Saulův syn vstupuje dnes do kin v rámci limitované distribuce v kinech skupiny Aero
Autor: 2media.cz , e-mail: info@2media.cz Přidané: 11.02.2016

V Praze přelomové drama o továrně na smrt uvádí od 11. února BIO | OKO, Kino Aero a Kino Světozor, v Brně Kino Scala, v Hradci Králové Bio Central. 18. února potom film vstoupí do širší distribuce. V zaří také film vyjde na DVD v rámci nové edice Festival 12 s doprovodnou studií Aleše Stuchlého.


Saulův syn, vítěz Zlatého glóbu za nejlepší cizojazyčný film, Velké ceny a Ceny kritiků FIPRESCI z loňského festivalu v Cannes a horký kandidát na Oscara pojednává o Saulu Auslanderovi (Géza Röhrig), maďarském Židovi a příslušníkovi tzv. Sonderkommanda, jehož členové byli od ostatních osvětimských vězňů zpravidla izolováni a měli na starosti ty nejstrašnější práce.

Jde o snímek, který radikálně mění zažité zobrazování šoa, když se celý soustředí výhradně na hlavní postavu, jejíž jedinou motivací uprostřed pekla vyhlazovacího tábora je zajistit důstojný pohřeb svého syna. Saulův syn je hluboce humanistický, přitom krajně zneklidňující snímek, který holocaust zprostředkovává jako trauma, jež se stále bytostně dotýká naší kulturní identity.

Představitel Saula, herec Géza Röhrig, osobně uvedl projekci v rámci slavnostní předpremiéry 2.2. ve vyprodaném kině Lucerna,


Zdroj: Klára Skřenková, 2media.cz

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/22804/sauluv-syn-vstupuje-dnes-do-kin-v-ramci-limitovane-distribuce-v-kinech-skupiny-aero/