Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 09:18:03   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Světové cestování s Prima ZOOM v 16. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 17.04.2016


Vezmeme vás do nejvzdálenějších koutů naší planety, pod hladinu i na Měsíc. Dáme si sex, drogy a rokenrol. Podíváme se na sport očima vědy a na spoustu dalších špičkových dokumentů. Dokumentární skvosty pro vás: čeká vás báječné cestování v seriálech Asie z výšky a Velké putování; herec Robson Green odhalí všechny zvláštnosti i libůstky extrémního rybaření; překvapí vás Vetřelci na Měsíci; užijete si sex, drogy a rokenrol v seriálu Americká 60. léta; jaký je Sport očima vědy? a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00 – 22.00 hod.:

18. 4. 20.00 – Asie z výšky (Myanmar: Země zlatých pagod)

Myanmar, dříve Barma, byl po půlstoletí uzavřen okolnímu světu. Teprve od roku 2011 se mu postupně otevírá. Putování po této zemi začneme ve městě Bagan, které obdivoval už Marco Polo. Mezi 11. a 13. stoletím zde bylo postaveno na 10 000 chrámů, z nichž se do dneška zachovalo 2 200. Druhým největším městem země je Mandalay, kulturní centrum, opěvované spisovatelem Kiplingem i zpěvákem Sinatrou. U Mandalay se nachází i nejstarší a nejdelší most z týkového dřeva přes jezero Taungthaman. Další cesta směrem na severovýchod vede po více než sto let staré železnici. Po jedenáctihodinové jízdě čeká návštěvníky horský Šanský stát. Místní obyvatelé vesnic používají k práci vodní buvoly. Známá je i výroba doutníků. Hlavní město Yankoun (do roku 1989 Rangún), největší v zemi, má 6 milionů obyvatel. Sto metrů nad městem se tyčí proslulá Šweitigounská pagoda, obklopená sedmi menšími sochami Buddhy, z nichž každá přísluší jednomu dni v týdnu a lidé v tento den narození přicházejí svého boha pravidelně omývat. Národním sportem Myanmaru je barmský box, který je nejen sportovní disciplínou, ale i prostředkem sebeobrany.


18. 4. 21.00 – Velké putování IV (Nový Zéland)

Velké putování začíná na východě Severního ostrova, kde žijí delfíni a velryby. Blízko pobřeží se také nachází Bílý ostrov s činnou sopkou. Geotermální činnost je dobře vidět i v blízkém parku zvaném Pekelná brána, který je u vyznavačů wellness velmi oblíbený. Dokument navštíví i Maory, jejichž kultura je stále živá. Podíváme se i do záchranné stanice pro ptáky kiwi. Od záchrany ptáků se přesuneme na pobřeží, které je dokonalé pro adrenalinové sporty, stejně jako celý Nový Zéland. Když opustíme téma sportu, ocitneme se v Aucklandu, které je městem plachetnic a nejrychleji rostoucím městem v zemi. Nový Zéland není známý jen jachtingem, kvalitní a populární je zde i vinařství. Od dobrých vín se přeneseme na západní pobřeží Jižního ostrova, které je stále ještě poměrně dost divoké. Místní lachtani jsou velkým lákadlem pro turisty. Kousek od pláže se nachází deštný prales. Skutečný zážitek nabízí i plavba na kajaku nebo procházka po ledovcích. Užijte si s námi Nový Zéland.


20. 4. 23.00 – Pistolníci (Jesse James – poslední jižanský rebel)

Oblast západně od Mississippi byla v 19. století hodně drsným místem. Hemžilo se to tam vyvrženci, vrahy, zloději a nájemnými lovci lidí. V krajině, kde málokdo respektoval zákon, chránila nevinné lidi před nekonečným přívalem ozbrojených psanců hrstka statečných mužů. Napínavá historická dokumentární série Pistolníci vás vtáhne do skutečných příběhů o nechvalně proslulých hrdinech a legendárních konfliktech Divokého západu. Patří mezi ně nezákonně jednající muž zákona Wyatt Earp, mladý pobuda Billy the Kid, opovrhovaný rebel Jesse James, ostrostřelec Divoký Bill Hickok, nebezpečný psychopat John Wesley Hardin i válečný veterán a vrah Tom Horn. Dramatické scénáře střídají odborné komentáře. Pistolníci popisují historické události tak, jak se skutečně odehrály.


22. 4. 20.00 – Život na útesu (1. díl)

Velký bariérový útes patří k nejsložitějším ekosystémům naší planety. Jeden ze sedmi přírodních divů světa je domovem ohromného množství různých druhů zvířat – od mikroskopického planktonu až po takřka tunové velryby. Jenže budoucnost útesu je křehká. Mnoho organizací spolupracuje na tom, aby život na útesu zůstal zachován. Není to jednoduché – oblast útesu zahrnuje tisíce ostrovů na území větším než Velká Británie, Švýcarsko a Holandsko dohromady. Dokumentární film Život na útesu zachycuje největší australskou přírodní ikonu očima lidí, kteří žijí přímo v jejím sousedství.


22. 4. 21.00 – Robson Green: Extrémní rybaření (Venezuela)

Televizní herec Robson Green se rozhodl odhalit všechny zvláštnosti i libůstky extrémního rybaření. Robson je vášnivým rybářem, během honu na nejprohnanější a nejstrašnější exempláře na světě se přesto naučí nové triky, poslechne staré příběhy a sní prakticky všecko, co polapí. Dobrodružný dokumentární seriál začíná u domorodého kmene Maleku, kde se Robson zabydlí a líčí na rybu příbuznou pirani. Pokračuje podvodním lovem oštěpem. Cíl? Zubatý soltýn! U pobřeží Afriky navíjí žraloka kladivouna, v ústí španělské řeky Ebro si brousí zuby na obrovského sumce a nakonec si všechny nově nabyté znalosti otestuje na moři, kde si troufne na 270kilového mečouna.


22. 4. 22.00 – Vetřelci na Měsíci – 1. část

Díky právu na svobodu informací se do světa dostalo několik záběrů z vesmírných misí Apollo 1 až 17. Následoval šok: na fotografiích se objevují formace, které vypadají nepřirozeně. Jsou to utajené mimozemské základny a kolonie? Robert Kiviat, který produkoval mystifikující televizní film Alien Autopsy o údajné pitvě mimozemšťana, vyzval některé astronauty a vědce, aby se vyjádřili k vetřelcům na Měsíci. Někteří z nich jsou toho názoru, že následující mise Apollo 18 až 20 ve skutečnosti proběhly, aby prověřily možnou mimozemskou aktivitu.


23. 4. 23.00 – Americká 60. léta (Sex, drogy a rokenrol)

Na začátku 60. let způsobila revoluci ve společnosti kniha Na cestě od Jacka Kerouaca. Mladí měli velmi odlišné názory na život, odmítali přístup staré generace a chtěli změnu. Starší generace nechápala, co se mladým stalo. Beatníci, jak se jim přezdívá, žili na jednom místě. Změnila se hudba, zpěváci žili v jedné čtvrti. Všichni chtěli mír a lásku. Pak se ale objevilo LSD a s nimi i hippies. LSD nebylo zakázané a lidé chtěli zažít ten pocit svobody. Nejprve to byly večírky doma, pak skupinové večírky v klubech, kde byla světelná show, rytmická hudba a LSD. Lidé si drogy užívali. Hippies žili v San Franciscu, jejich domovem byl okrsek Haight-Ashbury. Hippies svolávali své příznivce, aby v létě přijeli. Každý víkend chtěli naplnit hudbou a láskou. Dělili se spolu o všechno. Sex už nebyl tabu, hippies vyzývali k lásce, nikdo se za nahotu nestyděl. Starší generace se obávaly o svoje děti. Jenže z Haight-Ashbury se nakonec stala turistická atrakce, jezdili tam novináři i turisté. Hippies už neměli klid, takže se odstěhovali na venkov, kde žili v komunách. Vrcholem éry hippies byl festival ve Woodstocku. Na festivalu bylo půl milionu lidí, šlo o skvělý koncert, který se obešel bez násilí. To byl signál pro starší generace, že ti mladí vlastně nejsou anarchisté. Mohl to být začátek velké věci, ale byl to konec. Další koncert se nepovedl, zavládlo na něm násilí. Úplný konec nastal, když byl zatčen Charles Manson a jeho stoupenkyně. Manson byl považován za člena hippies a byl obviněn ze sedmi vražd. Tehdy lidé přestali hippies věřit, protože v nich budili strach. Hippies se nakonec pokusili začlenit do společnosti, našli si práci a urovnali si život. Hnutí tak skončilo. Hippies ale ukázali světu, že mohou žít v míru a jako rodina, o to jim šlo.


24. 4. 22.00 – Sport očima vědy I (Nejtvrdší údery)

Zdá se, že sportovci dokážou vyskočit výš a vydržet ve vzduchu déle než kdy dřív. Jaké jsou hranice? A jaká je odpověď na věky starou otázku, kdo je nejdrsnější a vydrží nejvíce? Žádný sport se neobejde bez rychlých reakcí. Odkud se vzaly? I ten nejlepší sportovec se někdy nechá strhnout k podvádění. Ale proč? V každém sportovním odvětví navíc existuje nějaký mýtus. Dokumentární seriál Sport očima vědy rozebírá všechny možné sporty z odborného pohledu vědy.

Vydejte se do světa s Prima ZOOM.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

premiérové bloky        18.00 – 20.00 hod.              20.00 – 22.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 17. 4. 2016





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.04.2016 • Gaetano Donizetti: Roberto Devereux v satelitním přímém přenosu MET: Live in HD v sobotu 16. 4.
11.04.2016 • Premier League od nové sezóny v ČR pouze u Nové DIGI TV
11.04.2016 • O kousek blíž poznání s Prima ZOOM v 15. týdnu
10.04.2016 • Marco Polo TV s cestovatelskými reportážemi v Ultra HD ze satelitu Astra 1L
09.04.2016 • V neděli 10. dubna startuje VIASAT EPIC
08.04.2016 • Den s Vlastou Burianem na CS filmu nabídne hned dvě televizní premiéry

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist