Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 13:14:25   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dopřejte si zážitky na Prima ZOOM ve 37. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 05.09.2015



Projdeme pěšky Evropu. Prozradíme, co říkají zvířata. Budeme bojovat s hrůzou. Zažijete krásy širých plání i mořských hloubek. Ukážeme, že mýval nemusí být jen roztomilé zvířátko. Poznejte svět s Prima ZOOM.


Dokumentární skvosty pro vás:
prozradíme Co říkají zvířata?; zavedeme vás do událostí před největším teroristickým útokem v dějinách – 10. září: Hodiny před katastrofou; druhá řada seriálu Pěšky po Evropě nabídne pohled na epickou krajinu plnou starodávných vesnic, klášterů, zámků a hradů, vinic, hospod a ještě mnohem víc; znovu se podíváme na Tajemství vesmíru II úplně jinak; Mývalí příběh nás překvapivě zavede do Německa a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–02.00 hod.:


7. 9. 18.00 – Co říkají zvířata? 1. část

Zooložka a vědkyně Lucy Coole se specializuje na zvířata. Už jako malá snila o tom, že se stane skutečným doktorem Dolittlem, který rozumí tomu, co zvířata říkají. Kdo by se nechtěl zeptat vlastní kočky, co dělala včera v noci, že je teď tolik unavená, nebo zjistit, z čeho má jeho pes takovou radost? Lucy se rozhodla rozlousknout tajemství zvířecí „řeči“. V dokumentárním seriálu Co říkají zvířata? proto navštěvuje kolegy vědce z různých částí světa, aby zjistila, jak se jim v současnosti daří rozkódovat tajemství zvířecí komunikace.


7. 9. 20.00 – Hrůza v oblacích (Chyba pilota)

Letectví je odvětvím založeným na nejmodernějších přelomových technologiích. Letadla jsou navrhovaná čím dál lepší, piloti jsou stále lépe vycvičeni a počítače jsou ještě inteligentnější než dřív. Letecká doprava by tedy měla zažívat zdaleka nejbezpečnější éru, jenže vždycky se může něco pokazit. Dokumentární seriál Hrůza v oblacích vysvětluje, odkud se vzaly nové problémy spojené s érou 21. století a proč dochází k tak velkému množství hrůzných momentů, po kterých nezbývá než šokovaně vydechnout: To bylo těsně! Dechberoucí situace jsou navíc ukázané z různých úhlů pohledu. Protože když se dnes něco pokazí, lidé to natočí. Připravte se na Hrůzu v oblacích.


7. 9. 21.00 – 10. září: Hodiny před katastrofou – 1. část

Tento dvoudílný film je televizní pitvou, která minutu po minutě rozebírá den před událostmi, jež všechno změnily. Den před tím, než se slovní spojení „válka s terorismem“ stalo každodenní mantrou. Jaký byl poslední den nevinnosti, když nad New Yorkem vyšlo slunce? Poslechněte si ty, kteří pracovali v útrobách Světového obchodního centra – a jejichž náhlá rozhodnutí vedla k tomu, že je smrtící teroristický útok na komplex jenom těsně minul. Nebo muže a ženy, kteří se postavili únosci letadla Mohamedu Attovi, označovanému za strůjce útoku, když se rozhodl pro dodnes nevyjasněný oblet nad Portlandem v americkém státě Maine.


8. 9. 18.00 – Pěšky po Evropě II (Pobřeží Amalfi)

Vyrazit na túru není jen zdravý a ekologický způsob trávení volného času. Tento nový trend je také o vzájemném sdílení zážitků. Zvlášť když člověk vyrazí Pěšky po Evropě. V pokračování úspěšného dokumentárního seriálu se Bradley Mayhev, který píše průvodce pro oblíbenou edici Lonely Planet, znovu podívá na nečekaná místa. Bradley se obvykle pohybuje kdesi v koutech daleké Asie. Ale tentokrát se vrací na nejkrásnější, nejzajímavější a nejlákavější turistické stezky Evropy. Druhá řada seriálu Pěšky po Evropě nabízí pohled na epickou krajinu plnou starodávných vesnic, klášterů, zámků a hradů, vinic, hospod a ještě mnohem víc!


8. 9. 21.00 – Ztracené světy II (Vikingové)

Vikingové jsou známí jako krvežízniví bojovníci, kteří ve středověku plenili státy severní Evropy. I díky technické zručnosti vybudovali rozsáhlou říši, po jejíchž stopách se vydali historici a archeologové. Jako Vikingy dnes označujeme takřka všechny obyvatele severských oblastí středověku. Správně by se však toto označení mělo vztahovat jen na loupežné bojovníky, protože slovo viking znamená nájezdník. Řada skandinávských měst totiž byla osídlena obyvateli, kteří museli sami odolávat vikingským nájezdům – např. město Birka. Svou pověst krvelačných barbarů získali vikingové koncem 8. století, kdy provedli násilný nájezd na severoanglické město Lindisfarne. Při tomto útoku vikingové vyplenili místní klášter a pozabíjeli zdejší duchovní. Zpráva o tomto nájezdu se brzy rozšířila po celé Evropě. Vikingové zaútočili na Británii rovněž v 2. polovině 9. století, kdy se rozhodli získat město York a celou východní Anglii. Pod vedením krále Ivara Bezkostého se jim město skutečně podařilo dobýt a získané území nazvali Yorwick. Téměř sto let pak vikingové ovládali říši zahrnující území Irska, Anglie a Norska.


8. 9. 24.00 – Posedlí divočinou (Žraloci)

Čtyřiatřicetiletá instruktorka potápění Samara je posedlá žraloky bílými a odlétá do Mexika, aby se u ostrova Guadeloupe potápěla v kleci ke žralokům. Když se Samara dozví, že lodí k ostrovu Guadeloupe popluje 18 hodin, začne se obávat mořské nemoci. A na lodi je jí opravdu špatně. Jakmile dorazí k ostrovu, rychle se srovná a vydává se na první ponor, aniž by však zahlédla jediného žraloka. Druhý den, při dalším, celkem třetím ponoru vidí Samara jen makrelu španělskou, ale při čtvrtém ponoru už svého oblíbeného žraloka spatří, i když jen v dálce. Na čtvrtý den připravil průvodce Lawrence pro Samaru překvapení v podobě spuštění klece do patnáctimetrové hloubky, kde jsou žraloci více k zahlédnutí. Klec určená k ponoru do této hloubky je více otevřená a potápěč má pocit, že není vůbec ničím chráněn. Samara si tento ponor velmi užila, neboť mohla konečně pozorovat několik žraloků, kteří plavali v její těsné blízkosti. Samara si tak splnila sen.


9. 9. 20.00 – Člověk a divočina (Pláně)

Ambiciózní dokumentární seriál představuje nový pohled na vztah lidstva s divočinou tak, jak jste to dosud neviděli. Člověk a divočina je kombinací pozoruhodných příběhů ze světa přírody s napínavými příběhy lidí. Tajuplný doktor M. Sanjayan zve diváky na cestu k hranicím, kde se setkávají lidé a zvířata. Zároveň postupně zjišťuje, že nejdůležitější události v dějinách přírody můžou být klíčem k zachování naší vlastní existence a zajištění budoucnosti pro mnoho následujících generací.


10. 9. 19.00 – Tajemství vesmíru II (Cizí planety)

Je načase znovu se podívat na tajemství starého vesmíru úplně jinak. Tentokrát v pokračování úspěšného dokumentárního seriálu, který v mystériích kosmu hledá a nachází tajemství naší minulosti i klíč k budoucnosti. Nová várka se zabývá mimo jiné hledáním nových exoplanet podobných Zemi, noří se do záhadných černých děr, nahlíží na Měsíc z jiného úhlu a připomíná, jakou roli sehrálo jeho dobývání v dějinách lidstva, zve na turné po Mléčné dráze nebo představuje a rozvádí teorii temné hmoty.


11. 9. 21.00 – Akvária na míru II (Stará škola proti nové)

Zábavný seriál Akvária na míru se vrací s novou várkou epizod, ve kterých se diváci ponoří do rozbouřeného světa rodinného byznysu Acrylic Tank Manufacturing (ATM), jedné z předních a nejúspěšnějších amerických firem na akvária na zakázku. ATM vedou dva švagři, obchodní partneři, nejlepší kamarádi a zároveň největší rivalové Wayde King a Brett Raymer. Firma sídlí v moderní zástavbě v centru Las Vegas. Za dobu její existence vznikly doslova tisíce enormních, na zakázku stavěných akvárií pro obyčejné i poněkud náročnější zákazníky. Při pohledu na tyto výtvory člověku často padá čelist. Chris Rock, hvězda seriálu Studio 30 Rock, v druhé řadě Akvárií na zakázku proto firmu pověří výrobou nového domova pro vlastního žraloka. Poněkud excentrické požadavky má i Neil Patrick Harris, kterého proslavila podívaná Jak jsem poznal vaši matku. A do toho se Wayde a Brett zase jednou chytnou…


12. 9. 20.00 – Mývalí příběh

Kdysi dávno byli mývalové přivezeni do Německa kvůli své srsti. Dnes si mnoho místních obyvatel přeje, aby se to nikdy nestalo. V Německu se vyskytuje přibližně milion a půl mývalů, kteří se rozšiřují dál do Evropy. Všechno to začalo v první polovině minulého století na farmách na kožichy. Protože však kožich narostlý mývalům chovaným v zajetí nebyl tak kvalitní jako těch žijících na svobodě, padlo rozhodnutí vypustit dva páry do lesa. Tam narazili na ideální životní podmínky a začali se rapidně množit. Dlouho neexistovaly žádné studie o tom, jak nově nastěhovaný druh ovlivňuje místní faunu a floru. Biologové se obávali nejhoršího. Z čerstvých poznatků se však naštěstí dají vyvodit překvapivé a většinou povzbudivé výsledky.


13. 9. 22.00 – Život v kmeni (Lovci žraloků)

Zamíříme do Austrálie na Šalamounovy ostrovy, kde žije mořský národ, přežívající jen díky darům ostrova a moře. Hazen Audel – instruktor přežití a průvodce v divočině obdivuje ručně dlabanou kánoi, na které zdejší lovci vyplouvají na moře na lov ryb, včetně žraloků. Večer obyvatelé chystají pasti na obří kraby, k čemuž mimo jiné využívají kokosy. Největší členovec světa se brzy objevuje, působivá je jeho modrá barva, síla a samozřejmě velikost. Den zkoušky nastává. Hazen dostane větší kánoi, klobouk a nějaké vybavení. Vyplouvá nejprve do laguny, kde si naloví návnadu. Poté se snaží zdolat příboj, aby se dostal na otevřené moře, ale jedna vlna ho překlopí. Návnadu dobře uložil a vybavení drží, po chvíli se dokáže dostat zpět. Příboj nechává za sebou a míří na otevřené moře. Po krátkém rituálu nahazuje návnadu a láká žraloky kokosovými skořápkami. Po dlouhém čekání cosi zabere a tahá za šňůru. Podaří se mu úlovek vytáhnout, a bude to žralok?


Prima ZOOM – zážitková televize!

www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

Prima ZOOM – svět ještě více zblízka! Od 25. května vám přinášíme dvojnásobek premiér. Premiérový blok rozšiřujeme každý den od 18.00 až do 2.00, čeká vás mnoho zajímavostí z různých žánrů. Prima ZOOM je vaše jednička.


premiérové bloky	18.00 – 20.00 hod.             	20.00 – 22.00 hod.
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Život naostro

premiérové bloky 22.00 – 24.00 hod. 00.00 – 02.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
úterý Zločin pod lupou Fascinující příroda
středa Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
čtvrtek Záhady a konspirace Úžasné oceány
pátek Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
sobota Zázraky vědy a techniky Život naostro
neděle Volání divočiny Největší katastrofy


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 05. 9. 2015


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.09.2015 • 11. září se blíží
04.09.2015 • TV tipy Universal Channel ve 37. týdnu
03.09.2015 • Zářijové premiéry na Viasat Explore, History a Nature
02.09.2015 • Nepřestávejte žasnout a posouvejte hranice, říká podzimní kampaň Discovery
31.08.2015 • Zářijová porce zábavy na kanálech FilmBox
30.08.2015 • Začněte školu s Prima ZOOM – zábava i poznání ve 36. týdnu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist