Skupina Nova nabídne speciální vydání pořadů Střepiny a Vaše téma věnované uprchlické krizi
Autor: TV Nova , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 19.09.2015

V neděli 20. září 2015 odvysílá TV Nova speciální vydání publicistického pořadu Střepiny věnované uprchlické krizi. Markéta Fialová bude společně se svými hosty živě diskutovat o problému uprchlictví.


Pozvání do pořadu přijala Magda Faltová, ředitelka sdružení pro integraci a migraci, ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, rakouský velvyslanec v ČR, Jeho excelence Dr. Ferdinand Trauttmansdorff nebo například srbský uprchlík Andrej Čokorilo. Ten v současné době pracuje jako obchodní zástupce nadnárodní společnosti a autenticky bude vyprávět o tom, jaké to je utíkat před válkou, začlenit se do nové společnosti a uspět v ní.

„Téma, na které má každý svůj názor, téma, které jitří emoce a které se překotně vyvíjí, to je samozřejmě pro novináře vždycky výzva. Na nedělní diskuzi se hodně těším, podařilo se nám sehnat skvělé hosty a mě samotnou zajímají jejich pohledy,“ sdělila Markéta Fialová.

„Vzhledem k tomu, že se redakce zpravodajství TV Nova věnuje tématu uprchlické krize nejobsáhleji ze všech plnoformátových televizních stanic v České republice, je speciální vydání Střepin logickým produktem naší novinářské práce," dodal Martin Švehlák, ředitel sekce zpravodajství TV Nova.

Publicistický pořad Střepiny speciál – Uprchlická krize mohou diváci sledovat v neděli 20. září od 22:30.


Tématu uprchlictví se bude věnovat i speciál pořadu Vaše téma na TN.cz. Hosty přímého přenosu budou místopředseda vlády, poslanec PČR a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, poslanec PČR a předseda ODS Petr Fiala, ministr zahraničních věcí, místopředseda ČSSD a člen PČR Lubomír Zaorálek a místopředseda PČR a zastupující předseda hnutí Starostové a nezávislí Petr Gazdík.

Moderátorka Michaela Šmídová se bude mj. ptát, zda Evropa selhala v otázce uprchlické krize, jestli je Česká republika dostatečně solidární, jaká pomoc má smysl, jaké jsou vůbec příčiny krize a jestli obecně tato krize změní tvář Evropy.

To vše mohou diváci TN.cz sledovat v přímém přenosu v úterý 22.9. od 17:45 do 18:30 v sekci Vaše Téma.

Jako vždy se mohou i diváci do diskuze zapojit se svými dotazy.


Alžběta Cimová, Product PR Manager, TV Nova

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/22239/skupina-nova-nabidne-specialni-vydani-poradu-strepiny-a-vase-tema-venovane-uprchlicke-krizi/