Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 11:27:25   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Velká říjnová dokumentární revoluce na Prima ZOOM ve 41. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 04.10.2015


Prima ZOOM bude tento týden hodně tajemný, záhadný a nej. Nahlédneme do dalších gepardích deníků a pod mikroskopem prozkoumáme havěť kolem nás. Budeme krotit vraky, proplujeme nejextrémnější vodní cesty a nalodíme se na legendární parníky. Užijete si tajemství vesmíru i historie a vytáhneme mafiánská esa...


Dokumentární skvosty pro vás: vítejte do 24hodinového nonstop přenosu ze světa Havěti kolem nás – roztoči, nosatci, švábi a červi; v seriálu Krotitelé vraků vás čeká záchrana lodi Costa Concordia; vytáhneme Největší esa mafie; s Vetřelci dávnověku se vydáme na tajemný Mars; Kniha tajemství Ameriky představí zákoutí Bílého domu; nenechte si ujít snímek Nefertiti: Záhada královniny mumie a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.

Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!


Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–02.00 hod.:

5. 10. 18.00 – Havěť kolem nás

I když se možná chlubíme ostatním, že dbáme na pořádek, ve skutečnosti žijeme bok po boku se stvořeními, která se podobají Vetřelcům. Každý pokoj, roh a škvíra jsou zamořené malými potvůrkami se schopností hromadného ničení. Roztoči, nosatci, švábi a červi se naučili dokonale využít toho, že si jich nemůžeme všimnout. Jenže to se teď změní. Vítejte do 24hodinového nonstop přenosu ze světa Havěti kolem nás.


5. 10. 19.00 – Gepardí deníky III (Vyslanci; Čekání na výsledky)

Dokumentární seriál Gepardí deníky se znovu vrací a představuje nové výzvy, kterým musí čelit pečovatelé zvláštního ochranářského projektu z Jižní Afriky. Diváci znalí minulých epizod si užijou pohled na to, jak nevrlý gepardí hrdina Baggins reaguje na příjezd nové družky. Kromě toho zjistí, jestli záhadná nemoc Chloby ohrozí potenciál stát se příští nejlepší velkou divokou kočkou. Už tak pestrobarevnou rodinku gepardů, surikat, psů a ovcí navíc rozšíří čerstvě narozené nové čumáčky. Když se jich narodí 14 najednou, ošetřovatelé mají plné ruce práce, aby zajistili jejich úspěšné přežití. A do toho ještě surikatě Sebastianovi přeskočí a obrátí se proti svým páníčkům.


5. 10. 20.00 – Krotitelé vraků (Záchrana lodi Costa Concordia)

I když se zdá, že je vše ztraceno, něco se vždycky dá zachránit. Akcí nabitá třídílná dokumentární minisérie Krotitelé vraků sleduje zkušené týmy odborníků, kteří řeší nejsložitější inženýrské zádrhely, na jaké se dá na otevřeném moři narazit. Podívejte se s nimi na různá exotická místa. V Toskánsku se jeden Jihoafričan potýká s potopenou luxusní jachtou Costa Concordia. U pobřeží překrásné Sicílie se místní rodinný tým snaží rozřezat a odstranit trosky tankeru, který ohrožuje přírodní mořský park v blízkosti Syrakus, zapsaných do seznamu Světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Na zamrzlém severu je ruská nukleární ponorka Kursk, jež se potopila v roce 2000 s 118 námořníky na palubě, zázračně vyzdvižená ze dna Barentsova moře. Vychutnejte si vzrušující osobní a veskrze skutečné příběhy dnešních kovbojů moře.


5. 10. 21.00 – Extrémní řešení (Vodní cesty)

Začíná odpočet deseti nejextrémnějších vodních cest na Zemi. Číslo 10 má divoká řeka Kongo v Africe, kde jsou nejnebezpečnější peřeje světa. Devítku mají přívalové záplavy, způsobené řekami Colorada. Řeka Rocky Mountain, zásobovaná vodou z hor, má schopnost zničehonic zaplavit a strhnout vesnice, silnice a vše, co jí stojí v cestě. Číslo 8 má Panamský průplav – jedna z nejambicióznějších staveb v dějinách lidstva. Průplav v současnosti přestává stačit moderním supertankerům a právě je dokončován nový kanál, jehož stavba stála 3 miliardy liber. Číslo 7 má pacifické pobřeží Kalifornie – jedná se o nejzločinnější vody, kde se pašují drogy. Číslo 6 má nejdrsnější moře světa – Hornův mys. Běžně jsou tu i 30metrové vlny a vítr o síle hurikánu. Číslo 5 má pacifické pobřeží Kanady a řeka „Frejzr“, která je dřevařskou superdálnicí. Remorkéry tu převáží tisíce klád, seřazených za sebou a dosahujících délky fotbalového hřiště. Číslo 5 mají Benátky – ohrožované vodou z Jaderského moře a neustále klesající, asi 8 cm za 20 let. Bronzový stupeň má teror na japonském pacifickém pobřeží. Lidé tu čelí zemětřesením a přívalovým vlnám tsunami, které zemětřesení způsobují. Uvidíte 40metrovou vlnu z března 2011, která strhla lodě v přístavu, auta a postupně i celé domy. Vlna se dostala až 10 km do vnitrozemí, zaplavila a se zemí srovnala několik měst na pobřeží. Zemřelo 18 000 lidí a šlo o nejdražší katastrofu všech dob. Druhé místo zaujímá ústí řeky Columbia, kde se lodě jen velmi těžko dostávají přes nevyzpytatelné písčité mělčiny, které tvoří dno v místě setkání řeky a oceánu. Číslo jedna mají ledové vody Antarktidy a jedna z nejbrutálnějších námořních tras skrze silný led. Takže vzhůru do vln.


6. 10. 19.00 – Legendární kolesové parníky (Belle of Louisville)

Řeku Ohio brázdí nejstarší (skoro stoletý) funkční říční parník v USA – Belle of Louisville. Nyní ho čeká vyhlídková plavba a později cesta do Madisonu v Indianě, loď bude řídit kapitán, který má tuto funkci už od roku 1974. Loď byla na počátku 60. let ve špatném stavu, ale koupilo ji město Louisville, které ji dalo zrestaurovat. Tím také vznikl její název. Na lodi se nachází replika 32píšťalových parních varhan, kterými se zvou pasažéři na palubu. Další atrakcí je samotné koleso, které váží 17 a půl tuny a je umístěno na zádi. Strojovna připomíná muzeum 19. století. Belle pohání otevřený parní systém, asi o 20 let starší než je loď samotná.


6. 10. 21.00 – Ztracené světy II (Město zkázy)

Armagedon je podle Bible místem, na kterém dojde k poslední rozhodující bitvě mezi Božím vojskem a vojskem vedeným Satanem a nastane rozhodující střet sil dobra a zla. Za Armagedon je považováno izraelské město Megido, ve kterém v průběhu historie došlo k několika rozhodujícím bitvám. Megido patří k nejstarším historicky doloženým sídlům, první zmínky o něm se datují už do období 4000 př. n. l., kdy zde bylo vybudováno několik chrámů, ve kterých pohané prováděli své obřady. Pevnost Megido stála na strategicky vhodné křižovatce mezi Egyptem, Mezopotámií a chetitskou říší. Egypťané se rozhodli město dobýt, a tak zde okolo roku 1600 př. n. l. došlo k první historicky zaznamenané bitvě v dějinách. Megido se stalo součástí egyptské říše, avšak došlo v něm k několika dalším násilným střetům. Ve 12. st. př. n. l. získali nad oblastí kontrolu Izraelité, poté však bylo zabráno Římany, stejně jako celá Judea. Židovský král Šalamoun nechal v Megidu vystavět velký chrám, v němž ukryl mýtickou Archu úmluvy. Když došlo ke zničení chrámu, považovali to Židé za konec světa. Toto ztotožnění pak převzali křesťané, kteří začali označovat Armagedon za místo soudného dne.


7. 10. 18.00 – Největší esa mafie (Sam Giancana)

Co se stalo, když se FBI rozhodla zatočit se dvěma největšími mafiánskými famíliemi v New Yorku? A jak dopadli informátoři, kteří jim v tom měli pomoci? Dokumentární seriál Největší esa mafie nabízí exkluzivní přístup k dříve utajeným dokumentům z archivů FBI a odhaluje nečekanou pravdu o pozadí nejvíce nechvalně proslulých mafiánských zabijáků. FBI přitom až do roku 1963 netušila, jak daleko sahají chapadla mafie a že většina případů, s nimiž se potýká, vede až k úzké skupince bossů z New Yorku. Největší esa mafie prozrazují, jak to celé bylo, ale i to, že vraždy dávno patřily k základním prvkům mafiánského životního stylu. Nechte se překvapit od lidí, co s mafií bojovali.


7. 10. 19.00 – V obležení: Severoamerická hranice

Každý den proudí do Spojených států přes severoamerickou hranici špinavé peníze, drogy a zbraně. Ještě horší je, že mnozí považují hranici s Kanadou za hlavní místo ilegálního průchodu jedinců napojených na teroristické organizace. Jde o nejdelší nestřeženou hranici na světě. Protože na ní neleží žádná vojenská stanoviště, ochrana hranice náleží americkému Ministerstvu vnitřní bezpečnosti. Muži a ženy z řad jeho zaměstnanců jsou vyzbrojeni nejmodernějšími technologickými pomůckami. Mají za úkol hlídkovat na vodě, hlídat kontrolní stanoviště a zadržet zločince. Jedině tak je možné zastavit nežádoucí přílivovou vlnu a ochránit Spojené státy před různými hrozbami.


8. 10. 18.00 – NASA: Nejvýznamnější mise (Přátelé a rivalové)

17. září 1962 je vybrána devítka pilotů astronautů, které prověří 10 náročných misí projektu Gemini. Motivace byla prostá – z nejlepší dvojice se stanou první lidé, kteří vstoupí na Měsíc. Nejen Sovětský svaz poháněl americkou snahu, ale stejně tak i nečekaná ztráta prezidenta Kennedyho, který odvážný plán vyřknul. Když se podařilo úspěšně odpálit dvě rakety, do té třetí měli usednout lidé – John Young a Gus Grissom. Tak se také stalo, start se vydařil a dvojice zamířila na upravené balistické střele do kosmu. Při sestupu zpět na Zemi však udělali chybu – nezapočítali její rotaci. Přistáli tak o 100 km jinde, než očekávali. Manhattan přivítal své hrdiny, ale NASA stále pokulhávala za SSSR. Další mise Gemini prověřila stav beztíže, astronauti ho okusili v letadle „zvrat kometa“. Další záhadou byla lidská reakce na oběžnou dráhu a nepředstavitelnou rychlost. Pro odolnost vůči extrémním podmínkám vznikl speciální skafandr, který se stal jedinou ochranou astronautů. Mladík Ed White měl ve vesmíru opustit kabinu, asistovat mu měl Jim McDivitt. Úspěch by urychlil celý proces, ale přípravy se musely odehrát tajně pro případ, že by se něco zvrtlo. Nakonec se vše odehrálo úspěšně, Ed poletoval ve vesmíru 36 minut, jak dokládají jedinečné záběry. Zbývalo ještě cvičení, při kterém se měly dva objekty setkat ve vesmíru. Na Měsíc poletí posádka ve speciálním modulu, se kterým se pak musí vrátit na oběžnou dráhu a spojit se s raketoplánem. Jim Lovell a Frank Borman vystoupají v jedné raketě (Gemini 7) na oběžnou dráhu, kde počkají na další dvojici v Gemini 6. Ta má problém při startu – náhlý pokles tlaku paliva. Kdyby se tak stalo jen o pár vteřin později, jistě by zemřeli. Po opravě ventilu (během tří dnů) se start opakoval, tentokrát úspěšně. Obě kabiny se k sobě postupně přiblížily na vzdálenost několika metrů. 3x ve formaci obletí Zemi, přitom se přiblíží na vzdálenost několika decimetrů. Gemini 7 zůstává ve vesmíru, celkem tu stráví 14 dní. Po návratu na Zemi mají menší problémy s chůzí, nohy dva týdny nepoužívali a nezatížili. Posledním úkolem bylo spojení s jiným plavidlem ve vesmíru, což se podařilo Gemini 8 s Davem Scottem a Neilem Armstrongem na palubě. Gemini 9 mělo ještě prověřit pohyb a práci ve vakuu, a navázat tak na misi Eda Whita. Úkolem Eugena Cernana bylo dostat se na zadní část plavidla a prověřit nové zařízení. Tlakoměr a průzor se mu zamlžily, komplikace následně způsobily ukončení akce. Další dvě mise Gemini skončily obdobně, až závěrečná Gemini 12 s Buzzem Aldrinem zaznamenala úspěch. Tím byly přípravné mise u konce, Aldrin přitom projevil vynikající předpoklady k letu na Měsíc (stejně jako Armstrong). Nyní bylo v plánu velké finále – projekt Apollo.


8. 10. 19.00 – Tajemství vesmíru II (Měsíce Sluneční soustavy)

Nedokonalé optické přístroje, pomocí nichž dlouhá léta astronomové sledovali sluneční soustavu, daly veřejnosti na dlouhou dobu víru, že sluneční soustava má 32 měsíců. Jenže jak se v druhé polovině minulého století začala technika, kterou astronomie používá, zlepšovat, začalo docházet k objevům nových měsíců. Jen v roce 2007 se podařilo objevit během jediného roku 20 nových měsíců, které obíhaly planetu Jupiter. A to nebylo vše, téhož roku byl nalezen nový měsíc u Saturnu a tři další, které obíhaly Neptun. Dva Marsovy měsíce – Deimos a Phobos. Každý z nich obíhá planetu rozdílnou rychlostí a v jiné vzdálenosti. Phobos obíhá planetu na tak krátké orbitě, že vědci vypočítali jeho nevyhnutelnou srážku s Marsem. Planeta totiž měsíc při každém jeho průletu svou gravitací přitahuje blíž a blíž ke svému povrchu. Vedle toho Deimos obíhá planetu tak pomalu, že se od ní začíná vzdalovat, a vědci předpokládají, že tento měsíc jednoho dne opustí sféru gravitace Marsu a odletí do vesmíru. Saturnův měsíc Enceladus je zase zajímavý svým vypouštěním gejzírů tekutiny do okolního prostoru. Sluneční soustava tak ukrývá nejedno tajemství, které čeká na objevení. Měsíce jsou jedním z nich.


9. 10. 18.00 – Vetřelci dávnověku VI (Tajemný Mars)

Mars fascinoval lidstvo již od počátku. Egypťané znázorňovali Mars ve svých nástěnných malbách. Rudá planeta byla také často spojována s bohem války, například u Římanů. Nikdo ale nikdy nepovažoval Mars nebo jinou planetu za obyvatelnou. Toto myšlení se změnilo až v 19. století, tehdy byl Mars pozorován mnohem podrobněji a někteří vědci došli k názoru, že na Marsu někdo žije. V roce 1976 přistála na Marsu loď NASA. Všichni doufali, že bude na Marsu objeven život, což se ale nestalo. Mars hrál také významnou roli v mayské kultuře, řídil se podle něj i kalendář. Mayský bůh býval zobrazován jako opeřený had a jedna z legend o něm by mohla popisovat dopad komety na planetu Mars. Při této události mohl být zničen život na Marsu. Obyvatelé Marsu se po katastrofě mohli přesunout na Zemi. O jejich příjezdu by mohlo vyprávět sedm tabulek stvoření. Důkazem života na Marsu by měly být i dvě hory připomínající pyramidy v Gíze; před těmito dvěma horami se nachází i podivuhodný objekt, který by mohl být sfingou Marsu. Fotky z Marsu by prý měly ukazovat celá města, ale vidí je tam jen ten, kdo je vidět chce. Podle těchto lidí také NASA tají, že život na Marsu je, nebo aspoň kdysi byl. Lidstvo na to nejspíš není připraveno. Co vy na to? Udělejte si svůj názor.


9. 10. 19.00 – Kniha tajemství Ameriky I (Bílý dům)

Příběh zrodu dnešní Ameriky se dá vyprávět mnoha různými způsoby. Přestože většina z jejích dějin je dobře zdokumentovaná a snadno přístupná každému, kdo má zájem se něco dozvědět, existuje ještě jedna hlubší stránka. Taková, která je opředena tajemstvím a ukrytá před zraky veřejnosti. Taková, kterou odhaluje dokumentární seriál Kniha tajemství Ameriky. Bílý dům ve Washingtonu je sídlem amerického prezidenta a nejchráněnějšího muže planety. Současně je dočasným domovem jeho a jeho rodiny. Skrývá mnohá tajemství, z nichž některá odhaluje tento dokument. Vzhledem k tomu, že jde zároveň o nejvíce otevřené sídlo prezidenta – návštěvníci mají přístup do některých jeho částí –, musí být dbáno na prezidentovo bezpečí. Přísným dohledem a kontrolami prochází nejen jídlo a dárky, ale i samotný vzduch v jednotlivých místnostech. Personál Bílého domu podstupuje nekonečně složité prověrky ze strany FBI. Přístup k prezidentovi má jen úzký okruh lidí, rodina a nejbližší spolupracovníci. Někdy se ovšem objeví i hosté z řad celebrit, jako v roce 1970 Elvis Presley, který navštívil prezidenta Nixona. Ovšem i ta nejpřísnější opatření někdy vinou jednotlivce selžou. Tak se například v roce 2009 na večeři pro 400 hostů dostavil i nepozvaný pár manželů Salahiových, kteří bez problémů prošli všemi kontrolami a nechali se fotografovat s dalšími účastníky večeře. Téhož večera se tam takto vloudil bez potíží i Carlos Allen. Několik lidí z personálu bylo tehdy propuštěno. Zvláštní pozornost si zaslouží místnost v západním křídle Bílého domu, hned pod Oválnou pracovnou, tzv. „situační místnost“ o rozloze 460 m2. Slouží jako hlavní komunikační štáb pro sledování amerických ozbrojených sil na celém světě, jako zasedací místnost a má i horkou linku do Moskvy. Dal ji upravit prezident Kennedy po událostech v Zátoce sviní. Prošla několika renovacemi a rekonstrukcemi, zejména po 11. září 2001. Dnes má 30 zaměstnanců, kteří zde pracují 24 hodin denně po celý rok bez výjimky. Za posledních 200 let se stal Bílý dům dokonalým národním centrem výkonné moci. Nynější budova je přitom stará jen 70 let, v letech 1948-52 za prezidenta Trumana došlo k rozsáhlé rekonstrukci celé stavby podle původních plánů. Zdi byly zpevněny ocelovými konstrukcemi a bylo provedeno mnoho jiných opatření ke zvýšení bezpečnosti. Dnes má Bílý dům i tzv. neviditelnou obranu, zajišťující mu kupříkladu neprůstřelnost. Všude jsou zabudované senzory a ve dne v noci je na stráži dokonale vycvičená tajná služba. Přesto v minulosti došlo k několika pokusům o průnik do Bílého domu, například v roce 1974, kdy zde přistála helikoptéra Roberta Prestona. 11. září 1994 se osmatřicetiletý veterán pokusil zaútočit na Bílý dům letadlem Cessna. Otázku nejbezpečnějšího místa v Bílém domě ovšem žádný znalec nezodpoví, opět z bezpečnostních důvodů. Hovoří se ale o prostorách zvaných PEOC pod východním křídlem, kde dal kdysi prezident Roosevelt vybudovat kryt.


10. 10. 18.00 – Odhalený Řím (Caesar)

Římský svět je poháněn ambicemi. Nositelé moci tehdejší doby by se dali přirovnat k dnešním mafiánům. Dělají mezi sebou obchody, dávají si různé funkce, ale také se drží určitého řádu. V době, kdy se Caesar stává diktátorem, mají Římané stále v paměti diktátora Sulu. V době Sulovy vlády musel Caesar uprchnout z Říma a byl zbaven všeho majetku. Je možné, že ho Sula nechal vyhnat právě proto, že si uvědomoval, že je Caesar budoucím nebezpečím, nejspíš mu připomínal sama sebe. Caesar se osvědčil jako vojevůdce. Dobyl pro Řím velké území v Galii. Caesar se nejprve učí mluvit k lidem. Jméno jeho rodu je slavné, ale jelikož nemá bohatství, o které by se mohl opřít, musí si získat lidi. Učí se umění řečnictví. Když získává svou první důležitou funkci, je povinen uspořádat hry a vše zaplatit z vlastní kapsy. Na to sice nemá, ale přesto uspořádá ty nejvelkolepější hry. Nadělá si dluhy, ale zároveň získá mnoho fanoušků. To senátory znepokojuje, a tak se rozhodnou omezit sumu, kterou lze zaplatit za gladiátorské zápasy. Caesar se chce stát knězem v chrámu Vesty. Tak by se ocitl ve středu vládnoucí elity. Takovýto úřad kněze je totiž doživotní. Kněze volí Římané, a tak si Caesar nadělá další dluhy, aby si mohl koupit hlasy a díky nim vyhrát… Užijte si neuvěřitelný příběh o moci a intrikách.


10. 10. 19.00 – Nefertiti: Záhada královniny mumie

I když ji dosud nenašli, nejnovější informace zjištěné o jejím životě jsou přelomové a nečekaně překvapivé. Nejen že byla překrásná tak, jak si ji dnes celý svět představuje, ale ve staré egyptské říši vystupovala dokonce jako mnohem významnější osobnost, než jí bylo dosud přisuzováno. Několik odborníků, včetně takových jako je Zahi Hawass nebo Bettany Hughes, skládají dohromady střípky ze života skvostné královny, jež už nadále nebude jenom pouhou manželkou kacířského faraona Achnatona. Královna Nefertiti odchází, přichází král Neferneferuaten.

Nejlepší dokumenty jedině na Prima ZOOM.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

Podzim ve znamení dokumentů s dvojnásobkem premiér. Premiérový blok rozšiřujeme každý den od 18.00 až do 2.00, čeká vás mnoho zajímavostí z různých žánrů. Prima ZOOM je vaše jednička!


premiérové bloky	18.00 – 20.00 hod.             	20.00 – 22.00 hod.
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Život naostro

premiérové bloky 22.00 – 24.00 hod. 00.00 – 02.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
úterý Zločin pod lupou Fascinující příroda
středa Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
čtvrtek Záhady a konspirace Úžasné oceány
pátek Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
sobota Zázraky vědy a techniky Život naostro
neděle Volání divočiny Největší katastrofy


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 4. 10. 2015



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.09.2015 • Říjnová porce zábavy na kanálech FilmBox
29.09.2015 • Nalaďte si v říjnu na National Geographic Channel
28.09.2015 • Říjnové programové tipy HBO a HBO HD
28.09.2015 • National Geographic Channel připravuje snímek Atentát na prezidenta Reagana
27.09.2015 • Užijte si záhady na Prima ZOOM ve 40. týdnu
26.09.2015 • TV tipy Universal Channel ve 40. týdnu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist