Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 21:15:33   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause – 3. 2. 2016

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 02.02.2016



Herec Vladimír Javorský, muzikantka Terezie Kovalová a neuroložka Soňa Nevšímalová se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 3. února ve 21.35 na Primě.


Vladimír Javorský – dlouhodobě patří k nejvytíženějším českým hercům. Na svém kontě má kolem padesáti filmových a televizních rolí, v roce 2011 získal Českého lva za hlavní mužský herecký výkon ve filmu Poupata. Na nejprestižnějších divadelních scénách ztvárnil desítky rolí. V současné době ho mohou diváci vidět mj. ve Stavovském divadle v Havlově Zahradní slavnosti či na Nové scéně v opeře Toufar.

Terezie Kovalová – excelentní violoncellistka a úspěšná modelka poutá pozornost nejen svými dlouhými, bílými vlasy, ale především hudebními výkony a širokým rozptylem. Hrála s Janáčkovou filharmonií, zároveň vystupuje s kapelou Calm Season, s Vladivojnou La Chia, ale i s Jarkem Nohavicou nebo třeba s kapelou Lucie. Přiznává, že je založením bigbíťák. „Miluju rockové balady. Třeba Rainsong od Led Zeppelin. V šesti letech jsem objevila Woodstock, to byl zásadní zlom.“ Na koncertech a v nahrávacích studiích je jejím takřka pravidelným doprovodem malý, bílý Jack Russell teriér. „Jezdí s námi, nemá problém spinkat na pódiu. Samozřejmě, když má možnost, stává se totálním šílencem,“ říká o něm Terezie.

Prof. MUDr. Soňa Nevšímalová, DrSc. – profesorka neurologie zaměřující se na spánkovou medicínu. Je jedním z našich největších expertů na spánek. Ví, co způsobuje spánkovou opilost, co způsobuje nedostatek nebo nadměrnost spánku nebo jak to bylo ve skutečnosti s nespavostí Balzaca a Napoleona. Ví také, jak a kde máme ideálně spát, jak se před spánkem chovat, co dodržovat, čemu se vyhýbat, jaký vliv má na kvalitu spánku náš věk a jaké množství spánku je nejlepší. Varuje před tím, že nedostatek spánku se může odrazit ve vážných zdravotních potížích, např. hrozí infarkty, cévní mozkové příhody, ale člověk může i výrazně přibírat na váze. Na druhé straně varuje i před narkolepsií – nadměrnou spavostí. Jak je to podle paní profesorky s rozdělením spáčů na sovy a skřivany? Mají miminka sny? Jaký je rozdíl mezi nočními můrami a nočními děsy? A jak je to např. s mýty kolem nespavosti slavných osobností historie? Napoleon prý spal jen čtyři hodiny denně a Balzac prý psal zásadně v noci. „Je pravda, že Napoleon spal v noci jenom tři a půl hodiny, ale pak si to nahrazoval dvacetiminutovými denními spánky a spal třeba ještě čtyřikrát během dne. Takový režim stejně nemůžu doporučit. Jednou jsem se zúčastnila studie se spánkovou deprivací v Kanadě. Testovaní lidé spali dvě až tři hodiny denně – a nakonec z nich byly úplné ,mátohyʻ trpící spánkovou opilostí,“ vysvětluje paní profesorka. Dodává, že poruchy spánku byly asi odjakživa. „Jednu popsal například Charles Dickens v roce 1836, a proto se jí říká Pickwickovský syndrom podle postavy z jeho slavné knihy.“

Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 3. února ve 21.35 na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.02.2016 • V lednu zářily primácké evergreeny, v čele sledovanosti stanul Media Club
03.02.2016 • Mihulová, Melíšková a Tomicová jsou Trapný padesátky v novém seriálu ČT
02.02.2016 • TN.cz přináší dnes další živě vysílaný diskusní pořad Vaše téma
01.02.2016 • Prima ZOOM je 3 roky na televizní scéně a opět přináší něco nového
31.01.2016 • Češi na cestách z Turecka a s Dominikou Myslivcovou
30.01.2016 • Vladimír Merta zpovídá Horáčka i Nohavicu. Jak se žilo šedé zóně, odhalí v neděli ČT art

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist