Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 01:31:21   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Říjnové programové tipy HBO a HBO HD

  Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 28.09.2015


Vaší pozornosti by neměla uniknout novinka z produkce HBO Europe, šestidílný thriller Mamon, který natočil Vladimír Michálek v hlavní roli s Matějem Hádkem. Premiéra na HBO bude v neděli 25. 10. 2015, diváci, kteří mají HBO GO mohou sledovat vždy dvě epizody najednou. K této premiéře se chystá i otevřený víkend na HBO. Na HBO a HBO GO dále uvidíme Strážci Galaxie, The Gambler a také začíná další řada seriálu Pozůstalí (The Leftovers).


Placený satelitní a kabelový kanál HBO odvysílá v říjnu v Nedělních premiérách filmy THE GAMBLER, ČAROVNÝ LES, STRÁŽCI GALAXIE a LEPŠÍ TEĎ NEŽ NIKDY, tipem měsíce je šestidílný seriál z produkce české HBO MAMON. Nenechte si dále ujít filmy KNIHA ŽIVOTA, KNOFLÍKY PATŘÍ VÍTĚZŮM, PROJEKT MINULOST a MRTVÁ NEVĚSTA TIMA BURTONA, seriály BANSHEE III., POZŮSTALÍ II. a EPIZODY IV., a také dokumenty BANKSY V NEW YORKU a TERORISMUS: OBCHODNÍ CENTRUM V KENI...



Tip měsíce:

MAMON

Nový thriller z produkce české HBO se točí kolem privatizace fiktivního podniku Central Energy, nad nímž se tajemný Abrahamův pakt pokouší převzít kontrolu. Hlavním hrdinou je novinář, který se podezřelou kauzou zabývá a při pátrání narazí na znepokojivé informace o svém bratrovi. Šestidílný thriller je českou verzí úspěšného norského formátu Mammon. Zároveň jde o rodinné drama, v němž musí postavy čelit vlastní minulosti. Významnou roli v ději hraje i korupce a metoda zvaná tunelování. Napínavý seriál natočil držitel Českého lva, režisér Vladimír Michálek. Diváci, kteří mají HBO GO, navíc uvidí premiérovou epizodu vždy o týden dříve než na lineárním filmovém kanálu HBO!

2015 | 60 minut | 18 | thriller z produkce HBO
Režie: Vladimír Michálek
Hrají: Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Gabriela Míčová, Daniel Tůma, Michal Dlouhý

Neděle 25. října, 20:00 hod. a každou další neděli, vždy ve 20:00 hod.



Nedělní premiéry

THE GAMBLER (The Gambler)

Předělávka stejnojmenného filmu z roku 1974 přináší svižnou krimi o hazardérovi, který vede dvojí život. Jim Bennett je na jedné straně vysokoškolský profesor, na straně druhé sebedestruktivní gambler, který po nocích hraje v kasinech o nejvyšší částky. Jednoho dne ale vsadí všechno na nebezpečnou kartu: vypůjčí si peníze od gangstera a zaručí se za ně vlastním životem. Čím dál víc se zaplétá do spárů podsvětí a ve snaze získat druhou šanci, riskuje vše. Hlavní roli ztvárnil Mark Wahlberg, nominovaný na Oscara za thriller Skrytá identita.

2014 | 106 minut | 12 | kriminální drama
Režie: Rupert Wyatt
Hrají: Mark Wahlberg, John Goodman, Brie Larson, Michael K. Williams, Jessica Lange

Neděle 4. října 2015, 20:00 hod.


ČAROVNÝ LES (Into the Woods)

Výpravný muzikál je adaptací broadwayského představení ověnčeného třemi divadelními cenami Tony. Děj spojuje klasické pohádky jako Popelka, Červená Karkulka, Jack a fazolový stonek nebo Locika do nového příběhu a ukazuje, co se mohlo dít se známými postavami dál, po jejich „šťastně až navěky“. Do osudů zasáhne také pekař a jeho žena, kteří zoufale touží po dítěti. Brzy ale zjistí, že na ně uvrhla kletbu zlá čarodějnice. Tu si s chutí zahrála Meryl Streep, která si za svůj výkon vysloužila nominaci na Oscara i Zlatý glóbus. Režíroval odborník na muzikály Rob Marshall, jenž zabodoval už Chicagem či romancí Gejša.

2014 | 120 minut | 12 | fantasy muzikál
Režie: Rob Marshall
Hrají: Meryl Streep, Emily Blunt, James Corden, Anna Kendrick, Chris Pine

Neděle 11. října 2015, 20:00 hod.


STRÁŽCI GALAXIE (Guardians of the Galaxy)

Osud celé Galaxie leží v rukou party ztroskotanců! Netradiční superhrdinská podívaná vychází ze stejnojmenného komiksového týmu, jehož příběhy vydává společnost Marvel. V čele svérázné skupinky stojí „legendární psanec“ (nebo spíš legendární packal) Peter Quill. Ten se dostane do potíží, když ukradne tajemnou kouli a záhy zjistí, jak velká hrozba se v ní ukrývá. Spojí proto síly s dalšími zločineckými outsidery včetně zelené sexy vražedkyně či ukecaného mývala, jenž miluje zbraně, a pokusí se zachránit Galaxii. Dobrodružná sci-fi komedie se stala nejvýdělečnějším superhrdinským filmem loňského roku. V hlavní roli zazářil sympatický Chris Pratt, který dobyl kina i letos v hitu Jurský svět.

2014 | 116 minut | 12 | akční komiksové sci-fi
Režie: James Gunn
Hrají: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper

Neděle 18. října 2015, 20:00 hod.


MAMON (EPIZODA 1)

Novinář Petr Vlček je na stopě korupci v podniku Central Energy, energetickém gigantu s významnou státní účastí. Anonymní zdroj mu poskytne informace o přijetí úplatku v souvislosti s jeho privatizací. Petra nezastaví ani skutečnost, že generálním ředitelem a zároveň hlavním podezřelým v celé kauze je jeho bratr Daniel. Poté, co v tisku vydá sérii investigativních článků, je Daniel nucen odstoupit.

2015 | 55 minut | 15 | thriller z produkce HBO
Režie: Vladimír Michálek
Hrají: Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Gabriela Míčová, Daniel Tůma, Michal Dlouhý, Tereza Hofová, Igor Bareš

Neděle 25. října 2015, 20:00 hod. a každou další neděli, vždy ve 20:00 hod.


LEPŠÍ TEĎ NEŽ NIKDY (And So It Goes)

Michael Douglas coby zatrpklý realitní makléř a Diane Keaton jako jeho sousedka vévodí zábavné i dojemné romanci pro starší a pokročilé (ale nejen pro ně). V ní se život zámožného makléře obrátí vzhůru nohama poté, co ho jeho syn požádá, aby se postaral o svou devítiletou vnučku. O její existenci neměl totiž „děda“ nejmenší tušení! A tak holčičku hodí na krk své sympatické sousedce a chystá se nerušeně pokračovat v samotářském životě. Všechno ale nakonec dopadne úplně jinak... Komediální drama natočil známý režisér Rob Reiner, jenž má na kontě i oblíbenou žánrovou klasiku Když Harry potkal Sally.

2014 | 90 minut | 12 | komediální drama
Režie: Rob Reiner
Hrají: Michael Douglas, Diane Keaton, Sterling Jerins, Annie Parisse, Austin Lysy

Neděle 25. října 2015, 21:00 hod.



Nenechte si ujít:

KNIHA ŽIVOTA (The Book of Life)

Ztřeštěná animovaná komedie s originálním vizuálním stylem vypráví o mladíkovi Manolovi, který váhá, jestli naplnit očekávání rodiny, nebo jít za hlasem svého srdce. Ještě než se rozhodne, kterou cestou se dát, vyrazí na neuvěřitelné dobrodružství napříč třemi fantastickými světy. Rodinný film, přizdobený řadou hitů současné populární hudby, produkoval Guillermo del Toro – odborník na fantastické říše, který režíroval snímky jako Faunův labyrint či Hellboy. Kniha života byla nominovaná na Zlatý glóbus za nejlepší animovaný celovečerní film.

2014 | 91 minut | All | animovaný
Režie: Jorge R. Gutierrez

Sobota 3. října 2015, 20:00hod.


KNOFLÍKY PATŘÍ VÍTĚZŮM (La Guerre des Boutons)

Na motivy slavného románu Knoflíková válka vznikla trochu jiná verze původního příběhu. Odehrává se roku 1960 ve vesnici na jihu Francie, kde parta kluků svádí boj s dětmi ze sousední vesnice. Ve válce cti, která se vede už po celé generace, jsou potupa a zesměšnění tou nejobávanější porážkou. V nelítostné bitvě je povoleno vše, žádná lest není dost podlá. Hlavní je získat knoflíky z protivníkova oblečení! Francouzský rodinný film se odvíjí na pozadí války Francie s Alžírem a vypráví o válkách velkých i malých, o dětství a dospívání i o významu svobody.

2011 | 105 minut | 12 | rodinný dobrodružný
Režie: Yann Samuell
Hrají: Eric Elmosnino, Mathilde Seigner, Fred Testot, Alain Chabat, Vincent Bres

Sobota 10. října 2015, 20:00 hod.


PROJEKT MINULOST (Project Almanac)

Sci-fi thriller o skupince středoškoláků, cestování časem a nebezpečných časových paradoxech zaujme především mladé publikum. Když brilantní student objeví se svými kamarády plán stroje, který je dokáže poslat zpátky v čase, otevřou se před nimi neomezené možnosti. Vydávají se na zběsilou cestu napříč časem, kdy přepisují historii, aby vyhráli v loterii nebo pořádali divoké mejdany. Pak se ale začnou dít divné věci. Změnou minulosti totiž ohrozili budoucnost celého světa! Film je natočený ve stylu found-footage čili jakéhosi pseudodokumentu a stále si udržuje rychlé tempo.

2014 | 102 minut | 12 | sci-fi thriller
Režie: Dean Israelite
Hrají: Jonny Weston, Sofia Black-D‘Elia, Sam Lerner, Allen Evangelista, Virginia Gardner

Sobota 17. října 2015, 20:00 hod.


MRTVÁ NEVĚSTA TIMA BURTONA (Tim Burton´s Corpse Bride)

Režisér Tim Burton má talent na kouzelně morbidní filmy. Jeho animovaná hororová komedie z roku 2005 je navíc plná úžasných loutek. Při psaní scénáře se autoři inspirovali starou ruskou pohádkou, jejíž hrdina se omylem zasnoubí s mrtvou dívkou. Příběh ale přenesli do viktoriánské éry, kde dvě rodiny právě chystají svatbu svých dětí. Snoubenci, kteří se poprvé setkají až těsně před sňatkem, se do sebe ihned zamilují. Mladík se však shodou nešťastných okolností zaslíbí Mrtvé nevěstě a ocitá se s ní v Zemi mrtvých. Snímek byl nominovaný na Oscara v kategorii Nejlepší animovaný celovečerní film.

2005 | 74 minut | 12 | animovaný
Režie: Tim Burton, Mike Johnson

Sobota 3. října 2015, 18:40 hod.


TERORISMUS: OBCHODNÍ CENTRUM V KENI (Terror at the Mall)

Mrazivý americký dokument se vrací ke dni 21. září 2013 v Keni. Právě tehdy se odehrál teroristický útok v nairobském obchodním domě Westgate Mall, za nímž stála skupina Al-Shabaab – somálská odnož hnutí Al Kaida. Hrůzná událost trvala dlouhých 49 hodin a vyžádala si 71 mrtvých a stovky zraněných. Dokumentarista Dan Reed přibližuje děsivou atmosféru i celý nelidský čin prostřednictvím záběrů z bezpečnostních kamer, autentických fotografií a otevřených výpovědí přeživších i zachránců.

2014 | 59 minut | 15 | dokumentární
Režie: Dan Reed

Čtvrtek 1. října 2015, 21:55 hod.


BANKSY V NEW YORKU (Banksy Does New York)

Britský streetartový umělec známý pod pseudonymem Banksy 1. října 2013 oznámil, že přijíždí na měsíc do New Yorku a každý den do jeho ulic umístí jedno ze svých děl. Nikdy ale neřekl, kde přesně jeho fanoušci nové výtvory najdou. A tak začala měsíční „honba za Banksym“. Vzápětí se navíc rozvířila diskuze nad kontroverzním obsahem Banksyho děl a znovu se otevřela otázka, jestli je street art umění, nebo pouhý vandalismus. Unikátní dokumentární film z produkce HBO obsahuje také videa, fotky a další reakce „obyčejných“ lidí na dílo záhadného umělce, který vzbudil tak velký rozruch.

2014 | 77 minut | 12 | dokument z produkce HBO
Režie: Chris Mourkarbel

Čtvrtek 15. října 2015, 21:25 hod.


BANSHEE III. (Banshee III.)

I ve třetí řadě si odvážný dramatický seriál z produkce Cinemaxu udržuje vysoce nastavenou laťku, nepolevuje v tempu ani drsných akcích. Nová série se opět odehrává v městečku Banshee v amišské oblasti, kde žije záhadný Lucas Hood – někdejší vězeň a zloděj, který se teď vydává za šerifa. Spolu se svou bývalou láskou Carrie musí ale čelit kriminální minulosti, která je stále dohání. Třetí řada začíná asi měsíc po masakru v kostele. Carrie žije odloučená od manžela a dětí, ve dne pracuje jako servírka, v noci se drží Lucase a starých známých. Pro šerifa je čím dál těžší skrývat před kolegy svou pravou identitu. A zatímco řeší další případy, vymyslí nebezpečný plán, jak vydělat miliony dolarů.

2015 | 48 minut | 18 | krimi drama
z produkce Cinemaxu
Režie: Loni Peristere
Hrají: Antony Starr, Ivana Milicevic, Ulrich Thomsen, Frankie Faison, Hoon Lee

Úterý 6. října 2015, 21:00 hod. a každé další úterý, vždy ve 21:00 hod.


POZŮSTALÍ II. (The Leftovers II.)

Druhá řada mysteriózního seriálu HBO z dílny Damona Lindelofa (držitel ceny Emmy za seriálový hit Ztraceni), natočený na motivy knižního bestselleru Toma Perrotty, se opět soustředí na obyvatele malého města, jejichž životy převrátila naruby globální událost zvaná Nanebevzetí. Čtyři roky poté, co při ní několik milionů lidí zmizelo beze stopy, přijíždí teď už bývalý náčelník policie Kevin Garvey se svou novou rodinou do jediného města v Americe, jemuž se osudné Nanebevzetí vyhnulo. Kevin doufá, že tu najde klid a začne nový život. Jenže i sem nakonec dolehne beznaděj a strach. Bolestně blízko totiž dojde k tragické události, která nápadně připomíná Nanebevzetí…

2015 | 60 minut | 15 | mysteriózní drama z produkce HBO
Hrají: Justin Theroux, Amy Brenneman, Margaret Qualley, Chris Zylka, Christopher Eccleston

Seriál můžete na HBO sledovat souběžně s americkou premiérou vždy z neděle na pondělí ve 3 hodiny v noci.

Pondělí 5. října 2015, 20:00 hod. a každé další pondělí, vždy ve 20:00 hod.


EPIZODY IV. (Episodes IV.)

Britsko-americký komediální seriál ze zákulisí Hollywoodu je zpět se čtvrtou řadou. A spolu s ní se vrací i Matt Le Blanc (někdejší hvězda sitcomu Přátelé), který zde hraje „rozkošně odpornou“ verzi sebe sama. A je tak přesvědčivý, že za ni dokonce získal Zlatý glóbus! V nové sezoně se jeho hrdina – seriálový herec Matt – potýká s finanční krizí a stojí před řadou důležitých rozhodnutí. Britský manželský, scenáristicko-producentský pár Sean a Beverly se mezitím vrací z milovaného Londýna do Los Angeles. Dostane totiž za úkol natočit další díly svého katastrofálního sitcomu. A čeká je tu i nepříjemné překvapení v podobě nového šéfa televize, který nejspíš udělá všem ze života peklo.

2015 | 26 minut | 12 | komediální seriál
Režie: Iain B. MacDonald
Hrají: Matt LeBlanc, Tamsin Greig, Stephen Mangan, John Pankow, Kathleen Rose Perkins

Úterý 13. října 2015, 20:00 hod. a každé další úterý, vždy ve 20:00 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách DIGI TV, freeSAT, Magio TV, T-Home a Skylink na satelitech Thor 6 na pozici 0,8 st. západně, Amos 2 na pozici 4,0 st. západně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO a HBO HD, HBO2 i HBO Comedy si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe,
připravila redakce satCentrum, 28. 9. 2015, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.10.2015 • Velká říjnová dokumentární revoluce na Prima ZOOM ve 41. týdnu
29.09.2015 • Nalaďte si v říjnu na National Geographic Channel
28.09.2015 • National Geographic Channel připravuje snímek Atentát na prezidenta Reagana
27.09.2015 • Užijte si záhady na Prima ZOOM ve 40. týdnu
26.09.2015 • TV tipy Universal Channel ve 40. týdnu
25.09.2015 • Objevujte v říjnu přírodu na Nat Geo Wild

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist