Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 09:07:42   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Miroslav Donutil ordinuje v Beskydech

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 21.08.2015


Na televizní obrazovky přichází nový šestnáctidílný seriál Doktor Martin. Seriál Doktor Martin představí Miroslava Donutila v roli špičkového chirurga, který opustil svoji praxi a stal se svérázným lékařem v malém podhorském městečku. Doktor Martin přichází na televizní obrazovky úvodním filmem k seriálu, a to 4. září na ČT1 ve 20:00 hodin.


Šestnáctidílný příběh svedl dohromady známá herecká jména i nové objevy. Vedle Miroslava Donutila to budou Jitka Čvančarová, Jana Štěpánková, Gabriela Marcinková, Norbert Lichý, Tomáš Měcháček, Robert Mikluš, Emília Vašáryová, Milan Kňažko, Václav Kopta, Lukáš Latinák a další. Režie je v rukou Petra Zahrádky.

Doktor Martin Elinger nastoupí jako praktický lékař v beskydském městečku Protějov. Donedávna pracoval na specializovaném pracovišti v Praze a má vynikající renomé odborníka zvyklého řešit složité případy. Jedna vlastnost mu ale chybí – schopnost komunikovat s lidmi. Jako chirurg trávící většinu času na operačním sále ji tolik nepotřeboval. V novém působišti je to ale jinak.

Střet Martinovy povahy s podhorským způsobem života začne brzy vršit řadu nečekaných i úsměvných situací. Svérázní pacienti a přidrzlá zdravotní sestra Irena, kterou Elinger zdědí i s ordinací po zemřelém doktoru Šimkovi, se těžko smiřují s odtaživým a uštěpačným Pražákem. Postupně si ale získává respekt jako zodpovědného profesionála, který rázně řeší zdravotní problémy obyvatel Protějova. Přes řadu konfliktů a nedorozumění si k sobě navzájem přece jen najdou cestu.

Lékařská tematika je u televizních diváků velmi populární. Tentokrát ale nejde o složité zdravotní situace v převážně nemocničním prostředí, je to spíš o lidských vztazích a nových výzvách. Miroslav Donutil k tomu řekl: „Elinger ujde velkou cestu v poznání, v konfrontaci s prostředím a ve vztahu k několika pro něj významným lidem. Těch je tam pro něj poměrně dost, takže je na co čekat. Každý díl je uzavřenou příhodou několika postav. Každý, kdo se na seriál bude dívat, má výhodu, že může vidět třeba první nebo třináctý díl a vždy najde příběh, který má svůj bod A a bod Z.“

Kreativní producentka Kateřina Ondřejková k tomu dodává: „Ano, seriál tvoří šestnáct epizod vždy s jedním lékařským případem. Zápletka je vyprávěna jako napínavý, někdy téměř detektivní případ. A právě v těchto okamžicích se strohý a napohled arogantní doktor nakonec ukáže jako člověk s dobrým srdcem a silným smyslem pro morálku. Mirek Donutil má za sebou desítky, ne-li stovky skvělých rolí, ale myslím si, že jeho doktor Elinger bude role, v níž si jej celý národ bude pamatovat.“

Doktor Martin je volnou adaptací původního formátu Doc Martin britské ITV, který distribuuje společnost DGR. S velkým úspěchem se vysílá již od roku 2004. Byl adaptován ve Francii, Španělsku, Německu, Holandsku a Řecku, pokaždé v hlavní roli s některým, ze známých a respektovaných herců.

Seriál pro Českou televizi, Tvůrčí producentskou skupinu Kateřiny Ondřejkové, vyrábí společnost Bionaut. Vznikl v koprodukci se slovenskou RTVS a ve spolupráci s producentkou Zuzanou Mistríkovou ze společnosti PubRes. Natáčelo se v beskydských exteriérech, převážně ve Velkých Karlovicích a jejich okolí.


Jolanda Pilařová, TS Ostrava, 21. 8. 2015


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.08.2015 • Tři skvosty na tento týden
20.08.2015 • Zpravodajství televizní stanice TV Barrandov nastupuje s novým vzhledem i novým pořadem
20.08.2015 • Nová řada Čtyř v tom se divákům představí v exklusivní veřejné předpremiéře
20.08.2015 • Detektiv Kuneš z Cirkusu Bukowsky se vrací jako Rapl. Jan Pachl začal pro ČT natáčet stejnojmenný seriál
19.08.2015 • Večer na počest jediného českého televizního tvůrce oceněného v Cannes
19.08.2015 • Televize Nova představila ve Snídani s Novou vítěze Noci filmových nadějí

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist