Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 19:35:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Společnosti Discovery a BBC uzavřely smlouvu o vysílání olympijských her

  Autor: Ewing PR , e-mail: info@ewingpr.cz Přidané: 04.02.2016



BBC bude pro příštích pět olympijských her exkluzivním poskytovatelem zdarma šířeného vysílání ve Velké Británii. Discovery v Evropě postupně navazuje nově koncipovaná partnerství, jimiž zajistí dostupnost přenosů z olympiád co nejširšímu okruhu diváků.


Globální mediální společnosti BBC a Discovery Communications oznámily, že uzavřely dlouhodobou smlouvu o vysílání z olympijských her ve Velké Británii, která navazuje na jejich více než třicetileté partnerství. Podle nové smlouvy získá BBC od Discovery exkluzivní sublicenci na bezplatné šíření audiovizuálního vysílání a nevýhradní práva na rozhlasové vysílání z olympijských her v letech 2022 a 2024. BBC naopak poskytne společnosti Discovery výhradní televizní práva pro placené vysílání z olympijských her v letech 2018 a 2020 na území Velké Británie.

Přenosy z olympijských her jsou mezi diváky velmi ceněné a žádané. Olympiádu v Londýně v roce 2012 na BBC sledovalo v Británii přes 50 milionů lidí, 7 milionů Britů denně navštěvovalo internetové stránky BBC a celkem si v průběhu her spustilo na 111 milionů videí a více než 2 miliony uživatelů si stáhlo mobilní aplikaci. Jednalo se o první skutečně digitální olympijské hry a společnost BBC zvýšila laťku pokrytí této sportovní události.

Oznámené partnerství zajišťuje, že BBC bude až do roku 2024 bezplatně poskytovat nejlepší televizní zážitky z olympiád a skvělé momenty zprostředkuje na rozhlasových a televizních vlnách. Balíček vysílacích práv BBC doplňují digitální práva k televiznímu obsahu. Smlouva s BBC představuje první olympijskou sublicenci, kterou Discovery poskytuje. Posiluje postavení kanálu Eurosport jako celoevropského zdroje vysílání z olympijských her, který zajišťuje, že každá sportovní akce bude fanouškům dostupná na všech typech obrazovek.

Loni v červnu společnost Discovery Communications uzavřela s Mezinárodním olympijským výborem (MOV) smlouvu o poskytnutí exkluzivních multimediálních práv pro 50 zemí a oblastí v Evropě vztahujících se na olympijské hry v letech 2018 až 2024. Vysílací práva pro Velkou Británii platí pouze v letech 2022 a 2024, protože pro ostatní roky je již dříve získala BBC.

„Pro bezpočet diváků je právě BBC olympijským hledištěm a my jsme hrdí na to, že veřejnosti zprostředkováváme největší sportovní událost, která dokáže sjednotit národ jako máloco. Mám radost, že díky novému partnerství s Discovery bude BBC moci nést pochodeň olympijského vysílání až do roku 2024. BBC sice musela přijmout určitá závažná finanční rozhodnutí, avšak toto partnerství svědčí o našem úsilí zprostředkovávat největší světové sportovní události všem divákům,“ řekl generální ředitel BBC Tony Hall.

„Společnost Discovery je nadšeným a oddaným partnerem olympijského hnutí. Dnešní dohoda je vítězstvím pro britské příznivce sportu a otevírá novou kapitolu partnerství mezi Discovery a BBC v oblasti sportovního vysílání. Obě organizace již 30 let svojí koprodukcí posouvají hranice v žánru dokumentárních a přírodovědně-historických pořadů. Nyní opět spojujeme síly, abychom britským divákům přinášeli nejnapínavější příběhy lidského úsilí, obětí a úspěchů,“ prohlásil David Zaslav, prezident a generální ředitel společnosti Discovery Communications.

„Těší nás, že naši partneři Discovery/Eurosport a BBC navázali tuto dlouhodobou spolupráci, z níž se mohou britští diváci radovat. Díky sdílení práv se mohou těšit na bohaté zkušenosti BBC s olympijským vysíláním a zároveň na inovativní přístup Discovery k vyprávění příběhů. Společně tak zprostředkují olympijské hry maximálně poutavým způsobem co nejvíce divákům,“ dodal Timo Lumme, generální ředitel společnosti IOC Television and Marketing Services.

„Velmi nás těší, že BBC bude až do roku 2024 pro své diváky zdarma vysílat z olympijských her, které pokrýváme již od roku 1928. Naplňujeme tím náš dlouhodobý závazek zprostředkovávat významné sportovní události. Olympijské hry jsou jedním z největších národních sportovních svátků. Rozsáhlý balík práv zajišťuje, že budeme moci nabídnout maximálnímu počtu diváků to nejlepší z olympiád na televizních obrazovkách, v rozhlasovém vysílání, na internetu a v digitální podobě. Toto přelomové partnerství také ukazuje, jak BBC dokáže spolupracovat s dalšími subjekty, aby neustále přinášela koncesionářům to nejlepší ze sportu,“ prohlásila ředitelka kanálu BBC Sport Barbara Slater.

„Od oznámení našeho partnerství s MOV je cílem Discovery informovat a bavit místní diváky v evropských zemích nejkvalitnějším pokrytím olympijských her na všech typech obrazovek. Abychom tohoto cíle dosáhli, využijeme naše portfolio placeného televizního vysílání, bezplatně šířených programů a digitálních služeb a budeme spolupracovat s nejkvalitnějšími partnery, kteří naši vizi sdílí. Partnerství s BBC je toho přímo ukázkovým příkladem,“ vyjádřil se JB Perrette, prezident společnosti Discovery Networks International.

„S hrdostí a radostí dnes oznamujeme přelomové partnerství s BBC v oblasti sportovního vysílání. BBC bude moci nadále plnit svoji historickou úlohu sjednocovat národ zprostředkováváním úspěchů britských olympijských hrdinů. Discovery bude zároveň z her v letech 2018 a 2020 prostřednictvím Eurosportu poskytovat celkové zpravodajství a odborné komentáře. Větší prostor pro britské olympioniky ve vysílání bude přínosem pro rozvoj sportu a šíření olympijských hodnot v této zemi. Sledujte s námi,“ řekl Dominic Coles, provozní ředitel Discovery Networks Northern Europe.


Časová osa partnerství mezi BBC a Discovery Communications

1985
Červen - Discovery Channel spuštěn v USA s mnoha pořady z produkce BBC na programu.

1996
Září - BBC a Discovery Communications oznamují smlouvu o globálním partnerství v oblasti obsahu a vysílacích sítí v hodnotě 600 milionů USD.

Říjen - V USA ve spolupráci s BBC spuštěn kanál Animal Planet, třetí z rodiny Discovery.

1997
Červen - V Latinské Americe spuštěny kanály Animal Planet a People+Arts jako společný podnik s BBC Worldwide. V následujících letech přibývají další trhy.

Prosinec - BBC a Discovery zakládají společný podnik ke spuštění kanálu BBC America v USA, kdy Discovery prodává reklamu pro nový kanál.

2000
Duben - Discovery Channel vysílá tříhodinový speciál WALKING WITH DINOSAURS, který vyrobila BBC, a dosahuje historického rekordu ve sledovanosti kabelové televize v USA. Pořad dodnes zůstává nejsledovanějším v dějinách kanálu Discovery.

2002
Leden - Premiéra BLUE PLANET: SEAS OF LIFE z produkce BBC na kanálu Discovery Channel.

Březen - BBC a Discovery Communications oznamují „dohodu desetiletí“ – prodloužení globální spolupráce původně zahájené v červenci 1996 o dalších deset let.

2006
Leden - Smlouva o dlouhodobém partnerství mezi Discovery Communications a BBC při šíření kanálu BBC World News v USA.

2007
Březen - BBC a Discovery Channel koprodukují 11dílný seriál PLANET EARTH, který získal řadu ocenění a stal se nejsledovanějším pořadem kabelových televizí v USA.

2010
Březen - BBC a Discovery Channel koprodukují LIFE, pokračování PLANET EARTH.

Listopad - BBC a Discovery Communications prodlužují strategické partnerství v oblasti programu o dva roky do roku 2014. BBC Worldwide prodává společnosti Discovery svůj 50% podíl v globálních TV kanálech Animal Planet a Liv.

2016
Únor - Discovery Communications a BBC podepisují dlouhodobou smlouvu o pokrytí olympijských her.


BBC: Vicky Owens, Discovery Communications: Michelle Russo a Sarah Farley
Eurosport: Fiona McLachlan, Ewing Public Relations: Veronika Pešková



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.01.2016 • Pátý ročník umělecké soutěže ASTRA Talent má vítěze
05.01.2016 • Experti Eurosportu předpověděli hvězdy budoucnosti pro rok 2016, Novak Djoković sportovcem roku v hlasování diváků
16.10.2015 • Satelit Eutelsat 115 West B v provozu
13.10.2015 • Hattrick Eurosportu v TV Sports Awards 2015 v Monaku
07.10.2015 • Discovery Networks má nového ředitele marketingu pro střední Evropu - Macieje Tkacze
10.09.2015 • VoD i přes satelit? SES představí inovativní platformu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist