Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 16:13:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Lednové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 28.12.2015


Filmový kanál Cinemax uvede v lednu m.j. britskou komedii PRIDE, francouzské drama DALEKO OD LIDÍ, komediální drama LINKA MODLITBY, americké drama z produkce HBO SLON, seriál HBO LUCK a na Nový rok pro příznivce vážných filmů HARRY A SYN a NOC KLASICKÝCH DRAMAT: Vzpoura na lodi Bounty, Návrat do Cold Mountain a Prvorozený...



PRIDE (Pride)

Pro milovníky britských filmů typu Do naha! a Billy Elliot je tu komediální drama inspirované skutečnými událostmi. Odehrává se v létě 1984, kdy v Británii vrcholí nepokoje horníků. Během Gay Pride v Londýně se skupina aktivistů rozhodne hornickým rodinám pomoci a uspořádá sbírku. Když ale odborový svaz jejich pomoc odmítne, vydají se homosexuálové do vesničky ve Walesu, aby výtěžek předali přímo rodinám. Odvážný snímek byl nominovaný na Zlatý glóbus v kategorii Nejlepší film – komedie nebo muzikál. Navíc si v něm zahrála řada výborných herců od Billa Nighyho (představitele rockera v Lásce nebeské) až po Imeldu Staunton (nominovanou na Oscara za drama Vera Drake – Žena dvou tváří).

2014 | 115 minut | 12 | komediální drama
Režie: Matthew Warchus
Hrají: Bill Nighy, Imelda Staunton, Dominic West, Paddy Considine, Andrew Scott

Sobota 2. ledna 2016, 20:00 hod.



DALEKO OD LIDÍ (Loin des hommes)

Viggo Mortensen (někdejší hvězda Pána prstenů) je hlavní devizou francouzského dramatu, které se odehrává v Alžírsku roku 1954. Zahrál si tu učitele evropského původu, jenž dostane za úkol eskortovat k soudu vesničana Mohameda obviněného z vraždy. Nesourodá dvojice se vydává na cestu přes pohoří Atlas do města, kde bude Mohamed téměř jistě popravený. V patách ovšem mají nebezpečné jezdce, kteří chtějí Mohameda potrestat sami, a pomstychtivé vesničany… Westernově laděný film je volnou adaptací povídky Alberta Camuse, na hudbě se podílel slavný muzikant a zpěvák Nick Cave.

2014 | 97 minut | 12 | drama
Režie: David Oelhoffen
Hrají: Viggo Mortensen, Reda Kateb, Djemel Barek, Vincent Martin, Nicolas Giraud

Sobota 30. ledna 2016, 20:15 hod.



LINKA MODLITBY (Dial a Prayer)

Cora je problematická mladá žena, která udělala chybu a hrozí jí vězení. Nakonec však postačí, když si svůj trest odpracuje v telefonním centru, kam volají zoufalí lidé a zaměstnanci je mají povzbudit vhodnou modlitbou. Cora je z toho nejdřív otrávená. Pak ji ale vyhledá jeden z volajících a tvrdí, že ho její hlas zachránil. Místy odlehčené, místy dojemné drama sází především na zajímavé herce: půvabnou Brittany Snow, známou z hudební komedie Ladíme!, a vždy skvělého Williama H. Macyho (nominovaného na Oscara za krimi Fargo), jenž si střihl part Cořina pobožného šéfa.

2015 | 93 minut | 12 | komediální drama
Režie: Maggie Kiley
Hrají: Brittany Snow, William H. Macy, Tom Lipinski, Glenne Headly, Kate Flannery

Neděle 24. ledna 2016, 20:00 hod.



SLON (Elephant)

Americké drama z produkce HBO se vrací k tragické události z roku 1999, kdy na střední škole v Columbine začali dva mladíci střílet do svých spolužáků. Film sleduje několik studentů krátce před incidentem. Všechno vypadá jako běžný den, nikdo netuší, jaká hrůza je brzy čeká. Znepokojivý snímek režiséra Guse Van Santa (dvakrát nominovaného na Oscara za filmy Dobrý Will Hunting a Milk) získal v roce 2003 na festivalu v Cannes Zlatou palmu a Cenu za nejlepší režii. Drama je natočené s chladným odstupem, nesnaží se hledat příčiny ani pohnutky, které oba chlapce k činu vedly. Nabízí „jen“ mrazivý pohled na událost plnou bezdůvodného násilí.



LUCK (Luck)

Seriál z dílny HBO se skvělým Dustinem Hoffmanem v hlavní roli nás zavádí do světa dostihů a velkých sázek. Seznámíme se s majiteli koní, hazardními hráči, žokeji a dalšími lidmi kolem závodiště. Ústřední postavou je Chester „Ace“ Bernstein, který se po třech letech vrací z vězení. A hned začne plánovat pomstu kumpánům, kteří ho za mříže dostali. Znovu se také pouští do riskantních her, aby na dostizích vydělal co největší balík peněz. Autorem devítidílného dramatu je David Milch, podepsaný i pod slavným seriálem Deadwood. Pilotní epizodu navíc natočil uznávaný režisér Michael Mann, který má na kontě filmy jako Nelítostný souboj, Collateral nebo Veřejní nepřátelé.

2012 | 60 minut | 12 | drama z produkce HBO
Režie: Michael Mann
Hrají: Dustin Hoffman, Dennis Farina, John Ortiz, Nick Nolte, Kevin Dunn

Sobota 2. ledna 2016, 22:00 hod., a každou další sobotu, vždy ve 22:00 hod.



HARRY A SYN (Harry and Son) a NOC KLASICKÝCH DRAMAT

Pro příznivce vážných filmů přichystal Cinemax na Nový rok přehlídku působivých dramat. Ta začne snímkem Harry a syn. Příběh o vztahu dělníka a jeho syna, který se touží stát spisovatelem, režíroval a otce si zahrál Paul Newman.

1984 | 112 minut | 12 | drama
Režie: Paul Newman
Hrají: Paul Newman, Robby Benson, Ellen Barkin, Wilford Brimley, Judith Ivey

Následuje dobrodružná podívaná o vzpouře na lodi Bounty. Mel Gibson a Anthony Hopkins tu ztvárnili mladého důstojníka a přísného kapitána, kteří se postaví proti sobě.

Do časů americké občanské války nás přenese Návrat do Cold Mountain. Jude Law coby voják dezertuje z armády a vydává se na cestu domů za milovanou Adou (Nicole Kidman). Za roli její rázné pomocnice si Renée Zellweger odnesla Oscara.

Noc završí film Prvorozený, který začíná jako rodinné drama a končí coby napínavý thriller. Vypráví o rozvedené ženě, jež se zamiluje do záhadného muže (hraje ho představitel RoboCopa Peter Weller). Její dva synové však mají pocit, že před ním musejí matku zachránit...

Pátek 1. ledna 2016, 18:00 hod.



Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.
Facebook: Cinemax CZSK
Twitter: HBO_CZSK
Youtube: HBO CZSK.

Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách Skylink, freeSAT a Magio TV na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně, Thor 5/Thor 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a freeSAT na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožkové, PR & Marketing HBO Europe, 28. 12. 2015, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.12.2015 • Konec i začátek roku na Prima ZOOM
26.12.2015 • TV tipy Universal Channel v posledním (53.) týdnu v roce
25.12.2015 • Objevujte v lednu přírodu na Nat Geo Wild
24.12.2015 • Novinka na Viasat History: Jak počasí tvořilo historii
22.12.2015 • HBO zve o Vánocích na koncert U2 iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour 2015 … A RETURN TO PARIS
22.12.2015 • VAŠE VÁNOČNÍ PORCE ZÁBAVY - Filmový týden snů na programu FilmBox Premium!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist