Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 07:04:12   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Fúze společností RR Media a SES Platform Services vytvoří vůdčího celosvětového poskytovatele globálních mediálních řešení

  Autor: PRAM/SES ASTRA , e-mail: info@pram.cz Přidané: 03.03.2016


Společnost SES Platform Services GmbH (SES PS), dceřiná společnost ve 100% vlastnictví společnosti SES S.A. (pařížská burza NYSE Euronext a lucemburská burza: SESG), oznámila uzavření dohody o fúzi podniků společnosti RR Media (burza NASDAQ: RRM), vůdčího poskytovatele služeb globálních digitálních médií pro provozovatele vysílání, s podniky společnosti SES PS za účelem vytvoření vůdčího celosvětového poskytovatele globálních mediálních řešení.


Společnost SES zaplatí za získání 100% podílu ve společnosti RR Media částku 13,291 dolarů za akcii. Částka odpovídá hodnotě společnosti ve výši 242 milionů dolarů a bude vyplacena ze stávajících finančních zdrojů skupiny SES. Akvizici musí schválit regulační orgány, její dokončení se očekává na přelomu druhého a třetího čtvrtletí roku 2016.

Společnost RR Media zajišťuje služby rozšiřitelných, konvergovaných digitálních médií pro více než 1 000 mediálních společností po celém světě. Každý den společnost spravuje a dodává více než 24 000 hodin vysílacího obsahu, více než 4000 hodin online videí a videí na vyžádání (tzv. VoD) a více než 350 hodin prémiových sportovních a živě vysílaných událostí, mezi něž patří přední mezinárodní sportovní akce, např. finálový zápas amerického fotbalu Super Bowl a Světový pohár FIFA. Společnost RR Media pokrývá více než 95 % světové populace, zahrnující diváky televizních stanic vysílaných na více různých platformách, dodává obsah pro více než 100 platforem videa na vyžádání (tzv. VoD) a poskytuje služby online videa a vysílání přímo do domácností (tzv. DTH).

Zajištěním kompletní nabídky služeb digitálních médií společnost RR Media přináší nejvyšší možnou nabídku obsahu pro uživatele, rozšiřuje divácké pokrytí a zvyšuje zpeněžitelnost služeb svých zákazníků. Služby společnosti se zaměřují na čtyři hlavní oblasti: síť pro distribuci globálního obsahu s optimalizovanou kombinací družicového vysílání, optických sítí a internetu, správu obsahu a službu Playout, správu a distribuci prémiových sportovních, zpravodajských a živě vysílaných událostí po celém světě a další pokročilé služby online videa. Tato špičková nabídka uspokojuje rozmanité požadavky na služby vybraných předních celosvětových mediálních společností, provozovatelů vysílání a vlastníků či držitelů práv k obsahu vysílání, včetně společností BBC, Disney, Fox, IMG, ITV, MP Silva, NFL a Viacom. Společnost RR Media působí ve čtyřech hlavních mediálních centrech (v Bukurešti, Londýně, Pensylvánii a Tel Avivu).

Po dokončení transakce budou společnosti RR Media a SES PS sloučeny do nového samostatného poskytovatele předních celosvětových mediálních služeb, který svým stávajícím zákazníkům zajistí úplnou kontinuitu služeb a jejich vylepšení. Prostřednictvím ucelené nabídky inovativních, globálně dostupných video a mediálních služeb se nová společnost zaměří na to, aby svým zákazníkům nabídla vysoce optimalizovaná řešení správy a distribuce obsahu využívající společnou síť společností SES PS a RR Media, kterou budou tvořit orbitální pozice několika družic, rozsáhlá optická síť a internet, čímž se maximalizuje pokrytí diváků a zvýší zpeněžitelnost nabízených služeb.

Wilfried Urner, generální ředitel společnosti SES Platform Services, prohlásil: „Společnost RR Media úspěšně zajišťuje efektivní správu a distribuci prémiového obsahu a pomáhá svým zákazníkům získávat diváky po celém světě prostřednictvím řady družicových, kabelových, televizních, IPTV, internetových a mobilních platforem. SES jako největší globální platforma pro přenosy videa z hlediska pokrytí a počtu kanálů přispěje svou celosvětovou působností a rozsáhlým know-how získaným úspěšným rozvojem společnosti SES PS v Evropě.“

Ferdinand Kayser, předseda představenstva SES Platform Services, dodal: „Jedná se o vzrušují akvizici a významný mezník v uskutečňování diferencované strategie SES zaměřené na globalizaci, vertikalitu a optimalizaci. Akvizice společnosti RR Media dále urychlí globalizaci obchodních služeb SES a vytvoří tak vůdčího celosvětového poskytovatele služeb videa a médií další generace.“

Avi Cohen, generální ředitel společnosti RR Media, uvedl: „Společnost SES Platform Services je významným hráčem schopným poskytovat služby významným klientům vyšší úrovně. Spojením infrastruktury a know-how v tomto odvětví bude nově vzniklá společnost schopna dodávat inovativní řešení nejvýznamnějším klientům, nově se rozvíjejícím trhům a globálním zákazníkům. Strategie růstu společnosti RR Media se zaměřuje na nejvýznamnější klienty a rozšiřování pokrytí. Zmiňovaná fúze dosáhne obou uvedených strategických cílů.“


O společnosti SES

SES (Pařížská burza NYSE Euronext a Lucemburská burza: SESG) je předním světovým provozovatelem satelitů s flotilou více než 50 geostacionárních družic. Společnost zajišťuje satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele internetového obsahu (ICP) a internetových služeb (ISP), operátory mobilních a pevných sítí a pro obchodní i státní organizace na celém světě.

SES je synonymem pro dlouhodobé obchodní partnerské vztahy, vysokou kvalitu služeb a excelence v satelitním oboru. Kulturně různorodé regionální týmy SES působí po celém světě. Úzce spolupracují se zákazníky a uspokojují jejich specifické potřeby týkající se satelitních pásem a dalších služeb.

SES vlastní podíl ve společnosti O3b Networks, satelitní sítě nové generace kombinující dosah satelitu s rychlostí optických vláken.

Další informace lze nalézt na http://cz.ses.com/.


O společnosti SES Platform Services

Společnost SES Platform Services přináší lineární i nelineární audiovizuální obsah nejvyšší kvality všude tam, kde to diváci požadují – na libovolném zařízení, ve všech formátech a všemi distribučními kanály. Společnost svou ucelenou nabídkou služeb pomáhá provozovatelům vysílání, produkčním společnostem a operátorům různých platforem realizovat jejich obchodní modely. Všechny služby jsou systematicky přizpůsobovány řetězci digitální hodnoty zákazníka. Společnost SES Platform Services jako jeden z předních evropských poskytovatelů technických mediálních služeb zajišťuje vysílání více než 300 kanálů prostřednictvím družic, kabelových sítí a internetu a tisíců hodin video obsahu šířeného prostřednictvím platforem videa na vyžádání.


Jsme i na sociálních sítích:

Facebook: http://www.facebook.com/ASTRA.CZSK
Twitter: http://www.twitter.com/SES_Satellites
YouTube: http://www.youtube.com/SESVideoChannel
LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/ses
Blog: http://www.ses.com/blog
SES studie: http://www.ses.com/18681915/white-papers
SES galerie: http://extranet.ses.com/18706236/pictures


Marek Němec, Account Manager, PRAM Consulting


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.02.2016 • Společnosti Discovery a BBC uzavřely smlouvu o vysílání olympijských her
28.01.2016 • Pátý ročník umělecké soutěže ASTRA Talent má vítěze
05.01.2016 • Experti Eurosportu předpověděli hvězdy budoucnosti pro rok 2016, Novak Djoković sportovcem roku v hlasování diváků
16.10.2015 • Satelit Eutelsat 115 West B v provozu
13.10.2015 • Hattrick Eurosportu v TV Sports Awards 2015 v Monaku
07.10.2015 • Discovery Networks má nového ředitele marketingu pro střední Evropu - Macieje Tkacze

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist