Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 03:15:06   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Studio FAMU se přestěhovalo na Barrandov

  Autor: TV Barrandov , e-mail: info@barrandov.tv Přidané: 13.10.2015


K sedmdesátému výročí, které v letošním roce slaví celá Akademie múzických umění v Praze, se FAMU rozhodla pro rozsáhlou rekonstrukci a revitalizaci svého filmového studia a pro prozatímní přesun do barrandovských ateliérů. Spolupráce s Barrandovem přinese studentům nové možnosti.


Generální ředitel ateliérů Petr Tichý se 12. 10. 2015 na Barrandově setkal s děkanem FAMU Pavlem Jechem a ředitelem Studia FAMU Ondřejem Šejnohou. K sedmdesátému výročí, které v letošním roce slaví celá Akademie múzických umění v Praze, se FAMU rozhodla pro rozsáhlou rekonstrukci a revitalizaci svého filmového studia a pro prozatímní přesun do barrandovských ateliérů. Přesun studia začal v polovině září a od října již začíná na Barrandově výuka.

„Jsem rád, že právě v tomto výročním roce došlo k prohloubení spolupráce FAMU s Barrandovskými ateliéry. Věřím, že toto spojení bude znamenat rozšíření možností pro naši studentskou kinematografii i lepší propojení našich studentů s filmovými profesionály,“ říká rektor AMU Jan Hančil. Studenti se vstupem na Barrandov stávají součástí dění v největších a nejstarších českých ateliérech, kde se točily nejen klasické české filmy (například snímky Nové vlny), ale i stále točí obrovské zahraniční produkce jako Mission: Impossible nebo v současnosti kromě jiných také Tři mušketýři a film Underworld s podtitulem Next Generation v hlavní roli s Kate Beckinsale.

„Pro studenty všech filmových škol je úžasné, pokud mají možnost být ve středu filmového dění v zemi. Osobně mám tuto zkušenost z Austrálie a jsem velmi rád, že jí budou mít i studenti FAMU zde u nás na Barrandově,“ uvedl místopředseda představenstva a generální ředitel Barrandov Studia Petr Tichý.

„Spolupráce Barrandov Studia a FAMU má hlubší kořeny. Barrandovské ateliéry už podpořily nejeden „famácký“ projekt. V nedávné době měly premiéru hned dva takové snímky. Celovečerní česko-polská Cesta do Říma absolventa katedry režie FAMU Tomasze Mielnika, která otevřela letošní Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech v sekci Na Východ od Západu a natáčela se mimo jiné v barrandovském ateliéru č. 4, a mezinárodně úspěšný krátkometrážní snímek Čo sme robili predtým, ako sme šli spolu na kakao nedávno zesnulého režiséra Aramisovy,“ uvedl děkan FAMU Pavel Jech.

Studio FAMU, část Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění v Praze, se stěhuje z důvodu rekonstrukce původní budovy v Klimentské ulici a je pracovištěm FAMU, jehož hlavní úlohou je zajištění výroby všech praktických cvičení studentů. Studio vytváří také zázemí pro výrobu praktických cvičení zahraničních studentů v programu FAMU International a v rámci workshopů, které škola pořádá. Díky jeho činnosti vznikají filmy, které FAMU pravidelně prezentují na prestižních filmových festivalech v Cannes, v Berlíně, Torontu. Časté jsou též nominace na Oscara.


Jakub Zíka, Public Relations, Barrandov Studio


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.10.2015 • Česká televize varuje před podvodným dopisem
13.10.2015 • Moravec, Železný i Záruba poradí školám, jak se dělá televize
12.10.2015 • České Radiokomunikace: HbbTV dává televizím nové možnosti příjmů, v ČR je téměř třičtvrtě milionu připojených HbbTV zařízení
09.10.2015 • Večerníčkova výstava byla tahákem pro děti i dospělé
07.10.2015 • Tisková zpráva z 18. zasedání RRTV, konaného dne 6. 10. 2015
07.10.2015 • Bio Oko v rámci OVERHEAD PRAGUE festivalu uvede premiéru velkofilmu HUMAN

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist