Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 16:39:21   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Svět na dlani s Prima ZOOM v 17. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 24.04.2016


Čekají vás dramatické situace nedávné minulosti i vzdálenější historie. Na Prima ZOOM si vždy vyberete něco zajímavého. Dokumentární skvosty pro vás: jaká byla Korunovace královny Alžběty – žasněte!; Cesar Millan: Skutečný příběh tohoto zajímavého muže; Pompeje: Kdyby kostry mohly mluvit a ony promluví; Jeb Corliss: Létající muž s radostí hledí strachu do tváře a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00 – 22.00 hod.:

26. 4. 20.00 – Skryté děti

V červenci 1942 francouzské úřady dobrovolně kolaborovaly s nacisty a pomohly shromáždit Židy a poslat je do koncentračních táborů. Byla to nepředstavitelná zrada. Přesto – nebo možná proto – mnoho obyčejných Francouzů riskovalo život, aby zachránili Židy, a především jejich děti. Čtyři děsivé příběhy židovských dětí z Francie ukrytých před nacisty vypráví jejich hlavní hrdinové svými vlastními slovy. Pomohli jim jednotlivci a organizace s přesvědčením, že pokud by jejich rodiče měli zahynout, tyto děti musí žít. Dnes se ničím neliší od našich dědečků a babiček. Ale jejich životní zkušenosti vypovídají o záchraně na poslední chvíli, neuvěřitelném dobrodružství a velikém hrdinství, ale i o bolestných ztrátách a pocitu viny.


26. 4. 21.00 – Korunovace královny Alžběty

Dne 2. června 1953 proběhla jedna z největších britských událostí moderní historie – korunovace královny Alžběty. Ceremonie, během které se z „princezničky“ stala nová královna, byla významná ve všech ohledech. Na ulicích podél procesí se shromáždily tři miliony lidí. Poprvé v historii se mohla korunovace zúčastnit celá Velká Británie. Díky živému televiznímu přenosu ji sledovalo 20 milionů lidí. Tvůrci tohoto dokumentárního filmu shromáždili lidi, kteří korunovaci připravovali, a díky jejich vzpomínkám událost znovu oživili.


26. 4. 22.00 – Cesar Millan: Skutečný příběh

Cesar Millan vypráví vlastní životní příběh a nebere si přitom žádné servítky. Poprvé se dozvíte o tom, jak se ze zchudlého nelegálního imigranta stal slavný psí trenér a mezinárodní televizní superhvězda. Millan vzpomíná, co vedlo k tomu, že se díky vlastním výjimečným schopnostem stal vyhledávaným „zaříkávačem psů“. Zároveň reaguje na kritické výtky k jeho metodám. Stranou nezůstává ani to, jak se hektické cestování po celé zemi podepsalo na Millanově osobním rodinném životě nebo co vedlo k dosud nejtemnějšímu období jeho života.


27. 4. 22.00 – Kritická situace (Přepadení Al-Káidy)

4. března 2002 dostala jednotka amerických SEALS úkol obsadit hřeben místních hor Takur Ghar a vytvořit zde pozorovací místo pro připravovanou ofenzívu proti zbytkům Al-Káidy. Letecký průzkum pomocí infrapřístrojů nepřinesl žádné informace o přítomnosti nepřátelských sil na hřebenu, proto bylo pro přilétající vrtulník překvapením, když se dostal pod těžkou nepřátelskou palbu. Vrtulník byl zasažen, ale byl schopen z místa odletět. Při zásahu vrtulníku však z paluby vypadne jeden z vojáků, poddůstojník Neal Roberts. Vrtulník nouzově přistane o sedm kilometrů dále. Vojáci ze SEALS z druhého vrtulníku se však pro svého druha na vrchol vrátí. Nevědí ale, že Roberts už je dávno po smrti. Ihned se dostanou pod těžkou palbu. Velení sleduje celou situaci přes bezpilotní letoun, který se nachází v blízkosti. Na podporu bojující jednotky je vyslána jednotka Rangers. SEALS však už z vrcholu hory pod těžkou palbou ustoupili a snaží se držet na malém ubočí pod vrcholem. Rangers se v okamžiku dostávají do stejné situace jako vojáci, které měli zachránit. Vrtulník Rangers je také zasažen a dopadá jen několik metrů před bunkry nepřátel. Rangeři mají těžké ztráty. Jednotka si volá o leteckou podporu, útok letadel je však bez větších úspěchů a situace je pro bojující Američany kritická, v boji zůstává pouze šest Rangerů. O kus níž na svahu se brání pět příslušníků SEALS. Druhý vrtulník Rangerů přistává na úbočí kopce asi šest set metrů pod bojištěm. Díky dobře vybranému místu přistávají v klidu a pod palbu se dostávají až za přemisťování na bojiště. Mezitím se do akce zapojil i bezpilotní letoun, který díky svému operátorovi zničil jedno z kulometných hnízd. Rangeři se pokusí o čelní útok na další bunkr nepřítele, ale musí se pod těžkou palbou stáhnout. Po dvou a půl hodinách se druhé jednotce Rangerů podaří dosáhnout cíle a připojit se k boji. Nyní se čtrnácti Rangerům konečně podaří dobít další kulometné hnízdo a zlikvidovat hlavní bunkr nepřítele. Právě zde najdou mrtvého Robertse. Ve chvíli, kdy se zdá, že ovládli bojiště, jsou napadeni dalšími přicházejícími bojovníky Al-Káidy. Situaci vyřeší až bombardování nepřítele. Američané konečně ovládnou vrchol hory. Kvůli postupu nepřítele však evakuace přichází v úvahu až v noci. Vojáci musí spolu se zraněnými vydržet na hoře dalších šest hodin, než pro ně začnou přilétat vrtulníky. Na hoře padlo osm Američanů. Dvě jednotky v důsledku velkého počtu zraněných jsou takřka nefunkční. Bitva vešla do amerických dějin jako Bitva o Robertsův hřeben na počest prvního padlého z vojáků.


30. 4. 21.00 – Spojenectví rysů

Protože mají velké špičaté uši, krátký ocas a vypadají důvěryhodně, člověk by skoro věřil, že rysové nejsou ničím jiným než velkými kočkami. Jenže rys je v srdci divoké a nezkrotné zvíře. Je tygrem Evropy. Spojenectví rysů je příběhem o těžko získaném přátelství. Tichý správce slovenského Národního parku Malá Fatra Miloš Majda, který miluje přírodu, se sblížil se dvěma malými rysy, zrovna vypuštěnými ze Zoo. Existuje naděje, že se s Milošovou pomocí dokážou vrátit do domova svých předků v srdci Slovenska.


30. 4. 22.00 – Pompeje: Kdyby kostry mohly mluvit

Zkáza Pompejí je nejslavnější přírodní katastrofou v dějinách. Dobře víme, jak obyvatelé města zemřeli. Jejich těla zůstávají i po tak dlouhé době uvězněna v „rakvích“, které je proslavily po celém světě. Jenomže jak žili? Archeologové se mnoho let vzájemně přeli nad protichůdnými poznatky. Ale nyní se objevil nový zvláštní důkaz a mohl by znamenat přelom. Z temného sklepení v Oplontisu pouhé dvě míle od centra Pompejí se vynořilo 74 kostlivců, které nepohřbil sopečný prach. Na ně se zaměří mikroskopické techniky forenzní vědy. Je na nich ještě něco výjimečného: je to skupinka pečlivě rozdělená společenským postavením na dvě poloviny. Na jedné straně sklepení zahynuli bohatí ozdobení šperky a na druhé chudí a otroci, kteří neměli vůbec nic.


30. 4. 23.00 – Záhada falešné mumie

Připravte se na odhalení jedné z největších archeologických kachen všech dob. Objevitelé mumifikovaného těla perské princezny z dob Alexandra Velikého se přes noc stávají hrdiny. Jenže pak se v jejich příběhu začínají objevovat první nesrovnalosti. A ukáže se, že mumie je falešná. Dokumentární film Záhada falešné mumie využívá poslední archeologické objevy a nejnovější vědecké metody k tomu, aby odhalil skutečný příběh v pozadí a zjistil metody i motivy mužů, kteří tahali za nitky.


1. 5. 20.00 – Jeb Corliss: Létající muž

Jeb Corliss s radostí hledí strachu do tváře. Proto se rozhodne odpovědět na poslední kousek, který skončil nehodou tím, že naplánuje nejodvážnější wingsuitový kousek všech dob – průlet uzounkým příkopem čínského horského masivu Jianglang. Corliss je legendou wingsuitu, ale ani pro něj nebude jednoduché trefit se do třísetmetrového klínu o šířce 20 metrů na vrcholu a pouhých pět metrů na dně. Je jasné, že jde o Corlissův dosud nejnáročnější kousek. Je neuvěřitelné, že se o něj pokouší jenom dva roky poté, co se mu během seskoku ze Stolové hory v Jihoafrické republice stala příšerná nehoda. Tento snímek zachycuje nehodu, následnou rehabilitaci i přípravy na nové dobrodružství. Jebův odvážný kousek nakonec živě sledovaly miliony diváků. Buďte taky u toho! Je to neskutečný adrenalinový zážitek.

Prima ZOOM – váš svět zblízka.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

premiérové bloky        18.00 – 20.00 hod.              20.00 – 22.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 24. 4. 2016





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.04.2016 • Nalaďte si v květnu na National Geographic Channel
23.04.2016 • Na HBO startuje seriál HRA O TRŮNY: POD ČAROU pro fanoušky šesté řady výpravné fantasy
22.04.2016 • V máji budú dominovať na Arena sport futbalové súboje o majstra
17.04.2016 • Světové cestování s Prima ZOOM v 16. týdnu
14.04.2016 • Gaetano Donizetti: Roberto Devereux v satelitním přímém přenosu MET: Live in HD v sobotu 16. 4.
11.04.2016 • Premier League od nové sezóny v ČR pouze u Nové DIGI TV

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist