Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 15.05.2024 - 19:53:43   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

iShorts speciál: Český lev - nejlepší studentské filmy 2016 už dnes v Bio Oko

  Autor: 2media.cz , e-mail: info@2media.cz Přidané: 30.03.2016


Šmíd, Hudeček, Saska, Soukup, Huleš, to jsou jména začínajících režisérů, jejichž filmy byly nominovány na Cenu Magnesia za nejlepší studentský film na 23.ročníku cen Český lev. iShorts ve spolupráci s Českou filmovou a televizní akademií představí 30.3. od 20.30 v Bio Oko pět krátkých filmů studentů a absolventů filmových škol, kteří stojí na počátku slibně se rozvíjející kariéry a jejich filmy sbírají úspěchy doma i v zahraničí.


Březnový iShorts speciál uvede krátké filmy mladých režisérů, z nichž některé již byly zařazeny do programu významných festivalů. Na programu je čerstvý vítěz Ceny Magnesia a držitel Zvláštní ceny poroty za nejlepší režii krátkometrážního filmu na festivalu Sundance, Furiant režiséra Ondřeje Hudečka, nápaditý a mrazivě vtipný po-hled na mládí klasika realistického dramatu Ladislava Stroupežnického. Držitel Ceny Magnesia za rok 2011 Jakub Šmíd, který loni debutoval celovečerním filmem Laputa (nominace pro Terezu Voříškovou na Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli), představí svůj krátký snímek Amanitas, ve kterém se dvě ženy v podání Kláry Melíškové a Lenky Krobotové snaží najít ztraceného chlapce v bývalém vojenském prostoru. Václav Huleš jako jediný reprezentuje Univerzitu Tomáše Bati, kde absolvoval filmem Táta – intimním dramatem, zaměřeným na vztah otce a syna, hlavní roli si zde zahrál Dušan Sitek.

Výjimečnou žánrovou pestrostí zaujme i temná pohádka Lesapán Pavla Soukupa, který slavil úspěchy už na Famufestu. Diváci by si neměli nechat ujít ani animovaný Happy End Jana Sasky, černou komedii o smrti se šťastným koncem, která vznikla na pražské FAMU. Tvůrci filmů budou po projekci s diváky besedovat.

„Již několik let pravidelně divákům v kinech na iShorts představujeme krátké filmy nominované na Oscary nebo na Evropské filmové ceny, proto jsem velice rád, že se letos podařila domluvit projekce pětice finalistů na Cenu Magnesia za nejlepší studentský film, včetně vítězného filmu Furiant na velkém plátně. Tedy tam, kam krátké filmy rozhodně patří,” říká Petr Horák, zakladatel iShorts.

iShorts je neziskovou organizací, která se snaží propagovat krátké filmy společně s jejich autory. Hlavní aktivitou iShorts jsou pravidelné projekce nejzajímavějších za-hraničích a českých krátkých filmů, které probíhají v několika městech v České republice a na Slovensku. Program každé projekce je sestaven na určité téma. Pravidelně divákům přináší krátké filmy z významných filmových festivalů jako jsou: Cannes, Berlinale, Clermont-Ferrand, Sundance a mnoho dalších. Jako první ve střední a vý-chodní Evropě divákům představili všechny finalisty ceny americké Akademie filmových umění a věd za nejlepší hraný a animovaný krátký film včetně vítězných filmů. Úzce spolupracují s Evropskou Filmovou Akademií a mezi jejich další úspěšné programy patří pásma krátkých hororů, soutěž o nejlepší kameru v krátkém filmu nebo programy zaměřené na světové metropole New York a Londýn.

Web: http://www.ishorts.eu/
Facebook iShorts: https://www.facebook.com/ishorts

Facebook filmu Furiant: https://www.facebook.com/furiantfilm/
Facebook filmu Táta: https://www.facebook.com/tatafilm/
Facebook filmu Amanitas: https://www.facebook.com/Amanitas2014/
Facebook filmu Lesapán: https://www.facebook.com/filmlesapan/
Web filmu Happy End: http://www.truelovers.cz/

Facebook www.2media.cz: http://www.facebook.com/2media.cz


Klára Skřenková, mediální servis, 2media.cz, foto z filmu Furiant


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.03.2016 • Nový festival Divná Evropa - Weird Europe
25.03.2016 • Tlačová informácia zo zasadnutia RVR dňa 22. 3. 2016
22.03.2016 • Koľko je na Slovensku mobilných operátorov?
19.03.2016 • Academia Film Olomouc představí vědu za origami, netušené možnosti známých materiálů a legendární chemický prvek
18.03.2016 • Tisková zpráva z 6. zasedání, konaného dne 15. 3. 2016
18.03.2016 • COOL day Prima COOL slaví 7. narozeniny

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist