Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 07:59:31   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Festival francouzského filmu zahájí Rodinka Bélierových z distribuce Film Europe

  Autor: 2media.cz , e-mail: info@2media.cz Přidané: 17.11.2015


Hudební komedie Rodinka Bélierových režiséra Erica Lartigau slavnostně zahájí 18. ročník Festivalu francouzského filmu (FFF). Film, ověnčený prestižním Césarem pro nejlepší začínající herečku za výkon Louane Emery v hlavní roli, vstoupí do kinodistribuce v březnu 2016. Festival francouzského filmu se koná od 18. do 25. listopadu v pražských kinech Lucerna, SVětozor a Kino 35, následují regionální ozvěny. K vidění bude celkem 12 snímků, které bude do kin postupně uvádět distribuční společnost Film Europe.


Mezi dalších 8 premiérových titulů z portfolia Film Europe patří kromě Rodinky Bélie-rových také SK1 režiséra Frédérica Telliera o mladém policejním inspektorovi vyšetřujícím brutální sériové vraždy. Česká premiéra je plánovaná na rok 2016. Na programu je také Pan Bezchybný o neúspěšném spisovateli, který náhodou najde rukopis nedávno zesnulého osamělého muže, začne jej vydávat za svůj a stává se slibným, velmi populárním autorem francouzské literární scény (premiéra 2016), Deník komorné (premiéra 3. března) o krásné a ambiciózní pokojské, pracující pro bohatou rodinu na francouzském venkově.

Dalšími filmy uvedenými na FFF jsou: Černobílý milostný příběh Ve stínu žen (premiéra 7. dubna) režiséra Philippe Garrela, přinášející novou variaci na téma zrození a smrti vztahů i podivných cest touhy. Komedie Cena slávy (premiéra 30. dubna) o muži jménem Eddy, který v televizi zahlédne reportáž o smrti Charlie Chaplina a dostane brilantní nápad, že rakev s jeho mrtvolou ukradne. pozornost si zaslouží také snímek Daleko od lidí s Viggo Mortensem, pro který složil hudbu Nick Cave a Warren Ellis (premiéra 9. června) a film Pomalu a zběsile režiséra Michela Gondryho (premiéra 9. června).

V rámci Festivalu francouzského filmu bude promítnuto 5 reprízovaných titulů, například Zlatou palmou oceněný snímek Dheepan režiséra Jacquese Audiarda, drama Láska na první boj režiséra Thomase Cailleywenna, které vypráví příběh o lásce a přežití, ale i o cestě z reality do světa snů a fantazie. Film byl na prestižním cannes-kém festivalu nominován na Zlatou kameru a Queer Palm. Herečka Adèle Haenel zís-kala za svou roli Césara, její herecký kolega Kévin Azaïs obdržel Césara pro nejslibnějšího herce, film má ještě Césara za nejlepší debut a dalších 6 nominací.

Diváci se mohou těšit také na zahajovací film letošního Cannes – inteligentní sociální drama Hlavu vzhůru francouzské režisérky Emmanuelle Bercot. K vidění bude i Můj král o bouřlivém vztahu plném bryskních dialogů, skvěle vypointovaných situací, pozoruhodných charakterů a královské energie Vincenta Cassela a jeho herecké kolegyně Emmanuelle Bercot, která získala Cenu za nejlepší ženský herecký výkon. Za pozornost bezesporu stojí i komediální drama Turné režiséra Mathieu Amalrica o bývalém paříž-ském producentovi Joachimovi, který ze sebou nechal celý dosavadní život a v Americe hodlá začít znovu, do Paříže se ale přeci jen vrátí, aby rozjel novou burleskní show.

Misí Film Europe je evropský a festivalový film. FILM EUROPE MEDIA COMPANY s týmy v Praze, Bratislavě, Londýně a v Cannes nakupuje, koprodukuje, v kinech, na VoD a DVD distribuuje a ve vlastních televizích vysílá evropský a festivalový film. Do programů českých, slovenských, maďarských a polských kin a festivalů přinesla od roku 2009 více než 300 špičkových filmů. Od roku 2010 provozuje národní tematické televizní kanály KINO CS, DOKU CS a MUZIKA CS.

V roce 2011 spustila vysílání FILM EUROPE CHANNEL – první evropské filmové televize, s 800 filmy výhradně evropské kinematografie. V září 2013 otevřela v Bratislavě festivalové KINO FILM EUROPE. V roce 2014 spustila festival francouzského filmu Creme de la Creme a festivalovou přehlídku soutěžních filmů z Cannes, Berlinale a Benátek – Be2Can a přehlídku severské kinematografie SCANDI. Film Europe je evropským lídrem nákupu, festivalových uvedení, kinodistribuce a televizního vysílání evropského filmu.

Oficiální stránky Film Europe: www.filmeurope.cz
Oficiální stránky FFF: http://www.festivalff.cz/


Klára Skřenková, 2media.cz, http://www.facebook.com/2media.cz


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.11.2015 • Vyhlašujeme třetí ročník Ceny Neuron Prima ZOOM o nejlepší vědecké video
16.11.2015 • Media Club bude zastupovat Skupinu TV Barrandov i v roce 2016
13.11.2015 • Prima FRESH vydává novou kuchařku sladkých pokrmů a rozšiřuje své portfolio o spolupráci s restaurací AvantGarde
09.11.2015 • V rámci projektu Scope100 vyberou film do kinodistribuce sami diváci
07.11.2015 • Tisková zpráva z 20. zasedání RRTV, konaného dne 3. 11. 2015
05.11.2015 • Televize Nova spustila již třetí společnou kampaň s nadací Dobrý anděl

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist