Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 06.05.2024 - 02:33:02   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Dnes končí stanice 3ABN International, sledovaná i u nás (nejen) Adventisty a stojící m.j. za celosvětovými satelitními projekty NET´98 a ACTS 2000

  Autor: Petr Miklík & Václav Hrubec, satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 31.10.2015


Celosvětový kanál Three Angels Broadcasting Network (3ABN) mění formu distribuce signálu pro Evropu. Americký vysílatel dnes končí s drahým satelitním vysílání stanice 3ABN International z transponderu RRSat na družici Eutelsat Hot Bird 13D z orbitální pozice 13° východně. Dnem D je 31. 10. 2015, symbolicky sobota, která je pro církev Adventistů dnem svátečním.


Od zítřka pokračuje distribuje už jen v datovém streamu na internetu, kam postupně v budoucnu přejdou i další lokální verze Three Angels Broadcasting Network - 3ABN English, 3ABN Proclaim, 3ABN Radio a 3ABN Radio Latino, které vysílají ze satelitů Optus D2 na orbitální pozici 152,0° východně, Intelsat 20 na pozici 68,5° východně, a.j. pro Severní Ameriku, Afriku, Jižní Ameriku či Asii.

Na družici Eutelsat Hot Bird 13° východně je dále zastoupeno mnoho dalších "konkurenčních" vysílatelů, např. Trinity Broadcasting Network, The Word Channel, Daystar TV Network a Hope Channel. Je možné, že v budoucnu stejný krok jako 3ABN International učiní i jiní vysílatelé. Internet je stává dostupnějším, a internetové vysílání není tak finančně nákladné jako satelitní distribuce.

3ABN je křesťanská televize církevních společenství Adventistů s nepřetržitým vysíláním, která nabízí témata z Bible pro dětského a dospělého diváka. Programové schéma zahrnuje i specifické pořady pro osoby závislé na alkoholu nebo drogách. V nabídce také nechybí křesťanská hudba Gospel, pořady o vaření, o zahradničení nebo o zdraví.


Z transponderu RRSat na družici Eutelsat Hot Bird 13D na pozici 13° východně vysílá 3ABN International od roku 2005, před tím museli zájemci o příjem natáčet satelitní paraboly na západnější horizont, např. na bývalý Intelsat, či Pan-Am Sat na 27,5° západně, resp. 45,0° západně.

Příjem na těchto poněkud "exotičtějších" pozicích byl v době počátků digitálního satelitního vysílání v devadesátých letech minulého století trochu oříškem, a tak tehdy šéfredaktor satCentrum objížděl před spuštěním celosvětového projektu NET´98 více jak dvě desítky míst CASD (Církve Adventistů Sedmého dne) na Moravě, Slezsku a v Čechách a montoval a ladil komplety s tehdejšími novými receivery Nokia 9600S a 9800S, které na objednávku CASD dodal... Na úspěšný blok přednášek, výukových dokumentů i živých konferencí a koncertů se tehdy přišlo podívat hal, kulturních domů i modliteben tisíce občanů, a to i mimo církev. Ne každý ví, že Adventisté se neuzavírají jen do sféry náboženského vzdělávání, ale určitě se každý setkal s humanitární pomocí "její" společnosti ADRA (je už ve 130 zemích světa), při přírodních katastrofách, válečných konfliktech, chudým a nemocným v zahraničí i u nás (např. záplavy na Moravě v roce 1997 a pozdějších letech...)

Na úspěch projektu NET´98 navázalo před vstupem do nového milénia specializované vysílání ACTS "Earth" 2000, které do satelitních přenosů 3ABN přineslo i aktuální civilizační, ekologické, etické a pedagogicko-výchovné a psychologické otázky nejen o víře, ale i o mladých a jejich vztahu alkoholismu, drogám a násilí.

Kromě zmiňované americké podpory mají Adventisté u nás internetovou televizi HopeTV.cz, patřící do sítě Hope Channel vysílající z prostor AWR studia na pražském Smíchově...


Parametry pro příjem posledních hodin vysílání (do 31. 10. 2015):

družice: Eutelsat Hot Bird 13D
orbitální pozice:: 13° východně
transponder: č. 115
provider: RRsat
kmitočet: 10,815 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 27500 kSymb/s
FEC: 5/6
norma: DVB-S/QPSK; MPEG-2/SD
ID: 3ABN International
SID: 17310
Video PID: 2010
Audio PID: 3010
PCR PID: 2010
PMT PID: 1010
kódovací systém: volné/FTA vysílání
internet: 3abn.org


S využitím zdrojů: Rafał Olchowik, Satkurier.pl, 3abn.org, casd.cz, adra.cz, hopetv.cz,
připravil Petr Miklík & Václav Hrubec, satCentrum, 31. 10. 2015




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.10.2015 • DW TV English nově také z družice Astra 2G
26.10.2015 • TelePadrePio z nového transponderu družice Hot Bird 13D
22.10.2015 • Vypnutí sportovního přenosu na programech Dvojka a Dvojka HD
21.10.2015 • UPC DTH slaví 15 let na trhu. Na otázky, jakým směrem se bude dále ubírat, odpovídá Michael Lee, ředitel společnosti
20.10.2015 • Satelitní televizní služby společnosti Liberty Global mají již 800 tisíc zákazníků
20.10.2015 • Markíza vstupuje do ponuky Plustelky na satelite

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist