Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 17:34:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Den s Vlastou Burianem na CS filmu nabídne hned dvě televizní premiéry

  Autor: Československá filmová společnost , e-mail: info@csfilm.cz Přidané: 08.04.2016


CS film, televize českých a slovenských filmů, připravila na neděli 10. dubna Den s Vlastou Burianem, během něhož uvede šest filmů a tři střihové dokumenty. Chce tak připomenout jeho nedožité 125. narozeniny (9. dubna 1891). „Půjde skutečně o divácky přitažlivý den, který nabídne hned dvě televizní premiéry. A sice Burianův nově zrestaurovaný němý film Milenky starého kriminálníka a první díl střihového pořadu Písničky Vlasty Buriana, kterým bude provázet známý imitátor Petr Martiňák,“ upozorňuje Jan Jurka, programový ředitel CS filmu.


Snímek Milenky starého kriminálníka je v pořadí čtvrtý film krále komiků, avšak poslední němý. K filmu byla natočena první hraná reklama a Vlasta Burian si v něm poprvé zahrál dvojroli. Obsah je jednoduchý – Vlasta Burian se v něm pomocí smyšlených historek pokouší uniknout manželství s Anny Ondrákovou. Kromě nich hraje ve filmu i Jindřich Plachta. Snímek je plný honiček, dvojnických scén a na svou dobu i odvážných scének. Je doprovázen hudbou tria Neuvěřitelno. Film byl uveden v obnovené premiéře na MFF v Karlových Varech v roce 2014. Předtím prošel rekonstrukcí a kolorováním. Na CS filmu má svou českou a slovenskou televizní premiéru.

Střihový dokument Písničky Vlasty Buriana připravil pro CS film Ivan Rössler spolu se známým imitátorem Petrem Martiňákem. Ten doprovází dokument mluveným slovem, jednou za Vlastu Buriana, jindy sám za sebe. Nabídne i nové verze některých méně známých písniček českého krále komiků. Dokument má celkem čtyři díly, které CS film zařadil do vysílání každou dubnovou neděli, vždy od 17:35 hod.


CS film 10. dubna odvysílá:

U pokladny stál (1939, režie Karel Lamač, 12:00 hod.). Ošetřovatel Kryštof Rozruch je v nemocenské pojišťovně omylem považován za prominentního pacienta. Vlasta Burian předvádí zde jedno ze svých proslulých kabaretních čísel – "Baladu o deliriu tremens". Dále hrají Jaroslav Marvan, Čeněk Šlégl, Václav Menger, Emanuel Kovařík, Václav Trégl, Adina Mandlová a další.

Byl jednou jeden král (1954, režie Bořivoj Zeman, 14:00 hod.). O tom, že sůl je nad zlato a drahé kamení, se přesvědčil i král Já první a všichni jeho poddaní. Kromě Vlasty Buriana hrají Jan Werich, Irena Kačírková, Stella Májová, Milena Dvorská, František Černý, Lubomír Lipský, Miloš Kopecký, Miroslav Horníček, Terezie Brzková a další.

Filmové noviny magazín – Vlasta Burian (2016, připravil Ondřej Pohl, 15:50 hod. a 19:35 hod.).

Ducháček to zařídí (1938, režie Karel Lamač, 16:00 hod.). Mazaný, ale v jádru velmi poctivý a morální zaměstnanec advokátní kanceláře Jan Damián Ducháček hájí majetek a dobré jméno svého šéfa, který se zapletl se zadluženou aristokratickou rodinou. Dále hrají Ladislav Hemmer, Milada Gampeová, Karel Máj, Adina Mandlová, Čeněk Šlégl, Jaroslav Marvan, Jiřina Sedláčková a další

Písničky Vlasty Buriana 1. díl (2016, připravil Ivan Rössler, 17:30 hod.).

To neznáte Hadimršku (1931, režie Karel Lamač, 18:00 hod.). Popelec Hadimrška je revident bankovní filiálky a velitel sboru dobrovolných hasičů v Renešově. Z muže přísných mravních zásad se shodou okolností stane populární osobnost proslavená kabaretním popěvkem. Dále hrají Meda Valentová, Světla Svozilová, Jára Beneš, Jan W. Speerger, Josef Novák, Viktor Nejedlý, Jaroslav Marvan, Marie Grossová-Sedláčková, Čeněk Šlégl, Eman Fiala, Jindřich Plachta a další.

Milenky starého kriminálníka (1927, režie Svatopluk Innemann, 20:00 hod.). Vedle Vlasty Buriana hrají Jan W. Speerger, Anny Ondráková, Emilie Nitschová, Jiří Hron, Betty Kysilková, Věra Hlavatá, Jindřich Plachta, Rudolf Sůva, František Černý

Lelíček ve službách Sherlocka Holmese (1932, režie Karel Lamač, 22:00 hod.). František Lelíček přijme ve značné finanční tísni nabídku detektiva Holmese a je ochoten vystupovat jako dvojník portorického krále ohrožovaného teroristickými útoky anarchistů. Dále hrají Mac Frič, Fred Bulín, Lída Baarová, Eva Jausenová, Theodor Pištěk, Čeněk Šlégl, Zvonimir Rogoz, Eman Fiala a další.

Vlasta Burian jak ho neznáte (připravili Martin Kabát a Milan Wolf, 23:35 hod). Střihový dokument se zaměřuje na soukromí krále komiků. Obsahuje např. pantomimickou etudu, kde Burian zápasí se židlí. Většina zařazených materiálů pochází ze sbírek Milana Wolfa.


Československá filmová společnost

CS film TV nabízí každou druhou hodinu celovečerní český nebo slovenský film. Opírá se o promyšleně a vyváženě namíchaný programový mix, kterým se nemůže pyšnit žádná podobná televize: filmová dramata, komedie, detektivní příběhy, perly ze zlatého fondu české kinematografie, obnovené premiéry filmů slavné české vlny šedesátých let, filmy na přání. Programová skladba je dále doplňována o Filmové noviny (denní zpravodajství ze světa filmu), o zapomenuté i věčně živé Filmové písničky, podvečerní okénko dětských animovaných filmů a také o filmy o filmu a filmové soutěže. Těší se dlouhodobě rostoucí oblibě, zvláště ve věkové skupině 35 až 64 let. Vysílá denně ve všech významných českých a slovenských kabelových, satelitních a IPTV televizních sítích.


PhDr. František Malina, Československá filmová společnost, 8. 4. 2016


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.04.2016 • V neděli 10. dubna startuje VIASAT EPIC
04.04.2016 • Dubnové programové tipy HBO GO
03.04.2016 • Svět jako na dlani na Prima ZOOM ve 14. týdnu
02.04.2016 • Nalaďte si v dubnu na National Geographic Channel
01.04.2016 • Pucciniho Madame Butterfly v satelitním přímém přenosu MET: Live in HD v sobotu 2. 4.
01.04.2016 • Prima COOL slaví dnes již 7. narozeniny

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist