R9 - Regionales Fernsehen Österreich z družice Astra 1KR
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 11.09.2015
V pondělí 7. 9. 2015 zahájilo satelitní vysílání z družice Astra 1KR na orbitální pozici 19,2° východně regionální sdružení televizních stanic R9, které spojuje do jedné platformy devět rakouských regionálních stanic se sdílených vysíláním. Stanice R9 vysílá svůj program ve vysokém rozlišení. Dosud se šíření rakouských regionálních programů realizovalo primárně v kabelových sítích. Lokání televizní kanály tak vysílaly vždy jen v příslušném regionu.


R9 Regionales Fernsehen Österreich je program s lokálními televizními stanicemi z devíti rakouských spolkových zemí: regionální stanice W24, Schau TV, LT1, N1, KT1 (Kärnten 1/Korutany 1), Tirol TV/Tyrolsko TV , Ländle TV/Venkovská TV, Kanal3 - das Lokalfernsehen (Lokální televize) a RTS (Regional TV Salzburg). Každou sobotu a neděli v 10:00 hodin stanice nabídne regionální sdílené vysílání Österreich Blick.

Pro tyto televizní stanice byl sestaveno pevné vysílací schéma, takže kanály vysílají svůj program v pevných vysílacích časech. Rozlišení obrazu je 1280 x 720 obrazových bodů. V celém Rakousku je program dostupný ze satelitu a v kabelových sítích.

Vídeňská společnost R9 Regional TV Austria s r. o. podle vlastních informací tak otevřela novou kapitolu v rakouské televizní historii.


Parametry pro příjem:

satelit: Astra 1KR
orbitální pozice: 19,2° východně
transponder: č. 5
provider: ORF Digital
kmitočet: 11,273 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 22000 kSymb/s
FEC: 2/3
modulace: DVB-S2/8PSK
rozlišení obrazu: 1280 x 720 obrazových bodů
kompresní formát: MPEG-4
identifikace stanice: R9 Oesterreich HD
kód: volné (FTA) vysílání
internet: www.r-9.at


S využitím zdrojů: kw, chp, Digitalfernsehen.de a Infosat.de, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/22204/r9-regionales-fernsehen-osterreich-z-druzice-astra-1kr/