Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 01:10:09   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Viasat Nature spouští Operaci lidožrout

  Autor: CHILLICOM/Viasat TV , e-mail: info@viasatnature.cz Přidané: 09.10.2015


Kanál Viasat Nature představuje přírodovědný seriál s názvem Operace lidožrout, který sleduje cesty veterináře Marka Evanse po třech kontinentech. Na nich se setkává s nejnebezpečnějšími predátory planety a za pomoci vědeckých poznatků se snaží najít způsoby, jak zajistit harmonické soužití člověka a zvířete. Seriál Operace lidožrout bude vysílat kanál Viasat Nature vždy ve středu od 14. do 28. října 2015 ve 20:05 hodin.


K fatálním střetům člověka s predátory dochází na celém světě, od arktických oblastí až po tropy. První cesta veterináře Marka Evanse zavede do povodí řeky Chobe, která kopíruje hranici Namibie a Botswany, později se vlévá do Zambezi a pokračuje až do Viktoriiných vodopádů. Řeka Chobe bývá mnohdy označována za oblast nejčastějších útoků krokodýla na člověka. Místní obyvatelé se proti nim přirozeně brání a vzájemné střety s obřími plazy tak často končí oběťmi na obou stranách. Mark Evans společně s herpetologem Romulem Whitakerem přijíždí, aby se pokusil situaci zásadně změnit. Jejich cílem je naučit krokodýly, aby si začali spojovat zvuk zvonu s elektrickým šokem a při jeho zaznění se dali na útěk.

Útok ledního medvěda na člověka je sice stále poměrně vzácným jevem, nicméně počty těchto napadení v posledních letech stoupají. Mark se proto na svoji druhou výpravu vydává do Hudsonského zálivu v Kanadě, aby se pokusil ochránit místní obyvatele před medvědy a zabránil jejich vzájemným střetům. Opět vsází kartu na zvuk - konkrétně výstražný systém, který by měl šelmy odhánět.

Ve třetím dílu se Mark vypraví na opačný konec světa, aby si doslova posvítil na žraloka bílého. Ten je u pobřeží Austrálie nejčastějším původcem útoků na člověka. Za rok 2014 zde došlo k jedenácti napadením nezaviněným člověkem, přičemž osm z nich jde na vrub právě této obří parybě. Markovým záměrem je otestovat multi-spektrální fotoaparát, který dokáže zaměřit žraloky i ve chvíli, kdy se nacházejí několik metrů pod hladinou, a monitorovat tak jejich pohyb.


Zajímavá fakta o člověku nebezpečných predátorech:

• Pět druhů krokodýlů aktuálně patří mezi kriticky ohrožené. Jedná se o krokodýla orinockého, filipínského, kubánského, siamského a štítnatého.

• Krokodýl nikdy nepřijde o zuby z důvodu stáří. Jeho chrup se neustále obnovuje, za život tak „spotřebuje“ přes osm tisíc zubů.

• Pepřový sprej funguje proti napadení ledním medvědem účinněji než střelná zbraň.

• Západní Austrálie je nejčastějším místem útoku žraloků na člověka. Z tohoto důvodu vešlo loni v platnost povolení žraloky zabíjet, ačkoli třeba žralok bílý je podle oficiálních údajů IUCN veden jako zranitelný druh.

• I přes nelichotivou statistiku počtu útoků došlo za posledních padesát let v australských vodách jen k 45 smrtelným útokům žraloka na člověka.


Seriál Operace lidožrout bude vysílat kanál Viasat Nature vždy ve středu od 14. do 28. října 2015 ve 20:05 hodin.

Pro více informací o televizním kanálu Viasat Nature navštivte profil na Facebooku s názvem Viasat Nature nebo webovou stránku http://viasatnature.cz/.


O společnosti MTG´s Viasat Broadcasting:

MTG´s Viasat Broadcasting je součástí mezinárodní mediální skupiny Modern Times Group (MTG) pokrývající čtyři kontinenty a zahrnující bezplatné a placené televizní kanály, rádio a produkci obsahu. Společnost Viasat Broadcasting poskytuje bezplatné i placené televizní kanály, které jsou k dispozici na vlastních satelitních platformách Viasat , sítích třetích stran a TV obsah je také distribuován prostřednictvím internetu. Skupina MTG je rovněž největším akcionářem v CTC Media, což je přední ruský nezávislý televizní vysílatel. Modern Times Group je rozrůstající se společnost kotována na Nasdaq OMX stockholmské burze. Pro více informací navštivte www.mtg.se.


Lukáš Kapinus, CHILLICOM


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.10.2015 • To, co vás zajímá, najdete na Prima ZOOM ve 42. týdnu
10.10.2015 • TV tipy Universal Channel ve 42. týdnu
05.10.2015 • Umění špionáže: jak se v dějinách vyvíjelo nekrvavé válečné řemeslo
04.10.2015 • Velká říjnová dokumentární revoluce na Prima ZOOM ve 41. týdnu
03.10.2015 • TV tipy Universal Channel ve 41. týdnu
02.10.2015 • Verdiho opera Trubadúr v prvním satelitním přímém přenosu 10. sezóny MET: Live in HD z Metropolitní opery v New Yorku

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist