Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 18:46:02   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

HANNIBAL - 3. řada: Připravte se, hon začíná už ve středu 19. 8.!

  Autor: AXNPress Czech , e-mail: AXNPress_Czech@spe.sony.com Přidané: 14.08.2015



Třetí řada Hannibala je – dle vyjádření producentů – poslední. Tajně doufáme, že tomu tak není, ale co kdyby… raději si Hannibala nenechte ujít. Hon začíná 19. srpna 2015. Dobrou chuť a lovu zdar!



Ve třetí řadě temného a napínavého seriálu Hannibal nám děj odhalí osudy těch, jejichž životy visely na vlásku a psychologická hra na kočku a na myš pokračuje. Překvapivé události ve finále druhé řady přinutily Hannibala (Mads Mikkelsen) k útěku do Evropy. Za doprovodu své psychiatričky Bedelie Du Maurier (Gillian Anderson) sice předstírá novou totožnost, ale jeho chuť k jídlu se nezměnila. Will (Hugh Dancy), Jack (Laurence Fishburne) i Alana (Caroline Dhavernas) mají dobrý důvod s Hannibalem skoncovat jednou provždy, ale ve chvíli, kdy se jejich osudy znovu protnou, nabere děsivá hra nečekaný směr. Jack požádá Willa o pomoc při vyšetřování nového případu. Pátrání po sériovém vrahovi, který si říká Velký Červený drak, ale přivede Willa k nepříjemnému zjištění týkajícího se jeho dávného protivníka Hannibala.


USA, 2013 – 2015
Premiérová 3. řada, 13 dílů

Scénář: Bryan Fuller, Thomas Harris, Steve Lightfoot, Jeff Vlaming, Nick Antosca, Don Mancini, Angelina Burnett, Tom de Ville, Helen Shang

Režie: Michael Rymer, Guillermo Navarro, Vincenzo Natali, John Dahl, Marc Jobst, Adam Kane, Neil Marshall

Hrají: Mads Mikkelsen, Hugh Dancy, Gillian Anderson, Caroline Dhavernas, Laurence Fishburne, Katharine Isabelle, Fortunato Cerlino, Scott Thompson, Aaron Abrams, Lara Jean Chorostecki, Richard Armitage, Rutina Wesley, Nina Arianda a další

Hannibal - 3. řada: od 19. srpna každou středu ve 23:00 na AXN


Třetí řada bude opravdu poslední?

Třetí řadu, kterou vysílá AXN od 19. srpna, by sice měla být poslední, to ale nemusí nutně znamenat úplný konec Hannibala a Willa Grahama. Tvůrce seriálu Bryan Fuller fanouškům vrátil trochu naděje, když prozradil svůj zájem o natočení filmového pokračování jednoho z nejoriginálnějších seriálů posledních let.

„Hugh a Mads jsou seriálu zcela oddáni a rádi by pokračovali. Konec této sezóny by mohl být příležitostí dát si malou pauzu a pak snad najdeme způsob, jak Madse a Hugha opět přivést zpátky," svěřil se Fuller. „Zvažujeme možnost celovečerní verze."

Fuller své prozatímní plány prozradil během panelu na letošním Comic Conu. Snad nezůstane jen u slov a podaří se oblíbené postavy opět vrátit do akce, po konci třetí řady nám totiž budou Hannibal Lecter i Will Graham zcela jistě chybět!


Mads Mikkelsen o třetí řadě

„Hannibal je momentálně kurátorem a překladatelem ve [florentském muzeu] Palazzo Capponi a je to pro něj ideální místo. Je obklopen všemi věcmi, které miluje, světem starožitností, renesančním světem. Opět manipuluje všechny kolem a užívá si pozornosti ostatních. Má publikum, které mu naslouchá a odhaluje se tím jedna z jeho osobnostních vad – je to ješitný tvor, a nemůže si pomoct.“

Mads Mikkelsen také promluvil o Hannibalově vztahu s Bedelií: „Zjistíme, jak se potkali a proč mají ten zvláštní a nezdravý vztah. Je mezi nimi vzdálenost, ale i intimita, protože jsou tím, kým jsou.“

Vrátí se samozřejmě i Will Graham. Jak se Madsovi opět pracovalo s jeho představitelem Hughem Dancy? „Myslím, že jsme oba měli velké štěstí, že jsme se znali již před natáčením seriálu [potkali se při natáčení filmu Král Artuš]. Samozřejmě, teď se již známe trochu jinak. Pokaždé, když se vidíme, je mezi námi atmosféra důvěrnosti, klidu a pohody, kterou si oba užíváme."

Jak těžké je zopakovat si roli, kterou již předtím proslul Anthony Hopkins? „Děláme v seriálu něco jiného, přesto každý den musíme přesvědčovat sami sebe, že na to máme právo." Po dvou výtečných řadách již ale tvůrci jasně dokázali, že tuto ikonickou látku zvládnou originálně přepracovat a své diváky a fanoušky si seriál bez problémů najde.

Hrát psychopata musí být náročné. Bere si Mads svou práci s sebou domů? „Nejsem z těch herců, kteří by svou roli za sebou neustále vláčeli. Takoví lidé jsou podle mě arogantní. A mám pocit, že kdo to tvrdí, potřebuje pomoc. Tu postavu miluji a snažím se do ní dávat sto procent, ale byla by lež, kdybych tvrdil, že se jím stávám, protože přece jen stojím ve studiu a uvědomuji si kamery kolem sebe."

Když hraje herec takto výraznou roli, často se stává, že pak dostává jen podobné nabídky. Nebojí se Mads, že zůstane zaškatulkován? „Dostávám nabídky na velmi odlišné postavy. Když o tom nebudu moc uvažovat a upozorňovat na to, snad mě lidé uvidí jako všestranného herce. Alespoň doufám."


Ocenění a nominace

CENY:

2014
Best In Show, Hulu
Best Network Television Series, Saturn Awards
Best Actor in a Television, Mads Mikkelsen, Saturn Awards
Best-Reviewed TV show of 2014, Golden Tomato

2013
Best TV Horror Series, IGN Summer Movie Awards
Best New TV Series, IGN Summer Movie Awards


NOMINACE:

2015
Best In Show, Hulu
Best Network Television Series, Saturn Awards
Best Actor on Television, Hugh Dancy, Saturn Awards
Best Actor on Television, Mads Mikkelsen, Saturn Awards
Best Supporting Actor on Television, Laurence Fishburne, Saturn Awards
Best Supporting Actress on Television, Caroline Dhavernas, Saturn Awards
Best Guest Star on Television, Michael Pitt, Saturn Awards
Best DVD or Blu–ray TV Series (Season 2), Saturn Awards

2014
Best Television Series, Drama, Satellite Award
Actor in a Series, Drama, Mads Mikkelsen, Satellite Award
Best Actor in a Television Series, Hugh Dancy, Saturn Awards
Best Guest Starring Role in a Television Series, Gina Torres, Saturn Awards
Best Actor in a Drama Series, Hugh Dancy, Critics Choice Television Awards
Best Actor in a Drama Series, Mads Mikkelsen, OFTA Television Award
Favorite Villain, Mads Mikkelsen, TV Guide Award
Favorite Horror Series, TV Guide Award

2013
Best TV Actor, Hugh Dancy, IGN Summer Movie Awards
Best TV Villain, Mads Mikkelsen, IGN Summer Movie Awards
Best Guest Actress in a Drama Series, Gillian Anderson, OFTA Television Award
Best New Theme Song in a Series, OFTA Television Award
Best New Titles Sequence, OFTA Television Award


KRITIKY:

TV Guide – seriál Hannibal mezi nejlepšími TV seriály 2014
Seriál je dokonalé psychologické tango mezi Willem Hugha Dancyho a Hannibalem Madse Mikkelsena. Je to seriál jedinečný televizní počin.“

Magazín Vulture: nejlepší televizní seriál 2014
„Truchlivě expresionistický, brutální, a podivně něžný. Obsazení je jedním z nejlepších v televizi.“

IGN – Hannibal #1
„…jedno z nezapomenutelných seriálových finále za poslední dobu.“

Hannibal - 3. řada: od 19. srpna každou středu ve 23:00 na AXN


O AXN:

AXN má ve střední Evropě více než 18 milionů předplatitelů. Kromě České republiky vysílá v dalších šesti zemích – v Polsku, Maďarsku, Slovenské republice, Rumunsku, Moldavsku a Bulharsku a v sedmi zemích jadranského regionu (Srbsku, Chorvatsku, Slovinsku, Makedonii, Bosně a Hercegovině, Kosovu a Černé Hoře). Televizní kanál se zaměřuje na akční a dobrodružné filmy, seriály a pořady a dynamickou zábavu pro diváky ve věkové kategorii od 18 do 34 let. Jádro programu tvoří kvalitní světové seriály a nejžádanější filmy od Sony Pictures i dalších studií. AXN je součástí mezinárodní sítě Sony Pictures Televison (SPT), jejímž vlastníkem je Sony Pictures Entertainment.


O SONY PICTURES TELEVISION:

Sony Pictures Television (http://www.sonypicturestelevision.com) a Sony Pictures Entertainment company patří k vůdčím společnostem na poli televizního průmyslu. Po celém světě produkuje a distribuuje programy všech žánrů, včetně seriálů, televizních filmů, divadelních představení a rodinné zábavy na všech platformách. SPT disponuje jednou z největších databází celovečerních filmů a televizních pořadů. Může se pochlubit bohatým programovým složením, které zahrnuje velmi sledované televizní hry, seriály, originální animované pořady a v hlavním vysílacím čase dramata, komedie a televizní filmy oceňované kritiky.

SPT si také drží čelní pozici na poli mezinárodní televizní produkce – vytváří více než 6 000 hodin vlastního programu, spolupracuje s místními partnery a produkuje obsah v lokálním jazyce. Pořady prodává do přibližně sedmdesáti zemí světa. Kromě americké produkce, má SPT v současnosti pobočky ve 32 zemích a vlastní nebo spoluvlastní 16 produkčních společností ve 12 zemích Portfolio mezinárodní televizní sítě SPT zahrnuje 124 kanálů ve 159 zemích s více než 840 miliony diváckých domácností. SPT také vytváří originální obsah pro TV i SPE Premium video webové stránky, Cracle. SPT dále vlastní americkou produkční společnost Embassy Row a je spolumajitelem kabelového sítě Game Show Network(GSN), TV kanálu 3D 3net, populárních horor / thriller webových stránek FEARnet a obchodní společnosti ITN Networks, DrOz.com nebo PlayStation.


Pro satCentrum připravila Kristina Maixnerová, AXN CZ/SK, 14. 8. 2015





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.08.2015 • TV tipy Universal Channel ve 34. týdnu
11.08.2015 • TĚLO JAKO DŮKAZ (Body of Proof) od 14. 8. každý pátek na AXN
10.08.2015 • Planeta jídla od úterý 11. 8. na Prima ZOOM
10.08.2015 • Václav „Upír“ Krejčí pro CS mini a CS film TV
09.08.2015 • Ve 33. týdnu se na Prima ZOOM pokusíme přežít
08.08.2015 • TV tipy Universal Channel ve 33. týdnu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist