Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 18:37:21   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Nový krimiseriál Místo zločinu Plzeň od 19. října na ČT1

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 08.10.2015


Plzeňský tým kriminalistů v čele s Martinem Stránským, Janem Zadražilem a Lukášem Vaculíkem bude po šest pondělních večerů odhalovat vraždy plné záhad s celou řadou podezřelých. Nový kriminální seriál režiséra Jana Hřebejka uvede ČT1, vždy v pondělí ve 20.05, od 19. října.


„Naším cílem bylo vytvořit regionální kriminálku, která bude tažená týmem detektivů, mezi nimiž panují kamarádské až kumpánské vztahy, jež jim pomáhají překonávat tragiku případů, které řeší. Důležitá byla pečlivá drobnokresba charakterů i zvláštní druh kumpánského humoru. Cílem bylo rovněž přiblížit atmosféru plzeňského regionu a nahlédnout do zajímavých lokalit tohoto kraje,“ říká kreativní producent Jan Štern, v jehož tvůrčí producentské skupině Místo zločinu Plzeň vzniklo.

Divákům se představí plukovník Karel Drtina (Lukáš Vaculík), šéf plzeňské kriminálky, strohý profesionál, který nemá osobní vztahy s vyšetřovateli v oblibě, a kapitán Tomáš Karas (Jan Zadražil), racionální pedant, jehož jedinou slabostí je tolerance ke kolegovi Viktoru Knappovi (Martin Stránský), který i přesto, že se rád napije, má v týmu respekt. Nejstarším členem kriminalistického oddělení je major Vladimír Šimek (Vladimír Kratina), ženský element zastupuje kapitánka Mirka Ondrová (Berenika Kohoutová), svéhlavá, ale velmi pracovitá vyšetřovatelka. Nejmladším členem týmu, hledajícím každou příležitost k tomu, aby se prosadil, je zakomplexovaný kapitán Jakub Lepší (Vladimír Polívka). Kromě nich se v seriálu objeví také Bára Kodetová, Jitka Čvančarová, Tereza Brodská, Valérie Zawadská, Andrea Verešová či Zuzana Vejvodová.

„Vzorem nám byly klasické kriminálky sedmdesátých let - Profesionálové, Místo činu (Tatort) a v jistém smyslu i Major Zeman - ale bez těch ideologických zhůvěřilostí. Točili jsme trošku modernější verzi kriminálek, které jsme viděli v dětství a dospívání. S detektivy, kteří mají rádi humor, s podivnými vraždami a s mnoha podezřelými. Ale na nic jsem se nedíval znovu, dělali jsme to ve všech ohledech po svém. Jak to scénář Martina Bezoušky dovoloval,“ říká režisér Jan Hřebejk a doplňuje: „Usilovali jsme o nadhled a hlavně při realizaci nic nekopírovali. Chtěli jsme, aby to vypadalo v dobrém slova smyslu česky, aby byla pochopitelná nadsázka. Zkrátka aby to bylo lidem blízké a nedrhlo to ve způsobu vyprávění. Hlavní byla tedy práce s herci.“

Tým kriminalistů bude v seriálu řešit vraždu významného plzeňského podnikatele, pátrat po nezvěstných pracovnících bio farmy, hledat manželku šéfa plzeňské opery, odhalovat psychopata, který zřejmě stojí za vraždou mladé ženy, i pátrat po tom, kdo řídil náklaďák, který srazil místní učitelku.

Režisér Jan Hřebejk se před natáčením setkal i se skutečnými vyšetřovateli: „Při práci na filmu Nevinnost jsme se seznámili s Josefem Marešem z pražské kriminálky, spoluautorem Případů 1. oddělení, který nám pak radil i na Případu pro exorcistu. V Plzni jsme spolupracovali s šéfem oddělení vražd Luďkem Fialou, který v sérii i hraje. Většinou jsme hledali kompromis mezi realitou a potřebami filmového vyprávění. Aby to bylo filmařsky efektní, šlo to zrealizovat a zároveň to nebylo úplně mimo mísu. V tom nejlepším mě překvapilo, o kolik méně vražd se na Plzeňsku stane ve srovnání s naším seriálem,“ dodává se smíchem Hřebejk.


Místo zločinu Plzeň

Režie: Jan Hřebejk
scénář: Martin Bezouška
námět: Martin Bezouška, Martin Froyda
kamera: Asen Šopov
střih: Boris Machytka
zvuk: Pavel Kovařík
architekt: Barbora Erhiholdová
dramaturgie: David Musil, Vladimír Kavčiak
vedoucí produkce: Daniel Rouha
kreativní producent ČT: Jan Štern
výkonný producent: Ilona Jirásková, Martin Froyda
producent: Arthur Krensky Films: Martin Froyda
hrají: Martin Stránský, Jan Zadražil, Lukáš Vaculík, Vladimír Kratina, Berenika Kohoutová, Vladimír Polívka, Bára Kodetová, Jitka Čvančarová a další.


Kapka krve (v pondělí 19. října od 20.05 na ČT1)
Hlavním tématem prvního dílu je vražda půvabné Lenky Steinerové. Surový čin nasvědčuje, že se jedná o vraždícího psychopata. Vražda druhé mladé ženy Lady Brůnové toto podezření jen potvrzuje. Vyšetřování se zaměří na místního fotografa Kepku, který obě ženy fotil. Kriminalistům však chybí přímé důkazy a jejich pátrání jde i směrem k charitativní nadaci Lenky Steinerové. Pátrání stojí kapitánku Mirku Ondrovou málem život.

Smrt v rybníku (v pondělí 26. října od 20.05 na ČT1)
Vražda významného plzeňského podnikatele Janáčka je hlavolamem i pro tak zkušené vyšetřovatele, jakým je kapitán Viktor Knapp a jeho kolega Tomáš Karas. Vražda se stala na břehu rybníka a chybí jakýkoliv vražedný předmět a jakékoliv stopy po pachateli. Záhadou je i motiv vraždy: byla to msta nebo vražda kvůli penězům, nebo se Janáček zapletl s organizovaným zločinem?

Nehoda paní učitelky (v pondělí 2. listopadu od 20.05 na ČT1)
Ve třetím díle se jedná o vraždu učitelky Dany Kalinové. Srazila ji Avie neznámého původu. Mezi podezřelé patří i její exmanžel, doktor Kalina, avšak i on je záhy zavražděn. Co spojuje obě vraždy? Je motivem milionové dědictví? Doktor Kalina kromě nemocnice pracoval i v sanatoriu, a právě zde vyšetřovatelé hledají klíč k odhalení vraha.

Opožděná vražda (v pondělí 9. listopadu od 20.05 na ČT1)
Příběh se odehrává v obci Loučka, kde byl uškrcen důchodce Alois Koula. Vrah se snažil vraždu narafičit jako Aloisovu sebevraždu. Kriminalista Viktor Knapp a jeho kolegové hledají vrahův motiv a pátrají i v minulosti Aloise Kouly. Alois Koula nebyl v obci oblíbený. Jako bývalého komunistu ho nesnášejí sousedé, ale četné rozepře měl i s terapeutickou komunitou drogově závislých léčených na místním statku. Vyšetřovatelé zjistí, že Koulova minulost je velmi pestrá. Nejdříve po válce zabil barona Huberta Weimana, a poté vstoupil do StB, kde ho řídil jakýsi Skalický. Vraždu Weimana doprovázela krádež vzácné sbírka poštovních známek. I vražda Aloise Kouly nese stopy loupeže. Kriminalisté se domnívají, že vzácná sbírka může být motivem, a proto začnou podezírat Koulova vnuka, bývalého narkomana. Jenomže Evžen popírá, že by měl se svým dědou cokoliv společného. Jeho lež však kriminalisté odhalí, Koulu v Loučkách navštěvoval. Ale je to ten správný krok k vyřešení vraždy?

Návrat staré lásky (v pondělí 16. listopadu od 20.05 na ČT1)
Pohřešuje se atraktivní Renata Kormannová. Kapitán místní kriminálky Tomáš Karas a jeho kolegové pátrají po zmizelé manželce šéfa plzeňské opery. Než objeví její zahrabané tělo v nedalekém lese, zjistí, že Renata vedla dvojí život. Na jedné straně reprezentovala významného manžela a na straně druhé si přivydělávala jako eskort servis. V této souvislosti znala i členy drogové mafie a dle nejednoho svědectví Kosťu Ševčenka svým udáním dostala do vězení. Jenomže Kosťa se po odsezených letech dostal na svobodu, a právě on se mohl mstít a zavraždit Renatu. Kriminalista Viktor Knapp má v tomto případě nelehkou úlohu, protože z Německa se vrací jeho bývalá přítelkyně Bára a právě ona je podezřelá ze spolupráce s Kosťou…

Smrt na biofarmě (v pondělí 23. listopadu od 20.05 na ČT1)
Milena je již druhou brigádnicí, která se po svém odchodu z biofarmy podezřele ztratila. Z plzeňské kriminálky je do terénu vyslán nejdříve mladý kriminalista Jakub Lepší, ale kromě podezřelých momentů nic zásadního neobjeví. Po něm se do Lhoty vypraví jeho kolegyně Mirka Ondrová, aby se v utajení nechala na biofarmě zaměstnat. V obci i na samotné biofarmě se potká s řadou lidí s tajemným osudem. Patří mezi ně zejména majitel biofarmy Klas. Místní šlechtic Rohan Mirku Ondrovou seznamuje s historií Lhoty i s příběhy jejích obyvatel. Nakonec Mirku Ondrovou pozve i do svého podivného domu, kde ji láskyplně vypráví o své dceři Leoně žijící na farmě v Německu. Paralelně s pátráním Mirky Ondrové se odvíjí příběh záhadné ženy věznící brigádnice ve svém sklepě. Skončí Mirka Ondrová v tomto panoptikálním vězení?


Jakub Fürst, Specialista PR, Česká televize, 8. 10. 2015


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.10.2015 • Skupina Barrandov se stala v září meziročně nejrychleji rostoucí televizní skupinou na trhu
08.10.2015 • Seriál Přístav se stal nejsledovanějším pořadem středečního večera
05.10.2015 • Show Jana Krause – 7. 10. 2015
03.10.2015 • Dita P. se vrátí na obrazovku, začalo natáčení druhé série úspěšné kuchařské show [ 1 ]
03.10.2015 • Beyoncé, Pearl Jam a Coldplay zpívají proti chudobě
02.10.2015 • V září se Primě dařilo nejlépe za poslední rok, rekordy si připsal i ON-LINE

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist