Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 12:34:06   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Markíza HD už aj v ponuke satelitnej služby freeSAT!

  Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 01.10.2015


Skupina Markíza úspešne napreduje v stratégii rozširovania penetrácie svojich staníc vo vysokom rozlíšení. Od štvrtka 1. októbra 2015 si budú môcť vysielanie televízie Markíza v HD kvalite vychutnávať už aj užívatelia satelitnej služby freeSAT, prevádzkovanej luxemburskou spoločnosťou UPC DTH S.à r.l.


„Sme veľmi radi, že dostupnosť HD verzií našich staníc sa rozširuje aj do platforiem, v ktorých doposiaľ chýbali. Vážime si skvelé vzťahy so spoločnosťou UPC DTH, majiteľom platformy freeSAT, a veľmi nás teší, že Markízu HD zaraďuje do svojej ponuky,“ povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Markíza HD obohatí ponuku programového balíka freeSAT medium. Vysielanie bude šírené vo formáte MPEG4/HD, na jeho príjem je preto nutné mať k dispozícii MPEG4/HD satelitný prijímač. Zákazníkom s prijímačom dodaným priamo satelitnou službou freeSAT sa programová ponuka aktualizuje automaticky po jeho reštarte.

„Markíza HD významne obohacuje našu rastúcu ponuku staníc vo vysokom rozlíšení, určenú pre slovenský trh, a pre našich zákazníkov skvele dopĺňa programový balík freeSAT medium,“ dodal Jim Helfgott, viceprezident pre marketing a predaj spoločnosti UPC DTH S.à r.l.

V natívnej HD kvalite vysiela TV Markíza kompletne všetky programy vlastnej tvorby a drvivú väčšinu akvizícií. Už začiatkom októbra 2015 sa diváci môžu tešiť napríklad aj na špičkové filmové zážitky pri sledovaní premiérových kinohitov vo vysokom rozlíšení ako Pomstiteľ s Jasonom Stathamom či Svetová vojna Z s Bradom Pittom.


Technické parametre príjmu stanice Markíza HD:

• satelit: Thor 6 (0,8°W)
• transpondér: BSS18
• frekvencia: 12 054 MHz
• polarizácia: H (horizontálna)
• formát: DVB-S2/8PSK
• symbolová rýchlosť: 30 000 kS/s
• FEC: 3/4


O skupine Markíza:

Televízia Markíza sa už krátko po svojom vstupe na slovenský mediálny trh (31. augusta 1996) stala najsledovanejšou televíziou a túto pozíciu si udržiava dodnes. Vo svojom portfóliu má najsilnejšie spravodajstvo (Televízne noviny, Športové noviny, Počasie), pôvodné seriály (Búrlivé víno, Horná Dolná, Kukučka), zábavné tituly (Kredenc) či lokálne adaptácie celosvetovo úspešných formátov (SuperStar, Farma).

V rámci multikanálovej stratégie materskej mediálnej spoločnosti CME postupne k Markíze pribudli menšie komplementárne stanice Doma (od 31. augusta 2009) a Dajto (od 20. augusta 2012). Skupina Markíza má silnú pozíciu aj na slovenskom internete prostredníctvom kľúčových on-line projektov: televízneho portálu Markiza.sk, spravodajského portálu TVNoviny.sk a video on-demand platformy VOYO.sk, ktorú prevádzkuje od augusta 2011.

Majiteľom skupiny Markíza je mediálna spoločnosť Central European Media Enterprises (CME), ktorá prevádzkuje popredné televízne stanice na šiestich trhoch v strednej a východnej Európe (Bulharsko, Chorvátsko, Česko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko) s celkovou populáciou približne 50 miliónov ľudí. Hlavným akcionárom CME je americký koncern Time Warner.


O spoločnosti UPC DTH S.à r.l.:

UPC DTH S.à r.l. je špičkový poskytovateľ satelitných televíznych služieb so sídlom v Luxembursku, európskej veľmoci v oblasti satelitných služieb. Spoločnosť poskytuje svoje služby zákazníkom v Maďarsku, Českej republike a na Slovensku. Stará sa aj o satelitné televízne služby dodávateľa v Rumunsku. Služba Direct-To-Home (DTH), ktorá je na maďarskom trhu známa ako UPC Direct, na českom a slovenskom ako freeSAT a na rumunskom ako Focus Sat, mala k 30. júnu 2015 viac než 780 400 zákazníkov. UPC DTH S.à r.l. ponúka svojim klientom viac kanálov, kvalitnejší obsah, prestížnym ocenením vyznamenané zákaznícke služby a vynikajúcu kvalitu signálu vrátane výnimočne ostrého obrazu s vysokým rozlíšením. UPC DTH S.à r.l. je súčasťou mediálnej skupiny Liberty Global, Inc.


PR oddelenie skupiny Markíza, 1. 10. 2015


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.10.2015 • freeSAT nabídne na měsíc kanály AXN a AXN Black všem uživatelům
01.10.2015 • Ukončení vysílání programu AXN
01.10.2015 • Dnes odstartovala dlouho očekávaná Nová DIGI TV
29.09.2015 • Insight TV Ultra HD a Insight TV HD testuje na družicích Astra 1KR a 1N
21.09.2015 • K 1. říjnu startuje Nová DIGI TV, o technologické zabezpečení se postará Slovak Telekom
20.09.2015 • UTR s novým názvem UATV

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist