Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 13:29:26   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dubnové programové tipy HBO a HBO HD

  Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 28.03.2016


Placený satelitní a kabelový kanál HBO odvysílá v dubnu v Nedělních premiérách remake hororu POLTERGEIST, akční komedii DIVOKÁ DVOJKA, mrazivý thriller TEMNÉ KOUTY a psychologické krimi PRAVDIVÝ PŘÍBĚH. Tipem měsíce je šestá řada fantasy ságy HRA O TRŮNY. Nenechte si ujít seriály SILICON VALLEY III., VICEPREZIDENT(KA) V., drama FOXCATCHER, WHIPLASH a DIVOKÉ HISTORKY a dokumenty BOLSHOI BABYLON: SKANDÁL ZA OPONOU a DILEMA: RADIKÁLNÍ ISLÁM NA DOMÁCÍ PŮDĚ.



Tip měsíce:

HRA O TRŮNY VI. (Game of Thrones VI.)

Jeden z nejúspěšnějších seriálů HBO se vrací v šesté řadě! Výpravná fantasy sága, natočená podle bestselleru Píseň ledu a ohně spisovatele George R. R. Martina, už získala 26 cen Emmy a Zlatý glóbus pro herce Petera Dinklage. Děj nás opět zavede do mytické říše, kde pokračuje boj o Železný trůn. Fanoušci se konečně dozvědí, jak je to se smrtí mladého Jona Sněha, i co znamená mrtvolný obličej Tyriona Lannistera v Síni tváří, který se objevil v upoutávce. Diváci mohou seriál sledovat souběžně s americkou premiérou od 25. dubna vždy z neděle na pondělí ve 3 hodiny v noci nebo pak v pondělí od 20:00. Na HBO GO navíc najdou i všechny předchozí řady!

2015 | 60 minut | 18 | fantasy seriál z produkce HBO
Režie: David Nutter, Alan Taylor, Alex Graves

Pondělí 25. dubna v 20:00 hod. a každé další pondělí, vždy ve 20:00 hod.



Nedělní premiéry

POLTERGEIST (Poltergeist)

Remake slavného hororu z roku 1982 líčí příběh rodiny, která se nastěhuje do domu na předměstí a záhy zjistí, že v něm straší. Když zlí duchové unesou nejmladší dceru, musejí ostatní členové rodiny spojit síly, aby ji zachránili dřív, než navždy zmizí… Režisér Gil Kenan, který už má příznačně na kontě animovanou podívanou V tom domě straší!, zručně buduje tajemnou atmosféru plnou napětí a nervozity. Záda mu kryje kvalitní herecký ansámbl v čele se Samem Rockwellem, jenž se proslavil ve filmech Moon či Iron-Man 2. Americko-kanadský snímek produkoval legendární režisér Sam Raimi, tvůrce hororu Lesní duch a seriálu Ash vs Evil Dead.

2015 | 90 minut | 15 | horor
Režie: Gil Kenan
Hrají: Sam Rockwell, Rosemarie DeWitt, Saxon Sharbino, Kyle Catlett, Jared Harris

Neděle 3. dubna 2016 v 20:00 hod.


DIVOKÁ DVOJKA (Hot Pursuit)

Ztřeštěná akční komedie o dvojici žen na útěku sází na dvě půvabné herečky v hlavních rolích. Reese Witherspoon má sice doma Oscara za drama Walk the Line, už v Pravé blondýnce ale ukázala, že jí komediální žánr svědčí. A tak se teď představí coby upjatá, snaživá policistka, která se pokouší ochránit přitažlivou vdovu po drogovém kápovi, jež má svědčit u soudu. Sexy krásku si zahrála Sofía Vergara, která byla už čtyřikrát nominovaná na Zlatý glóbus za seriál Taková moderní rodinka. Když se o různorodou dvojku začnou zajímat najatí zabijáci a zkorumpovaní policisté, musejí obě dámy prchat napříč Texasem.

2015 | 84 minut | 15 | akční komedie
Režie: Anne Fletcher
Hrají: Reese Witherspoon, Sofía Vergara, Matthew Del Negro, Michael Mosley, Robert Kazinsky

Neděle 10. dubna 2016 v 20:00 hod.


TEMNÉ KOUTY (Dark Places)

Mrazivý thriller vznikl podle psychologické detektivky americké spisovatelky Gillian Flynn, podle jejíž předlohy byl už natočený skvělý film Zmizelá. Děj Temných koutů se soustředí na ztrápenou Libby. Když byla malá, přímo před jejíma očima byly zavražděny její sestry a matka. Za brutální zločin byl na základě Libbyina svědectví odsouzen její bratr. Skoro o třicet let později se na ni obrací skupinka amatérských vyšetřovatelů, která se zajímá o staré případy. Nutí ji, aby se ve vzpomínkách vrátila k osudné noci. Na povrch začínají vyplouvat nové skutečnosti a zdá se, že všechno mohlo být tenkrát trochu jinak... V hlavní roli exceluje Charlize Theron, oceněná Oscarem za drama Zrůda.

2015 | 108 minut | 15 | thriller
Režie: Gilles Paquet-Brenner
Hrají: Charlize Theron, Nicholas Hoult, Chloë Grace Moretz, Christina Hendricks, Tye Sheridan

Neděle 17. dubna 2016 v 20:00 hod.


PRAVDIVÝ PŘÍBĚH (True Story)

Psychologické kriminální drama, které vychází ze skutečných událostí, vypráví o zneuznaném reportérovi deníku New York Times Michaelu Finkelovi. Ten se setká s dopadeným vrahem Christianem Longem, jenž si přisvojil Finkelovu totožnot a nějaký čas pod ní žil v zahraničí. Novinář se snaží odhalit pravdivý příběh, který se za Longovým osudem skrývá. Proč spořádaný muž najednou zabil svou ženu a děti? Vyšetřování se postupně mění v drásavou hru na kočku a na myš… Působivý snímek měl premiéru na filmovém festivalu Sundance a v hlavních rolích zaujmou Jonah Hill a James Franco, kteří se sešli už v bláznivé komedii Apokalypsa v Hollywoodu.

2015 | 95 minut | 15 | kriminální drama
Režie: Rupert Goold
Hrají: Jonah Hill, James Franco, Felicity Jones, Ethan Suplee, Gretchen Mol

Neděle 24. dubna 2016 v 20:00 hod.



Nenechte si ujít

SILICON VALLEY III. (Silicon Valley III.)

Třetí řada zábavného seriálu HBO se opět odehrává v kalifornském centru špičkových technologií. A znovu se vrací i introvertní programátor Richard, který bydlí společně se svými ajťáckými kamarády. V předchozích dílech se jejich nové firmě začalo dařit a stala se na trhu horkým zbožím. Vedle spousty výhod to ale chlapcům přineslo i řadu problémů. Jak je vyřeší, zjistíme ve zbrusu nové, desetidílné řadě, kterou HBO odvysílá pouhý den po americké premiéře. Diváci ji najdou také na HBO GO, kde se nový díl objeví vždy souběžně s USA. Mohou si tu připomenout i obě minulé série, které byly nominované na Zlatý glóbus v kategorii nejlepší seriál – komedie nebo muzikál.

2016 | 30 minut | 12 | komediální seriál z produkce HBO
Režie: Mike Judge
Hrají: Thomas Middleditch, Josh Brener, T.J. Miller, Zach Woods, Kumail Nanjiani

Pondělí 25. dubna 2016 v 21:00 hod. a každé další pondělí, vždy ve 21:00 hod.


VICEPREZIDENT(KA) V. (Veep V.)

Satirický seriál ze zákulisí vysoké politiky ve Washingtonu je zpátky! A opět přivádí na scénu někdejší viceprezidentku a pozdější hlavu státu Selinu Meyer. Po dramatickém závěru minulé série, kdy prezidentské volby dopadly nerozhodně, uvidíme, co se bude dít dál. I pátá řada bude odkrývat každodenní chod nejdůležitějšího úřadu v zemi. A bude stejně vtipná jako ta předchozí, která získala cenu Emmy pro nejlepší komediální seriál. Julie Louis-Dreyfus si pak za roli Seliny odnesla už čtyři sošky Emmy. Nových deset dílů začne HBO vysílat den po americké premiéře, na HBO GO se nová epizoda objeví vždy souběžně se Spojenými státy. Diváci se tu navíc mohou zasmát i u všech starších řad.

2016 | 30 minut | 12 | komediální seriál z produkce HBO
Režie: Chris Addison
Hrají: Julia Louis-Dreyfus, Sufe Bradshaw, Anna Chlumsky, Tony Hale, Reid Scott


BOLSHOI BABYLON: SKANDÁL ZA OPONOU (Bolshoi Babylon)

Britský dokument zavede diváky za oponu moskevského Velkého divadla a odkryje pozadí skandálu, který se tu odehrál v roce 2013. Právě tehdy korupce a intriky obklopující baletní soubor dohnaly tanečníka Pavla Dmitričenka k hrůznému útoku kyselinou na uměleckého šéfa Sergeje Filina. Teprve teď, poprvé od šokující události, umožnili ředitelé v divadle natáčet. Strhující snímek přináší záběry ze zákulisí, dech beroucí taneční vystoupení a rozhovory s baletními sólisty, pro něž je dokonalost na jevišti vším, i s mocnými hráči v pozadí. Ukazuje, že k přežití v nejproslulejším baletním souboru světa je potřeba nejen mimořádného nadání, ale i bezohledné ctižádosti.

2015 | 83 minut | 12 | dokumentární
Režie: Nick Read, Mark Franchetti

Čtvrtek 7. dubna 2016 ve 21:30 hod.


DILEMA: RADIKÁLNÍ ISLÁM NA DOMÁCÍ PŮDĚ (Homegrown: The Counter-Terror Dilemma)

Americká HBO přináší znepokojivý dokument, který se zabývá otázkou islámského terorismu, jenž se rodí přímo ve Spojených státech. Jde o akce plánované nebo spáchané americkými občany či legálními přistěhovalci, kteří se přiklonili k idejím radikálního islámu. Film problematiku nahlíží očima vládních pracovníků, kteří se snaží podobné činy odhalit a zabránit jim, i prostřednictvím zkušeností americké muslimské komunity.

2016 | 85 minut | 15 | dokument z produkce HBO
Režie: Greg Barker

Čtvrtek 14. dubna 2016 ve 21:35 hod.


FOXCATCHER (Foxcatcher)

Sportovní drama, volně inspirované skutečnými událostmi, se soustředí na vztah excentrického milionáře a dvou zápasnických šampionů, bratrů Marka a Davea Schultzových. Ti trénují v jeho honosném sídle na olympiádu v Soulu v roce 1988. Mark, jenž touží vykročit ze stínu svého staršího bratra, je nejprve z přátelského mecenáše nadšený. Postupně ale poznává jeho pravou tvář a celý příběh směřuje k nečekané tragédii… Mrazivý film stojí na skvělém výkonu ústředního tria Steve Carell-Channing Tatum-Mark Ruffalo. Snímek byl nominovaný na pět Oscarů včetně sošky za nejlepší scénář a režii, Bennett Miller si navíc odnesl cenu pro nejlepšího režiséra z Mezinárodního filmového festivalu v Cannes.

2014 | 129 minut | 15 | drama
Režie: Bennett Miller
Hrají: Steve Carell, Channing Tatum, Mark Ruffalo, Vanessa Redgrave, Sienna Miller

Sobota 2. dubna 2016 v 20:00 hod.


WHIPLASH (Whiplash)

Hudební drama vypráví o nadějném mladém bubeníkovi, který sní o velké kariéře. Když se dostane na prestižní konzervatoř, všimne si ho tu uznávaný profesor a dirigent jazzového orchestru, který je ale proslulý svými drastickými metodami. Chlapcova touha po dokonalosti brzy přeroste v obsesi, neboť ho bezcitný učitel tlačí až na pokraj sil. Chytrý, dokonale vygradovaný snímek se strhujícími jazzovými čísly měl premiéru na festivalu Sundance, odkud si odvezl Cenu diváků i Velkou cenu poroty. Vybubnoval si také tři Oscary včetně sošky za nejlepší herecký výkon pro J. K. Simmonse ve vedlejší roli neúprosného učitele.

2014 | 102 minut | 12 | drama
Režie: Damien Chazelle
Hrají: Miles Teller, J.K. Simmons, Paul Reiser, Melissa Benoist, Austin Stowell

Sobota 9. dubna 2016 v 20:00 hod.


DIVOKÉ HISTORKY (Relatos salvajes)

Argentinsko-španělská černá komedie, která byla nominovaná na Oscara za nejlepší zahraniční film, je sbírkou šesti povídek. Originální příběhy spojuje téma nespravedlností a křivd, kterým se člověk nemůže bránit. Hrdinové se však pokaždé dostanou do bodu, kdy jim dojde trpělivost, a vezmou věci do svých rukou. Všechny povídky, ať už pojednávají o muži, který má po krk vládní byrokracie, nebo o svatbě, kde žárlivá nevěsta připraví novomanželovi i svatebčanům děsivý zážitek, jsou vtipné, cynické a dojdou k překvapivému rozuzlení. Snímek koprodukovaný bratry Almodóvarovými nadchl diváky na festivalu v Cannes i Karlových Varech.

2014 | 117 minut | 18 | komediální drama
Režie: Damián Szifrón
Hrají: Ricardo Darín, Oscar Martínez, Leonardo Sbaraglia, Erica Rivas, Rita Cortese

Pátek 22. dubna 2016 v 20:00 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách DIGI TV, freeSAT, Magio TV, T-Home, Flix TV a Skylink na satelitech Thor 6 na pozici 0,8 st. západně, Amos 2 na pozici 4,0 st. západně, Eutelsat 16A na pozici 16,0 stupňů východně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO a HBO HD, HBO2 i HBO3 si můžete stáhnout na webu satCentrum v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe,
připravila redakce satCentrum, 28. 3. 2016, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.







  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.03.2016 • Dubnové filmové lahůdky na Cinemaxu
27.03.2016 • Nechte se vtáhnout do skutečného světa na Prima ZOOM ve 13. týdnu
27.03.2016 • Barack Obama zkoumal tající ledovec - na Discovery a s Bearem Gryllsem
26.03.2016 • Objevujte v dubnu přírodu na Nat Geo Wild
25.03.2016 • Lvice Elza zahájí super sobotu na Prima ZOOM
22.03.2016 • Ve službách zla na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist