Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 16:34:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Krása a dobrodružství na Prima ZOOM ve 38. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 13.09.2015


Vychutnáme si planetu jídla, poznáte nacistické i filmové zločiny, navštívíme ztracené světy, pomůžeme vám přežít, odhalíte dvojí život slonů a nebudou chybět legendy o Praze. Stačí si zapnout Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: ukážeme vám Nacistický chrám zkázy; Chicago za dob Al Capona představí Ztracené světy II; jestli můžeme žít navěky prozradí Cestování červí dírou s Morganem Freemanem II; do Afghánistánu se vrátí Ross Kemp: Zpátky na frontě; mystickou Prahu odhalí seriál Mýty a legendy a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–02.00 hod.:

15. 9. 19.00 – Planeta jídla (Mořské plody)

Vychutnejte si závěrečný díl. Cestování za recepty z mořských plodů začneme v Bangkoku ochutnávkou thajské polévky Tom Yum Goong. Řecký ostrov Lesbos nabídne chobotnici na dva způsoby. Chobotnice patří k oblíbeným delikatesám na celém světě. My se ji naučíme ulovit, usmrtit, a jak ji připravit před zpracováním. Zamíříme do amerického města Annapolis, které má ve svém znaku kraba. Krabi vylovení v zátoce Chesapeake jsou slavní, neboť mají jedinečnou chuť díky tomu, že se zde mísí sladká voda z místních řek se slanou mořskou vodou. V Kanadě se zúčastníme lovu škeblí a naučíme se jíst humra jako Kanaďan. A jak chutná syrová hřebenatka?


15. 9. 20.00 – Nacistický chrám zkázy

Co mají společného záhadná zlatá nádoba objevená na dně bavorského jezera, hrad postavený jako urychlovač částic, Hitlerovo pátrání po kopí osudu a hledání svatého grálu? Zjištění, že keltská nádoba byla ve skutečnosti vyrobena během 20. století, mnohé zklamalo. Jenže i tak může hodně prozradit o intrikách a složitých plánech nacistického Německa, které se teprve nyní dostávají na světlo světa. Dokumentární film Nacistický chrám zkázy vypráví o tom, jak nález jediného předmětu utopeného v jezeře Chiemsee pomohl odhalit temná tajemství nacistů, kteří prosluli zálibou ve starověkých mytologiích a okultismu.


15. 9. 21.00 – Ztracené světy II (Chicago za dob Al Capona)

Chicago patří k nejznámějším městům ve Spojených státech. Je spojeno se jménem slavného gangsterského bose Al Capone. Historici se ve městě vydávají po stopách slavného mafiána, aby se pokusili nahlédnout do světa jeho impéria. Capone přišel do Chicaga z New Yorku s cílem vybudovat ve městě v době prohibice černý obchod s alkoholem. Z amatérského podnikání se brzy vyvinula silná organizace, kterou nejprve zkorumpovaní politici tolerovali. Po zvolení nového starosty se však Capone musel přesunout do okrajového předměstí Cicero. Zde vybudoval centrum hazardu, alkoholu a prostituce. V centru města však vzkvétalo tradiční podnikání a mrakodrapy a Capone se chtěl vrátit do centra. Díky výhrůžkám a korupci se mu na radnici podařilo dosadit spřáteleného starostu a Caponeova moc ve městě rostla. Všechny své konkurenty nechal zavraždit, tak jak se tomu stalo v roce 1929 při slavném masakru na sv. Valentýna. Caponeovi dlouho jeho podnikání vycházelo, nakonec byl však odsouzen na 11 let vězení za daňové úniky. Ve věznici si vybudoval specifické postavení a řídil odsud své podnikání venku. Po propuštění žil na Floridě, kde zemřel na následky infarktu.


16. 9. 18.00 – Zločiny z filmového plátna (Zemřít pro)

V roce 1985 se Gregg a Pam setkali na novoročním večírku a začali spolu chodit. V květnu 1989 byla svatba, ale ta neznamenala šťastný konec. Gregg po pár měsících Pam podvedl, k čemuž se přiznal. Pár měsíců po přiznání byl Gregg zabit a právě Pam objevila tělo. Pam byla nejprve hysterická, ale v dalších dnech její chování policii zarazilo. Pam rozdávala rozhovory televizím, i když jí to nebylo doporučeno. Pam rozhodně nemluvila jako smutná vdova. Po měsíci policisté netušili, kdo mohl vraždit, ale pak došlo ke zlomu. Policii přišel udat svého syna jeden muž. Policie ověřila, zda zabíjela jeho zbraň, a zjistili, že ano. Muž vypověděl, že jeho syn mluvil o vraždě se dvěma svými kamarády, takže policie měla hned tři podezřelé. Policie se brzy dozvěděla o aféře, kterou měla Pam s jedním z podezřelých. Při sexu s Billym je nachytala její nejoblíbenější studentka a kamarádka. Billy nahradil Pam to, co jí v manželství chybělo. Cecilia také policii řekla, že s nápadem na vraždu Gregga přišla sama Pam. Cecilia pak policii pomohla tím, že si vzala odposlech a šla si s Pam promluvit. To, co měla policie v rukách, stačilo na zatčení Pam. Policie získala všechny tři chlapce na svoji stranu, a ti pak vypovídali proti Pam. Ta u soudu přednesla svoji verzi příběhu, ale vypadala velmi chladně, lidé jí říkali Ledová královna. Pam byla nakonec odsouzena na doživotí, dva chlapci na 40 let a jeden na 30 let. Ještě dnes se často hovoří o tom, že výše trestu pro Pam byla nepřiměřeně vysoká.


16. 9. 21.00 – Mistři přežití s Lesem Stroudem (V džungli na Borneu)

Užijte si poslední díl s kanadským cestovatelem a dobrodruhem Lesem Stroudem, který se na svých cestách snaží zachytit kulturní zvyky domorodých národů, kterým hrozí úplná asimilace se západní civilizací. Les se na své dnešní výpravě vydává do indonéské džungle, aby se seznámil s tradičními zvyky domorodého kmene Mentawaiů. Ti žijí daleko v džungli a jejich život je těsně spojený s duchovní stránkou, nad kterou bdí šamani. Šamani jsou velmi uctíváni a řada mladých Mentawaiů se snaží učit od starších a stát se dobrými šamany. Právě oni za pomocí jehel nanášejí na těla domorodců pro ně typická tetování. Les se rozhodne nechat si také jedno tetování od šamana udělat. Na oslavu Lesova tetování se domorodci rozhodnou vydat na lov a ulovit prase. Prasata jsou lovena do speciálních pastí a následně jsou jim svázány nohy. Zvíře je pak zabito těsně před tepelným zpracováním či obětováním bohům. Prasat si domorodci cení natolik, že je používají jako platidlo a používají se také jako odměna pro šamany. Kromě speciální hostiny uskuteční domorodci v rámci oslavy svůj tradiční tanec, který jim pomáhá dostat se do stavu extáze a do kontaktu s duchovnem.


17. 9. 18.00 – Cestování červí dírou s Morganem Freemanem II (Můžeme žít na věky?)

Dnes se budeme věnovat věčné otázce lidské nesmrtelnosti. Ukázalo se, že existuje možnost, jak rozklad zastavit – tedy alespoň v některých případech. Jak mu však zabránit v případě lidského těla zatím známo není. Už se podařilo prodloužit život kvasnic na desetinásobek odstraněním určitých genů z DNA. Totéž se provedlo u myší, které se dožily dvojnásobku. Testy jsou teprve v počátcích a rozhodně jde o běh na dlouhou trať. Boji proti stárnutí zasvětil život také Aubrey de Grey, jenž hovoří o shromažďování odpadu uvnitř lidského těla, kvůli kterému stárneme. Pokud by se podařilo objevit buňky, které si s „odpadem“ poradí lépe, mohli bychom se dožít vyššího věku, ba dokonce bychom mohli i omládnout! Předpokládá, že takový bio přípravek objevíme do 25 let. A co vy, chtěli byste žít věčně?


17. 9. 21.00 – Ross Kemp: Zpátky na frontě (1. díl)

Ross Kemp, který se prosadil jako jeden z nejlepších a nejschopnějších reportérů mapujících dění v poválečném Afghánistánu, se vrací zpátky na frontu. Kempovy cenami ověnčené dokumenty získaly velký věhlas, protože jsou upřímným portrétem obyčejných britských vojáků uprostřed boje proti teroristické organizaci Tálibán. Právě tyto snímky divákům často otevírají oči. Ani třetí minisérie na stejné téma v žádném případě nezklame. Dostává se k jádru mnoha problémů posledních deseti let od útoků z 11. září a spojenecké invaze do země. Aby Kemp lépe pochopil současnou situaci v zemi zmítané konfliktem, tráví čas s britskými silami, tentokrát s jednotkou královských mariňáků, a navíc se vydává na hlídku společně s americkými mariňáky i příslušníky afghánské národní armády. Poprvé se dokonce setkává s klíčovými představiteli Tálibánu. Ti ho varují, že se chystají znovu převzít kontrolu nad Afghánistánem.


19. 9. 18.00 – Odhalený Řím (Caligula)

Caligula se zapsal do dějin především svojí krutostí a šílenstvím. Historikové se snaží zjistit, do jaké míry jsou příběhy o Caligulovi pravdivé. Caligulu držel císař Tiberius daleko od Říma celý jeho život. Caligula byl synem Germanica, který byl významným a zbožňovaným vojenským generálem. Proto měl Caligula takovou podporu Římanů. Když po smrti Tiberia přijíždí do Říma, setkává se se senátory. Caligula je přesvědčí, aby mu udělili neomezenou moc. To se stalo poprvé v dějinách Říma. Prvních 6 měsíců jeho vlády se zdálo, že je vše v pořádku. Nechal postavit mnoho okázalých staveb, což bylo za Tiberia omezováno. Zrušil daně a propustil politické vězně. Tak si Caligula získal popularitu lidu. Postupně však ztrácí smysl pro realitu. Prý začal hodně pít, objevují se historky o krutosti a o jeho sexuálním životě. Jeho vystupování na veřejnosti bylo bizarní. Všechno vrcholí, když Caligula jmenuje svého koně senátorem. Soudní psycholožka si myslí, že trpěl maniodepresivní psychózou. Jiná psycholožka se domnívá, že byl Caligula psychopat. Je dost možné, že prvních pár měsíců jeho vlády, byla jen přetvářka.


19. 9. 19.30 – Mýty a legendy (Mystická Praha)

Přijměte pozvání za legendami našeho největšího města. Praha, hlavní mystické město Evropy je opředeno mnoha pověstmi o nadpřirozených bytostech. V paláci Kinských je prý zazděn malý chlapeček, který v noci pláče. Toulá se tu Turek, který usekl hlavu své milé, nebo duch Mistra Hanuše, který neopouští Staroměstské náměstí a hlídá svůj orloj. Železný rytíř, který má bloudit po Praze jako trest za vraždu své milé, má svou sochu na Mariánském náměstí. Bude osvobozen, když se do něj zamiluje dívka a bude ochotná si jej vzít. Na Kampě se zase scházejí duchové lidí, které zde utopili vodníci. Keltský kmen Bójů, kteří žili na území dnešní České republiky, považoval místo, na kterém dnes stojí Praha, za posvátné místo. Založení města je spojeno s kněžnou Libuší.


19. 9. 20.00 – Dvojí život slonů

Bizarní fenomén z pětihvězdičkové lodžie v africké Zambii vrtá hlavou expertům na divoká zvířata a baví turisty. Rodinka slonů vedená samicí pojmenovanou Váhavý kel se zabydlela v hotelovém lobby. Přestože v divočině můžou sloni ohrožovat okolí, v prostorách hotelu Mfuwe Lodge se prochází po schodišti a proplouvají přes recepci, aniž by převrátili jedinou židličku. Kameraman Nathan Pilcher se rozhodl zjistit, o co jde. Díky tomu, co objevuje, můžeme odhalit, že sloni jsou mnohem inteligentnější, než jsme si dosud mysleli.


20. 9. 20.00 – Truckem po světě: Andy (Na hraně smrti)

Nejdrsnější a nejodvážnější američtí řidiči kamionů brázdí svět po cestách, jež patří k nejextrémnějším a nejnebezpečnějším na světě. V adrenalinovém dokumentárním filmu Truckem po světě: Andy se kola těžkých, výkonných náklaďáků dotknou Jižní Ameriky a protočí v náročných vysokohorských podmínkách And. Tři týmy řidičů dokazují, že mají na to převézt cokoliv jakoukoli trasou. Jenže ať už jde o zkušené veterány, nebo natěšené nováčky, budou muset společně bojovat s nevyzpytatelnou amazonskou džunglí, smrtícími sesuvy půdy a cestami na samém okraji srázu, kde může jakékoliv zaváhání znamenat definitivní konec cesty pro všechny.


Prima ZOOM = parádní podívaná!

www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

Prima ZOOM – svět ještě více zblízka! Od 25. května vám přinášíme dvojnásobek premiér. Premiérový blok rozšiřujeme každý den od 18.00 až do 2.00, čeká vás mnoho zajímavostí z různých žánrů. Prima ZOOM je vaše jednička.


premiérové bloky	18.00 – 20.00 hod.             	20.00 – 22.00 hod.
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Život naostro

premiérové bloky 22.00 – 24.00 hod. 00.00 – 02.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
úterý Zločin pod lupou Fascinující příroda
středa Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
čtvrtek Záhady a konspirace Úžasné oceány
pátek Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
sobota Zázraky vědy a techniky Život naostro
neděle Volání divočiny Největší katastrofy


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 13. 9. 2015


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.09.2015 • TV tipy Universal Channel ve 38. týdnu
11.09.2015 • Závody Formule 1 gradují a trhají rekordy ve sledovanosti na Sport1 HD a Sport2 HD
10.09.2015 • Pestrý podzim na Universal Channel
09.09.2015 • Televize E! představuje podzimní novinky - inspirující pořady o módě, kráse, životním stylu, blogování a ambicích
07.09.2015 • TV KINOSVĚT na podzim: nové české a světové záhady, nové krimi, nové katastrofy a …!
06.09.2015 • 11. září se blíží

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist