Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 16:15:09   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Víkendový maraton nezávislého filmu na Sundace Channel

  Autor: AMC Networks International CE , e-mail: info@ce.amcnetworks.com Přidané: 20.11.2015


Sundance Channel věnuje celý víkend těm nejlepším filmům, které byly představeny na světově proslulém festivalu v rámci projektu 48 hodin z festivalu Sundance Film Festival v sobotu 21. a v neděli 22. listopadu. Víkendový maraton budou moci sledovat zákazníci O2 TV.


Speciální festivalový maraton uvede i filmy „Gerry” s Mattem Damonem a Casey Afleckem a „Matar a un hombre” - nositelem hlavní ceny poroty Sundance Film Festival z roku 2014, oba filmy k vidění v soboru 21. listopadu ve 22:00

Sundance Film Festival po více než tři desetiletí upozorňuje na ty nejlepší nezávislé filmy a Sundance Channel vybral řadu oceňovaných a vítězných titulů v rámci nepřetržitého dvoudenního maratonu. Akce 48 hodin z festivalu Sundance Film Festival přináší vzrušení a rozmanitost této každoroční akce prostřednictvím celého víkendu odvážných, výrazných a půvabných děl nezávislého filmu.

V soboru 21. listopadu ve 22:00 představí filmový maraton s názvem 48 hodin z festivalu Sundance Film Festival snímek Matar a un hombre (Zabít člověka), jednoznačného vítěze festivalu Sundance Film Festival v roce 2014. Ve stejný večer ve 20:15 uvidíme premiéru nigerijského dramatu Mother of George (Georgova matka), nositele ocenění za kinematografii festivalu Sundance v roce 2013. Snímek Gerry bude premiérově uveden v neděli 22. listopadu v 18:20 hod. Ve filmu v hlavních rolích vystupují Matt Damon a Casey Afleck, a vypráví o zkoušce přátelství mezi dvěma mladými muži při jejich výpravě do pouště, kam si zapomenou vzít jídlo a vodu.


Kompletní programová nabídka filmů v rámci speciálu 48 hodin festivalu Sundance Film Festival:

„HALLEY” (Halleyova kometa)
Albertova tělesná stránka je na tom stále hůře a rány už nedokáže maskovat ani make-up, ani početné obvazy. Je načase posunout se dále. Někdy si ale život užívat nejenže nechce, ale ani nemůže. Příběh s prvky gotického hororu představuje uhrančivého hrdinu a nabízí opravdu nečekané metafory i změny děje.

„I USED TO BE DARKER”
Dívka, která utekla z domova, hledá útočiště u tety a strýce v Baltimoru. Zjišťuje, že jejich manželství se rozpadá a její sestřenice prožívá krizi. Rodina se snaží zapomenout na minulost a hledá něco nového, k čemu by se mohla upnout.

„COMPUTER CHESS”
Příběh odehrávající se v 80. letech 20. století se zabývá šachovými souboji mezi člověkem a počítačem.

„THIS MAY BE THE LAST TIME”
Sonda do rodinné historie Harja - filmaře a příslušníka původního indiánského obyvatelstva; vypráví se tu hlavně o zmizení jeho dědečka v roce 1962 a písních na jeho podporu, které zpívali ti, kteří ho hledali.

„MEMPHIS”
Muzikant od pánaboha se bezcílně protlouká svým Memphisem ve snovém pohroužení pod korunami dubů, v ulicích s rozbitými okny a obklopen aurou naléhavé spirituality. Ve společnosti nádherných žen, legendárních muzikantů, ocelově chladného hazardního hráče, pravověrného kazatele a divoké smečky dětí se tento milý, leč nestálý umělec, nepřestává vyhýbat nahrávacímu studiu, hnán vlastní touhou poznat sama sebe. Jeho cesta ho rychle zavádí od lásky a štěstí na okraj jiné dimenze.

„GERRY”
Alegorický příběh o dvou spolužácích, kteří se vydají na symbolickou cestu zvláštní krajinou nejmenovaného přírodního parku, aby posléze zjistili, že se ztratili v poušti a zůstali odkázáni jen sami na sebe. V hlavních rolích Matt Damon a Casey Afleck.

„THE METEOR”
Čtyřicátník Pierre si odpykává 14letý trest. Ve vězení ho každý týden navštěvuje jeho téměř osmdesátiletá matka. Pierrova současná žena, Suzanne, však se po jeho odsouzení posunula v životě dál. Každá postava nám podává otevřenou výpověď o životní etapě, která se kvůli křehkému spojení života „uvnitř" a „venku" zdá vytržená z času. Jejich osudy jsou propojeny zločinem, vinou a osaměním, a jako oběti lásky a touhy se všichni snaží vystrčit hlavu nad vodu a nadechnout.

„MATAR A UN HOMBRE” (Zabít člověka)
Snímek o dělníkovi, který dál odmítá být obětí zločinců a rozhodne se vzít spravedlnost do svých rukou.

„RICH HILL”
Rich Hill je intimní kronikou bouřlivého života třech mladíků, kteří žijí v chudém městečku na americkém středozápadě a o křehkých rodinných poutech, která jim jsou oporou.

„RYAN”
Film vypráví o životě Ryana Larkina, nadaného kanadského animátora pozdních šedesátých a raných sedmdesátých let minulého století.

„MOTHER OF GEORGE” (Georgova matka)
Nigerijský pár Adenike a Ayodele žije v Brooklynu a, má problém počít dítě - problém, který je v rozporu s kulturními očekáváními a který vede Adenike k šokujícímu rozhodnutí, jež má její rodinu zničit nebo zachránit. V hlavní roli Danai Gurira.

„LIAR'S DICE” (Lhářova kostka)
Film sleduje Kamalu, mladou ženu z vesnice Chitkul a její holčičku Manyu na cestu mimo rodný kraj při pátrání po jejím nezvěstném manželovi.

„THIS IS MARTIN BONNER” (To je Martin Bonner)
Dva muži na opačných koncích sociálního spektra začínají nový život ve stejném maloměstě a navazují nezvyklé přátelství.

„SMASH HIS CAMERA”
Jacqueline Kennedyová Onassisová ho žalovala a Marlon Brando mu zlomil čelist. Příběh neblaze proslulého hanebného paparazziho Rona Galella otevírá Pandořinu skřínku otázek, od práva na soukromí, svobodu tisku a stále rozšířenější fenomén uctívání celebrit.

„HAPPY ACCIDENTS”
Půvabný nekonvenční milostný příběh o ženě, která má pocit, že konečně potkala prvního normálního muže.

Upoutávka na akci 48. hodinu festivalu Sundance Film Festival je k dispozici zde:
https://www.youtube.com/watch?v=zMhD3UWbyvA&feature=youtu.be


Sundance Film Festival

Stanice Sundance se zrodila z aktivit Sundance Film Festivalu, jednoho z nejprestižnějších filmových festivalů, který se svým významem rovná světově proslulým festivalům jako jsou ty v Cannes, Benátkách a další. Každoročně se odehrává v lednu v americkém Utahu a vždy přitahuje pozornost filmových kritiků i tvůrců, neboť se jedná o největší filmový festival nezávislých filmů v USA. Po zbytek roku ambasadoři festivalu vyhledávají nové filmy a nadějné režiséry po celém světě. Patronem festivalu i stanice Sundance je Robert Redford.


O AMC Global

AMC Global, obchodní jednotka společnosti AMC Networks International, přináší oblíbené filmy od každého žánru a zároveň také uvádí premiéry původních seriálů a filmů, a přináší tak divákům něco hlubšího, něco bohatšího, Něco víc. Za poslední desetiletí stanice vyprodukovala několik seriálů s nejvíce oceněními, které daly nový význam dramatickému vyprávění. Kromě toho, že je AMC vysílána napříč Severní Amerikou, dá se naladit také ve více než 115 zemích a oblastech světa. AMC Global je přední zábavní stanicí a k dispozici je v HD a SD a napříč všemi platformami, včetně televizního vysílání, online vysílání, videotéky na vyžádání a na mobilním zařízení.


O společnosti AMC Networks

Společnost AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) se již více než 30 let věnuje produkci kvalitních filmů a pořadů, vlastní a provozuje několik populárních a oceňovaných značek v oblasti placené kabelové televize. AMC, IFC, SundanceTV, WE tv, a IFC Films produkují pořady, které jsou výrazné, zajímavé, kulturně relevantní a oslovující diváky napříč různými společenskými skupinami. Společnost také provozuje globální divizi, AMC Networks International. Více informací najdete na www.amcnetworks.com.


Ondřej Vácha, PR manager, AMC Networks International CE


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.11.2015 • Show Jana Krause – 25. 11. 2015
21.11.2015 • Kapela SLZA hostem sobotního pořadu New Look na Prima Love
20.11.2015 • Skupina Nova rozzáří Vánoce premiérovými i tradičními pohádkami
20.11.2015 • Pohádky pana Donutila provází hravé tlumočení do znakového jazyka
19.11.2015 • Na obrazovky televizní stanice TV Barrandov přichází Osmany Laffita
19.11.2015 • Česko Slovensko má talent - jdeme do finále!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist