Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 07:01:09   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Online chat | Články
 

On line na satCentrum: Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 22.11.2015


SatCentrum pokračuje v úspěšném způsobu komunikace se čtenáři webu satCentrum - pravidelně si zve do „horkého křesla“ u počítače zajímavé osoby, které on line odpovídají na dotazy. Položených buď během níže uvedených dvou hodin, kdy je tento chat „live“ anebo které napíšete dopředu jako svou reakci pod tímto textem. Zde pak budou všechny otázky a odpovědi uloženy k pozdějšímu prohlížení a archivované.


V pořadí už dvacátý pátý chat se uskutečnil v úterý 1. 12. 2015 v 13 - 15 hod. Na vaše dotazy odpovídal ing. Jaromír Glisník, předseda představenstva M7 Group S.A., lucemburské společnosti, která vlastní satelitní DTH platformu Skylink.

Od minulého chatu s ing. Glisníkem, který proběhl 30. 8. 2012 uběhlo už více jak tři roky, což je v dynamické mediální oblasti hodně dlouho.

Za tu dobu vznikli či vznikají noví provozovatelé satelitního vysílání, přibyly (anebo i zanikly) nové programy a rychle se blíží doba úplného přechodu distribuce signálu do standardu MPEG-4, začíná se s vysíláním v obrazovém formátu UHD 4k, rozšiřuje se hybridní vysílání, mění se služby i systémy placeného přístupu v nabídce operátorů...

Děkujeme všem čtenářům satCentrum za zajímavé dotazy a našemu hostu - ing. Glisníkovi děkujeme za podrobné odpovědi!


Redakce satCentrum, 22. 11. a 1. 12. 2015



Navštivte i předchozí chaty na satCentrum:

- Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

- Jiří Kraval - freeSAT

- Eva Sedláčková - BabyTV

- Erika Luzsicza - Film+

- Jaromír Glisník - M7 Group

- Jaromír Glisník - CS Link a Skylink

- Ivan Hronec - Film Europe

- Jiří Kraval - freeSAT by UPC Direct

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Jaromír Glisník - Skylink

- NGC HD, Travel HD, Disney a další kanály distributora CHANNELS

- National Geographic Channel a další stanice distributora CHANNELS

- Juraj Vodný a Michal Šuran - Towercom

- Janis Sidovský - TV Barrandov

- Jaromír Glisník - Skylink

- Daniel Klička - CS Link

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Václav Mozer a Jana Kotábová - Chello Central Europe

- Eva Sedláčková a Lada Dobrkovská - CHANNELS

- Martin Mrnka - Z1

- Jiří Balvín - Óčko

- Marek Kindernay - Nova sport

- Jiří Hojgr - SPORT 5

- Michal Šíma - Eurosport CZ

- Jaromír Glisník - TradeTec


  Sdílet:      

Verze pro tisk


  "on line chat"

satCentrum - Dobrý den, vítáme Vás po třech letech opět na našem on line chatu a přejeme Vám hodně zajímavých dotazů.
Dobrý den, je mi potěšením si s čtenáři satCentra po čase zase popovídat. Tak jdeme na to….

• johny1806 - Dobrý deň, pán Glisník.Chcem sa spýtať, kedy už konečne spustíte distribúciu programov Prima Love HD, Prima ZOOM HD, WAU HD, či budú zaradené aj programy Prima Max HD a Prima Comedy Central HD a samozrejme ako to vypadá s obnovením HD distribúcie programov skupiny Nova t. j. Nova HD, Nova Cinema HD, Fanda HD a či budú aj následne zaradené aj ostatné programy Novy t.j. Smíchov HD, Telka HD, prípadne aj Nova Sport 2 HD. Je vôbec ešte reálna šanca sa dohodnúť s CET 21. Ako to vôbec medzi Vami vypadá. Nastal už vôbec nejaký posun od augusta, kedy boli HD programy vypnuté? Už to trvá takmer 4 mesiace a stále nič. Pýtam sa aj preto, že ste sľubovali že všetky programy veľkých vysielateľov v CZ a SK t. j. /RTVS, ČT, Nova, Prima, JOJ a Markíza/ budú na Skylinku vysielať v HD v roku 2015 prípadne najneskôr začiatkom roka 2016. Ďakujem za odpoveď.
Dobrý den, johny1806. Změny v programové nabídce oznámíme, jakmile budou aktuální. Chápu velký zájem o „zákulisní“ informace, ale opravdu o zařazování nových programů nemůžeme v předstihu informovat. Poškodilo by to naši vyjednávací pozici. Naší snahou je nahradit SD verze programů s vysokou sledovaností jejich HD verzemi, a to nejpozději v polovině příštího roku. Pokud se týká CET 21, domnívám se, že reálná šance na dohodu existuje. Pokud se dohody nepodaří dosáhnout, budeme muset trpělivě čekat na výsledek arbitráže. To je ovšem běh na dlouhou trať. Jsem však přesvědčen, že „mírové“ řešení je v zájmu obou stran, takže spíš očekávám rozumnou dohodu.

• LadislavS. - Zdravím. Objaví sa, niekedy, v ponuke Skylinku program Cinemax 2 ??? Keď si už, zákazník platí HBO Max pack, zaslúžil by si kompletnú ponuku, tak ako u kábelových operátorov...
Dobrý den, LadislaveS. Souhlasím s Vámi, že by si naši zákazníci zasloužili lecjaké rozšíření programové nabídky. Pokud to komerční podmínky alespoň trochu umožňují, nabídku průběžně rozšiřujeme. Ovšem Cinemax 2 by pouze zvýšil naše náklady a žádné výnosy by nepřinesl. Již nyní nejsou pro nás balíčky HBO ziskové. Pokud bychom zařadili do nabídky Cinemax 2, museli by jeho provoz malému procentu zákazníků dotovat ti ostatní. Jenže ti si zrovna takové zacházení „nezaslouží“… Tolik k té zásluhovosti

• MichalKluch - Prečo sa v ponuke programov nenachádza Cinemax 2, Nova Sport 2 a Očko Gold?
Programů, které v nabídce Skylinku nejsou, je ještě mnohem více. Nemáme ambici do nabídky zařazovat jakýkoli program. Každý si na sebe musí vydělat. Jiná věc je, pokud přispěje na satelitní distribuci. V tom případě se do naší nabídky může dostat i program, který žádné výnosy nepřinese. Zkrátka ke každému nákladu musí přispět nějaký výnos. Jsme soukromá společnost, nezbývá nám, než uvažovat komerčně. Není žádný problém sestavit programovou nabídku „snů“. Problém je ji ufinancovat.

• CZ-SK - Dobrý deň,
chcem sa opýtať, prečo Skylink ponúka akciu Prejdite ku Skylinku a kompletné vybavenie vrátane inštalácie získate... na Slovensku o cca 2700% !!!! drahšie ako v Čechách???? (na Slovensku za 1 € a v Čechách za 1 Kč)

Dobrý den. V obou případech se jedná o „symbolickou“ částku. Pokud by se na Slovensku platilo Slovenskými korunami, byla by to Slovenská koruna. Dosud jsem nezaznamenal, že by tento rozdíl vedl k masívní migraci Slováků do ČR. Z toho soudím, že to velký problém není.

• Jura944 - Dobrý den,
informace o novinkách na Skylinku se dovídáme z druhé či třetí ruky.
O nových stanicích se dovádáme často pozdě, až když již běží.
To určitě není pro pověst Skylinku dobré.
Nechtěli byste být poněkud sdílnější? Vždyť prognozu vývoje služeb
si zasloužíme a určitě by to byla pozitivní reklama pro Vás.
Děkuji

Dobrý den, Juro944. Po mnoha zkušenostech dáváme přednost oznamování novinek až v okamžiku, kdy jsou jak právně tak technicky připraveny. To samozřejmě nebrání odborným serverům v předčasných spekulacích. Doporučujeme se orientovat podle oficiálních stránek Skylinku. Důkladná příprava vyžaduje svůj čas. Pokud se o novinkách dovídají zákazníci v okamžiku, kdy vše ještě nefunguje, zbytečně zatěžují dotazy a stížnostmi naše zákaznické centrum. Je to zbytečné a stojí nás to peníze. Nic pozitivního na oznamování novinek v předstihu nevidím. Mohou být snad výjimky, ale většinou tomu tak je. Ostatně stejně postupují i jiné zavedené platformy. Neřekl bych, že platformě dělá pozitivní reklamu, když něco oznámí a pak to nerealizuje, nebo realizuje v odloženém termínu.

• Milan_1985 - Dobrý deň, chcem sa spýtať, kedy bude obnovené vysielanie HD vysielanie programov skupiny CET 21 (Nova, Fanda, atď.), taktiež sa chcem spýtať na programy Doku CS, Muzika CS a Kino CS prečo nie sú tieto programy už v najnižšom balíčku a to v balíčku Digital.
Dobrý den, Milan_1985. K tématu CET 21 jsem se již vyjadřoval níže. Programy Doku CS, Muzika CS a Kino CS (stejně jako Eurosport, Discovery a spousta dalších programů) jsou placené programy. Proto jsou součástí placených balíčků. Pokud by všechny programy byly v balíčku Digital, nikdo by si placené balíčky nepředplácel.

• tvrdy - Prečo toľko zmätkov okolo sat vysielania PRIMA Max cez Skylink
O žádných zmatcích nevím. Pokud se Prima MAX stane součástí nabídky Skylinku, budeme o tom včas informovat. Nic jiného jsem novinářům neřekl a zbytečné spekulace nemám rád.

• ® petr100 - Dobrý den, klasická otázka, jak to je či bude s HD na skupině Nova?Říkalo se že je to otázka několika dní max. pár týdnů a ono je to už nějaký měsíc.
Ne že by mě uchvátila kvalita HD /bitrate/ na skupině Nova ale občas se tam dalo něco vybrat.
Bude se něco přidávat?
Myslím tím HD programy.
Bude se v dohledné době navyšovat nějaké poplatky?
Platím si kombi+mixbox tak serpo se mě netýká tak mě zajímá jestli se v dohledné době zvýší poplatky.
Budou v dohledné době lokalizovány HD programy do češtiny?- NauticalHD- EDGE HD a jiné?
Děkuji

Petr

Dobrý den, Petře, k tématu HD Nova jsem se již vyjádřil níže. Pokud se týká cenové politiky, v předstihu nikdo změny neavizuje. Nejsme výjimkou. Rozhodně si chceme zachovat nejlepší poměr cena/výkon. O tuto konkurenční výhodu se nechceme připravit, ačkoli jsme pod tlakem rostoucích nákladů. Lokalizovaných programů postupně přibývá, ovšem není to v naší režii. Vysílatel zpravidla program lokalizuje až když ho má umístěný na více platformách. A s tím moc pomoci neumíme.

• luky12 - Dobrý den,
nejsem asi typický TV divák, protože satelit využívám již někdy od r. 1990. Nemá asi smysl popisovat celý vývoj, ale v současnosti mi kromě příjmu zahraničních TV sledování českých TV přes satelit dává smysl jen z důvodu technické kvality - zejména HD (jinak lze využít pozemní příjem, kde je již nabídka českých TV dostatečná). Z českých TV sleduji hlavně ČT, Primu Cool a pak občas filmy či dokumenty jinde. Placená nabídka Skylinku mě nezaujala. Měl jsem kdysi na měsíc všechny placené TV a nyní mám na půl roku balíček Mini zdarma (v rámci akce pro T-Mobile karty) a za těch 6 měsíců jsem se z balíčku Mini podíval jen na pár filmů na JOJ Cinema...
S tím souvisí i mé dotazy:

1) Asi utopické přání, ale dost diváků sledovalo britský svazek (BBC, ITV, CH4 atd.), když byl v ČR dostupný. Pokud by Skylink dokázal nabídnout tyto základní britské TV v nějakém byť (rozumně) zpoplatněném balíčku, měl bych zájem :-)

2)Protože mě u Skylinku drží už jen HD nabídka v rámci servisního poplatku, tak by mě zajímalo, kdy se vrátí HD Nova programy (nebo možná spíš kolik minimálně času asi tak může trvat ten právní spor s Novou a HD tedy celou tu dobu nebude), kdy a zda bude Prima ZOOM HD a také nové PRIMA programy MAX a Comedy Central. Pokud se nechcete vyjadřovat k jednání s Primou tak aspoň zda usilujete o HD nebo se spokojíte jen s SD...

3)Z placené nabídky bych měl zájem max. o Film Europe HD a JOJ Cinema v HD (kterou máte asi jen v SD). Bohužel nevidím schůdné řešení předplatného. Co takhle nabídnout i možnost zaplatit si příjem 1, 2 či 3 individuální TV v ceně max. do ceny balíčku Mini (vím je tu Flexi 7 ale to je v případě zájmu o 1-2 programy drahé)

4 Nepřijde vám divné, že programy, které chytnu na anténu zdarma jako Mnam TV ci Sport 5 nejsou ve Skylinku ani v rámci servisního poplatku a je nutno za ně extra platit? Ne že bych je sledoval (navíc pozemní příjem mám), ale plno lidí v okolí se tomu "diví" a nadává na Skylink, že musí platit a nemají ani to, co soused chytne zdarma :-D

Dobrý den, luky12. Díky za obsáhlé dotazy. Pokusím se odpovědět stručně.
Ad 1) Vskutku utopie. Počítejte se mnou. Satelitní distribuce jednoho programu v MPEG-4/SD stojí cca 300 tisíc Kč měsíčně, v HD 3x tolik. Ani nebudete potřebovat kalkulačku a dojdete k závěru, že pár set nebo tisíc předplatitelů tohoto balíčku by to neufinancovalo.
Ad 2) K HD Nově jsem se již vyjadřoval. Mezinárodní arbitráž může trvat několik měsíců. U nových programů dáváme přednost HDčku, pokud očekáváme vysokou sledovanost. U programů s malou sledovaností je HDčko plýtváním peněz. Ovšem něco jiného je, když vysílatel na distribuci HDčka přispěje.
Ad 3) Taková varianta ekonomicky nevychází. Uvědomte si, že většina nákladů je fixních. Je tedy skoro jedno, zda daný program sleduje jeden zákazník nebo milión. Balíčkování vede k lepším komerčním parametrům. Není náhodou, že Flexi 7 patří k balíčkům s nejmenším počtem předplatitelů. A to naše marže na něm není vysoká, zlevnit se zkrátka nedá.
Ad 4) Pokud vysílatel programu nehradí satelitní distribuci, někdo ji zaplatit musí. Osobně si ovšem nemyslím, že by si někdo bral placený balíček právě kvůli těmto programům, spíše je to vítaný doplněk placené nabídky.

• Viktor Čopjan - Dobrý den pane Glisníku, zřejmě nebudu jediný kdo se na toto bude ptát, ale opravdu bych rád věděl zda se vrátí do Vaší nabídky NOVA+NOVA CINEMA a FANDA v HD. Nebudeme rozebírat čí a proč to byla vina, ptám zda se vůbec někdy vrátí ... Novu CINEMU a FANDU v HD jste měli jen Vy co se satelitního vysílání týká. Usměvné je vyjádření mluvčí Novy abychom si jako zákaznici Skylinku hledali jiný zdroj příjmu...:-(, ale jaký když na satelitu tyto programy v HD nikde nevysílají ...
Další otázka je týká PRIMY MAX a blížícího se startu PRIMY COMEDY CENTRAL zda se s nimi počítá do rastru? Stejně tak jaký je osud Novy Sport 2? To Nova chce takovou cenu, že jako placený program by se neuživil z některých placených balíčků?
A poslední dotaz se týká překlopení dvou tp. 11895 a 12070 do DVB-S2, zda proběhne a kdy? myslím toto brzdí další rozvoj a přidávání programů - nebo čekáte na polovinu příštího roku,kdy skončí v DBS Česká televize a přidají se i ostetní k vypínání SD verzí svých programů? Děkuji za odpovědi

Dobrý den, pane Čopjane. Nejste jediný, koho navrácení HD programů Novy do nabídky Skylinku zajímá. I já bych rád znal odpověď na Vaši otázku. S CET 21 jsme se na všech komerčních podmínkách domluvili již před rokem. Není naší vinou, že byl zdrojový signál HD programů na straně CET 21 odpojen. Aktuálně jednáme o nápravě tohoto nemilého stavu, ale výsledek jednání nechci předjímat. Pokud se týká dalších programů, jejich případné zařazení oznámíme, až to bude aktuální. Není vhodné tak činit v předstihu. Pokud se týká přechodu na DVB-S2, minimálně jeden z těchto transpondérů se překlopí cca v polovině roku 2016.

• ® Miros55 - Dobrý den,
kdy opět začnete vysílat programy Nova v HD rozlišení, kam zmizelo AXN?,
bude se měnit servisní poplatek a jak často ho budete měnit ( jste na tom jak naše vodárny, neustále zdražují)?
S pozdravem
Miros

Dobrý den, Mirosi. K HD programům Novy jsem se již vyjádřil níže. V případě AXN vypršela naše smlouva a na nových komerčních podmínkách jsme se, alespoň prozatím, nedohodli. O změnách cen v předstihu nikdo neinformuje. Snažíme se je dělat co nejméně.

• Joe1 - Dobrý den,
od doby, kdy došlo ke změně vlastníka, přestaly přibývat v nabídce atraktivní HD programy. Zmizel iConcerts HD, čekání na Sport1HD trvá déle, než je zdrávo, o H2 HD se pouze šeptá, ale nic konkrétního se nestalo. Dále mizí, nebo zmizely, atraktivní fotbalové ligy (Anglie, Španělsko, liga mistrů).
Znamená to, že se změnou majitele se změnila i strategie Skylinku?
Kvůli výše uvedenému začínám po cca deseti letech uvažovat o změně poskytovatele a přijde mi to škoda. Dodám, že jsem ochoten si za kvalitní obsah připlatit.
Děkuji za odpověď.

Dobrý den Joe1. Pokud si srovnáte nabídku Skylinku z roku 2011, kdy došlo ke změně vlastníka, zjistíte, že se nabídka radikálně zkvalitnila. V HD vysíláme programy s nejvyšší sledovaností. O zákazníka nebojujeme cenou, přesto se zdražení balíčků mnoho let bráníme. Věřím, že existují zákazníci, kteří si za kvalitu rádi připlatí. Není jich však dostatek. Taková je charakteristika našeho trhu a netýká se to jen televizních služeb. Převážná většina zákazníků vnímá „připlatit si za kvalitu“ jako něco negativního. I mi schází iConcerts v HD. Jenže kolik nás je? Zvýšit náklady o cca 600 tisíc Kč měsíčně? Nevím, jestli byste jako vlastník platformy pro takovou změnu hlasoval.

• ® petr100 - Dobrý den, dotaz zní:Poč není zavedena tlf linka 800? Proč není zavedeno "dejte tlf číslo a my vám zavoláne??
Myslíte že jako zákazník při čekání někdy i 10 min to že teda já platím hovor, je to normální?A dozvím se třeba nesmysl?
Tak to prosím vysvětlete,a vysvětlete zde proč když se dovolám tak poslouchám od operátorky takové nesmysly že zůstává rozum stát.A když chci přepojit na technika tak to nejde,PROTOŽ
E JEDINĚ TECHNIK MI TO VYSVĚTLÍ.
A to nejsem žádný laik a považuji se za člověka co tomu rozumí.
Děkuji Petr A.

Dobrý den Petře. Možná Vám připadá, že „zelená“ telefonní linka 800 je zadarmo. Není tomu tak. Náklady někdo platit musí. Připadá mi správné, aby náklad na telefonát nesl ten, kdo jej realizuje. Proč by na něj měl připlácet ten, kdo mnoho let nevolá a obslouží se sám přes zákaznickou zónu webu? Nedávno jsme dělali analýzu komunikace zákazníků a dospěli jsme k závěru, že nám telefonuje pouze ¼ našich zákazníků. Naše operátorky jsou vyškoleny na správné vyřízení 99,9% běžných dotazů zákazníků. Pro speciální technické dotazy naše zákaznická linka není určena.

• Konateľ - Bolo by dobré vedieť ako postupovať pri konverzii karty Skylink ICE na kartu RTVS, keďže na vašom webe možnosť chýba a Televízia RTVS formulár na stránke nemá uvedený, ponuka je len v zaslaní ich karty v systéme Irdeto.Dík
Souhlasím s Vámi, takovou možnost jsme RTVS nabízeli. Dali však předost vlastním kartám zasílaným zdarma.

• ® stano77 - Pán ing. Jaromír Glisník
Nezdá sa Vam ze ste moc ludi odrba...li ked ste zmenili svoju ponuku z neplatenej na ponuku gratis? Sa Vam cudujem ze taky clovek ako vy nema ani chrbtovu kost a dovoli si ist na live chat.....

Ceny se mění u všech operátorů. Nikdy jsme neslibovali služby bez poplatků na věky věků. Každý uživatel naší karty dostal minimálně 24 měsíců bez poplatků. Po rozpočtení ceny karty na toto období dospějete k závěru, že neexistovala žádná jiná satelitní služba s nižšími náklady. Rád bych věděl, jaké jiné – férové - řešení byste aplikoval Vy. Kritiků Servisního poplatku je mnoho. Dosud jsem však od nikoho neslyšel jiné reálné řešení významného nárůstu nákladů a ztrátového provozu. Bylo čestnější platformy CS Link a Skylink jednoduše zavřít a nechat zákazníky „na holičkách“???

• Jardys - Dobrý den pane Glisník,

skylink a placený balíček už využívám od roku 2010, nikdy jsem nepřemýšlel, že bych přešel ke konkurenci, ale poslední dobou mi příjde, že Skylink ztrácí dominantní postavení a to co byla dříve přednost už dnese není.
Měl bych tedy 3 hlavní otázky který mě zajímají, nikde jinde se je vlastně nedozvím, protože komunikace na linkách a sociálních sítích je stylem ctrl +c a ctrl+v třeba i půl roku bez jiných informací.
1, Proč skylink nepřidává žádané programy jako dříve, to byla myslím jeho hlavní přednost, třeba dnes Prima max(je možné, že až výjde odpověd, už bude zařazena), tak třeba Sport 1 HD, Nova Sport 2 HD? Je mi jasné, že to finančně nákladné, ale na druhou stranu skylink má dnes více abonentů, více předplatitelů a pořád se přidávají nežádané programy, které nemají ani českou lokalizaci.
2, Vyřeší se vůbec někdy spor s HD programy Novy? Evidentně se Nova vydala cestou exkluzivity v sítích o2 a UPC, opravdu si myslíte, že se programy zase ukážou v nabídce skylink, i třeba v placeném balíčku kombi atp? Může tuto problematiku vyřešit hybridní box, že by se tyto programy vysílaly jen přes sítové připojení? Uvažujete o nějakých programech, které by byly vysílány pomocí sítového připojení do planovaného hybridního boxu?
3, Vracím se trochu k otázce 2. Dnes má každý i menší poskytovatel IPTV aplikaci pro chytré mobily atp, kde je videoarchiv, kde se můžou abonenti koukat online na některé programy v nabídce, plánujete a můžete nám říci datum o této službě, popřípadě kdy plánujete nasadit hybridní boxy?

Děkuji moc za vaší odpověd.

Dobrý den, Jardys. Děkuji za otázky.
Ad 1) Naší prioritou bylo zařazení HD verzí všech nejsledovanějších programů. Při vší úctě, programy, které jste jmenoval, mezi ně nepatří. Tím nechci říci, že se jejich HD verzím bráníme. Pokud přidáváme „nežádané“ programy bez lokalizace, je to na náklady vysílatele. Nic špatného v tom nespatřuji. Zkuste si srovnat naší nabídku s konkurencí. Věřím, že tam slušný rozdíl je, i když se to snad nedá nazvat „dominancí“. Naši akcionáři nechtějí dominovat, ale vydělávat peníze. Být v jejich kůži, asi bych postupoval podobně.
Ad 2) K tématu jsem se již vyjadřoval. O lineárním vysílání přes internet u hybridních přijímačů uvažujeme.
Ad 3) Podobnou službu připravujeme. Datum oznámíme, až to bude aktuální. Nechci slibovat, dokud si nejsem jist.

• Martin W - Jak to vypada s jednáním ohledně novy hd a primy max? Děkuji
Mrkněte se, prosím, na předchozí odpovědi. Díky.

• ytong - Pane Glisníku kedy sa konečne dočkáme Cinemaxu v HD kvalite. Tie zvyšné dva by som aj oželel ale pozerať SD stanice budeme trpieť do roku 2025???
Pro Cinemax HD platí totéž, co jsem popsal u Cinemaxu 2 v jedné z předchozích odpovědí. Prostě na sebe nevydělá. Dotovat ho z předplatného jiných balíčků nebo dokonce Servisního poplatku nepovažuji za správné.

• Jindrich Zatraceny - Dobry den,
chci se zeptat na antenu Inverto s dvema monobloky pro prijem 4 sat. pozic, specielne vytvorenou pro Skylink. Jaky je medzi zajemci o Skylink o tuto parabolu zajem zhruba rok od uvedeni na trh? Ma smysl nabizet sat. pozici s madar. programy, kdyz zadne mad. balicky Skylink nenabizi?
Co Vy a zimni sporty? Lyzujete? Uz vite kam pojede letos v zime na dovolenou?
Dekuji.

Dobrý den, Jindřichu. Pokud vím, tak se těch antén s monobloky pro 4 družice prodalo pár stovek. Neřekl bych, že pro ně existuje velký trh. Osobně jsem dal přednost motoru. Lyžuji rád, ale ne moc často. Nevím, kam po Novém roce vyrazíme. Asi do Rakouska, jako obvykle.

• Špunt - Dobrý deň,
známa využila akciu inštaláciu zariadenia za 1 euro. Technik u nej bol už na dvoch reklamáciach a známa zaplatila okrem 1 eura ešte 30 eur navyše, údajne za prácu. Technik pri druhej reklamácii zle nastavenej paraboly prezradil, že Skylink im za montáže nedáva dosť peňazí a tak musia montovať čo najlacnejšie komponenty (a často menej kvalitné) aby boli aspoň nejako ziskoví. Súčasná parabola sa pri vetre veľmi trasie čo spôsobuje trhanie obrazu. Technik jej doporučil kvalitnejšiu parabolu za 40 eur. Takže ak chce zákazník nerušene pozerať TV musí si priplatiť, takže to reálne nestojí 1 euro a je to trošku podfuk. Neviem ako sú na tom s kvalitou dodávané licencované prijímače, ale ak sa pokazí tak neviem ako sa to bude riešiť, keď má známa zaplatený nejaký balík programov a prijímač bude musieť poslať do servisu a bude musieť mesiac čakať na opravu. Keby vedela aké problémy ju čakajú Skylink by si nedala inštalovať. Podobné problémy zažila pred pár rokmi s DigiTV.
Prosím Vas o vyjadrenie. Známa volala aj na Skylink, aby nahlásila uvedené problémy, bohužiaľ pracovník ju odkázal na technika, ktorý jej to montoval, lebo oni s tým nič nemajú.
To naozaj Skylink nekontroluje prácu svojich technikov?
Ďakujem za odpoveď.

Dobrý den, Špunt. To, co popisujete, se mi vůbec nelíbí. Uvítal bych, kdybyste mi přes redakci předal bližší informace k tomuto případu. Dobrý prodejce, partner Skylinku, takto rozhodně nepostupuje.

• milan59 - 1.Neuvažujete o zařazení kanálu Nova sport 2 do vaší nabídky?Nova záměrně zařazuje na tento kanál lukrativní program.
Dohodneme-li se na rozumných podmínkách, program zařadíme. U sportovních programů se velmi často stává, že po podpisu smlouvy postupně ztrácejí atraktivní sportovní práva a operátoři pak mnoho let platí vysokou cenu za nízkou kvalitu. Proto odmítáme platit vysokou cenu za jakýkoli nový sportovní program bez dlouhodobé garance kvalitního obsahu. To se vysílatelům, pochopitelně, nelíbí…

• ® taklad - Dobrý deň!
Chcel by som sa Vás spýtať, prečo nevysielate TXT alebo DVB titulky u HD programov okrem ČT /o STV ani nehovoriac/? Som sluchovo postihnutý a bez titulky darmo vlastním HD prijímač, som odkázaný na sledovanie SD programov ...
Nedalo by sa pripojiť ten istý TXT stream, čo vysiela Markíza HD k Dajto HD a Doma HD, keď sú na jednom TP?
Slovak Telekom a Nemci na Astre bez problémov vysielajú TXT na HD pogramoch.
Moja druhá otázka sa týka programu Óčko Gold, neplánujete tento kanál pridať do ponuky?

Dobrý den, TXT a DVB titulky může vysílat pouze vysílatel programu. My nejsme oprávněni do vysílání jakkoli zasahovat. Je třeba se obrátit na vysílatele. Jakmile tyto služby do vysílání zařadí, automaticky se objeví na satelitu. Bude-li mít vysílatel Óčka Gold zájem, rádi mu nabídneme výhodné podmínky pro satelitní distribuci.

• Zaza87 - Zdravím,
nemyslíte, že je už čas na dětské programy v HD? Je to jeden z mála žánrů, na který se u nás zapomíná.

Disney Channel, Nickelodeon, ČT Déčko, Minimax, Megamax... všechny tyto stanice se na HD start údajně připravují. Snad příští rok. Podle mě ale již včera bylo pozdě.

Proč podle vás spuštění dětských HD programů v porovnání s ostatními žánry u nás trvá tak dlouho přestože jsou ve světě dětské HD programy standardem?

Uvažujete o některé z těchto stanic v HD?

Díky.

Dobrý den, těžko říci, proč je HD u dětských programů opožděno oproti jiným žánrům. Možná je to tím, že si o HD dětský divák sám neřekne a sám si na ně nevydělá Pokud se atraktivní dětský program v HD objeví, jeho zařazení do nabídky zvážíme.

• Tompr - Dobrý den,
Vaše zakaznicka linka at už po telefonu nebo emailem je uplně k ničemu vždy od nich dostanu odpoved typu sleduje naš web vše se v čas dozvíte...nebo... kdy pujde Prima max? odpoved uplně zcestna kde mi napišou jaky mate příjmac a číslo mé karty...no nevím co to s tím ma společného ale prijde mi že na zakaznicke lince je to katastrofa a pokud nic neví tak tam nemusí sedet...

Děkuji Přibyl

Dobrý den, pane Přibyle. Naše zákaznická linka jistě není bez chyby. Nemá však smysl se jich ptát na zařazení nových programů. Takové věci nikdy dopředu neoznamuje operátor zákazníkovi po telefonu. Musí se vždy nejprve oznámit oficiálně. Proto operátorův odkaz na náš web je správnou odpovědí na takovýto (zbytečný) dotaz.

• Tompr - Dobrý den,
Proč je vždy problem mezi Skylinkem a Novou a HD nebo ted Primou a Max, konkurence se vždy normalne domluví ale u Skylinku to jde do extremu a jako rukojmi jsou zakaznici....
upříme řečeno me nezajimaji vase spory ja chci koukat v dnesni dobe na HD programy a mit možnost sledovat nové programy.

Přibyl

Pane Přibyle, chápu Váš zájem koukat na HD programy. Vidím to stejně. Jak Novou tak s Primou jsme se dohodli již v listopadu 2014. Nejsme to my, kdo si vzal zákazníka za rukojmí a nejsme ochotni platit desítky miliónů korun ročně za programy, které se volně vysílají v DVB-T. To snad chápete. Ale křivdíte nám, když píšete, že konkurence se vždy normálně domluví. Často se stává, že nový program je na Skylinku mnohem dříve, než u konkurence.

• IVOzNR - Dobrý deň pán Jaromír Glisník. Rád by som upriamil Vašu pozornosť na možnosť vytvorenia nového produktu Flexi 3. Šlo by o úplnú analógiu s balíčkom Flexi 7. Viete myslím si, že by niektorým klientom služby Skylink stačil výber troch platených programov podľa vlastných kritérií. Pritom by cena mohla byť na úrovni 5,90 resp. 6,90 EUR/mes. ako u balíčku MINI. Možno by potom pribudli zákazníci, ktorý doteraz využívajú iba základnú ponuku. A ešte by som sa chcel prihovoriť za program Discovery Science. (aj keď v SD MPEG 4 verzii)
S pozdravom a prianím všetkého dobrého IVO z Nitry

Dobrý den, Ivo. Děkuji za námět, zvážíme to. Nejsem si jist, že za 6,90 EUR by se Flexi 3 vyplatilo. A pokud by mělo stát více, nikdo by o něj nestál. Discovery Science stojí za úvahu.
Mějte se pěkně.

• auto - chtěl jsem se zeptat jestli zařadite nova sport2HD sport1HD animal planetHD axn.Díky za odpověd.
Dobrý den, oznámení o zařazení nových programů se nedělá v chatu na odborném webu. Jakmile to bude aktuální, včas se o tom dovíte.

• Peter0903 - Som zakaznik HBO Max pack. Mam zaujem aj o program Cinemax 2,. Objavi sa niekedy v Skylinku?
Mrkněte se, prosím, na jednu z předchozích odpovědí.

• ® jan - Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda už probíhá „vypínání“ karet Skylink po ročním nepoužívání a jak dojde k jejich obnově, pokud ji potřebuji jen v létě na chalupu, kde není signál pozemní televize. A jak to je se službou SATROsat, je to stejný „virtuální“ operátor jako byla T-Mobile televize? Děkuji za odpověď, Honza.
Dobrý den, vypínání probíhá. Když však kartu jednou za rok „oživíte“ – třeba jen SMSkou se Servisním poplatkem – k vypnutí nedojde. Satro funguje podobně jako v minulosti T-Mobile televize.

VHR - Přeposílám mail: Pane Glisníku kedy sa dočkáme konečne vysielania Cinemaxu v HD kvalite. Ja osobne v balíku HBO sledujem iba HBO HD tak potom načo platiť tie ostatné mazanice. Z tohto dovodu sa preto ani nečudujte, že balík HBO si platí málo divákov !!! Miroslav Pukančík.
Dobrý den, pane Pukančík, nemyslím si, že zařazení Cinemaxu v HD významně zvýší počet předplatitelů balíčku HBO MaxPak. Bylo by to ekonomicky nevýhodné, viz minulé odpovědi.

• ® jan - Dobrý den mám dotaz, kdy bude už konečně po tak dlouhé době Nova a její ostat. kanály v HD, jako byly před časem ???? Kdy se chcete dohodnout???Ostatní operátoři Novu HD mají Vy nikoliv! K čemu nám je potom HD LED televizor???

Kdy přidáte Primu MAX???? Co nahradí v balíčku odstraněný AXN???? Proč je tak slabý signál na CS Filmu, Kino CS a Doku CS???? oproti jiným kanálům???

Jaké chystáte novinky v nejbližší době???

P.S. Proč u CS Filmu dochází k neustálé změně formátu obrazu během vysílání???skáče 16:9 na 4:3 apod. Není možné v klidu sledovat???

Děkuji Podzimek Liberec

Dobrý den, pane Podzimku, k HD programům Novy jsem se vyjadřoval před chvílí. Stejně tak k Primě MAX a AXN. O slabém signálu CS Filmu, Kino CS a Doku CS jsem dosud neslyšel.
Novinky oznámíme, až to bude aktuální. V chatu to žádná firma nedělá.
O změnách formátů u CS Filmu jsem neslyšel, ověřím u kolegů techniků.

• Milan - Dobrý den,
rád bych se zeptal zda uvažujete o zařazení stanice novasport 2.
V případě že ano, kdy?
Děkuji za odpovědi.

Dobrý den, o zařazení tohoto programu jednáme. Zařadíme jej, až a pokud se dohodneme. Bohužel jinak odpovědět nemohu.

• Luděk - Určitě nejsem jediný s tímto dotazem, ale jsem dosti rozhořčen, že Skylink od jisté doby nevysílá programy stanice NOVA v HD rozlišení (kromě Nova Sport 1)a změna zřejmě není na pořadu dne. Děkuji.
I já jsem rozhořčen, Luďku. A usiluji o nápravu. Na pořadu (dnešního) dne to jistě není, ale věřím, že se brzy dočkáme. Chce to trpělivost.

• rudla - Ve vysílání fotbalu jste v průběhu tří let přišli o nejatraktivnĕjší ligy (Anglie, Španĕlsko)
Bude nĕjaká zmĕna?

My jsme nikdy fotbal nevysílali. Vysílaly jej televizní stanice, které dodnes máme v nabídce a za které dodnes platíme nemalé poplatky. Kterákoli nová sportovní stanice může dopadnout stejně – za hodně peněz málo muziky. Snažíme se tomu bránit, jak se dá.

• jibra - Uvažujete o zařazení stanice Discovery Science HD? Děkuji za odpověď.
Uvažujeme, ale ne více nebo méně než o zařazení jakékoli jiné atraktivní stanice. Více uvést nemohu.

• Jiri Novak - Dobry den.Neuvazujete o zarazeni programu MTV 24. Dekuji.Jiri Novak.
Dobrý den, Jiří, o zařazení tohoto programu nejednáme.

• ® kubik1977 - Bude SKY LINK vysielat PRIMA MAXX a SPORT1 HD ? Dakujem
Pokud k tomu dojde, včas budeme zákazníky informovat. Jak už jsem vysvětloval, předem se takové informace na veřejnost nepouštějí. Díky za pochopení.

• evosonic - Dobry den. Prosim Vas, viete na rovinu povedat, ci vypnete Novu Slovakom a Markizu Cechom a nahradite ich International verziami? Vyuzijete v tomto pripade geo-blokaciu? Dakujem.
Nova nikdy nebyla součástí nabídky Skylinku pro ČR a Markíza nebyla součástí nabídky pro Slovensko. Geo blokace tedy, na rozdíl od programů RTVS, není třeba.

• juve18 - program novasport 2 kdy bude na skylinku?nemate digisporty,o2sport tak aspon byste mohli přidat novasport 2 nebo sportovní fanoušci vas nezajímají???
Pokud Nova Sport 2 zařadíme, včas budeme zákazníky informovat. Jak už jsem vysvětloval, takové informace se nezveřejňují přes chat..

• johny - Dobrý den pane Glišníku,

chtěl bych Vás požádat o sdělení informací ohledně HD kanálů skupiny nova. V jaké fázi jsou jednání? Jde nově o geoblokaci? Děkuji

Dobrý den, Johny. K oběma tématům jsem se vyjádřil před chvílí.

• mfx870 - Dobrý den já mám dotaz kdy bude vysílat program Prima Max na Skylinku děkuji za odpovět Olšan
Dobrý den, pane Olšane. Nedokážu odpovědět jinak, než že až to bude aktuální, budeme zákazníky informovat. Před uzavřením smlouvy se to prostě nedělá.

• jan - kdy bude na sky linku prima max a chystate nejake dalsi programy jinak se skylinkem jsem spokojen
Díky za pochvalu. K novinkám jsem se již vyjádřil před chvílí.

• ® jslte - Dobrý den

Skylink vždy přidával nové České a Slovenské stanice do své nabídky. Bude tomu tak i nadále , nebo si bude více vybírat.
Nevznikají nové stanice právě proto aby od operátorů (Skylink,UPC,O2)dostávali další poplatky, protože nejsou schopny žít z poplatků za reklamu.
Nezměnila se spolupráce provozovatelů TV stanic a operátorů v boj o peníze a koncový uživatel (divák) je jen rukojmí.
Neuvažuje proto Skylink o investici do vlastního TV programu (jako např.O2)

Dobrý den, máte pravdu, že s novými stanicemi se „roztrhnul pytel“. Je velmi obtížné takovou expanzi financovat. Vysílatelé bojují o vyšší výnosy, protože jejich náklady stále rostou a objem televizní reklamy asi už nikdy neporoste. O investici do vlastního programu neuvažujeme. Myslíme, že by se to nevyplatilo.

• ® major13 - dobry den,
ma skylink PRIPRAVENY PLAN cervenych cisel? teda aky bude postup, ak nahodou vasa sat platforma, pri rastucich vydajoch pojde medzirocne do minusu?

Po pravdě řečeno, takovýto plán připraven nemáme. Vedení firmy není placeno za vypracování a realizaci takového plánu, ale naopak za přípravu a realizaci plánu vedoucího k ziskovosti Skylinku. Děláme to, jak nejlépe to umíme…

• Martin - Zdravím Jarku ještě z Karnevalu a Kabelu plus. Dotaz do konce roku 2015 můžeme čekat nové programy ? Díky za info.
Ahoj Martine, to bych Ti nemohl říci ani do ouška u piva, natož veřejně v chatu. Díky za pochopení. Měj se pěkně.

• RadoJ - Chcel by som sa opytat, ci neumoznite zakaznikom vlastniacim viac kariet Skylink, aby si ako kartu NEXT mohli aktivovat niektoru zo svojich kariet (samozrejme, po zaplateni prislusneho poplatku), aj vzhladom na fakt, ze karta Next zasielana Skylinkom je typu Irdeto.

VDAKA

Dobrý den, Rado. S tím nepočítáme. Prakticky všechny HD přijímače na trhu mají čtečku Irdeto, skoro celá placená nabídka je v HD nebo MPEG-4/SD a asi jen mizivé procento zákazníků si platí kartu NEXT k neplacené nabídce. Velmi užitečná „přechodová“ role ICE karet byla splněna, tuto funkcionalitu nechceme dlouhodobě podporovat.

• ® kubik1977 - Dobry den,

viete aspon povedat ci Prima max bude pustena tento rok alebo to bude hudba budocnosti.dakujem

Dokud nejsme domluveni na komerčních podmínkách a není podepsána smlouva, nic slíbit nemohu. Pokud bych slíbil, dostali bychom se do nevýhodné vyjednávací pozice, o což nestojíme. Mrzí mě, že musím takto odpovědět, ale opravdu to v praxi tak funguje. Nevyplatí se zveřejňovat plány před jejich realizací.

• Jarda - Dobrý den pane Glisník,

děkuji za vaše odpovědi na mé předešlé otázky. Ještě bych měl prosím tedy jednu doplňovací, jestli můžete prozradit nějaké programové novinky, jestli jsou nějaké na obzoru, pamatuju si, že dříve to bylo vždy avizované trochu dopředu...

Děkuji

Dobrý den, Jardo, chápu Váš pocit, že by se nějaká informace pustit dopředu měla. Tak to zkusím: Do poloviny roku 2016 bychom chtěli mít všechny stanice s rozumnou sledovaností v HD kvalitě. Děláme pro to vše. Nebýt konfliktu s Novou, byla by už dnes naše nabídka mnohem bohatší. Ale člověk míní, Nova mění… Chce to trpělivost.

• ® jslte - Dobrý den
Některé problémy s příjmem signálu Astry 23,5 na frekvencích Skylinku jsou zapříčiněné tím že uživatelé využívají staré paraboly prům. 60cm které stačili na příjem SD programů na HD příjem je potřeba dobře nastavená kvalitní parabola 80cm.
Konkurenční Freesat má bezproblémový příjem HD programů na parabolu 60cm.
Uvažujete po přechodu všech frekvencí na S2 o nějakém zkvalitnění příjmu s možností příjmu i na menší paraboly.

Děkuji
J.Sládek

Dobrý den, pane Sládku. U satelitní distribuce se hledá optimum. My jsme vždy doporučovali kvalitní antény s průměrem 80 cm. Při správném nastavení a kvalitním LNB problémy s příjmem vznikají zřídkakdy. Satelitní přenos není nikdy 100% zajištěn. Vždy je to nějakých 99,9..%. Pár minut ročně bývá satelitní přenos poškozen. A je to o penězích. Snížit počet minut ročních výpadků na polovinu stojí milióny. Do určité míry se to vyplatí, od určité míry nikoli. O možnosti příjmu na 60 cm paraboly neuvažujeme. Někdo by to zaplatit musel a zcela jistě by na to peníze majitelů 60 cm parabol nestačily. Museli by přispívat ti, kteří do kvalitního vybavení, v souladu s naším doporučením, investovali. To by nebylo správné.

• HABR - Dobrý den

1.Proč nejsou v přehledech na webu uváděny SD Nova TV,Nova Cinenama a Fanda z tr. 12070 + 11973
2.Budou programy na 11973 odpojeny.

Děkuji

Dle naší dohody s Novou měly být programy na frekvenci 11 973 MHz dávno vypnuty. Jak víte, Nova tak neučinila a nevíme, kdy se programy vypnou. Raději jejich frekvence již nepublikujeme. Zákazníci si naladí tyto programy na frekvenci, na které s největší pravděpodobností zůstanou.

• Finlan - Dobry den pane Glisnik, mel bych jeden zhavy dotaz, ktery se stal dnes. Dnes Slovak Sport ukoncil vysilani a misto nejo by mala vysilat Arena Sport, bude tomu i u skylinku? Diky
Dobrý den, Arena Sport na Skylinku pokračuje.

• ® BIDLO1 - Dobrý den.
Chci se dotázat jak postupovat při změně Skylink karty na ČT kartu v případě že je nepoužívaná a bez SP už asi půldruhého roku. Stačí poslat formulář se žádostí na ČT?
Neuvažujete o programu History 2 s českou lokací namísto dnes už naprosto nesledovatelné a zbytečné jedničky? Mám na mysli kvůli nákladům pouze prohození programů, nikoli přidání druhého.
Pokud HBO balíčky jsou už nyní ztrátové, není rozumnější je zrušit a namísto nich zaměřit pozornost na jiné, žádanější?

Dobrý den. Ano, stačí poslat žádost na ČT. Naprosto souhlasím s Vaším hodnocením programu History Channel. Bohužel jsme se zavázali jej šířit. Jakmile skončí smlouva, budeme trvat na radikální změně. Náhrada programem History 2 je jedna z alternativ. Pokud však vysílatel takto znehodnotil jeden program, nedá se vyloučit, že History 2 čeká podobný osud. Tomu se chceme vyhnout. Podobná situace je i u některých jiných programů, bohužel. Existuje část klientů, kteří by bez balíčků HBO přešli k jiné platformě, čímž bychom přišli i o jejich předplatné základních balíčků (Multi nebo Kombi). Tím pádem se do určité míry vyplácí provoz těchto balíčků dotovat z předplatného základních balíčků. Ale jen do určité míry. Balíčky překlápět do HD nebo rozšiřovat se již nevyplácí.

• Paťo - Dobrý deň.Uvažujete vôbec o zaradení nejakého sci-fi programu?
Len mi nehovorte , že o sci-fi je menší záujem ako o golf,rybolov atď...
Ďakujem.

Pokud dostaneme nabídku kvalitního lokalizovaného sci-fi programu za komerčních podmínek srovnatelných s programy o rybolovu či golfu, rádi jej zařadíme. Dosud nikdo takovýto program nenabídl. Uvítám dobrý tip.

• ® jirka67 - Dobrý den pane Glisníku,
nebudu se ptát, kdy co zařadíte. Jen Vás chci podpořit ve snaze dohodnout se s Novou na opětovném zařazení HD programů. Ale opravdu důležitější se mi zdá je dohoda ohledně NovaSport 2. Jak víte, konkurence má své Digisporty, O2 sport, na které Skylink asi nikdy nedosáhne, protože majitelé nechtějí tyto programy šířit mimo své sítě.
U NovaSport 2 vidím v budoucnu potenciál k zařazení atraktivnějšího obsahu (ať se to týká NBA, NHL, tenisu), už nyní se některé přenosy, které se kryly, vysílaly na NS2 (např. tenis, fotbal). A jistě tam bude příští rok Wimbledon. Takže držím palce, ať se domluvíte a ať je Skylink prvním satelitním operátorem, kdo NS2 zařadí.
Děkuji

Dobrý den, Jirko67. Díky, že držíte palce. O úskalích sportovních programů jsem již psal. Problém je v raketově rostoucích cenách za sportovní práva. Výsledkem je, že žádný sportovní program není schopen ufinancovat atraktivní program na 24 hodin denně 365 dní v týdnu. Koupí nějaká práva a pár hodin v roce vysílá atraktivní obsah. Pro jiný atraktivní obsah je třeba koupit jiný sportovní program. Někteří operátoři se vydali cestou programů s „exkluzívním“ obsahem, vedeni vírou v masívní příliv nových zákazníků od konkurence, která takovýto „exkluzívní“ obsah nenabízí. Věřte mi, že kdyby si měli uhradit fandové fotbalu skutečné náklady spojené s vysíláním fotbalových přenosů prestižních soutěží, nezaplatili by to. Budou to jistě stokoruny za zápas. Může to fungovat jen, pokud se zdroj financování najde mimo tyto zapálené fanoušky. Zkrátka jim to dotují fandové rybolovu nebo golfu nebo vážné hudby… My se snažíme takovéto pasti vyhnout. Otázkou je, zda se nám to dlouhodobě bude dařit. Smlouva se podepíše na 5 let a do dvou let program namísto atraktívního fotbalu či hokeje bude vysílat šipky apod. Není to jednoduché.

• mfx870 - Dobrý den budete někdy vysílat program Spektrum děkuji za odpovět Olšan
Dobrý den, pane Olšane. Program Spektrum HD je na Skylinku již mnoho let a vysílá každý den. Možná jsem Vaši otázku nepochopil(?)

• zdeněk - dejte prosim uz primu max v hd na skylink.dekuji
Dobrý den, Zdeňku. Až to bude aktuální, dovíte se o tom. Primu MAX rádi zařadíme za komerčně přijatelných podmínek.

• johny1806 - Dobrý deň, a čo sa stane ak sa nedohodnete na HD distibúcii s CET 21. Čo bude potom s programami Novy. Budú v MPEG-4 SD, či nebudú vôbec v polovici roku 2016.
Dobrý den, nerad bych spekuloval. Faktem je, že žádného vysílatele nemůžeme nutit, aby na naší platformě vysílal. Mám za to, že je v oboustranném zájmu, aby programy CET 21 na Skylinku zůstaly a nejen to, aby tam byly v HD kvalitě. Ale to, co platí pro Skylink, platí ve stejné míře pro jiné platformy.

• Joe1 - Ještě jednou zdravím,
dá se nějak měřit sledovanost jednotlivých stanic Skylinku a provádíte toto měření?
Díky a přeji hodně zdaru.

Neexistuje online měření sledovanosti programů šířených přes satelit. Určitými indikátory sledovanosti jsou pro nás peoplemetrové průzkumy a četnost daného programu v balíčku Flexi 7. Není to zcela přesné, spíše orientační. Stejně důležitá, ne-li důležitější, je pro nás informace, kvůli kterým programům si zákazníci Skylink předplácejí. To není totéž. Hodně zdaru i Vám.

• RadoJ - Velmi užitečná „přechodová“ role ICE karet byla splněna, tuto funkcionalitu nechceme dlouhodobě podporovat.

Znamena to, ze planujete postupne znefunkcnit pouzivanie ICE kariet v dekóderoch Cryptoworks??

Konkrétní plán nemáme, ovšem dlouhodobě dekodéry CryptoWorks podporovat nebudeme. Jejich počet se stále zmenšuje, jednoho dne se dostaneme do situace, kdy si EMM instrukce módu CryptoWorks vysílané přes satelit na sebe nevydělají. V nejbližších měsících to však nehrozí.

• zdenda - prosim bude prima max do vanoc na skylinku prosim dejte to tam miliony lidi na to ceka dekujeme i vcetne nova hd
Zdendo, dáte mi, prosím, kontakt na ty milióny lidí? Máte-li pravdu, bude Prima MAX nahoře ještě dnes večer. To jen žertem. Myslím, že milióny lidí mají úplně jiné starosti. To nic nemění na faktu, že o zařazení nového programu jednáme.

• mfx870 - Dobrý den jaký jsou podmínky když si vezmu od vás satelitní komplet dík Olšan
Dobrý den, Olšane, na to chat nestačí, mrkněte se na náš web, tam všechny informace najdete. Díky za pochopení.

• pavel - pan gen.reditel prima řekl ze bude prima max ve všech satelitních operatorech od startu coz bylo 20.11.2015
No jo, to je pravda. Nicméně k tomu nedošlo, protože jsme se dosud nedohodli na komerčních podmínkách. Typický příklad špatného načasování oznámení, kterému bych se rád vyhnul.

• robin - když mam predplaceny balicek a mam tam eroticky kanal tak to po me chce kod jaky je to dekuji
Neporadím, kód neznám. Zavolejte, prosím na zákaznický servis. Díky za pochopení.

• ® satel - Dobrý den, p.Glisnik považujete začatie vysielania staníc NOVA IMTERNATIONAL A MARKIZA INTERNATIONAL začiatkom buduceho roka za začiatok rozdelenia skylinku na slovenský a český respektíve za začiatok zavedenia geoblokácie ?
Dobrý den, těžko říci, co se dá od toho kroku očekávat. Necháme se překvapit.

satCentrum - Tak to už byla opravdu poslední otázka v dnešním chatu on line. Děkujeme všem čtenářům satCentrum za zajímavé dotazy a našemu hostu - ing. Glisníkovi děkujeme za podrobné odpovědi. A za trpělivost, dotazů bylo dnes rekordně hodně! Na shledanou zase někdy příště! Za satCentrum team Václav Hrubec.
Milí diskutující, děkuji Vám za Váš zájem a čas strávený se mnou. Přeji Vám hodně štěstí a pohody v předvánočním čase. Vám samozřejmě také, pane Hrubec. Ještě jednou díky. Váš Jaromír Glisník


Další články z rubriky:
03.08.2015 • Nezodpovězené dotazy 24. chatu s freeSAT - Jiří Kraval, ředitel UPC DTH pro ČR a SR
06.05.2015 • Chat s freeSAT - Jiří Kraval, ředitel UPC DTH pro ČR a SR
14.07.2013 • On line na satCentrum: Eva Sedláčková - BabyTV
22.03.2013 • On line na satCentrum: Erika Luzsicza - Film+
13.08.2012 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - M77 Group
31.01.2012 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - CS Link a Skylink


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist