Nová řada Čtyř v tom se divákům představí v exklusivní veřejné předpremiéře
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 20.08.2015
Nová řada Čtyř v tom se divákům představí v exklusivní veřejné předpremiéře v pražském kině BIO OKO. Veřejná předpremiéra vybraného dílu z třetí řady oblíbeného dokumentárního seriálu České televize Čtyři v tom proběhne v pondělí 24. srpna od 14.00 hod. v pražském kině BIO OKO (Františka Křížka 460/15). Po projekci bude následovat diskuze, které se zúčastní režisérka Markéta Ekrt Válková spolu s aktérkami nové řady. Vstup na akci je zdarma.


Tématem třetí řady Čtyř v tom budou například rozdíly v životním stylu a finančním zajištění rodin, nebo kontrast mezi přesvědčenou zastánkyní lékařské péče, pediatričkou Kateřinou, a příznivkyní přírodních postupů, a tedy i porodních metod, Pavlou. Tvůrci s kamerou zavítají také do skromné chatky ve středních Čechách, kterou obývá osmatřicetiletá Eva na mateřské dovolené s manželem Václavem, nebo na Vysočinu, kde v rodině devětadvacetileté Veroniky a padesátiletého Miloše poznají, jaké je to starat se během těhotenství o tři další děti, z nichž jedno se navíc potýká s ADHD a druhé trpí autismem.

„Pro veřejnou projekci jsme vybrali čtvrtý díl seriálu, o kterém si dovolím tvrdit, že je velmi dramatický, protože sleduje dva porody,“ přibližuje kreativní producentka Alena Müllerová, v jejíž tvůrčí skupině Čtyři v tom vzniká, a dodává: „Jeden v České republice – ten probíhá standardně v nemocnici – a jeden, který se uskuteční ve Velké Británii a rodička při něm porodí doma. Chceme co nejvíce vyjít vstříc fanynkám Čtyř v tom, a proto projekce proběhne v režimu Baby Bio, tedy se sníženou hladinou zvuku a částečným osvětlením. Děti bude pochopitelně možné, i v kočárcích, vzít s sebou do sálu.“

„Chtěli jsme udělat projekce jako dárek a poděkování našim fanouškům,“ říká scenáristka Čtyř v tom Irena Hejdová a pokračuje: „Máme hodně silnou, padesátitisícovou komunitu na Facebooku, se kterou průběžně celý rok komunikujeme a také na ni hodně dáme. Když jsme letos dělali konkurzy na třetí řadu, hodně jsme přihlíželi k tomu, co naši fanoušci chtějí. Do finálního výběru se nám tak podařilo dostat hned několik témat, po kterých volali. Třeba domácí porod, vícečetné těhotenství nebo velké rodiny.“

Nová řada seriálu Čtyři v tom se na obrazovkách České televize objeví od středy 2. září ve 21.45 hod. Oproti předchozím řadám bude seriál vysílán na ČT1.


Alžběta Plívová, Vedoucí Komunikace a PR, tisková mluvčí

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/22132/nova-rada-ctyr-v-tom-se-divakum-predstavi-v-exklusivni-verejne-predpremiere/