance na včerejším (13. 8. 2015) setkání s moderátory k pokračování cestopisného magazínu Bedekr Dr. Ferdinand Trauttmansdorff, rakouský velvyslanec v České republice (viz foto).


Aneta Veselská, Specialistka PR, Komunikace a PR Česká televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.08.2015 • Hvězdný podzim na Barrandově, televize Skupiny Barrandov přicházejí s novými programovými formáty
12.08.2015 • Do 31. ročníka súťaže Košický zlatý poklad sa prihlásilo 170 piesní
11.08.2015 • Roadshow Prima jede za vámi je v cíli: 15 zastávek, tisíce lidí na náměstích
11.08.2015 • Česká televize dotočila druhou řadu Případů 1. oddělení
10.08.2015 • Seriál Přístav se vydává na svou plavbu za diváky
10.08.2015 • Televizní Skupina Barrandov už potřetí překonává rekord sledovanosti

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist