Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 13:55:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Ze světa | Články
 

Na Sundance festivalu zazářil český film Furiant

  Autor: AMC Networks International CE , e-mail: info@ce.amcnetworks.com Přidané: 04.02.2016


Studentský snímek FURIANT od režiséra Ondřeje Hudečka se předvedl v tom nejlepším světle a získal na filmovém festivalu Sundance cenu za režii v kategorii krátkých filmů. Sundance, festival nezávislých filmů, se letos konal v Park City v Utahu od 21. ledna a trval až do konce měsíce.


Do soutěže se přihlásilo více jak 12 tisíc filmů z celého světa a jen do sekce krátkých filmů okolo 8 tisíc. Ze všech snímků bylo poté vybráno finálních 72. Film Ondřeje Hudečka „Furiant“ byl jedním ze 13 zahraničních a hraných snímku a získal cenu za režii.


O festivalu Sundance:

Každoročně pořádaný filmový festival Sundance je největší nezávislou filmovou událostí ve Spojených státech, která prezentuje novinky amerických i mezinárodních filmařů. Sundance Channel založený Robertem Redfordem nabízí divákům rozmanitý a poutavý výběr oceněných nezávislých filmů, dokumentů a původních programů. Spousta filmů z filmového festivalu Sundance je na Sundance Channel k vidění exkluzivně. V exkluzivním bloku nazvaném 10 dnů Sundance se vysílaly také snímky, jako jsou: The Wolfpack, Lapač snů, Čínský starosta a další.

Návštěvníci Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary mají možnost shlédnout ty nejlepší filmy ze Sundance v rámci karlovarského festivalu i letos.


Snímek FURIANT:

„Aby se mohl stát prvním skutečným dramatikem realismu, musel pocítit, jaké to je, být posledním romantikem." I tak by se dalo popsat mládí klasika českého divadla Ladislava Stroupežnického – alespoň to se specifickým humorem činí ve svém filmu režisér Ondřej Hudeček. Snímek s podtitulem Komedie o třech dějstvích parafrázuje klišé televizních inscenovaných dokumentů a po svém dotváří obraz slavného dramatika a dramaturga tak, jak ho (ne)známe z učebnic literatury. Slovy autorů, nechybí zde napětí, humor, násilí, naděje, emoce, nahota, sex ani šťastný konec.


O Sundance Channel

Sundance Channel je televizním prostorem věnovaným poslání zakladatele Roberta Redforda oslavovat tvořivost, který je určen pro nezávisle smýšlející diváky, kteří hledají něco jiného. Odvážný, nápaditý a nekompromisní Sundance Channel nabízí divákům rozmanitý a poutavý výběr vysoce kvalitních nezávislých filmů, dokumentů a původních programů. Kromě toho, že vysílá po celé Severní Americe, je Sundance Channel dostupný i v celé Evropě, Asii, Latinské Americe, severní Africe a na Blízkém východě. Sundance Channel, který vlastní a provozuje společnost AMC Networks International, je velmi uznávanou a atraktivní značkou na různých platformách.


O AMC Global

AMC Global, obchodní jednotka společnosti AMC Networks International, přináší oblíbené filmy od každého žánru a zároveň také uvádí premiéry původních seriálů a filmů, a přináší tak divákům něco hlubšího, něco bohatšího, Něco víc. Za poslední desetiletí stanice vyprodukovala několik seriálů s nejvíce oceněními, které daly nový význam dramatickému vyprávění. Kromě toho, že je AMC vysílána napříč Severní Amerikou, dá se naladit také ve více než 115 zemích a oblastech světa. AMC Global je přední zábavní stanicí a k dispozici je v HD a SD a napříč všemi platformami, včetně televizního vysílání, online vysílání, videotéky na vyžádání a na mobilním zařízení.


O společnosti AMC Networks:

Společnost AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) se již více než 30 let věnuje produkci kvalitních filmů a pořadů, vlastní a provozuje několik populárních a oceňovaných značek v oblasti placené kabelové televize. AMC, IFC, SundanceTV, WE tv, a IFC Films produkují pořady, které jsou výrazné, zajímavé, kulturně relevantní a oslovující diváky napříč různými společenskými skupinami. Společnost také provozuje globální divizi, AMC Networks International. Více informací najdete na www.amcnetworks.com.


Ondřej Vácha, PR manager, AMC Networks International Central Europe


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.01.2016 • Alena Mihulová - Nejlepší herečku v Palm Springs!
09.01.2016 • Slávek Horák s cenou pro vycházející režisérské hvězdy
22.12.2015 • Prieskum: Mladi ludia posuvaju televizny prime time
30.09.2015 • Ericsson kupuje dalšiu firmu z TV a media biznisu
15.09.2015 • Simona Stašová a Jaroslav Brabec si vezou za Sebemilence a Americké dopisy zlato z Koreje
13.09.2015 • RTVS s dvomi nomináciam na prestížnu cenu PRIX EUROPA 2015

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist