Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 03:45:50   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Nový seriál Městečko Pines (Wayward Pines) startuje v úterý 10. 11. na Film+

  Autor: AMC Networks International CE , e-mail: info@ce.amcnetworks.com Přidané: 09.11.2015


Desetidílná mysteriózní série Městečko Pines (Wayward Pines) startuje už 10. listopadu od 21:15 hod., následně mohou diváci vidět nové díly každé úterý ve stejný čas, v premiéře na Film+. Mezinárodní premiéra Městečka Pines (Wayward Pines) zaznamenala velký úspěch ve více než 17ti zemích. Například v USA sledovalo každou epizodu více než milion diváků. V Austrálii se díky premiérovému dílu zvedla sledovanost o 683% a Městečko Pines tak předčilo i premiéru páté řady Walking Dead.


Stručně o seriálu Městečko Pines:

Seriál začíná, když Matt Dillon jako Ethan Burke, agent americké tajné služby, vyšetřuje zmizení dvou kolegů, agentů, v tajemném městečku Wayward Pines ve státě Idaho. Ethan se probere z autonehody a není schopen spojit se s vnějším světem mimo městečko, ani z něj odejít. Jednoho z agentů nachází mrtvého. Druhým pohřešovaným agentem je Kate Hewson (Carla Gugino), bývalá Ethanova milenka, která se před časem rozhodla usadit v tomto zdánlivě idylickém městečku. Obyvatelé městečka Wayward Pines jsou tady ale v pasti kvůli souboru pravidel, která přísně vynucuje šerif Arnold Pope (Terrence Howard). Každý pokus o útěk se trestá veřejnou popravou, známou jako „zúčtování“. Ethan hledá pravdu, a když ji najde, bude se muset velmi těžko rozhodovat…

Link na český trailer naleznete zde: https://www.youtube.com/watch?v=uRJ8SDGDqRI


Desetidílná série pod lupou:

Městečko Pines je desetidílná série vycházející ze stejnojmenné knihy Blaka Crouche. Žánrově se jedná o mysteriózní sci-fi, přičemž Crouchova předloha je kritiky často srovnávána k dílům mistra hororu Stephena Kinga. Ten ostatně na svém Twitteru glosoval i první díl seriálu slovy: „Městečko Pines se hned z úvodu jeví nesmírně zábavně. Matt Dillon v hlavní roli je perfektní.“ Dillon si zde zahrál postavu federálního agenta Ethana Burkea, který se svým kolegou těžce havaruje kdesi na silnicích státu Idaho. Probudí se v nemocnici v městečku Pines, ve kterém hned od začátku něco „tak trochu nehraje“.

Kompozice seriálu by se vmžiku dala rozdělit vedví. Prvních pět epizod se snaží Ethan Burke přijít na kloub celé záhadě. Proč působí v městečku všechno až nezvykle idylicky? Proč mu nechtějí umožnit zavolat domů nebo městečko opustit? Jak je možné, že zde žije i jeho nedávno zmizelá kolegyně, která však nyní vypadá o dobrých deset let starší? Milovníci záhad, kteří u obrazovek rádi rozplétají řešení a hledají možná východiska, budou mít z Burkova nuceného pobytu v Městečku Pines velkou radost.

Navzdory očekávání však Burke přijde tajemným věcem na kloub dříve, než byste to možná byli čekali. Městečko Pines totiž disponuje úchvatným tempem a nenechává diváka vydechnout u výplňových dialogů nebo nucených pohledu do minulosti. Místo toho vyloží karty a výrazně pozmění ráz celého příběhu. Z tajemného thrilleru, který se může jednomu jevit jako vězeňské drama, druhému jako vládní experiment, se stane nesmírně originální sci-fi s poměrně pokrokovou ideou.

Ačkoliv M. Night Shyamalan nemá s příběhem vlastně nic společného a jedná se tedy o vcelku doslovnou adaptaci úspěšné knihy, nelze přehlédnout jisté podobnosti s jeho zřejmě nejslavnějším dílem, již zmíněným thrillerem Šestý smysl. Stejně jako v něm se totiž v Městečku Pines vyskytuje zápletka, která razantně mění do té doby vyprávěný děj. Jen se nejedná o zápletku finální, nýbrž se tento nečekaný zvrat dostaví v polovině příběhu.

Produkční práce indického režiséra na seriálu Městečko Pines se podepsala také na luxusním hereckým obsazením, které se v rámci televizního formátu běžně nevidí. Kromě Matta Dillona si jednu z předních rolí zahrál charakterní herec Toby Jones (Hunger Games, Barevný závoj), Dillonovu manželku krásná Shannyn Sossamon (Příběh rytíře) a zdravotní sestru Oscarem oceněná Melissa Leo (Fighter, Zmizení). Mezi dalšími se zde objeví třeba Carla Gugino, Juliette Lewis nebo Terrence Howard v roli svérázného šerifa.

Seriál Městečko Pines to nevyhrál pouze u Stephena Kinga a dalších diváků, nýbrž i u kritiků, kteří přitom na dílech podepsaných M. Night Shyamalanem jindy nenechávají suché nitě. Na portálu Rotten Tomatoes, který schraňuje a průměruje verdikty zámořských recenzí, se hodnocení první série zastavilo na úctyhodných šestaosmdesáti procentech. Čeho si kritici na Městečku Pines nejvíce váží? Kromě vyspělého herectví a odvážné zápletky zmiňují především svérázný postoj k tempu. Zatímco ostatní seriály za účelem dlouhodobého zisku kouskují příběh do několika sérií, v Městečku Pines se toho během deseti dílů odehraje tolik, kolik v tematicky podobném seriálu Ztraceni za několik sezón.

Díky žánrové různorodosti Městečka Pines si tak seriál užije velmi široké množství diváků. Mysteriózní první polovinu ocení především ti, kteří holdují záhadám a detektivním případům, druhá polovina přijde vhod divákům se slabostí pro sci-fi a téma zemské apokalypsy. Výjimečný je pak tento projekt především proto, že do obou těchto žánrů vkládá jemný motiv lidských slabostí a přirozené sobeckosti, která v mnoha ohledech přebíjí i touhu pro kolektivní dobro a lepší svět. Samotný závěr pak první řadu kompaktně uzavírá, přesto nechává prostor pro možný začátek řady druhé. „Jedinou věcí, která mi na televizním formátu není blízká, je jeho návaznost a možnost pokračování,“ řekl k tématu sám Shyamalan. „Jsem ten druh autora, který uznává konec. Znám rozsah, znám cíl a v rámci deseti epizod kráčím vstříc velkému finále. Přesto máme s Blakem plán pro druhou řadu.“ Ta domovskou stanicí Fox zatím oznámena nebyla, leč bychom si jí s kritiky i diváky svorně přáli.

Když před filmovým fanouškem zmíníte jméno indického režiséra M. Night Shyamalana, vyslechnete si od něj zřejmě poutavý příběh o jednom prudkém ústupu ze slávy. Na přelomu tisíciletí byste jen sotva našli milovanějšího tvůrce. Jeho překvapivý a emotivní thriller Šestý smysl, který napsal i zrežíroval, se ladně vyšplhal mezi nejlepší filmy všech dob. Nejen komiksové fanoušky pak dostalo mysteriózní drama Vyvolený s Brucem Willisem a jeho temné snímky Vesnice a Znamení jsou i dnes ekvivalentem husí kůže. Jenomže před deseti lety jakoby se cosi zlomilo. Ať už šlo o nemastné a neslané Stalo se nebo podivné rodinné fantasy Poslední vládce větru, z miláčka filmových gurmánů se stal jen odraz dávné slávy. O to větší radost udělal všem v roce 2015. Nejenže se takříkajíc „vrátil k filmovým kořenům“ a natočil a napsal hororovou lahůdku The Visit, ale taktéž produkoval a režijně se podílel na seriálu Městečko Pines.


O společnosti AMC Networks:

Společnost AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) se již více než 30 let věnuje produkci kvalitních filmů a pořadů, vlastní a provozuje několik populárních a oceňovaných značek v oblasti placené kabelové televize. AMC, IFC, SundanceTV, WE tv, a IFC Films produkují pořady, které jsou výrazné, zajímavé, kulturně relevantní a oslovující diváky napříč různými společenskými skupinami. Společnost také provozuje globální divizi, AMC Networks International. Více informací najdete na www.amcnetworks.com.


O AMC Networks International – Central Europe

AMC Networks International – Central Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společnostní na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic soustřeďujících se na Střední a Východní Evropu. Současné portfolio AMCNI – Central Europe čítá 12 televizních stanic ve čtyřech žánrech: sport: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, Megamax, zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC, Sundance Channel, Film Mánia, Film Café a Film+. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky, jazykové verze a trhy. Je dostupný v celé řadě platforem včetně HD, služeb na vyžádání a verze pro mobilní telefony. AMC Networks International (AMCNI) je globální divizí AMC Networks a dodavatelem uznávaných zábavních pořadů pro předplatitele ve více než 140 zemích a územích v Africe, Asii, Evropě a Latinské Americe. AMCNI zahrnuje jak globální značky Sundance Channel a MGM Channel, tak populární kanály s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací najdete na www.amcnetworks.com/amcni.


Ondřej Vácha, PR Manager, AMC Networks International – Central Europe





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.11.2015 • Ivan Zachariáš natočí pro HBO Europe drama Pustina
08.11.2015 • Listopad (nejen ve 46. týdnu) přivane fascinující dokumenty na Prima ZOOM
08.11.2015 • Joel Lambert se vydává po stopách nebezpečných zvířat - na Discovery Channel od neděle 8. listopadu
07.11.2015 • TV tipy Universal Channel ve 46. týdnu
06.11.2015 • Odhalte s Průlomovými objevy svět zítřka
06.11.2015 • Kanály FilmBox jako první přinesou Disneyho snímky

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist