Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 10:32:45   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prosincové programové tipy HBO a HBO HD

  Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 01.12.2015


Placený satelitní a kabelový kanál HBO odvysílá v prosinci v Nedělních premiérách filmy ŠPINAVÝ PRACHY, EXODUS: BOHOVÉ A KRÁLOVÉ, SPONGEBOB VE FILMU: HOUBA NA SUCHU a BIRDMAN. Nenechte si dále ujít maratón 6 epizod série MAMON, filmy TO NEJSI TY, ANNIE, MI-5: VYŠŠÍ DOBRO, CESTA DO VYŠŠÍ SPOLEČNOSTI, dokumenty MALLORY, GILBERTO VALLE: POLDA KANIBAL, koncert KATY PERRY: PRISMATIC WORLD TOUR, přenos EVROPSKÉ FILMOVÉ CENY 2015 a také SILVESTROVSKÉ FILMOVÉ PŘEKVAPENÍ!



Tip měsíce:

BIRDMAN (BIRDMAN)

Černá komedie vypráví o stárnoucím herci, který se kdysi proslavil rolí superhrdiny a teď se snaží o svůj režijně-herecký debut na Broadwayi. Film ho sleduje během posledních pár dní před premiérou a odkrývá jeho problematické vztahy i vnitřní nejistotu, navíc vtipně zachycuje atmosféru divadelního zákulisí. Vedle skvělých herců v čele s Michaelem Keatonem (který si za svůj výkon vysloužil Zlatý glóbus) snímek upoutá i výbornou kamerou. Působí totiž dojmem, jako by byl natočený v jediném dlouhém záběru. Však také Birdman získal za kameru Oscara. Další tři si odnesl za nejlepší film, scénář a režii.

2014 | 114 minut | 15 | černá komedie
Režie: Alejandro González Iñárritu
Hrají: Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Emma Stone, Naomi Watts, Andrea Riseborough, Amy Ryan

Neděle 27. prosince, 20:00 hod.



Nedělní premiéry

ŠPINAVÝ PRACHY (The Drop)

Talentovaný Tom Hardy (který letos dobyl kina ve sci-fi Šílený Max: Zběsilá cesta) září v hlavní roli kriminálního dramatu ze současnosti. Coby samotářský barman provozuje se svým bratrancem Marvem zapadlý brooklynský bar, jenž patří čečenskému mafiánovi a čas od času slouží jako úschovna špinavých peněz. Když jim ale zloději ukradnou tržbu, dá mafián oběma najevo, že musejí jeho dolary rychle najít. Působivý film, který stojí především na dobře napsaných a zahraných postavách, vyhrál cenu poroty za scénář na festivalu v San Sebastianu. Bratranec Marv byl navíc poslední rolí Jamese Gandolfiniho, oceněného Zlatým glóbem za seriál Rodina Sopranů.

2014 | 102 minut | 18 | kriminální drama
Režie: Michaël R. Roskam
Hrají: Tom Hardy, James Gandolfini, Noomi Rapace, Matthias Schoenaerts, John Ortiz

Neděle 6. prosince 2015, 20:00 hod.


EXODUS: BOHOVÉ A KRÁLOVÉ (Exodus: Gods and Kings)

Legendární režisér Ridley Scott se po pětioscarovém Gladiátorovi či Království nebeském znovu vrací do historie a přináší výpravný velkofilm volně inspirovaný biblickým příběhem o vůdci Mojžíšovi. Ten se vzepře egyptskému faraonovi a přiměje šest set tisíc otroků, aby utekli z Egypta před děsivými útrapami a vydali se na dalekou cestu do země zaslíbené. Ridley Scott připravil strhující podívanou plnou nejmodernějších vizuálních efektů i prvotřídních herců. Do hlavní role obsadil Christiana Balea, oceněného Oscarem za boxerské drama Fighter a známého z filmů Batman začíná nebo Temný rytíř.

2014 | 144 minut | 12 | akční drama
Režie: Ridley Scott
Hrají: Christian Bale, Joel Edgerton, John Turturro, Aaron Paul, Sigourney Weaver

Neděle 13. prosince 2015, 20:00 hod.


SPONGEBOB VE FILMU: HOUBA NA SUCHU (The SpongeBob Movie: Sponge out of Water)

SpongeBob je animovaná, mluvící a až nechutně optimistická mořská houba, která se proslavila ve vtipném televizním seriálu. Teď přichází ve svém druhém celovečerním filmu a dokonce se vydá z podmořského světa do toho našeho. Když totiž mazaný pirát uloupí tajný recept na oblíbený krabí burger, SpongeBob a jeho kamarádi vyrazí na souš, aby ho získali zpátky. Ve druhé části filmu se tak kreslení hrdinové ocitnou v reálném světě, klasická animace se promění v trojrozměrnou a SpongeBob i ostatní se setkají se skutečnými herci, jako je Antonio Banderas v roli piráta. Ztřeštěná komedie je tak originální, že pobaví nejen děti, ale i dospělé.

2015 | 89 minut | All | animovaná komedie
Režie: Paul Tibbitt
Hrají: Antonio Banderas

Neděle 20. prosince 2015, 20:00 hod.


BIRDMAN (BIRDMAN)

Černá komedie vypráví o stárnoucím herci, který se kdysi proslavil rolí superhrdiny a teď se snaží o svůj režijně-herecký debut na Broadwayi. Film ho sleduje během posledních pár dní před premiérou a odkrývá jeho problematické vztahy i vnitřní nejistotu, navíc vtipně zachycuje atmosféru divadelního zákulisí. Vedle skvělých herců v čele s Michaelem Keatonem (který si za svůj výkon vysloužil Zlatý glóbus) snímek upoutá i výbornou kamerou. Působí totiž dojmem, jako by byl natočený v jediném dlouhém záběru. Však také Birdman získal za kameru Oscara. Další tři si odnesl za nejlepší film, scénář a režii.

2014 | 114 minut | 15 | černá komedie
Režie: Alejandro González Iñárritu
Hrají: Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Emma Stone, Naomi Watts, Andrea Riseborough, Amy Ryan

Neděle 27. prosince, 20:00 hod.



Nenechte si ujít:

MAMON maratón - 6 epizod

Nestihli jste některou epizodu mrazivého thrilleru Mamon z produkce české HBO? Nebo si jen chcete celý seriál připomenout? Pak máte jedinečnou příležitost. V neděli po Vánocích nabídne HBO divákům všech šest dílů najednou! Znovu se tak začne odvíjet nebezpečné pátrání novináře Petra Vlčka, které se točí kolem privatizace podniku Central Energy. Do podezřelé kauzy je nejspíš zapleten i Petrův bratr a hlavně tajemný Abrahamův pakt. Temný thriller spojený s rodinným dramatem je podle kritiků minimálně stejně tak dobrý jako jeho předloha – úspěšný norský seriál Mammon. Českou verzi natočil držitel Českého lva, režisér Vladimír Michálek.

2015 | 55 minut - 1 epizoda | 18 | thriller
z produkce HBO
Režie: Vladimír Michálek
Hrají: Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Tereza Hofová, Gabriela Míčová, Daniel Tůma, Michal Dlouhý

Neděle 27. prosince 2015, 12:05 hod.


EVROPSKÉ FILMOVÉ CENY 2015 (2015 EUROPEAN FILM AWARDS)

Tak jako má Amerika Oscary, má i Evropa své prestižní filmové ceny. Ty se udělují od roku 1988 a nyní se budou předávat 12. prosince v Berlíně. Jen o týden později uvede HBO devadesátiminutový sestřih toho nejzajímavějšího, co se během slavnostního ceremoniálu událo. O vítězích rozhoduje Evropská filmová akademie, která letos vybírá z 53 snímků. Nechybí mezi nimi sci-fi Ex Machina, drama Mládí nebo český zástupce – Kobry a užovky. Jako speciální hosté se na 28. ročníku objeví i dvě ostřílené hvězdy: britská herečka Charlotte Rampling a Christoph Waltz, jenž má doma už dva Oscary za filmy Hanebný pancharti a Nespoutaný Django. Oba převezmou čestné ceny.

2015 | 90 minut | 12 | předávání cen

Sobota 19. prosince 2015, 18:25 hod.


KATY PERRY: PRISMATIC WORLD TOUR (Katy Perry: Prismatic World Tour)

HBO přináší záznam koncertu provokativní americké zpěvačky Katy Perry, která loni v květnu vyjela na velkolepé turné nazvané Prismatic World Tour, jímž doprovodila své čtvrté studiové album Prism. Šňůra skončila letos v říjnu a slavila obrovský úspěch po celém světě. Jde o zatím nejúspěšnější zpěvaččino turné! Katy Perry: Prismatic World Tour nabízí vizuálně úchvatnou show plnou dech beroucích jevištních čísel, originálních převleků a chytlavých popových písní, díky kterým se jednatřicetiletá Katy zařadila mezi největší hvězdy současné populární hudby.

2015 | 88 minut | 12 | koncert
Režie: Russell Thomas
Hrají: Katy Perry

Čtvrtek 31. prosince 2015, 22:30 hod.


GILBERTO VALLE: POLDA KANIBAL (Thought Crimes: The Case of the Cannibal Cop)

Americký dokument z produkce HBO odkrývá příběh bývalého policisty Gillberta Valleho přezdívaného Polda kanibal. Ten byl v březnu 2013 odsouzen za plánování únosů mladých žen a kanibalismu. I když se hájil tím, že šlo pouze o jeho fantazie, hrozil mu doživotní trest. Po dvaadvaceti měsících za mřížemi byl však propuštěn do domácího vězení. Originální film zkoumá šokující případ ze všech úhlů. Obsahuje otevřené rozhovory s Vallem i jeho rodinou, názory právníků, psychologů a kriminalistických odborníků, přináší i řadu unikátních záznamů včetně záběrů ze soudní síně. Navíc si klade znepokojivou otázku: Kdyby dostal Valle příležitost, odhodlal by se své představy uskutečnit?

2015 | 81 minut | 15 | dokument
z produkce HBO
Režie: Erin Lee Carr

Čtvrtek 10. prosince 2015, 21:35 hod.


MALLORY

Jedna z našich předních dokumentaristek Helena Třeštíková přichází s dalším časosběrným portrétem. Po filmech Marcela, René a Katka třináct let sledovala problematickou ženu přezdívanou Mallory, s níž se život nemazlil. Po porodu syna se ale rozhodla mnohé změnit. Dokázala se vymanit z drogové závislosti a zvládla i období, kdy žila s dítětem na ulici. Oproti předchozím režisérčiným „hrdinům“ se tak Mallory dočkala šťastného konce. Dnes studuje a pomáhá lidem na okraji společnosti. Silný snímek si letos z festivalu v Karlových Varech odvezl cenu pro nejlepší dokument, v říjnu navíc získal čestné uznání na mezinárodní soutěži Prix Europa v Berlíně.

2015 | 97 minut | 15 | dokumentární
Režie: Helena Třeštíková

Neděle 13. prosince 2015, 18:15 hod.


TO NEJSI TY (You´re Not You)

Tragické drama líčí příběh úspěšné klavíristky Kate, která právě zjistila, že trpí nevyléčitelnou degenerativní chorobou ALS (Amyotrofická laterální skleróza). Její šťastný život je rázem pryč. Jako ošetřovatelku si najme drzou vysokoškolačku Bec (Emmy Rossum známá z muzikálu Fantom opery či katastrofického trháku Den poté), která sice působí jako neřízená střela, Kate se s ní ale cítí naživu. Zvlášť když vztah s jejím mužem začíná skřípat. Mezi odlišnými ženami se postupně vytvoří přátelské pouto a obě si navzájem změní život. Hilary Swank v roli nemocné klavíristky dokazuje, že si své dva Oscary – za filmy Kluci nepláčou a Million Dollar Baby – právem zaslouží.

2014 | 98 minut | 12 | drama
Režie: George C. Wolfe
Hrají: Hilary Swank, Emmy Rossum, Josh Duhamel, Marcia Gay Harden, Jason Ritter

Čtvrtek 3. prosince 2015, 20:00 hod.


ANNIE (Annie)

Atraktivně obsazená muzikálová komedie se soustředí na desetiletou Annii, která vyrůstá u zlé pěstounky (Cameron Diaz) a tiše doufá, že se pro ni její rodiče jednou vrátí. Náhle se jí ale změní celý život! Rozhodne se jí totiž ujmout vypočítavý podnikatel a kandidát na newyorského starostu (kterého si s chutí střihl Jamie Foxx oceněný Oscarem za drama Ray). Americký rodinný film je moderní adaptací stejnojmenné broadwayské inscenace z roku 1977, která vyhrála sedm divadelních cen Tony, včetně sošky za nejlepší muzikál. Oddychový snímek si vysloužil dvě nominace na Zlaté glóby – pro Quvenzhané Wallis za ztvárnění kurážné Annie a pro nejlepší píseň.

2014 | 114 minut | 12 | muzikálová rodinná
komedie
Režie: Will Gluck
Hrají: Quvenzhané Wallis, Jamie Foxx, Rose Byrne, Bobby Cannavale, Cameron Diaz

Sobota 5. prosince 2015, 20:00 hod.


MI-5: VYŠŠÍ DOBRO (Spooks: The Greater Good)

Britský špionážní thriller staví na dvou věcech: na oblíbeném seriálu MI5, z něhož vychází, a na hvězdě seriálu Hra o trůny, Kitu Haringtonovi. Ten se promění v bývalého agenta Willa Hollowaye, kterého MI5 povolá z Moskvy zpátky do Londýna. Během rutinního převozu jí totiž uprchl z vyšetřovací vazby nebezpečný terorista a z jeho zmizení je obviněn legendární šéf protiteroristického oddělení Harry Pearce (stejně jako v seriálu ho hraje Peter Firth). Zdiskreditovaný Harry jedné noci skočí z mostu, Will ale brzy po příjezdu odhalí, že je Harry stále naživu. A zatímco terorista chystá útok na hlavní sídlo MI5, Will se musí rozhodnout, zda Harryho nahlásí, nebo mu pomůže.

2015 | 100 minut | 18 | špionážní akční thriller
Režie: Bharat Nalluri
Hrají: Kit Harington, Peter Firth,
Jennifer Ehle, Tuppence Middleton, Elyes Gabel

Pátek 11. prosince 2015, 20:00 hod.


CESTA DO VYŠŠÍ SPOLEČNOSTI (The Leisure Class)

Originální komedie od producentů Matta Damona a Bena Afflecka, na které se podílela i společnost HBO Films, vypráví o kultivovaném, milém muži, jenž se chce přiženit do zámožné rodiny, a o jeho nevyzpytatelném bratrovi, který se mu v tom snaží zabránit. Brzy se ale ukáže, že ani ženich není zase takové neviňátko… Na motivy stejnojmenného krátkého filmu, který měl premiéru v roce 2013 na londýnském festivalu Raindance, snímek natočil Jason Mann – vítěz čtvrté řady americké soutěže Project Greenlight. Tato dokumentární televizní série se zaměřuje na debutující režiséry, kteří dostanou šanci natočit svůj první celovečerní film.

2015 | 82 minut | 12 | komedie
Režie: Jason Mann
Hrají: Ed Weeks, Tom Bell, Bridget Regan, Brenda Strong, Bruce Davison

Sobota 19. prosince 2015, 20:00 hod.


SILVESTROVSKÉ FILMOVÉ PŘEKVAPENÍ

Do nového roku vstupte s novým filmem. Hned po půlnoci HBO odvysílá překvapení, které před rokem nadchlo diváky v kinech. Název neprozradíme, můžete si ale zkusit tipnout. Britsko-americký snímek vyšle hrdiny na dalekou a nebezpečnou cestu, dokonce mimo náš svět. Ve filmu, který získal jednoho Oscara, si zahrálo celkem pět oscarových držitelů. V hlavních rolích se sešli herec a herečka, kteří si sošky odnesli jen rok po sobě, oba se ve svých vítězných snímcích navíc předvedli v dost zbídačeném stavu. Působivé drama natočil originální britský režisér a scenárista, který má na kontě i úspěšnou komiksovou trilogii.

Čtvrtek 31. prosince 2015, 0:05 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách DIGI TV, freeSAT, Magio TV, T-Home a Skylink na satelitech Thor 6 na pozici 0,8 st. západně, Amos 2 na pozici 4,0 st. západně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO a HBO HD, HBO2 i HBO Comedy si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe,
připravila redakce satCentrum, 1. 12. 2015, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.






  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.11.2015 • Prosincová porce zábavy na kanálech FilmBox
30.11.2015 • Zastavme vymírání, nabádá dokument, který v prosinci ohromí svět
30.11.2015 • Nejvýznamnější válečné železnice pod drobnohledem na Viasat History
29.11.2015 • Poodhalte záhady a bavte se na Prima ZOOM ve 49. týdnu
28.11.2015 • TV tipy Universal Channel ve 49. týdnu
27.11.2015 • Nalaďte si v prosinci na National Geographic Channel

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist